Хайде и набор 2001!

• 25 935
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
  • Ланкър, планините Овнерог
munky, Констанца е родена на 10.12 и ще трръгне през септември 2008г.,т.е. ще е на 6.9г. Но иначе ми се струва гадничко спрямо нея да я задържиме още цяла година и да тръгне едва ли не на 8г. Тя сега и в градината си върви с набор 2001 и от септември ще е предучилищна.

# 196
  • Варна
Хайде и ние да се представим - Михаил е роден но 13.август . Много е дребничък и слабичък - 110 см и 16кг, но не ме притеснява това - като порастне ще навакса. Баща му имаше амбиции да го изпраща на училище на 6 год, но слава богу, че не може - в детската градина е с набора си и тази година ще е в предучелищна. Той не може да да чете и да пише - познава повечето букви, някой от тях може да пише, брои, познава числата от 1 до 10. Много обича да рисува, да реди пъзели. Много е привързан към братчето си - играе си с него, активно ми помга в храненето, обличането и къпането му. Малко е палъв, но си мисля, че това е нормално - все пак е момче.  bouquet

# 197
  • Пловдив
 Май е наш ред да се представим - Дъщеря ми се казва Мария, казваме й Мери. Родена е на 06.10.2001г. В момента е 3-та група в градината. Много е любознателна - вече срича и ако си диктува по-бавничко някоя думичка може да я напише.Мен това както ме радва, малко ме и плаши, защото после в първи клас може и да й е скучно. Но тя само изявява желание. Иначе е луда по рисуването и всякакви приложни техники. В нас няма и ден без да е разпънала триножника / Дядо Коледа й го донесе / сама си вади палитрата и боите или фулмастрите и се почва ... Имам си цяла папка с нейни произведения - ползва различни техники : лепи дори и парченца пластилин, и листа и пайети... Сега иска да я запиша на уроци по рисуване. Иначе ходим на английски в Берлиц също с голямо желание и съм доволна. По кукли обаче хич не си падаме - на нас ни дай Спайдърмен, Батман, Костенурките НИнджа - това са й любими герой. Иска да кара картинг, луда е по екстремни изживявания - на морето цял ден може да се върти като луда по виенски колела, гондоли и всякакви такива. Иначе е много грацилна, висока, тъмно руса коса, сини очи - абе хубавица с една дума  Mr. Green

# 198
Наближава рождения ден на моята дъщеря. Чудя се къде е най-добре да го отпразнува с деца, няма да са много. Тя искаше така да го отпразнува в някой детски клуб или нещо такова. Има ли някой идея къде може да се намери нещо сносно и разбира се да ме изцедят като лимон в парично отношение  Money. За предпочитане е да неякъде в източните райони на София. Ако някой има идея, моля да сподели   bouquet
Също съм решила да и купя подарък ролери, но не мога да намеря. Явно все още не са ги пуснали - лятото е далече, но на мен ми трябват сега. Някой да има идея и за това, мислех за МЕТРО но не знам дали има там а пък не ми се ходи да проверявам, пък и те в този сайт техния няма никаква информация  #Cussing out

# 199
  • Linz
Аз винаги препоръчвам Слонбалон. Там празнувахме миналия рожден ден на Александра (има снимки в сайта им). Утре е 6-ия й рожден ден и реших да заведем децата да играят в Патиланци, щото с баща им сме на работа до 18 ч. А почивните дни ще празнуваме с децата на приятелката от Слонбалон- някъде ще излезем.
Ролери не съм виждала скоро, не знам къде има.

# 200
  • Cофия
 отпада ли предучилищната група в деткските градини?
« четвъртък, 15 февруари 2007, 09:09 »   

--------------------------------------------------------------------------------

В нашата дестска градина на 20.02. ще има родителска среща с тема " Представяне на училищата и учителите в тях".
Неофициално темата е за това, че от следващата учебна година няма да има 4 групи и децата от третите групи (както е случая с моята дъщеря) трябва да се пренасочат към предучилищна в училищата.
А това е свързано с ред неудобства, както сигурна съм знаят повечето майки на които им предстои избор на училище.

Майки, на набор 2001 има ли такава информация и за Вашите детски градини или при нас е изолиран случай ?
Оставам с горчив вкус в устата, че на гърба на нашите деца ще решават проблемите на общината с липсата на места в детските градини.

На "насилствено" освободеното място на 4 група ще се правят допълнителни групи с по-малки деца.

Надявам се да се получи добра дискусия, която да ми даде допълнителни аргументи за следващия вторник.

Поздрави!
Зорница

#11 вторник, 13 март 2007, 13:04 »     

--------------------------------------------------------------------------------

Здравейте отново,

ето, че за съжаление се връщам отново към тази тема, която смятах за приключила, но уви вчера отново стана болезнено актуална.

Да се върна отново към хронологията на събитията:

Да, родителската среща се състоя и на нея се представиха училищата в района така както трябва да бъде и както е традицията в повечето детски градини.
В началото на срещата ние родителите получихме напътствия и съвети от директорката на детската градина и тя много горещо ни препоръча да се насочим към училищата. Аргумент: числеността на децата в групите не позволява да се проведе адекватна подготовка за 1 клас в детската градина.

Срещата завърши с затвърждаване на препоръчаното чрез повторение на основния аргумент  и с думите да вземем най-доброто решение за нашите деца.
Извод: Ние родителите, които сме отговорни за децата можем да помислим и да решим: оставаме ли в детската градина или се прехвърляме в у-ще?
Не беше спомената нито дума за "неофициалната тема на род. среща, а именно слухът, че в нашата градина няма да има подготвителна група за набор 2001"

Ние,  95 % от родителите си отдъхнахме шумно, че този път практиката "една жена каза" не се оказа вярна и решихме, че подбудите за организирането на тази родителска среща наистина са били да бъдем информирани за възможностите.

Сигурна съм, че всеки от нас е мислил по въпроса и е взел решение за своето дете като е претеглил всичките за и против детската градина и училището като място за провеждане на предучилищна подготовка.

Обаче, се оказа, че ние всъщност нямаме право на избор!

Един месец по-късно на 12.03.2007г. при взимането на децата от детската градина ни се поднася документ, който ни уведомява, че подготвителни групи в детската градина няма да има и решението за това е взето на педагогически съвет.

Мили мами, може би тъй като съм пряко засегната от това решение и както сигурно вече става ясно аз съм от тези родители, които избраха детската градина за място за подготовка за 1 клас, се чувствувам много обидена, разочарована, "изиграна", и лишена от правото ми на избор, което ми дава времето в което живеем и закона

Защо на родителската среща не бяхме предупредени официално за намеренията, а бяхме умишлено заблудени от страна на директорката на ОДЗ-то?

Защо при положение, че в училищата приемът започва от 19.02.2007 ние чак сега научаваме, че децата ни са "на течение"? Та ние сме закъсняли фатално!

Може ли такива решения да се взимат по този начин и по това време на годината?

Ако има някой, който да има такъв проблем или да е по-добре запознат със закони и наредби относно тази тема, моля помогнете!

Въпреки емоционалната страна на въпроса имам усещането, че тука нещо не е както трябва и става дума за превишаване на правомощия.

Здравейте мами на набор 2001!
Позволявам си да нахлуя в темата с двете си публикации в темата, която открих преди месец и която за мое съжаление не предизвика кой знае какъв отзвук. Но както ще видите проблемът има развитие и аз мисля, че това ще засегне всички нас.
Доколкото знам към дадения момент това е частен случай само за нашата детска градина - ОДЗ № 2 - Звънче в София, но заразата може да се разпростре много бързо и на гърба на нашите деца да бъде отчетено решаване на проблема с местата в детските градини!

Ако можете да помогнете със съвет или конкретни предложения как да действаме, моля пишете!
Поздрави!
Зорница

# 201
Виждала съм ролери в спортния магазин на петте кюшета,както и в този на ул.Солунска.Дано съществуват още.Весело изкарване на празника.

# 202
Наближава рождения ден на моята дъщеря. Чудя се къде е най-добре да го отпразнува с деца, няма да са много. Тя искаше така да го отпразнува в някой детски клуб или нещо такова. Има ли някой идея къде може да се намери нещо сносно и разбира се да ме изцедят като лимон в парично отношение  Money. За предпочитане е да неякъде в източните райони на София. Ако някой има идея, моля да сподели   bouquet
Също съм решила да и купя подарък ролери, но не мога да намеря. Явно все още не са ги пуснали - лятото е далече, но на мен ми трябват сега. Някой да има идея и за това, мислех за МЕТРО но не знам дали има там а пък не ми се ходи да проверявам, пък и те в този сайт техния няма никаква информация  #Cussing out
Ние го празнувахме до миналата г в ГУДИСТ с/у св.НЕДЕЛЯ но го закриха самия детски кът.тази година бяхме в МАКДОНАЛДС и мисля че там или КФС е наи добрия вариянт.Детето е достатъчно голямо и ще спестиш излишни пари от клубове ние бяхме доста народ и сметката ни беше150лв и всички си тръгнаха много доволни и превъзбудени(правих и на бебка прощъпулник тогава)в клубовете се плаща по 5 лв на дете и отдемюлно консумативите.което мисля че че ти излезне по скъпо.Казвам това понеже споделяш  че не нискаш да ти е скъпичко.Успех ида разкажеш как е минал  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 203
Много благодаря на РЕНИ, tumbelina, DIVA_ORHIDEQ   за предложенията и пожеланията   bouquet. В Макдоналдс какво предлагат за децата, в смисъл да не е само седене по масите и на децата да им е скучно?

# 204
Много благодаря на РЕНИ, tumbelina, DIVA_ORHIDEQ   за предложенията и пожеланията   bouquet. В Макдоналдс какво предлагат за децата, в смисъл да не е само седене по масите и на децата да им е скучно?
Ми менюто беше около 7 или 7 и нещо което включва торта подарък за рожденника и отделно само 1 специален подарък за него.В тези пари се включва изаниманиети на децата от обучен персонал. и сервирането и отсервирването.За голямите всеки каквото си поръча.Празнувахме го в МАКДОНАЛДСА на Мария Луиза -там имаше и нещо от рода на легото тоест конструктори което им беше много забавно

# 205
Позволявам си да нахлуя в темата с двете си публикации в темата, която открих преди месец и която за мое съжаление не предизвика кой знае какъв отзвук. Но както ще видите проблемът има развитие и аз мисля, че това ще засегне всички нас.
Доколкото знам към дадения момент това е частен случай само за нашата детска градина - ОДЗ № 2 - Звънче в София, но заразата може да се разпростре много бързо и на гърба на нашите деца да бъде отчетено решаване на проблема с местата в детските градини!

Ако можете да помогнете със съвет или конкретни предложения как да действаме, моля пишете!
Поздрави!
Зорница[/b]

Здравей,
Днес като взимах децата от градина специално попитах има ли нещо такова в градината (8-мо ОДЗ). Учителките бяха много учудени, при нас няма да се гонят децата и всички ще си продължат и в 4-та група.
Съветвам те да се обърнеш с проблема си към Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" те участват в работна група към общината и ако нямат информация, могат да я получат.
Успех.

# 206
munky, Констанца е родена на 10.12 и ще трръгне през септември 2008г.,т.е. ще е на 6.9г. Но иначе ми се струва гадничко спрямо нея да я задържиме още цяла година и да тръгне едва ли не на 8г. Тя сега и в градината си върви с набор 2001 и от септември ще е предучилищ
да,,и аз за сега смятам да я дам с набора си,нищо че е по-малка,пък ако има затруднения--ще помагаме Wink

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 08:18 от Ellypr

# 207
Каккто по-напред бях писала Криси смени един от долните резци - клатеше се зъбчето, после падна и отдолу се показа новото. Всичко си беше както трябва. От известно време се клати и другия резец. Но днес като ядеше ябълка каза, че много я е заболяло зъбчето. Реших, че и то е паднало, погледнах - млечното си е на мястото, но постоянното е вече пробило зад него. Утре ще я водя на зъболекар, но сега съм малко шашната - дали след като се извади млечния зъб другия ще се намести? Предполагам зъболекарката ще извади клатещия се зъб, но дали нещо може да се направи за постоянния или ще чакаме сам да се намести? Някй ако може да ми каже нещо?

# 208
Утре ще я водя на зъболекар, но сега съм малко шашната - дали след като се извади млечния зъб другия ще се намести? Предполагам зъболекарката ще извади клатещия се зъб, но дали нещо може да се направи за постоянния или ще чакаме сам да се намести?
Ще се намести, не се притеснявай  Laughing

# 209
Утре ще я водя на зъболекар, но сега съм малко шашната - дали след като се извади млечния зъб другия ще се намести? Предполагам зъболекарката ще извади клатещия се зъб, но дали нещо може да се направи за постоянния или ще чакаме сам да се намести?
Ще се намести, не се притеснявай  Laughing
Наи добре  го извадете на нас ни трябваше доста смелост за зъболекър и сега ни е малко  крив

Общи условия

Активация на акаунт