Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

От кухнята

  • 40 922
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 2 671
ХРУПКАВО ПИЛЕ



Необходими продукти:
2 пилешки крилца+2 пилешки бутчета

7 парченца царевичен чипс
2 с.л. галета
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л/ червен пипер
(черен пипер)

1 чйце
1/2 ч.ч. брашно

Приготвяне:

Сваряваме пилето.
Отцеждаме го добре и посоляваме. овалваме в брашното, потапяме в разбитото яйце и после в панировката от подправките, галетата и смления на ситно чипс.
Пържим на силен котлон.

# 16
  • София
  • Мнения: 2 671
ВАЛЕНТИНКИ ОТ БУТЕРТЕСТО И КРУШИ


По идея на Пепика!

Небходими продукти:
0,5 кг. бутертесто
3-4  малки круши
сушени черешки
захар
канела
накълцани на ситно орехи

пудра захар

Приготвяне:
Размразеното тесто нарязваме с формичка на сърца. Отгоре нареждаме нарязаните на много тънко резенчета круша, поръсваме с орехи, с 1/2 ч.л. захар и щипка канела; слагаме по 1 черешка в средата и печем на 200 С.

Готовите валентинки поръсваме с пудра захар.

# 17
  • София
  • Мнения: 2 671
Хумус
Рецептата е от моята приятелка Яна



Необходими продукти:

300 гр. сух нахут
1 с.л. сусамов тахан
3-4 зелени маслини
2-3 с.л. зехтин
1-n скилидки чесън
сол на вкус
1/2 връзка магданоз
водата от варенето на нахута

Приготвяне:
Накисваме нахута в щедро количество вода от предната вечер, като преди това внимателно го почистваме от камъчета, лещички и др. примеси  Rolling Eyes и го измиваме.
На следващия ден варим до омекване на зърната - не отнема много дълго. Запазваме течността от варенето. Ако сме особено дзен настроени - може да обелим зрънцата от люспите, аз съм го правила веднъж до сега  Mr. Green .Прехвърляме сварения нахут в кухненски робот, слагаме и вскички останали продукти, без водата. Смиламе, като постепенно добавяме от водата, до получаване на желаната консистенция (имайте предвид, че като изстине стяга и става по-сухо, на снимката ми горе се вижда, че не в конкретния случай не съм сложила достатъчно течност). Съхраняваме в хладилник, залят със зехтин, защото иначе хваща бързо коричка.


# 18
# 19
  • София
  • Мнения: 2 671
ДОМАШЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД



Необходими продукти:
250 гр. сухо мляко
125 гр. масло (на стайна т)
150 мл. (+ още няклолко лъжици, ако е необходимо) вода
1/2 пак. ванилиева захар
300 гр. пудра захар

Начин на приготвяне:

Всички съставки слагаме в шейкъра на кухненския робот (и с миксер става, но много пръска) и разбиваме до хомогенна гъста смес. Наливаме в чашки и охлаждаме преди сервиране.

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 15:11 от Rumya

# 20
  • София
  • Мнения: 2 671
ЯГОДИ/МАЛИНИ/БОРОВИНКИ* СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА




Необходими продукти:
400 гр (1 кофичка) заквасена сметана
3+ с.л. пудра захар
1/2 ч`.л. ром
10-тина-15 ягоди

Начин на приготвяне:
нарязваме ягодите на малки паренца
'разбъркваме всички останали съставки добре и смесваме с ягодите.
Сервираме охладено!

*плодовете може да са замразени, в този случай се поръсват със захарта  се изчаква да се поотпуснат преди да се разбъркат с другите съставки
**  може да се направи с микс от плодове

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 14:46 от Rumya

# 21
  • София
  • Мнения: 2 671
САЛАТА ОТ ЦВЕКЛО С МОРКОВИ



Необходими продукти:

1 цвекло
4 -6 моркова
ябълков оцет или лимон
олио или зехтин
сол



Начин на приготвяне:

Сваряваме добре измитито цвекло до омекване. Избелваме го и го рендосваме.
Рендосваме морковите. Смесваме и подправяме със сол ябълков оцет/лимон и олио.
Много приятно се получава, ако се поръси със сирене.

Съхраняваме с хладилника.

# 22
  • София
  • Мнения: 2 671
MОИТЕ ШОКОЛАДОВИ КЕКСЧЕТА



Рецептата е от диплянката "Програмата" - факт!  hahaha така, де при всичкото подзрение, с което се отнасям към рецепти от подобно източници, тази ме заинтригува. В изданието се твърдеше, че е за брауни  Crazy, но резултатът се оказаха едни много приятни кексчета с подчертан шоколадов вкус. А комбинирани с доволно количество ядки (че и с разтопен шоколад можете да ги залеете), са ми точно по вкуса  Party Оттам и "моите" в заглавието Wink

Необходими продукти:
1 ч.л. масло - размекнато
100 гр. тъмен* шоколад, натрошен на малки парченца
100 гр. брашно
100 гр. захар
20 гр. натурално какао
1/2 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. нескафе, разтворено в минимално количество вода
2 големи яйца
100 мл. олио

по желание още:
накъкцани на едро орехи/лешници/бадеми
разтопен шоколад за заливане
шоколадов ганаш за декориране


Начин на приготвяне:


Всички съставки без яйцата и олиото смесваме в кухненския робот. Добавяме едно по едно яйцата и накрая олиото. Разпределяме във формички са мъфини (излизат 12 броя). Поръсваме с ядките и печем в предварително загрята на 175 С фурна за около 18 мин. (проверяваме с клечка,да не е лепкава).
Когато изстинат може да намажем с разтопен шоколад, да шприцоваме с шоколадов ганаш или да декорираме по друг начин.

Ако имате търпение да ги чакате, на следващия ден са още по-хубави Simple Smile


* да го заменяте с млечен не препоръчвам - само се губи от вкуса. Но съм пробвала с бял, като съответно замених и какаото с натурално нишесте и пропуснах нес кафето. Получиха се много приятни и с деликатен вкус и консистенция кексчета:

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 23:55 от Rumya

# 23
  • София
  • Мнения: 2 671
KEKС С КОКОС


Рецептата е от kuharka.ru


Необходими продукти:
80 гр. меко масло
1 ч.ч. захар
1 голямо яйце (или 1 малко + 1 белтък)
3/4 ч.ч. кокосово мляко (когато нямам заменям с прясно мляко)
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
50 гр. кокос
 по желание:
1/2 ч.ч. шоколадови праченца или 1 с.л. лимонов зест

Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта, добавяме яйцето. После млякото, след него пресятото брашно и бакпулвера. Накрая добавяме кокоса, разбъркваме и печем @ 180 С за 40 мин.

# 24
  • София
  • Мнения: 2 671
СУПА СЪС СВИНСКО, ЗЕЛЕНЧУЦИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ


 newsm32 рецептата е резултат от опитите ми да направя нещо вкусно, което да се хареса и от голямото Щурче и да е подходящо за малкото. В крайна сметка и на мен много ми допадна Simple Smile

Необходими продукти:
100 гр. синско бонфиле (или друго нетлъсто свинско месо)
дафинов лист
1 морков
1/6 глава лук
1 голям картоф
2 розички броколи
2 с.л. фини овесени ядки
малка бучица масло
сол

Лимон за подправяне



Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки хапчици, кипваме го с дафиновия лист и отпенваме. Изваждаме месото, прецеждаме бульона, а дафиновия лист отстраняваме. В бульона  връщаме месото, добавяме наситно нарязания лук, моркова на парченца, посоляваме и варим на умерен огън. Малко преди да са готови морковите добавяме нарязаните на хапчици картофи. Малко преди да са съвсем сварени слагаме розичките броколои и овесените чдки. Когато супата е готова, завършваме с бучица масло.

Сервираме подправена с лимон. 


# 25
  • София
  • Мнения: 2 671
ПИЛЕ С БРОКОЛИ, ГЪБИ И ПАРМЕЗАН



Необходими продукти:
1 пилешки гърди
няколко розички броколи
малко лук на полумесеци
5-6 гъби
150 мл. готварска сметана
100 мл. прясно мляко
30-50 гр. пармезан

телятеле за основа

Начин на приготвяне:
Месото нарязваме на хапки, посоляваме, поръсваме с бял (черен) пипер и запържваме за кратко. Вадим и в същата мазнина запържваме нарязаните на тънко гъби и лук, подправяйки също със сол и пипер. Връщаме месото, добарвяме и броколите. След кратко запържване заливаме със сметаната и млякото, когато сосът се редуцира до желаната от нас гъстота, поръсваме с настъргания пармезан, разбъркваме добре и сваляме от котлона. Сервираме веднага като самостоятелно ястие или върху предварително сварена паста.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 13:27 от Rumya

# 26
  • София
  • Мнения: 2 671
САНДВИЧ СЪС САЛАТА ОТ РИБА ТОН И ЧЕДЪР



Необходими продукти:

За салатата с риба тон:
     - 1 консерва риба тон в мазнина
     - 1 с.л. (+ още според вкуса ви) майонеза
     - сокът от 1 резен лимон
     - червен лук нарязан на ситно
     - 1 кисела краставичка нарязана на малки кубчета

сирене чедър - 2 филийки
домат нарязан на шайби
маруля айсберг
черен (ръжен) хляб


Начин на приготвяне:

За салатата с риба тон:
      - внимателно разбъркваме с вилица рибата с майонезата, добавяме киселите краставички и лука и овкусяваме с лимоновия сок

Препичаме филийката хляб, след което я застиламе с парчетата чедър. Покриваме със салатата от риба тон, следват шайбите домат и накрая марулята.
Аз предпочитам този сандвич "открит", но ако вие обичате повечко хляб може да го "затворите" с още една препечена филийка.

# 27
  • София
  • Мнения: 2 671
ГУАКАМОЛЕ


 newsm32 Всеизвестната рецепта я пригодих за децата - без лютите съставки

Необходими продукти:

1 авокадо
няколко стръка магданоз
1 малък домат
червен лук
сок от лимон
сол

Начин на рпиготвяне:
Намачкваме авокадото с вилица, нарязваме останалите продукти на ситно, смесваме и овкусяваме с лимоновия сок и солта (или прсто слагаме всичко в блендера за 20-тина секунди). Охлаждаме половин час и сервираме с царевичен чипс (който пропускам за децата обаче)

# 28
  • София
  • Мнения: 2 671
ВЕЛИКДЕНСКИ КОКОСОВИ СЛАДКИ



Рецептата е форумска, но не съм записала на кого, ако я познаете - обадете се!

Необходими продукти:
200 гр. меко масло
200 гр. пудра захар
щипка сол
300 гр. брашно
150 гр. кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
Всички продукти се омесват; разточваме тестото на тънка кора (3 мм) в/у пекарска хартия и печем @ 175 С за 5 мин. (до златисто).
Охлаждаме и декорираме по желание с бял шоколад

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 14:14 от Rumya

# 29
  • София
  • Мнения: 2 671
ТОРТА КОЛИБРИ



Рецептата е на Марта Стюарт

Необходими продукти:


За блатовете:
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
1 ч.л. канела
щ.сол
1 ч.ч. олио
1 ванилия
2 ч.ч. захар
3 яйца
1 ч.ч. ананас от кутия, нарязан на ситни парченца
1 ч.ч. накълцани орехи
1 ч.ч. кокос
3 ч.ч. пюрирани банани

За крема*:
3-4 големи кутии заквасена сметана
х 1/2 ч.ч. пудра захар за всяка кутия сметана



Начин на приготвяне:


на блатовете:
Смесваме сухите съставки. Разбъркваме яйцата+ захарта+олиото; добавяме пюрираните банани. Към получената смес добавяме сухите съставки и разбъркваме добре на ръка; добавяме ананаса, кокоса и орехите и разпределяме на няколко блата (зависи от големината на тавата - за 26 см. - на три). Печем в/у намаслена тава @ 175 С до готовност (клечакта да излиза суха). Изчакваме 10-тина минути и изваждаме от тавата. Блатовете трябва да са напълно изстинали, когато ги слепяме с крема.

за крема:
Разбъркваме заквасената сметана с пудрата захар и оствяме в хладилника поне за половин час.

сглобяване на тортата: Мажем блатовете с обилно количество крем и оставяме в хладилника поне за 1 нощ

Като престои тортата слепва добре, при все че става сочна, и може да понесе допълнително украса - бял ганаш и захарни покрития напр.



*оригиналният крем, по-скоро е глазура от крема сирене+ масло и огромно количество захар. Аз не го харесвам 1 защото се губи от вкуса на самата торта с всичката тая захар, второ защото не става толкова сочна; поради които причини я направих със заквасена сметана и съм доволна от резултата.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 22:33 от Rumya

Общи условия

Активация на акаунт