Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога най-рано може да се получи положителен резултат от тест за бременност?
Какви количества хормон ЧХГ (хорион гонадтропин) са необходими за положителен тест?
Какво да правя, ако тестът е отрицателен, но имам закъснение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога най-рано може да се получи положителен резултат от тест за бременност?
Съществуват различия в това кога жените получават положителен резултат от тестовете за бременност. Някои жени отчитат положителен тест още на първия ден след закъснението, докато други чакат 5 до 7 дни след закъснението. Често се споменава, че ранните тестове може да дават слабо положителен резултат, особено ако се правят по-рано, отколкото е препоръчително.
-
Какви количества хормон ЧХГ (хорион гонадтропин) са необходими за положителен тест?
Тестовете за бременност откриват хормона ЧХГ, който се произвежда след имплантиране на оплодената яйцеклетка. Различните тестове могат да откриват различни нива на ЧХГ, но обикновено е необходимо нивото да е над 20 mIU/mL, за да се получи положителен резултат. Някои жени съобщават за слабо положителни резултати след 1-3 дни от забавянето на менструацията.
-
Какво да правя, ако тестът е отрицателен, но имам закъснение?
-
Как да потвърдя положителен тест за бременност с неясен резултат?
-
Какви са преживяванията на жените с тестовете за бременност в различни периоди на закъснение?
До сега не съм имала толкова голямо закъснение (освен при предишната ми бременност

След около 7 дни отидох на преглед при друг лекар, който ми съобщи страхотната новина, а веднага след това пак направих тест, който вече беше много положителен.