Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 45-та тема

• 92 865
  • 665
  •   1
Отговори
# 195
Още един патладжан днес.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13919296

Задушавам нарязани на кубчета лук, изрезките от патладжаните след нарязването им, домати, пиперка и подправки магданоз, и чесън слагам съвсем накрая на задушаването.
В тава разстилам сместа, добавям зеленчуков бульон или малко топла вода. Отгоре нареждам шайби от патладжан, картоф или твърдо сирене. Най отгоре слагам нарязаните на зъби шайби и пека във фурната до готовност. Накрая им слагам по едно кубче топено сирене или кашкавал - каквото има и ситно нарязан магданоз.
Ако имате търпение да издълбаете долните шайби можете да ги напълните с кайма или задушен ориз с гъби.
Въобще може да се експериментира според личните предпочитания и наличности от продукти.

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 22:30 от KRIVONDELA

# 196
  • Географският център на България-Габрово
По рецепта на мама Цоцолана и  max mama едни превъзходни милинки.

# 197
  • София

Много интересна  манджичка! Може ли рецептата?

# 198
  • Torino,IT
Ето ме и мен, поне веднъж в тема се записвам де Hug
Честита нова тема, тя като гледам вече събрала скорост.Сега ще публикувам и отивам да ви разглеждам вкусотиите, майсторки Heart Eyes  bouquet
Това са някои от нещата сготвени в последните дни, не успях всичко да снимам , но все това е Peace

Тортелини с доматен сос

Пълнени чушки с кайма и ориз

Пиле пицайола

Торта Медовик за един час
и парче

Приятна вечер    bouquet

# 199
  • В сърцето на живота!
Линдита може ли рецептата на "пиле пицайола"?

# 200
Къпкейкчетата по рецепта на Блонди,моите са вътре с праскови,отгоре орехи.Малко ги препекох,но като за първи опит са перфектни на вид и на вкус.

И Златните картофки на Лео с едни свински филенца с кашкавал,които не снимах Blush

# 201
VIKI_I много вкусно у вас  Grinning На мен неща от кайма като рула и кюфтета не ми се получават като хората ама никога  #Cussing out Твойто рулце изглежда тамън, сочничко вътре, с коричка отвън, мммм   bouquet

My Ronniе за мен това е перфектната пица, тъничка и с много работи вътре  Grinning   chef

И у нас:
скариди с пак чой (далечен брат'чед на марулята) , в кашкавален сос, гарнирани с кашкавалче, доматки и топло хлебче за топване в сосчето  Grinning

# 202
  • Torino,IT

Много е лесна и бърза, днес я правих с готовите сосове на Барила, доматен с босилек, защото искахме да опитаме, иначе обикновено сама си правя соса, но така е лесно, вкусно и най вече бързо.
Значи запържих в зехтин нарязани на едро 3 скилидки чесън, като порозовеят от двете страни , изсипвам соса, слагам пилешкото месо ( при мен гърди) маслини, риган, сосът да покрие месото, и така обръщам гърдите и от двете страни периодично и след не повече от 10- 15 мин оттеглям от огъня и сервирам.

Последна редакция: сб, 01 авг 2009, 21:27 от Lindita

# 203
  • В сърцето на живота!

Много е лесна и бърза, днес я правих с готовите сосове на Барила, доматен с босилек, защото искахме да опитаме, иначе обикновено сама си правя соса, но така е лесно, вкусно и най вече бързо.
Значи запържих в зехтин нарязани на едро 3 скилидки чесън, като порозовеят от двете страни , изсипвам соса, слагам пилешкото месо ( при мен гърди) маслини, ориган, сосът да покрие месото, и така обръщам гърдите и от двете страни периодично и след не повече от 10- 15 мин оттеглям от огъня и сервирам.
Да,лесна и бърза е Simple Smile записвам си я Party Мерси Hug

# 204
Вечерята от днес.

Пилешки дробчета по селски, пържени картофки и салатка. Дробчетата станаха превъзходни, но моята принцеса такова не яде и за нея кебапчета.

# 205

Може ли рецептата? Praynig

# 206

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=364378.msg9968349#msg9968349

# 207
  • Географският център на България-Габрово

Ето рецептата може да се види тук.На мама Цоцолана поста.Ох тя Пети ме е изпреварила но все пак и аз да си го пусна поста.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=364378.msg9968349#msg9968349

Последна редакция: сб, 01 авг 2009, 21:56 от dunia53

# 208
От мен:
банички, отново от Лабрекс Laughing
и една бъркана пица.

# 209
Мерси момичета!

Аз днес съм със сладки "Динени резенчета".

Общи условия

Активация на акаунт