защо искате 2 дете

• 13 500
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
хех, ква стара тема...ама не беше ли защо искате, а не защо не искате... Thinking

# 121
Второто дете означава огромни лишения за първото - както във финансов, така и в духовен аспект. Няма да имаш толкова време за първото и неговите проблеми докато сменяш памперсите на второто, а когато първото ти поиска Плейстейшън като на другите деца от класа, ти ще му дадеш дрънкалката на бебето да си играе с нея. Е, разбира се, ако не си наистина много богат, но това е рядкост. Защо трябва да лишавам детето си от образование, внимание, хубави дрехи, спорт, играчки, книги, частни уроци след време, може би елитен университет? Нужно ли е да създавам армия от циганета, които да останат цял живот прости? Не, благодаря!
                                                                                                       Как е възможно някой да разсъждава така ?Нима всеки,който има брат или сестра е прост?Само един истински егоист може да мисли по този начин.Жалко ,че има такива хора.Добре е че нямаш възможност за второ, та за какво да се ражда още един такъв .        

# 122
Второто дете означава огромни лишения за първото - както във финансов, така и в духовен аспект. Няма да имаш толкова време за първото и неговите проблеми докато сменяш памперсите на второто, а когато първото ти поиска Плейстейшън като на другите деца от класа, ти ще му дадеш дрънкалката на бебето да си играе с нея. Е, разбира се, ако не си наистина много богат, но това е рядкост. Защо трябва да лишавам детето си от образование, внимание, хубави дрехи, спорт, играчки, книги, частни уроци след време, може би елитен университет? Нужно ли е да създавам армия от циганета, които да останат цял живот прости? Не, благодаря!
                                                                                                       Как е възможно някой да разсъждава така ?Нима всеки,който има брат или сестра е прост?Само един истински егоист може да мисли по този начин.Жалко ,че има такива хора.Добре е че нямаш възможност за второ, та за какво да се ражда още един такъв .        
Ами предполагам автора на това изказване е мъж. Те по принцип мислят по-практично от нас, докато ние мислиме по-емоционално. Особенно пък що се отнася до децата.

# 123
О, нима е прекрасно да родиш 4 деца, да изнемогваш, да не можеш да задоволиш потребностите им, но да си ги раждаш, щото обичаш пълна къща, а  Crazy

# 124
С 2деца едва ли ще изнемогваш.А който има пари да купува и образова детето си ще намери и за другото,същото е и с вниманието,но преди всичко е нужно желание.

# 125
Опа, забравих нещо много важно - къде ще живеят после тия деца? Един апартамент лесно ще купя, ама повече - трудно. Лесно е да сме философи на пълен стомах и с покрив над главата, но ако останем гладни и без жилище, тогава ще си блъскаме главите в стената за чий ... ни е да имаме братя и сестри и да сме едни Гаврошовци.

# 126
Е, да де, като сега си разпределяш парите точно, при наличие на второ - разходите се удвояват за детето - тоест месечно излиза поне 200лв отгоре, докато са малки. А като пораснат - сумата отива поне двойно или тройно. Да не говорим за студенти. Да не говорим за време, за ангажираност. Ами за детски стаи - тоест по-голямо жилище?

# 127
  • Тука, под липите стари...
хех, ква стара тема...ама не беше ли защо искате, а не защо не искате... Thinking
Това щях да кажа и аз.

# 128
Глупости, аз имам брат и в това няма нищо лошо. Мойте родители не са били глупави, ама успяха да дадат по едно жилище на мене, на брат ми и т.н. В крайна сметка баща ми е преценил и успял да даде и на двамата достатъчно. Сега и двамата имаме по 1 дете. Не, че не искам второ, ама цяелия този дискомфорт, прекъснах унирвеситета и сега трябва да наваксвам и още и още и имам хубава работа, която ми дава добри доходи, за да се грижа за това дете Peace Пък и тъпо може да прозвучи, но най-после имам желаната от себе си перфектна фигура, след като родих всички ми го казват, ами не искам сега те първа да съм бременна, да раждам и т.н ooooh! Tired

# 129
Той въпросът малко двуяк - аз искам да имам принципно, както искам и вила на някои чужд курорт, и 6ца от тотото, но понеже не мога да си го позволя така, както аз го разбирам отглеждането на дете - та затова в момента не искам  Laughing

# 130
Ако човек си вярва, че няма да мръдне напред в живота, че винаги ще си е в малкото жилище, с точно тези доходи и т.н., нормално е второто дете да му се види само като още един нов разход и бъдещ гаврошовец, който ще обърне семейния бюджет.

Сега видях по-горе примера как първото дете ще поиска Плейстейшън, а родителите ще му дадат да си играе с дрънкалката на бебето от недоимък  Laughing  hahaha А ако е само то, сигурно ще могат да му купят поне 5 плейстейшъна, което си е безценно  Grinning

И така спонтанно у мен се заформи отговора на въпроса защо искате второ дете? Ами за да не купувам на първото плейстейшън, разбира се  Joy

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 13:41 от Tess

# 131
Сърцето ми го иска...това е.
Всичко би било някак по-пълноценно и смислено в живота ми...ще имам повече желание и сила да вървя напред, да развивам и себе си, и да давам повече от себе си във всеки смисъл. Второ дете би ме направило още по щастлива.

Отговорих само на въпроса защо го искам.
И предполагам звуча отчайващо наивно  Mr. Green

# 132
Сърцето ми го иска...това е.
Всичко би било някак по-пълноценно и смислено в живота ми...ще имам повече желание и сила да вървя напред, да развивам и себе си, и да давам повече от себе си във всеки смисъл. Второ дете би ме направило още по щастлива.

Отговорих само на въпроса защо го искам.
И предполагам звуча отчайващо наивно  Mr. Green
Ето това е смисъла,но който не мисли така по-добре да си остане с 1 и да му задоволява прищявките

# 133
...
И така спонтанно у мен се заформи отговора на въпроса защо искате второ дете? Ами за да не купувам на първото плейстейшън, разбира се  Joy
Hands Clap
Браво, Tess!
Ето този основателен довод на мен никога не би ми хрумнал.  Peace

# 134
Разбира се, че ако човек няма желание да има второ дете, най-добре е да си остане с едно. По това няма спор  Peace Да не забравяме, че има и хора, които изобщо не искат деца, за тях и едно е много. Всеки си знае. Това, което мен ме тръшва е сравнението между ново бебе и скъпа техника за първото дете  Confused Като че ли двете неща могат да бъдат сравнявани.

Общи условия

Активация на акаунт