Малките ЮНЧЕТА стават големи сладурчета! Тема № 87

• 18 518
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
Права си, Вани Simple Smile По съвет и на двете баби трябвало да я измъкваме от ваничката като я държим само за главата да и се издължало вратлето (баба ми е вадила майка ми както описваш-с пръта за непцето  #Crazy ). И нас за главата ни били вадили. Мен понеже ме е страх татито на няколко пъти  я вдига така и аз я взимам почти веднага, но на малката не и е некомфортно, само си се какори. Но ако това е ненужно няма да го правим. А за Зимафлора-защо не давате?  Педиатърката ни го изписа още като беше на 20 дни Яничка, но едва вчера го купих и се чудя дали да го давам  newsm78 Защо да е лошо?

А, и аз ли съм единствената, на която са изписали Вигантол по 1 капка?

# 226
Аз също давам Вигантол по 1 капка по предписание, след първия мес.
Според мен се скарай яко на бабите и повече не мъчете детенцето, така едва ли ще му се издължи врата, но има реална опасност от инциденти. Моят мъж и него така го били измъквали, добре че не е пострадал.Peace
А пък за подрязването на миглите за пръв път тук чух  Shocked. Леле-е на какви инквизиции са ни подлагали като бебета, аз не бих причинила подобно нещо на беззащитно бебенце заради бабешките суеверия. Не стига че върху нас са ги прилагали/например осоляването/, ами и сега се опитват да се бъркат. Twisted Evil
За флуора има много негативни мнения и не знам кои са прави, но предпочитам да не рискувам, че флуора си е една от най-силните клетъчни отрови, а  флуор се поема с водата и става опасно да не се предозира като се пият и хапчета.

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 12:00 от vanny_76

# 227
  • София
за изтеглянето на врата, момичета, нали разбирате, че това е поредното безумие??? Как според вас прешлените ше се издължат? Най-много да направите някоя беля и да осакатите за цял живот детето. Истински дълъг врат имат тези, които вродено имат допълнителен шиен прешлен. Ако дърпаме краката на момиченцата, дали ще станат дългокраки? Моля ви, тези бабини деветини са доказано много опасни. На някоя от вас дали се е издължил така врата?

# 228
фангазия, това  е безумие, което правите , не продължавйте, може да осакатите детето така newsm34

За вигантола и аз давам по една капка ,но по мое си предписание, според педиатърката 2капки, но аз четох, че само ако  е една капката  е за профилактика, две е ако  има проблем, но и аз давам от дъжд на вятър и то само,като  е по-хладно времето. Против съм даването на каквито и да  е било лекарсктва и добавки, просто за профилактика Peace

# 229
Той татито настояваше за вратлето, защото "и двете баби били на едно мнение"  Shocked Но сега говорих с него и спираме тази практика  Peace Благодаря за отговорите Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2349
Намерих това покрай всички негативни неща за флуора. Още се колебая дали да не намаля дозата, която ни е изписана и да давам през ден...

# 230
добро утро и от нас с Дани!
то вече е обяд, ама ние докато се нахраним, после да пооправя в нас и времето си мина! сега чакам едни картофи да се сварят за салата, а бебка нещо се унесе на гимнастиката.
Гъди, за помощта- аз подадох документите веднага след като ни изписаха /е, два-три дена след това/, казаха след 1 месец да се явя за парите /т.е. да ми дадат карта, на която са парите, че не си носех документ със сметката от банката ми/. като отидох след 1 месец ми дадоха само акта за раждане и подписах сумай ти документи, че съм получила помощта, а накрая като питах дали все пак ще ми дадат парите се оказа, че трябва да чакам още месец за картата, защото парите били преведени, но картите ги бавели от банката!!! та това е с чакането на помощта, станах луда да тичам по инстанции за 250 лв.  #Cussing out
Аморе- най- искрени съчувствия за водата и възхищение към търпението ти!!! при нас също честичко я спираха като дойдохме в този квартал и направо откачах! всичко друго може да ми спрат, но за вода на бой налитам!!! преди и комшиите имаха навика да спират водата във входа когато им скимне без предупреждение, но след няколко скандала от моя страна вече се съобразават! останаха "пичовете" от Софийска вода, но там като има авария им запалвам телефона за информация, пък и обикновено до края на работния ден се оправят нещата!
това за врата- за пръв път го чувам и ми звучи УЖАСНО и БЕЗУМНО!!! нали гледахте по ТВ за хората дето осолили детенцето в някакво село и като резултат горкото мъниче получило 85% изгаряне на кожата! аз лично не се съобразявам с НИКАКВИ бабешки изказвания и си гледам детето както ми идва отвътре, т.е. правя това, което са ме учили на лекциите на 9 месеца и съм чела по книгите!
айде, хубав ден от мен, отивам да си довърша салатата!!!  Hug

# 231
Против съм даването на каквито и да  е било лекарсктва и добавки, просто за профилактика Peace

И си съвсем права Peace

Аз съм на същото мнение.

# 232
  • Germany
Аз също не съм фен на Зимафлуора и не давам.
За ваденето за врата - струва ми се много опасно и безумно и не бих го правила.
И аз да питам нещо - Гладите ли дрешките на бебоците и до кога мислите да го правите? Аз нещо съм се размързеливила този път и почнах да гладя след пране само новите дрешки. С баткото гладих до годинка всичко, но сега нещо не ми остават сили...

# 233
Здравейте от нас  Mr. Green

Чета за бабините девитинини , не се излагайте в 21 век живеем , какво е това вадене за връта , аз не бих причинила нещо толкова опасно на Юли никога  Peace

За гладенето , майка ми глади всички дрешки на бебчо , смятам така да продължа и за напред , не чак толкова за стерилност , колкото да имат свеж вид , иначе повечето след пране са измачкани и не бих го облякла с измачкани дрешки  Peace

Имате ли превод на болнични от м. Юли ??

Аз имам няколко въпроса към мамите които са изцяло на АМ ?? newsm78

По колко мл. пият вашите бебчета ?

На колко часа ги храните и ако все още сте на три часа кога смятате да минавате на 4 часа или 5 хранения на ден ?

Ние нощно хранене нямаме отдавна , но дневната доза в момента е 150 мл. - /6 хранения /  и не му стига , та се замислям да увелича дозата за сметка на храненията ??

Имало някаква таблица за мин и макс тегло на бебчетата месец за месец ?? Rolling Eyes

Ето ни и нас с пресни снимки от днес  Mr. Green

# 234
Здравейте и от мен Hug
Ние се прибрахме от Албена около обед, но до преди малко разчиствах и пусках перални. Имахме и обяд, но решихме да го пропуснем че малкия днес се закриви, временцето се развали, а и на нас ни поомръзна. Да не говорим че приядохме. Абе не е работа този инклузив. Иначе Стелиян като изключим проявата му тази сутрин направо си "проспа живота" както се шегувахме с таткото му. Ядеше и спеше. През малкото време което беше будем гукаше и се усмихваше. Пълна идилия направо! Вчера вися в количката с нас на басейна от след закуската до пет следобед и не му се чу гласа. С татко му обядвахме на смени че бяхме заели много стратегическо място.
На нас Зимафлуор не са ни изписвали, а вигантол давам по две капки. Днес пак забравих  ooooh! Като се приберат малкия и баба му в три трябва да дам на всяка цена.
Това за ваденето на вратлето го чувам за първи път, но не бих го правила че ми звучи като бабина диветина и ми се струва опасно за бебчо.
Срам не срам да си призная че вече втора или трета седмица не съм гладила дрешките на малкия, нито пелени, нито нищо Embarassed Не му е повлияло на здравето само малко на външния вид  Wink

# 235
  • Плевен
Мони, и аз съм като тебе с гладенето - нещо ме хваща мързела и в жегите хич не ми се глади. Преди бях по-прецизна, ама явно така е с вторите деца - караме го много по-ларж  Wink
Няма да коментирам това за врата - варварство направо! Фантазия, не ги слушай бабите в никакъв случай!

Минди, голям пич е станал Юли, да е жив и здрав!Ама апарата ви явно не е  сверен, че показва 2030 година, а тогава ще е доста по-голям Юли  Joy

Нана, честити ти златни придобивки, със здраве да си ги носиш! Какво стана с обира, предполагам, че не са открили извършителите?  Rolling Eyes И моята Андреа искаше само тези силиконовите биби на камера, взимахме и Нук, но тя най-простите си искаше. Сега Преси е с Нук - има си 2 - една за вътре и една в кутийка в количката, с тях се приспива. Днес даже спеше, изплул си бибата и половин час смуче напразно с устичка, беше много сладък  Joy

Абе вярно, че Лил Виксен изчезна, дано всичко да е наред и скоро да се включи, както и много други момичета, които не са писали скоро.

Аморе, много гадно с тая вода. И на нас редовно ни гасят тока без предупреждение, понякога и водата. Гадна работа. Ето, току що се опитах да публикувам поста си, пък ни изчезнал нета... Абе нямам думи....

Ох, много съм гадна - ядох принцеси с кайма, в която има черен пипер и Преси горкия цял ден не спи и се гърчи. Такава съм патка значи  #Cussing out Хем знам, че винаги като ям нещо с черен пипер става така...  Sad

И болнични и еднократна - всичко са ми превели Simple Smile

# 236
Анито, благодаря ти! Естествено, че не са ги открили и невярвам да го направят. А Ицко прави същото - като заспи и му падне залъгалката по инерция продължавма да смучка Laughing
Минди, наистина много голям е станал Юли, пу да ти е жив и здрав.
Това за опъването на врата е пълно безумие. Не бих причинила такова мъчение на детето ми.
Аз все още гладя всичко, просто предпочитам да са изгладени.
Тук продължава да е горещо и това наложи да се приберем от разходката.

# 237
Цитат на: Mindi

Аз имам няколко въпроса към мамите които са изцяло на АМ ?? newsm78

По колко мл. пият вашите бебчета ?

На колко часа ги храните и ако все още сте на три часа кога смятате да минавате на 4 часа или 5 хранения на ден ?

Ние нощно хранене нямаме отдавна , но дневната доза в момента е 150 мл. - /6 хранения /  и не му стига , та се замислям да увелича дозата за сметка на храненията ??

Имало някаква таблица за мин и макс тегло на бебчетата месец за месец ?? Rolling Eyes

Минди, да ти отговоря - ние сме изцяло на АМ:

Храня Ема на три часа по 120/130 гр., от които тя изплюва поне 20.  Joy Храненията са ни в 7, 10, 13, 16, 19 и 21 ч. През нощта се събужда веднъж и даваме чайчето на Хип вместо хранения.

Мисля да я оставя тя да си определи кога ще й се яде повече. Така беше като от 90 гр. мина на 120. Тя хич не дава да й се налага някой, дори и аз. След две седмици като живот и здраве напарви три месеца, ще се пробвам да направим 5 хранения по 150 гр., но ще видим дали съм си направила сметката без кръчмарката.  Mr. Green

Аз като гледам и Юли е колкото нея само с два дена разлика, но той е момченце - сигурно иска да яде повече. Колко кг е? Тя на 2-мес. консултация беше 5100.

Таблици дал бог, ама като гледам тук във форума различните педиатри какво казват и може да се хване човек за главата. Колкото лекари - толкова и мнения. Моята консултант-педиатър например като чу, че Ема е наддала 1-я месец 1 кг, а 2-я 900 гр, каза, че това е прекалено много и че редовата педиатърка е трябвало да ме предупреди да не храня толкова и моментално да спирам нощното хранене.

И със всичко е така: Един ортопед казал кенгуру на 6 месеца, един разрешил на 2. Един лекар предписал Вигантол, друг забранил, че били летни бебета. Един вика имате бебешко акне, друг ще те вкара в инфекциозна болница. Абе ужас! Аз най-вече се доверявам на бебето - то като иска да яде - реве като набучена на кол, като не иска - стиска зъби, пардон венци и край! Гледам да няма температура и да жизнена, да не е бледа, акото да е добре, да пишка достатъчно и толкоз.

Та накратко: Да са ни живи и здрави бебоците - пък лекари и лекарства - само в краен случай!  Naughty

# 238
Постригах се и най-накрая заприличах на човек  newsm44

Сега вече не съм само дебелана, а дебелана с прическа  Joy

Аз си гладя чинно всички дрехи и пелени и не мисля да спирам да го правя. Мисля, че освен с естетически ефект, самата дреха става по-мека и приятна за обличане. Ако трябва, ще се лишавам от 30 мин. сън или грижа за себе си, но на всяка цена ще гладя  Peace

Mindi, и ние сме така с милилитрите. Яде между 120-150 обикновено, но понякога хапва и само по 50-60 мл., явно зависи от настроението му.

# 239
Mindi,  и Вики е изцяло на АМ. Но има 6-7 хранения, защото пак яде и през нощта.Изяжда по 120 мл. рядко 150 мл., а през големите жеги ядеше по 90-100 мл.
За гладенето-почти не гладя.

Общи условия

Активация на акаунт