Малките ЮНЧЕТА стават големи сладурчета! Тема № 87

• 18 517
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, благодаря ви за съчувствието за водата!  Hug Има авария, копаят наблизо и уж казаха, че към 2-3 следобед ще я пуснат, ама още няма ...
Иначе имахме и друга интересна случка днес. Алекс си спеше кротичко на разходката, по едно време се събуди и се разплака и започна да прави гладни физиономийки. Гушнах го да го утеша, и докато се усетя, така здраво ме беше засмукал по ръката! Сдобих се с голяма, прясна, синьо-морава синка на въртешната част на ръката, под мишницата!  Mr. Green Ама явно много е изгладнял, защото за два часа и половина сука 3 пъти, и то здраво (ами, нали трябва да навакса сутрешното яко дискане!  hahaha). Малеее, почнала съм само за дрискане и сучене да пиша ... ooooh!
Зимафлуор не давам (никой не ми е казал), а Вигантол - сутрин по 1 капка. И Инфакол вече не му давам. Така че - само кърма и по капчица Вигантол - нищо друго.
За вратлето и аз за първи път чувам и ми звучи малко жестоко ...
За гладенето - засега всичко гладя, да видим до кога ще имам мерак ...
Молбата за еднократна помощ - счетоводителите ни я подадоха ( да са живи и здрави, всичко правят, за да ме улеснят), ама скоро няма да я видя сигурно. По лична карта се водя в друг град и това ми създава някои неудобства. Например, международният ми паспорт изтече края на юни и ако не го върна до септември, ще ме глобят, а можело само там, където ми е регистрацията по лична карта. Трябва да попитам и за паспорт на Алекс къде можем да извадим, че той, миличкият, и от мен по-зле - с пловдивско ЕГН, живее в Хасково, а се води на адрес в друг град (като мама).  Mr. Green
Минди, и преди съм писала, че Юлката е голям сладур! Има изражение на голямо човече и е много фотогеничен.  Heart Eyes

# 241
Anyto , нямам представа как е станало ... ако не ми беше казала въобще нямаше да обърна внимание и щях да си карам така до 2030 год.  Joy Joy Mr. Green

Благодаря ви за комплиментите относно Юли  Hug Hug

Благодаря и за отговорите на въпросите ми ... то е ясно че всяко дете си показва какъв да му е графика , според нашето Педи трябва да изяждаме по 120 мл. , а ако му дам 120 ще ревне след час и половина пак гладен ... така че нека си хапва  Peace

# 242
Да ви кажа - бясна съм!!!! С българската бюрократщина няма оправия!

Сега не можело да се издаде паспорт на Стефан с пълномощно - та трябва временен паспорт, и като си отиден в БГ! Да започна отначало, че сигурно нишо не разбрахте...Преди 2/3 седмици отидохме в българското посолство да питаме как да извадим паспорт. Казаха ни, че може да направим пълномощно, и майка ми да сизвади паспорт в София и да ни го прати. Е, направихме всичко, както ни казаха - превеждахме документи, апостили - един куп неща и разправии...И познайте - в МВР София, казали на майка ми, че паспорт не можело да се издаде без детето да е в България!!!! А тези от посолството къде блеят?! една пикла консулка, която явно не знае законите, и само взимат такси!

Ми мани, сега трябва да ходим пак до посолството, да вадим временен паспорт. Сашо трябва да излиза от работа, и после да си отрабва я събота, я неделя! Направо думи нямам! Само ни разкарват...

А как може в Швеция, Стефан го регистрираха още в болницата, и после един документ получихме и попълнихме и пратихме по пощата, и си има вече шведско ЕГН, и добавки вече получих, и майчинство получих - и това, без веднъж да съм се вдигнала да отида до някоя служба - всичко по интернет с електронен подпис, и по пощата!!!!

Ох, извинявайте, че ви се оплаках така, ама направо - губи време е тази българска бюрокрация...Само заради това си мисля да кандидатствам за двойно гражданство!

А иначе по друга тема - бяхте писали за шезлонги на Фишер Прайс. Аз  сега се колебая между тези три
http://www.lekmer.se/leksaker/Babysitter/Fisher-Price%2C_Rainfor … cer%2C_babysitter / Рейнфорест

http://www.lekmer.se/leksaker/Babysitter/Fisher-Price%2C_Soothe_ … _Play%2C_barnstol

и този http://www.lekmer.se/leksaker/Babysitter/Fisher-Price%2C_Infant- … ter_med_vibration

Вие от кои сте доволни?

# 243
Аз имам шезлонга от първия линк - Рейнфорест - и съм много доволна, Боян през деня спи там, от вчера вече се смее и се заглежда в играчките, преди като му ги слагах и плачеше.

# 244
Най после и аз да се включа.Тая сутрин писах,писах и какво натиснах,взех че истрих всичко! Embarassed

Първо-каква е тая гавра за опъване на вратлето Shocked? А ако бебето е  с дълъг врат какво се прави натиска се за да не му е прекалено дълъг?Ужас! И от къде на къде бабите решават как да се гледа бебе?

И наща Еми суче горе долу през час,два за по 5мин. Вече сме далеч от всякакви режими и хранене под час.Реве,давам цица-ако суче-суче,ако избутва с езиче значи нещо друго иска Mr. Green
 Смятам да пропускаме вече нощните хранения...Ама и аз каква съм егоистка,само да се размрънка през нощта давам да яде,само и само да не се цедя.Но от днес ще пробвам с чайче или вода Naughty Чак към 5,6 ще я храня.
 Кога е последното хранене на бебетата само на кърма? newsm78
Еми понякога яде в 8,а до 6ч. има доооста време newsm78

Днес започнах да купувам дебели дрешки,че нито едно боди с дълъг ръкав няма да ни става.

# 245
  • Germany
Минди, да отговоря и аз за храненето. От няколко дни /3 /юнака яде по 150гр 5 пъти на ден. До скоро обаче папкаше почти по толкова по 6 и дори 7 пъти и резултата беше огромни бузи и гривнички по ръцете и краката. Аз много се радвам че сам си махна вече 2 нощни хранения, защото качваше по много и педиатъра ме предупреди че не е много добре. Сега ни е казал да не вдигаме количеството поне 2 месеца и ще пробвам да го удържим. Иначе качи 1600 1вия месец и 1500 2рия, което си е доста. Ако не реве от глад твоя юнак, по добре удръж още малко, че като нашишкавеят и им е по трудно после да се въртят, да стават и въобще всяко движение.

# 246
  • София
Ох, аз се завърнах от кожен, каза ми, че от бенката нищо не е останало. Ако се появи пак, да ходя да я огледа и това е.
Mindi, браво на вас, растете и хубавеете.
snowwhite нашият е подобен на първия, който си дала. Много съм доволна, защото хем вибрира, хем пружиниращо се люлее назад и това много успокоява Марти.
raia, пробвай дали ще ти мине номера с водата  Wink Утре ще се похвалиш.

Ох, Марти милия хич не до долюбва това шише. Нямаше ме два часа и майка едва му е пробутала 50мл и като се върнах той вече ревеше, насука се и заспа.

# 247
Имало някаква таблица за мин и макс тегло на бебчетата месец за месец ?? Rolling Eyes
Ето какви таблици за теглото на новородените намерих: http://www.papa-bebe.com/telesni_stoinosti.html За мен определено представляваха интерес.
Минди, Юли е голям сладур! Много е пораснал.

# 248
Имало някаква таблица за мин и макс тегло на бебчетата месец за месец ?? Rolling Eyes
Ето какви таблици за теглото на новородените намерих: http://www.papa-bebe.com/telesni_stoinosti.html За мен определено представляваха интерес.
Минди, Юли е голям сладур! Много е пораснал.

В детските картони най-накрая също има таблици с ръст и тегло за бебета  и деца! Peace

# 249
Здравейте!

И аз като somebody тъкмо щях да пиша, че накрая на детските здравни картони има таблица за тегло и ръст. Една приятелка си е поиграла и е въвела данните от тази таблица в Excel-ски файл и е направила така, че има графики за усреднените показатели, както и за горна и долна граница на нормата, а като въвеждаш как се движат всеки месец теглото и ръста на детето ти, и за него програмата чертае една графика и така го сравняваш със средното, горната и долната граница. Не го обясних много добре, но ако някой иска да му пратя готовата таблица (за момче и за момиче) да пише на лични и там можете да си водите графика и за вашето дете.

Да споделя нещо интересно днес. Оставих детето на баща му за два часа и той се е видял в чудо от рев, но това както и да е. Интересното е, че нали баща му няма цици, за да го успокои и подхожда по-креативно Laughing. Та е намерил един диск със звуци от природата и е установил, че звуци на дъжд, море и река го приспиват доста ефективно! Те и на мен доста добре действат, а досега въобще не сме го слушали този диск.

И аз мисля през уикенда да му купим на Богдан шезлонг. Гледах, че в Хиполенда до нас продават като този на Петя... пак на Фишер Прайс - вероятно на такъв ще се спрем, но и аз приемам всякакви съвети!

# 250
Дрешки гладя - само когато са нови или ако са се намачкали. Иначе пропускам.

Минди, сега по твоите въпроси:

1. Болничните ги чакам края на август, но това е така, защото работодателят закъсня с ходенето до НОИ.

2. Павел пие между 100 и 130мл. Забелязвам, че вече не може да огладнее на 3 часа и разредих от паузи между 3 и половина - 4 часа и не винаги изпива цялото количество. Така му се събират между 5 - 6 хранеия на ден. Нощно време не яде.

snowwhite, всичко в БГ е страшно объркано и човек тръгне ли да оправя документи, косата ще му побелее направо. Наскоро даваха по ТВ случай, подобен на вашия, относно скапаната ни бюрокращина. Нямам думи!!!

Аморе, миличка, добре че си търпелив човек. Стискам палци, защото ситуацията с тази вода е ужасна. Възхищавам се на търпението ти, на човешкото ти отношение и изобщо на самата теб като цяло и истински съжалявам, че не сме от един град, за да мога да общувам с теб лично  Hug

# 251
Момичета, водата дойде вчера надвечер, голямо облекчение!
Реших да бъда и аз човек снощи и помолих да излязат двамата с татко си на разходка, а аз да се присъединя към тях след половин-един час (да се изкъпя да посвърша нещо набързо). Не се бях делила от Алекс за повече от 40мин (веднъж на бегом до козметичката), дори на разходка не са излизали без мен. Познайте какво стана? След половин час започна да вали, аз полу-изсушена тръгнах да ги посрещам, и такъв порой се изля - реки направо по улиците. Крачолите на дънките ми до коленете мокри, за чехлите да не говорим ... А моите двама мъже - идилия! Количката покрита с дъждобрана, Алекс сладко заспал веднага щом започнал дъждът, а татко му с едната ръка държи чадъра, а с другата го бута през дъжда за ужас на всички баби под навесите (а и за мой, да си призная  Blush). Та, от цяллата работа, аз бях най-мокра, излизането ми беше съвсем безсмислено и дори обидно - все едно нямам доверие на мъжа ми, та хукнах да ги посрещам ... Засрамих се от себе си после, ама на момента не мислех много-много.  Embarassed Алекс беше съвсем сухичък, и пак не се отдели от мен за повече от 40-50 мин. ...
В 11 сме на консултация, ще му бият Пентаксим - дано всичко е наред, че малко се притеснявам (свиди ми се да го бучкат, ама сигурно и с вас е така). Като остане време после, ще пиша. Дано и да не завали, че сме самички двамата.
Хубав ден на всички майчета и малки зайчета!
Полито, и аз така!  Hug

# 252
Добро утро!

Какво му става на това мойто момче - цяла нощ яде през 1-1.5ч...И сутрин и вечер, като е буден, пак така яде от 2-3 дена. Иначе през деня прави големи паузи по 3-4ч...Дали не е криза на растежа? Или пък му е много топло през деня (тук е около 25/26 градуса, но наистина се чувства като голяма жега, заради по-влажния въздух). Сигурна съм че имам мляко, защото устата му винаги е пълна, като суче. Петя, Аяс, другите по опитни мами - кога мога да очаквам да направи някакъв по/нормален режим?

Иначе да го похваля - от онзи ден почна да гука Simple Smile. Първо на баща си - гледа го в очите, и вика тихичко "Агууу", после се ослушва, и татко му като му се засмее, и почна на по-висок глас, и по-уверено Simple Smile А тази сутрин, най-накрая и на мен се престраши да изгука  Laughing Обаче много повече усмивки раздава на татко си..мен май ме има само за храна....Така ще стане то - по мъжки ще си приказват, и топки ще ритат, и за риба ще ходят....

Еееех, колко е хубаво - сега много се радвам, че си имам момченце, т.к. и аз
малко по мъжките занимания си падам, и не си представям как ще връзвам панделки и т.н. Но сигурно друго ще приказвам, ако второто е момиче  Mr. Green

А послушкото ми след като яде в 5,6 и 7ч, сега заспа кротичко, и аз успях да направя 30 мин гимнастика, да изчистя, да пийна кафенце и сега ни чакат парковете - тук е само за плаж, та уикенда живот и здраве ще направим един плаж цялото семейство някъде извън града...

Приятен и прохладен ден!

П.С. Мерси за отзивите за шезлонгите. Аз поръчах най-простия шезлонг на Фишер-Прайс (третия линк, който бях дала). Той е като рейнфореста, само че без музикалните играчки, а само с висящи, но пак има вибрация...Дано да го хареса, пък музикални играчки имаме бол, ще му ги закачаме на шезлонга, ако толкова иска музика  Mr. Green Ще дам отзиви, като го получим другата седмица!

# 253
  • София
Добро утро!

Много се ядосвам на това време, дрехите не съхнат и трябва да помъкна и мръсни дрехи, за да ги пера там  Close Иначе днес трябва да стягам багажа, нямам търпение да заминем, толкова много обичам морето....... Пак да подсетя, ако някой идва към Влас тези две седмици, да се обажда!  Simple Smile

snowwhite това поведение според мен е характерно точно за кризата на разтежа, а и възрастта ви съвпада. Марти без да е в такава криза, от около седмица пък започна по-често да се буди нощем да яде, повече от 4 часа не прави пауза. Аз обаче нощно хранене не прескачам, то е и много важно за поддържане на лактацията.

за гладенето за дезинфекция се глади до 40-я ден, аз обаче нямам намерение да спирам. Габи я гладех докато се роди Марти, включително и бельото. Сега обаче много ми идва, а и тя държи да си прибира изгладените дрехи и естествено ги намачква. Така че и ги гладя като на нас, непосредствено преди обличане.

# 254
Петя, приятно прекарване на Влас! Дано да случите на хубаво време!

Общи условия

Активация на акаунт