20 ОУ и 22 СОУ

• 120 394
  • 925
  •   1
Отговори
# 150
Нещо не ми става ясно: първи клас всички задължително са до 16.30, като се включва език и самоподготовка - безплатно, а във 2-ри клас това вече става платено?
Освен това доста ми се виждат 65лв на месец, толкова плащаме за целодневна детска градина, а това е само за по няколко часа на ден....

В 3-ти клас вече на 2 смени ли са? Аз имам спомен, че до 3-4-ти клас се учеше само сутрин...  Thinking

# 151
  • София
Правилно си ме разбрала. Във втори клас се заплащат часовете за самоподготовка, а от трети и тези по западен език. Платените занимания не са задължителни.
Доколкото знам от трети клас се учи на две смени. В други училища този график започва още от втори клас. И аз бих предпочела учебните занятия да са само сутрин, но май малко училища могат да си го позволят.

# 152
Много благодаря  Hug

Явно твоето дете учи там, може ли повече инфо дали предлагат допълнителни занимания като спортове, някъде четох че имало карате, плуване (в 22-ро)?
Информацията от сайта им е крайно недостатъчна  Sad

# 153
Много благодаря  Hug

Явно твоето дете учи там, може ли повече инфо дали предлагат допълнителни занимания като спортове, някъде четох че имало карате, плуване (в 22-ро)?
Информацията от сайта им е крайно недостатъчна  Sad

Дори детето ти да учи в 20-то може да ги запишеш в 22-ро на плуване. Просто отиди в басейна на 16-ти и питай подробно.

# 154
Здравейте!
В момента съм 10 клас и уча в СМГ,а от 1-7 клас учих в 20-то.Според мен това е най-доброто училище в София и дава невероятна подготовка на възпитаниците си.Може нещата да са се променили,откакто не уча там,но сигурността на децата е гарантирана.Постоянно има бодигард в сградата,който не дава външни хора да се разхождат към класните стаи.От 1 до 4 клас класна ми беше г-жа Буюклиева и мога да ви кажа,че е невероятен педагог.В по-горните класове учителите също са много добри,както вече предполагам сте разбрали.
Относно плуването в 22-ро училище мога да кажа от първа ръка че басейнът е хубав и има много сериозни треньори.Ако искате детето ви сериозно да се занимава препоръчвам ви г-н Огнянов,а ако искате просто да се забавлява г-жа Рене Константинова-тя дава и малко време за игра и почивка.
Надявам се да съм била полезна.
Приятна вечер!

# 155
  • София
Има извънкласни занимания. Спомням си за народни танци, изправителна гимнастика, волейбол, лека атлетика, театрален кръжок, йога. Издават ученически вестник. Имаше някаква възможност за безплатно посещаване на басейн "Спартак", но не зная дали все още е актуална.
Не претендирам да съм точна. Моето дете не посещава нищо от изброеното.

# 156
  • София
А кои госпожи ще поемат немски паралелки в първи клас за учебната 2011/12, т.е. набор 2004?

# 157
Здравейте мами,
аз съм нова във форума, но отдавна чета материали и ползвам информация от тук.
Реших че е крайно време да се регистрирам и ако може взаимно да сме си полезни.
Майка съм на 5 г. момченце и като вас от сега се вълнувам къде ще учи в първи клас - септември 2012
Живеем близо до 22 и 20 у-ще и естествено се насочваме към тях, но водещото ще бъде педагога.
Затова моля мамите, които имат дечица в трети клас в тези училища да споделят мнение за началните учители, които водят класовете им.
Предварително благодаря Simple Smile

# 158
  • София
Привет. Записвам се да следя темата. И ние ще кандидатстваме 2012 са 20то ОУ. Баткото ни в момента учи там, но е в горния курс и малко ми се объркаха последователността на учителките.
Знам само, че няма да запиша първи клас при учителката на баткото. Въобще не бях доволна от нея.
Обаче учителките от горния курс са много добри, особено госпожата по БЕЛ. А той е много важен за кандидастването ни догодина за гимназия.

# 159
Знам само, че няма да запиша първи клас при учителката на баткото. Въобще не бях доволна от нея.

Би ли споделила коя е тя и защо не си била доволна?

# 160
  • София
Казва се Анета Вълева. Много са нещата, които не ми харесаха при нея. Много мога да говоря на тази тема, но най-общо: не успя да овладее класа - дисциплина и т.н., не я интересуваха децата - по-важното беше тя да е спокойна, когато и се зададеше въпрос за детето - обикновено то е добре, но ако задълбаеш в подробности - къде е добре, къде не е - никога не можеше да ти даде тези подробностти. Не е лош преподавател, просто е безхаберна.
Затова категорично не искам тя да ни се пада, ако реше там да учи и малкия.
Факт е, че наитина, преподавателите сега са много точни и много изискват от децата.  А това е важно за кандидатстването после, а и изучаването на немски е важно за мен. Но още не съм се спряла на определено училище. То и имам достатъчно време.  Wink

# 161
Повечето са безхаберни, не е само Вълева /тя не беше ли възрастна, с къса, бяла коса или бъркам нещо?/. В нашия клас учителките за 3 години се смениха 3 пъти. Никоя не можа да овладее класа. И чувам, че не е само нашия клас. Даже с първокласниците имат проблеми. Какъв педагог си, ако не можеш с едни първокласници да се оправиш?! Че и претенции на това отгоре колко е елитно училището! Съжалявам, за нито една от учителките, които водят 3 клас в моментане мога да кажа нищо добро.

Мими, коя учителка по БЕЛ имаш предвид, че ни предстои? Laughing

# 162
  • София
Kotkovo, не е тази госпожа. Вълева е сравнително млада (около 40-45) с руса коса.
Иначе госпожата по БЕЛ е г-жа Балинова. Много добре работи с децата и нивото им е доста високо.  Hug

# 163
  • София
А някакви отзиви за Илиев от 20-то?

# 164
  • София
Не ми е познат като име, за съжаление!

Общи условия

Активация на акаунт