20 ОУ и 22 СОУ

• 120 286
  • 925
  •   1
Отговори
# 780
Момичета, утре 27.09 в 18 ч. е родителската среща с треньорите по плуване от 22 ро училище. Родителската среща се провежда в двора на училището! Там можете да се срещнете с треньорите, да задавате въпроси и да запишете детето си в която група ви е най- удобно, според заетостта на детето!

# 781
  • София
Момичета, попрегледах темата, но никъде тук, а и в нета, не намирам карта за микрорайониране на 20 ОУ. Живеем на 3 минути от училището, но при Мадарската градинка. Това влиза ли в района и достатъчно ли е това предимство, за да се класира детето ми в немска паралелка?
Благодаря предварително  bouquet

# 782
  • Sofia
И аз се записвам в темата, че щерката е набор 2006 и ме интересува 20 ОУ.
Към майките с опит - възможно ли е  да си насроча среща с директорката на някое у-ще, хем да поговоря с нея, хем да го разгледам или няма такава практика.
Имам предвид дали ще ме приеме ако нямам връзки, а просто звънна по тел. за среща Mr. Green

# 783
Извинявам се, че малко връщам темата назад, но ме интересува, какви бяха критериите за приемане на първокласник н 22 у-ще за тази година. За съжаение никъде не успях да ги намеря. Благодаря!

# 784
  • Някъде на път....
Извинявам се, че малко връщам темата назад, но ме интересува, какви бяха критериите за приемане на първокласник н 22 у-ще за тази година. За съжаение никъде не успях да ги намеря. Благодаря!
1. Местоживеене
2. Месторабота
3. Брат/сестра в същото училище
4. Деца на бивши възпитаници на училището
5. Роднини по права линия, работещи в сферата на образованието
6. Входящ номер

Мисля, че в този ред бяха критериите - не твърдя за абсолютна точност.  Peace

# 785
Благодаря!!!
А местоживеенето и местоработата в какъв район около училището се счита за предимство?

# 786
  • Някъде на път....
Не зная точно.
Но по телефона може да разбереш - даваха тази информация миналата година.

# 787
За мене тези критерии са нещо ново. Аз като записвах децата си - преди 3 и 4 години, нямам спомен да е имало такова нещо...

# 788
Аз
И аз се записвам в темата, че щерката е набор 2006 и ме интересува 20 ОУ.
Към майките с опит - възможно ли е  да си насроча среща с директорката на някое у-ще, хем да поговоря с нея, хем да го разгледам или няма такава практика.
Имам предвид дали ще ме приеме ако нямам връзки, а просто звънна по тел. за среща Mr. Green
Преди две години, когато търсех училище за голямата ми дъщеричка, нямаше никакъв проблем, във всчко училище в което пожелах среща с директора, веднага се отзоваха и бяха изключително мили и отзивчиви, е за мое съжаление, все пак не успяхме да се класираме в 20-to. Малката ми дъщеря е набор 2006, така, че отново, ще следя темата.

# 789
    Бих искала и аз да попитам, ако има майки на деца в средния курс на 20-то ОУ - какво представлява изпитът по езика за прием в 5-ти клас? До какво ниво научават езика до 4-ти клас, по колко часа седмично имат всъщност?
     И въобще има ли смисъл да се мести едно дете в 20-то ОУ заради езика, или и там нивото на изучаване е посредствено, с текучество на учители и всъщност формално като в много други училища?

# 790
  • Sofia
Здравейте!

Аз също имам въпрос към родителите на първокласници с изучаване на немски. ИСках да попитам какъв материал вземат децата, каква е системата по която се обучават ?

Моете първолаче учи по четири часа в седцита немски в друго столично училище и учат по един учебник с картинки, т.е. учат само думи, без да пишат... едва сега въведаха терадка за писане.

Искаше ми се да сравня систетмите в двете училища, защото ми е трудно да оценя подготовката по английски в нашето у-ще  Sunglasses

# 791
  • София
   Бих искала и аз да попитам, ако има майки на деца в средния курс на 20-то ОУ - какво представлява изпитът по езика за прием в 5-ти клас? До какво ниво научават езика до 4-ти клас, по колко часа седмично имат всъщност?
     И въобще има ли смисъл да се мести едно дете в 20-то ОУ заради езика, или и там нивото на изучаване е посредствено, с текучество на учители и всъщност формално като в много други училища?
и аз се присъединявам към този въпрос, ще бъда благодарна някой да сподели

# 792
  • София
Езиковото обучение е много по-добро в сравнение с другите училища, най-малкото поради факта, че часовете са повече. Имайте предвид, че от трети клас десетте допълнителни часа са платени. В пети клас се започва изучаване на география на чуждия език, а от шести - и история.

# 793
  • София
Езиковото обучение е много по-добро в сравнение с другите училища, най-малкото поради факта, че часовете са повече. Имайте предвид, че от трети клас десетте допълнителни часа са платени. В пети клас се започва изучаване на география на чуждия език, а от шести - и история.
Спунк, благодаря за отговора  Hug
А знаеш ли какво представлява изпитът по езика за прием в 5-ти клас? Смесват ли класовете-стари ученици с новодошли или сформират нова паралелка новодошли със знания по съответния език?

# 794
  • София
Моите деца учат френски, а с този език има само една паралелка. Другата седмица ще се поинтересувам за немските и ще ти пиша.

Общи условия

Активация на акаунт