НОЕМВРИйка вечер заспива и в съня й бебчето образ добива-32

• 11 701
  • 307
  •   1
Отговори
# 75
Антония, честит рожден ден! Желая ти всичко най-хубаво -здраве, щастие, много любов и през ноември да гушкаш едно здраво и пухкаво бебче!

kalpaznka на мен болничните ми ги издава гинеколога за по 30 дни. Личният не знам дали може.
За вестителките- наистина е най-добре да се запишат преди предложенията за нови заглавия, а по-нататък може да ги дръпнем по нагоре. Мия може и мен да ме запишеш. А за номерата май наистина е по-добре да се изпращат на няколко човека на лични, а на първа страничка да се запишат само вестителки и съответно дали номера им е на Мтел, Глобул , Вивател и след това мамите да си искат номерца от лични.
Приятен ден на всички! newsm51

# 76
здравейте,за срещата на софийските мами и аз няма да мога да дойда,заета съм и събота и неделя,но ви пожелавам прекрасно прекарване и по една малка биричка  Joy
относно упойките:аз искам да не слагам,но като започне да боли ще видим дали няма да променя мнението...
някои тати иска ли да присъства на раждането?
нашият май ще бъде и ми е малко притеснено,хем се радвам ,че няма да съм сама ,хем...не съм много сигурна в какъв вид ще ме види...

# 77
Добре момичета засега докато се реши ще ги записвам в моето розово тефетрче Mr. Green а като се реши да се пишат ли отпред или не...да знаете пращайте ги на мен(примерно)ама какъв съм ентусияст Mr. Green
Ако искате да са на лични,ок и като искат мамите ще казват Мтел или Глобул или Вива искат...айде засега така го оставям..пък вие решете.

# 78
  • София
За срещата: момичета  Crossing Arms Миа е напълно права.

За болничните: Само доктора, който ти следи бременността(ЖК), личния може съмо първичен за 7 дни да издава.

Антония:  nbirthday smile3510

За вестителките:  Peace

За раждането: Да ми прости Господ, но направо се стреснах от факта че може и по-рано да се роди бебка (само 650гр). Иначе сте прави, бебета с характер има.. и при нас ноемврийки може да има..само да са ни здрави бебчетата, пък когато е рекъл Господ да се родят.

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 15:34 от Кики - cicico

# 79
Момичета, а на мен ми дават болнични за по 15 дни.

# 80
  • Варна
Антония, честит рожден ден  newsm59. Желая ти лека бременност и много сладко бебче ноември  Mr. Green
mia_aurora ей сега ще ти пратя на лични, че да ме впишеш в розовото тефтерче  Mr. Green
А за преждевременното раждане, ей повярвайте направо си ми е като мечта детето ми да е Скорпионче, като мен. И ако се роди Дева или Везни, хич не ми се нрави идеята. Снощи обаче сънувах че го раждам по-рано и е само 2500гр, което не е много малко като се замисля  Thinking
Да ви споделя, от 3-4 дни ще ме пръсне адски силно главоболие. И вчера вече не издържах и на обяд отидох и си пуснах изследванията за хормоните на щитовидната жлеза /често ме боли глава, когато те не са наред/. И докато ми взимаха кръв им викам на лаборантките: "я изследвайте и захарта, за всеки случай". Гледам си преди малко изследванията, хормоните са ми супер, а пък захарта ми е ниска - 3,6. Явно от там е глабоболието. Луда работа, нали по време на бременност уж се качвала захарта. Явно при мен е обратно. И сега ще наблягаме на динята  Mr. Green
Ох, днес така ме гони еуфорията, че утре ще изливаме плочата и хич не ми е до работа. Относно конкурса Мара подробната, аз да гласувам /не че някой ме пита де, ама да си кажа/ - гласувам Васи и Миа да си поделят първото място  Mr. Green

# 81
Антония , честит рожден ден! Желая ти цялото щастие на света! Пожелавам ви весело изкарване на празника днес!

# 82
  • София
Вили. Моят д-р винаги ме пита за колко дни искам. При мен първичен болничен за 7 дни ми издаде Л.Лекар, заедно с книжката в която се нанасят болничните. След това до момента ползвам непрекъснат болничен за по 30 дни всеки месец. Болничен съм от 13г.с. Докотрът ми издава  бланка в която са попълнени данни за бременността и мнение за колко дни да е болничният, след което аз прилежно отивам в кабинета на ЛКК комисията и давам бланката.
Обикновенно в тези болнични, пишат като причина съмнение за "спонтанен аборт"това не бива да ви стряска.
След два, три дни е готов от ЛКК комисията и можеш да го занесеш в местоработата.
Съвет не застъпвайте два месеца в един болничен, ще ви платят на две части обещетението.

П.П. Да допълня, че моят д-р е в поликлиника и затова е такъв редът. Но ако ходите в частен кабинет е най-добре да попитате своят АГ какво точно се прави, някой искат да полежиш 1 седмица в болница. Но съм убедена че АГ ги издава, независимо по къкъв ред и за колко дни. Peace

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 15:57 от Кики - cicico

# 83
Кики и аз съм с непрекъснат болничен от 19 г.с. но ми ги дават по 15 дни.Миналия месец имах такова застъпване и ми ги разделиха парите.
Момичета,какво използвате против стрии?

# 84

ЧРД, Антония! Много незабравим празник днес, много сбъднати копнежи, безоблачно здраве и щастие и най- важното- щастлив финал на бременеенето, когато му дойде времето

За вестителки- на мен ми е много рано изобщо да мисля за тези неща, но пък наистина времето си лети , а изготвянето на списък с тези неща си отнема време, така че аз отново ще с позволя да кажа как беше при нас (в Ноемврийчета 2005), пък вие ще си решите. Та- тогава на лични всички момичета ми изпратиха телефоните си, аз си направих един приличен списък с имена (форумски и съответно реалните им такива) и записах телефоните. След това го разпратих на всяка една, като от там нататък всеки решаваше на кой да звъни (отделно, че и с течение на времето се сформират различни по- лични връзки м/у някои от жените и те искат да кажат на приятелката си, а не на някоя друга бъдеща мама  Wink ). Хубаво е, ако ще има набелязани да информират, но има шанс в един момент да им стане много да препредават информацията , а и не се знае дали няма и те самите да се озоват сред родилите и да не стане голяма каша кой казал, кой не.

Аз си взех резултата- ако може да се вярва на лабораторията на Тина Киркова- съм си чиста. Обаче продължавам да си тека и сигурно ще трябва да го повторя след известно време пак тест. За сега поне ще дишам с двата дроба де  Simple Smile

# 85
Neya относно конкурса-"Мара Подробната" благодаря ти за номинацията...ама аз съм председател на конкурса..все пак аз го ораганизирах,така че аз ще раздавам наградите Mr. Green  Ако забравя утре сутринта за добро утро,ще го направя след Софийската ни срещичка Mr. Green

За вестителките съм съгласна с Милейди аз бих се заела да направя списък стелефонните номера.Ако успеем да се съберем няколко мами,мисля че ще е добре.Пък ако след срещите се заформят приятелств,и някоя мама реши не на някоя от вестителките да съобщи а на някоя дружка,проблема е никакъв. Wink

# 86
Честит Рожден Ден!!
Тони  Hug
[/size]

[/b]

http://www.youtube.com/watch?v=lo9u88U4wwo

# 87
Здравейте мамчета,
аз съм от октомврийките купихме  си кошара за спане и игра cangaroo http://www.kasidabg.com/images/b8/q141l1.jpg  и преди седмица кумците ни подариха на Chicco http://www.bebekchik.com/images/products/00/07/37/737_buyuk.jpg така, че ако някой се интересува от cangaroo /дори не сме до разопаковали/може да пише на лично. Предварително благодаря за услугата  Wink

# 88
Антония, Честит Рожден Ден! Желая ти много здраве, щастие, много любов и през ноември да гушкаш едно здраво и пухкаво бебче!

За вестителките - както решите, но мисля че не е много удачно да се пишат телефонни номера на първа страница.
За болничните - взимам талон за ЛКК от личния лекар и отивам при лекар, който е в ЛКК, който ми издава болничен за 30 дни. При нас тази процедура отнема 15-20 мин. Лекарката, която ми води ЖК (тя е в частен кабинет, но работи със ЗК) също може да ми издаде болничен за 30 дни, но тогава трябва да лежа няколко дни в болница.
Neya, защо нехаресваш девите? Ние сме такива душички  Mr. Green
За упойките - от приятелки знам, че предварително трябва да си кажете дали искате или не, понеже се заплащат. Лекарят, при който ще раждам предпочитал да работи със спинални упойки, в случай, че се усложнят нещата и се наложи спешно секцио.
За раждането - за сега съм много спокойна и не се притеснявам. Възприемам го като естествен процес, чрез който се появява всеки един човек.

# 89
Момичета аз съм също съгласна с предложението на *MILADY* . За мен няма значение на коя от вас ще дам мобилния си тел. важното е да имаме връзка. Аз утре ще ходя до ХИПО ленд да видя и там какво има и като се приберем от там ще ви докладвам.
Добре де кои са номинирани за МАРА- ПОДРОБНАТА? Напишете за да знаем за кого да гласуваме?

Общи условия

Активация на акаунт