Секцио

• 20 338
  • 107
  •   1
Отговори
# 90

мерси за куража на всички мами...стискаите палци утре ме приемат в болницата.........

# 91
Успех мила! Дано всичко да мине добре и скоро га гу6каш бебчо  Hug  Аз честно казано си представях,че всичко се случва на друг и това доста ми помогна...Никаква болка по време на операцията,след това е малко кофти,но със всеки изминал ден става по-добре  Peace  Лично аз  се разхохдах и  града още в деня на изписването ми(7мия ден)
Запомни от мен ,раздвижи се колкото се може по-рано,както си още в леглото -краката,повдигни дупето ,опитай да се повдигнеш,още щом започнеш да излизаш от упойка,няма страшно да се отвори раната.После на следващия ден като те вдигнат не оставай след това в леглото ,а колкото е възможно повече  ставай и ходи, Това е рецептата за бързо възстановяване след операцията  Peace
Успех и късмет

# 92
  • София
sesil77, успех и здраво бебче  Hug. Всичко ще мине много бързо не се притеснявай  Peace

# 93
sesil77, успех! Бъди силна и си мисли за сладкия малък човек, когото утре ще гушнеш.  Hug Възстановявай се бързо и се върни тук за да споделиш, защото и мен ме очаква същото и ще ми бъде интересно и полезно да разбера как е минало при теб.  Peace

# 94
Родих секцио, по препоръка на лекаря! Отново бих родила по този начин!Нищо не усетих бях под пълна упойка, от която излезнах много бързо и после благодарение на обезболяващите нищо не чувствах, единственото гадно е слагането на катетъра - направо е много неприятно, но минава няма как, след 24 часа станах, а на четвъртия ден ни изписаха, нямам никакви болки а раната е вече заздравяла!Успех на всички мами раждащи секцио!Няма нищо страшно!

# 95
Аз съм голямо шубе, но го преживях. Не е толкова страшно. След операцията боли, но аз се успокоявах, че с всеки изминал ден ще ме боли по-малко, а и като си погледнеш бебето забравяш болката. Успех на всички, на които им предстои  Hug

# 96

мерси за куража на всички мами...стискаите палци утре ме приемат в болницата.........

сигурно вече си мама на сладко бебче.Хайде скоро да се похвалиш  и сама да споделиш преживявянията .

# 97
Ето как беше при мен - много исках нормално раждане, но се наложи секцио заради седалищно предлежание.
Освен това операцията беше почти по спешност, защото на запис на тонове се оказа, че съм с контракции, а при прегледа - 4см разкритие и направо ме засилиха към операционната.
Аз по принцип също съм паника, но пък от болка не ме е страх.
Бях със спинална упойка, никой не ме е питал каква искам и съм много доволна, защото от пълната ме е страх много повече  Wink
Неприятните моменти бяха няколко - катетърът, който ми поставиха преди упойката, дразни и имах усещането, че непрекъснато ми се пишка; след като упойката започва да действа кръвното пада, но го регулират с вливания, а усещането е сякаш ти прилошава и ще припаднеш, но бързо минава; след операцията треперех много, което е по-скоро дразнещо и досадно, но е нормално; болката след като упойката престане да действа за мен беше напълно поносима (сложиха ми обезболяващо общо 3 пъти - малко след операцията, в 12 вечерта и в 6 сутринта).
Раздвижването е друг ключов момент - боли, но с всяко следващо ставане нещата стават все по-добре и по-добре.
Знаех, че е важно да се движа много и го правех, бебка беше с мен непрекъснато след това и грижите покрай нея много ми помагаха да се движа.
За разговорите по време на операцията - не са страшни въобще  Peace, анестезиологът ми обясняваше какво се случва, какво да очаквам като усещане и т.н., просто бях спокойна в ръцете на екипа, макар и превъзбудена от случващото се.
Вода ни караха да пием по много и непрекъснато - към 3л до края на деня (оперираха ме следобяд).
Кърмата ми слезе на втория ден, коластра имах, когато ми дадоха детето.
И накрая - майчета, на които им предстои секцио - не се страхувайте, имайте доверие на лекарите и макар да не сте го искали, не се разочаровайте, ако се наложи  Peace
Все пак най-важен е крайният резултат, пожелавам ви той да бъде прекрасен!  Hug

# 98
  • някъде там
секциото не е страшно бъди спокойна, самата операция трае общо около 1 час а доколкото четох наскоро "веденето" на бебето около 5мин.
аз бях с пълна упойка, и за мен гадното беше усещането в гърлото от тръбата имах постоянни позиви за кашляне, а от там ме дърпаше и операцията ......
минава и всичко се забравя много бързо, бъди спокойна това е най-важно  Hug

# 99
Нищо страшно няма в секциото, само представата за "много сложна и опасна операция" плаши пациентите. Аз също имам нисък праг на болката, но такава почти не съм усетила.

# 100
Аз родих секцио ,и съм пълно ЗА секцио

# 101
Най-лошият ми спомен от моето секцио е , е по време на самата операция изпитвах странна неприятна болка в гърдите , като че ли някой беше седнал отгоре ми , не силна , по скоро неприятна , а в един момент ми стана и много лошо. Казах на анестезиолога , че ми се гади , а той ми обясни , че е нормално и  ми постави инжекция от , коята веднага ми "просветна" .
Дадоха ми бебето веднага след , като излязох от операционната  ,сложиха ми я  на гърдите , и си я кърмех още от момента в който се роди .

# 102
И аз родих секцио. Станах за раздвижване едва на четвъртия ден, защото много ме болеше. Доктора ми каза, че ще имам последствия от това заседяване, но мен много ме болеше и така и не станах. Сега разбира се много съжалявам, че не съм го послушала, но вината си е само моя.
Моя съвет е ако не ти се налага да раждаш секцио не го прави.

# 103
  • София
Нищо страшно няма в секциото, само представата за "много сложна и опасна операция" плаши пациентите. Аз също имам нисък праг на болката, но такава почти не съм усетила.

... впрочем, според хирурзите това е възможно най- леката, бърза и проста операция, едва ли не сравнима с пластичните по безопасност...

# 104

И аз съм на същото мнение.Родих секцио по мое желание и не съжалявам и за миг.Не съм изпитвала никаква болка нито след като ме пусна упойката нито след това.Усещах само едно придърпване нищо повече.

Общи условия

Активация на акаунт