Отговори
# 465
Йоооо!
Светли, признавам си със срам, че много се смях на вашия страх от четката  Laughing Мая сега я е впечатлил дракона Слайдър от Барби в Диамантения замък, и нощем пита на сън дали сме го хванали и затворили, че да се отпусне да спи спокойно. А като се опитам да я сложа на тоалетната чиния, гледа надолу и вика ПАДАААМ, ПАДААМ! Да питам все пак: какво ще стане да го пробваш със силиконов накрайник за баш бебета, те на вид са много невинни, и напр. да миете зъбите на някоя кукла? Просто идеи..
Привет и на elfy, дано да съм започнала 'голямото завръщане'  Mr. Green
Аз какво да се похваля - нощес сме спали, за мое голямо учудване, абсолютно спокойно - днес замених Виброцила с Еуфорбиум спрей, да видим. Определено има сополи, но по-малко, лошото е, че започна и да кашля. Давам й само Стодал. Ако някой има идеи, да казва.
Иначе мама каза, че иска да ми купи за Коледа пекарна за хляб, и аз съм много щастлива, защото отдавна искам. Та ако някой има опит, пак да казва. Вече знам, че Мулинекс 2000 е проблемен модел и дава много дефекти. Но по какви критерии да избирам, не съм много наясно. Лъвичкееее, ако четеш, твоите резюмета са легендарни  Peace
Хайде лека, че баба ми настърга ябълки и отивам да врътна един бърз кекс преди да слагам принцесата да спи.

# 466
Здравейте и от мен !!!

Много се радвам за Ди и Жениник -лека и безпроблемна бременност !!

Ди как се решихте за трето ? Има ли предистория събитието или беше спонтанно решение?

Щъки честита ти придобивка и на теб !!

За отчет пред групата  Цецо е 14,200 кг и е 95 см без обувки.

Толкова много имам да разказвам ,но сега ще е набързо.
Кети ,здрасти бе човек вясвай се от време на време.Имам от лятото машина за хляб.Мулинекс хоум бред малка , за 1 кг хляб.Чудесна е. Правим си милинки,козунак и експресен хляб.Поспрях се малко ,че наддадохме в кг   chef

Цецо ходи на градината.Беше с хрема 3 седмици и докато не го спряхме за 2 седм.  у баба му - не му мина.Сега пак ходи. В събота беше с хрема и го загрях с по-топла вода и веднага Умкалор+Коризалия+Хомеожен. и отмина за общо наше учудване на втория ден.

Иначе в градината го търсят децата и питали за него.Вчера като го взимах и не искаше да си тръгва.

Не го уча букви,цифри или цветове или английски.Пеем песнички,стихчета,книжки гледаме и му разказвам истории и тв гледа.Много е пъргав.На темата обличане и събличане е,но още му е трудно.Не му давам химикали,моливи или пластелини (не защото ме мързи,а защото е много рано още,ако знаете какво ги чака по-натам в у-ще....всичко с времето си).Играем с лего и всякакви превозни средства и машини за товаро-разтоварни и изкупни работи + самолети.
Дядо Коледа щял да му донесе валяк,багер,кран,трактор и джип......не знам Дядо Коледа от къде ще му намери изброените , защото вече има по няколко бройки от всичко.Който търси -намира.Мисля и аз да посетя Джъмбото в Пловдив.
На всички желая приятна вечер !!!

# 467
Влизам само, за да споделя с вас следното:

http://www.jenite.net/2008/06/blog-post_2999.html

Много мило, благодаря ти, Blues  bouquet

Как да не се похваля (ама не с връстничето Тони, а с баткото  Embarassed ), като ви писах как големият ми син до миналата година не пипваше да рисува Crazy Сега негова рисунка е избрана на конкурс (предложена от учителката му в детската градина, аз дори и не знаех) за отпечатване на коледна картичка, много се гордея  Grinning

# 468
Между другото, понеже видях една реклама, че декември е месец на профилактиката за рак на маточната шийка на една клиника и да напомня - правете си поне веднъж годишно цитонамазка, момичета  Hug

# 469
  • Варна
Кети, мога само да ти завидя за хлебопекарната. Аз също искам, но моят мъж ми се изсмя като споменах  Tired.
За четката за зъби какво да ти кажа ... много му е интересно да гледа как ние се мием, даже го учих да пие вода и да плюе, но стигнем ли до пъхането на четката в устата - край, не дава категорично. Купувах разни четки, със зайчета, с мечета, имаме и бебешки, не та не. Явно проблемът е психологически, нещо го плаши, засега не успявам да отгатна как да му помогна.

Краси, привет! Браво на Цецо за мерките.
Аз не знам моят колко кг е - другата седмица ще ходим при джипито и ще кажа. Иначе на сантиметри го докарваме - последно като го мерих беше към 98. Вчера една от лелите в градината като го видяла казала, ама той не е за ясла, той е голям  Laughing. Какво да й обяснявам, че няма още 2,5 г.  Laughing.

Кики, браво на баткото ви, имате си художник значи. Моят мъник още рисува само черти разни. Но с пъзелите е факир направо. Има един с 15 части с Мечо Пух, така го е научил, че може да засичаш с хронометър за колко ще го нареди. Най-сложният, който успява сам да нареди, е с 30 части.

Хайде стига съм писала, хубав ден ви желая!

# 470
Елфиии,  lovekiss   remybussi не ни забравяй  Wink  Скоро и аз ще водя Дуди на консултация ,но по последни данни е 12.500кг и 98см ,но ме съмнява ,че гоним метъра вече ,и то не щото съм я мерила ами много от панталоните и окасяха Crazy 

# 471
Кети ,здрасти бе човек вясвай се от време на време.Имам от лятото машина за хляб.Мулинекс хоум бред малка , за 1 кг хляб.Чудесна е. Правим си милинки,козунак и експресен хляб.Поспрях се малко ,че наддадохме в кг    chef

Ето това ми е доводът на мен 'против'.  Confused Мъжът ми ме врънка от 2 години да си купим такава машина, още отбивам атаките. На мен замирише ли ми на топъл хляб, мога цял да омета, без да се замисля. От друга страна - вече много трудно намирам качествен хляб по магазините и една такава инвестиция може би си струва. Тук да вметна една малка рекламка  Blush - Краси, много са ми вкусни вашите яйца!  Peace

За миенето на зъби - нямаме никакъв проблем. Мога да го оставя цял ден в банята с четка за зъби в ръка. Напоследък дори забелязвам, че се старае в измиването. Все още помагам, разбира се, но се старае детето.

Относно уменията на тази възраст, за себе си съм стигнала до извода да следвам интересите на детето. Определено Стефан ми беше по-"очочен" на тази възраст, говореше много повече, знаеше голяма ччаст от буквите, но това не ме притеснява. Максим си има своите интереси /рисуване, апликиране, танци/ и гледам да го занимавам с това, което му е интересно. Слава богу, и двете ми деца обожават книжките, а това е гаранция за известна част от денонощието в тишина, мир и лИбов.
Така, аз съм дотук, целувки на всички!

# 472
Честито на празнуващите днес да са живи и здрави и послушни!  Голямо затишие тези дни в темата  Embarassed ,сигурно яко празнувате  Wink

# 473
  • София
Честит имен ден на всички именници днес и специално на Ники на Цигарет!
Да са много здрави и щастливи!

# 474
ЧИД на всички,които празнуват !!!!

Анту, благодаря за комплимента за яйцата !! Западняците са полудели по нашите яйца.Дори и в Англия изнасяме-както се казва на майна си Райна.......По-вкусни са и по-пълноценни и по-скъпи съответно ,защото не се отглеждат в клетки и изцяло затворени помещения,излизат и на вън на въздух и слънчице....Западна Европа започнаха да си махат клетките ,в които се отглеждаха досеха кокошките...
Не мисля,че Анту имаш проблеми с кг.... и дори и да качиш да не можеш да ги свалиш  Laughing мирише ми на оправдания   chef

Светли ми не му ги мий зъбките с четка за сега-питай за вода за уста,ако има за малки деца и го учи да жаборика....Браво за мерките !!! Той си ни е най-висок от юнчетата!! И най-бърз пъзелорадач -бравос !!Цеци нещо не го влечат пъзелите....събира елементите и се чуди как да ни замерва с тях....само глупости в малката му тимба..

Лусиии,браво бе голяма мома вашата Диди !!!

Кики ,браво на баткото !!! Сложете му картината в рамка -така ще го стимулирате да покаже още повече от себе си !!!

Това за ядките,защо важи само за малките деца до 3 г.  newsm78 Чудя се като станат на 4 не им ли засядат пак парченца по-зъбите или скачат някак си по-плавно и нищо не отхвръква към гърлото и дробовете.....обаче какво ли разбирам аз....Мисля си ,че някои лекари ,когато искат да те шашнат с това колко книги са изчели могат да го демонстрират по друг начин....като да ти излекуват детето без АБ с точни и конкретни указания....

На софиянки им блазе за панаира на книгата-леко завиждам

# 475
Здравеите. Днес пратих Евгений на ясла , след дълго отцъствие поради грипната епидемия. С голямо желание отиде , все едно не съм го спирала , но реших за коледните празници да ходи на ясла , малко да се разнообрази. Ние отдавна не сми ходили на консултация , но трябва да отидем и ние да се примерим , за да си знаем мерките  Simple Smile . Георги е на училище , после пишем уроци и домашни вкъщи , хич не му е лесно , но с моя помощ започва да се справя с писането и сричането на думички. На 23-ти ще имат дискотека в стола на училището и е много радостен.
Това е за сега от мен , чао на всички и лек ден.

# 476
  • Варна
Привет!
Абе да ви питам, на 2 г. и 6 м. има ли консултация? Че се зачудих дали требе да го водя  newsm78

Краси, благодаря за похвалите! Най-бърз пъзелоредач определено му отива. В събота му купихме поредния, с 20 елемента, еми след един час му омръзна от нареждане  ooooh!. За Коледа вече трябва да му купувам с 50  Crazy ...

Спорна седмица и здраве на ходещите на ясла като нас!

# 477
Ехо! Как са вчерашните именици и именички? Да сте живи и здрави, чувствайте се поздравени от мен!   bouquet
Светли, аз мисля да го заведа моя хубостник, макар че педиатърката наскоро го вижда, но все пак. Т.е. ще го заведа, ако не обявят поредната епидемия де, че май нещо такова се задава пак.  Close

# 478
  • Варна
Т.е. ще го заведа, ако не обявят поредната епидемия де, че май нещо такова се задава пак.  Close

Къде бре? Не съм чувала нищо.

# 479
Ми не се е чуло още. Свекърва ми е зам-дир. на училище, та там е страшна пак заболеваемостта /СИ България/. Дано се размине де, но пламне ли един град, малко по малко ще плъзне пак навсякъде. Пу пу пу, да не викам дявола...  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт