Отговори
# 450
  • София
Привет момичета и от мен!

Благодаря на всички за пожеланията  bouquet.
Ди, честито и на теб, мила! Възхищавам се на куража ти за трето детенце и стискам палци да е малко, сладко момиченце. Лека и безпроблемна бременност!
Лусия, Светли, не се отказвайте от мечтите си! Стискам палци да се получат нещата и при вас и скоро да се радвате на още малки щъпуркащи надежди!
Кетка, Хепи и аз много се радвам, че се вяснахте в темичката. Пишете по-честичко /ама щото и аз съм много редовна Embarassed/.
МММ,  и аз съм в голяма чуденка с какво да занимавам Алекс. И на мен ми хрумна това с изрязването, но още не съм му купила нищо в тази посока - имам предвид ножичка, гланцово блокче и лепило. За сметка на това вчера купих един много готин пластелин /мек, не се лепи и е много приятен за пипане/ и на Алекс много му хареса да го мачка и да му правя разни нещица. Купих му и една доста нестандартна мозайка - състои се от дървени фигурки в различни цветове и е доста занимателна, има много възможности за правене на различни фигури, но ми се струва, че още е малък за такава игра. Ще се опитам поне да го науча да разпознава по-добре цветовете и геометричните форми. Гледах също и Лунен пясък, ама нещо се разколебах да го купувам, че ми се видя голяма цапаница.
Аничка, честит нов член на семейството ви! Голяма е сладурана!
Цигарет, Praynig.

Ми май това е за сега. Айде лека и приятна вечер на всички!

# 451
  • Варна
Ооо, никой не се е отказал, споко! Още ми е рано за опити де, но като му дойде времето ще опитам непременно! Така искам момиченце  Crazy

# 452

Все се каня да ви питам. Особенно дечицата, които ходят на ясла. Учат ли ги вече нещо да рисуват, да правят апликации, да режат с нощица. .

Да, mmm_, всяка седмица имат подобни занимания. За рисуването - учат ги как да държат молива, как да рисуват чертички /примерно тревичка, лъчи на слънцето и т.н./, как кръгчета  /кълбо, гнездо на птички/ и разни такива. За апликиране - учителките изрязват формата и им я дават да я залепят само. ПОследно май лепиха морковче към устата на заек.  Grinning Ножици още не са им давали, но на Максим също му е много интересно и вкъщи му давам. Прави ми впечатление, че е много внимателен с ножицата, пу пу пу.

# 453
  • Варна
Ди, честито, мила  Hug! Страхотна новина  Mr. Green. Скоро си мислех кой ли ще е първият, който ще се престраши и... хоп - ти  Hug. От сърце ти пожелавам една сладка госпожица! Дай Боже и при нас някой ден такава радост  Mr. Green.
Елз, ама вярно на теб е  Laughing. Много кураж  Hug!
Светли, Луси, сигурна съм, че и при вас нещата ще са успешни  Hug Peace.

# 454
Аничка* , стига бе, на теб пък ти желаем малък мъж  Joy  Hug

Относно заниманията на по-малките. Ако щете вярвайте, но големият ми син на възрастта на Тони знаеше всички букви, цифрите до 10, много цветове, доста думички и песнички и на английски, на който започнахме да го учим от година и 5 месеца, да не споменавам, че говореше като голям човек, редеше и пъзели и  аз поощрявах всичко това, а сега чете и решава доста сложни тестови задачи. Нищо общо с Тони  Shocked . За сметка на това Емил не пипваше молив дори и да подраска и като стана на 4 г. и започна да оцветява картинки, бяхме на седмото небе.
Тони пък обича "да рисува"  Wink , прави едни кръгове и вика "иба" (риба) , има много добра физическа координация, особено с топки, умее да се съсредоточава, но пък още не можем да оправим цветовете, знае 4 букви (неговата и на тати "А", на мама "К", на баба "М" и на бати "Е"), брои до 5 и то с трудности, горе-долу реди простички пъзели, а и с английския не е като брат си...
Общо взето гледам да се съобразявам с различията им и да се занимавам с тях според потребностите им, като стимулирам това, което им е интересно и им се отдава, дори и да ми се вижда рано и се гордея с това, че спокойно приемам различията им, гледам да не ги сравнявам Laughing...

Елз , мисля, че те разбирам, защото минахме по този път с баба ми  Cry Кураж и когато се стигне до такова положение, според мен донякъде помага и нещата да се приемат философски...Съжалявам и за съпруга ти  Sad 

# 455
Гледах също и Лунен пясък, ама нещо се разколебах да го купувам, че ми се видя голяма цапаница.

Ооо, имаме го и това чудо. Не е лошо, но си цапа наистина, макар и лесно да се почиства. Ама аз съм свикнала, все пак имаме куче  Whistling...

# 456
  • София
Супер сте!  Grinning Много се радвам, че сте толкова активни.

Светли, Лусия, искрено се надявам, че Вашето желание за второ детенце скоро ще стане реалност.
Светли, песничката "Скрила баба скрила орехи в торбата" за първи път я чувам.  Wink
Цигарет, много съжалявам за свекърва ти ... дано не се мъчи ... Sad   
Жени, за сега не съм давала на Ели ножица. В яслата не знам какво правят, за сега да ми дали само една рисунка на гнездо (нали често отсъства и сигурно изпуска от материала). В къщи пише букви - на баща си, моята и на бабите.
Кики, много ми харесва начина, по който приемаш различните интереси на момчетата и не ги сравняваш. Според мен това е важно (и доста трудно), за да не се създават комплекси у децата.
mmm_, мисля, че в яслата не им дават ножици и по-добре, че знаеш ли какво може да им щукне.
Хепи,  радвам се, че се включи и, че Вальо е добре. Много е неприятно с честото боледуване и Ели е така.  Confused
Yoya, дано се похвалиш, че мечтата се е сбъднала.
Ани, и от мен честито коте и дано не прави много пакости.
Blues, дано Иво се оправи бързо и успееш да го прилъжеш да пие сиропчетата.

В яслата на Ели на 15.12 ще има тържество, подаръци и дядо Коледа. Много ме е яд, защото разбрах, че не са организирали оператор, който да снима.

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 23:25 от GERY80

# 457
Добро утро!Благодаря ви момичета за милите пожелания HugЩе ни е доста трудно,само се моля да е живо и здраво,другото ще се нареди PraynigТрмина ми е за 11 юли,и ще стане рачешко царство у дома.Пожелавам на всички,които искат второ или трето скоро да се похвалят в темата Peace
Блус,до болка ми е познато тава със сиропите.Стамен е същия,разтворени,неразтворени плюе и реве.А за хапчетата няма проблем даже си ги иска.
За заниманията четем книжки,сам си рисува разни драсканици и иска да му рисувам котета/станах голям спец/ Mr. GreenС пластелин също се занимава.Смятам да го вкюча  в украсяването на елхата,дано поне на него да му е интересно,щото баткото изобщо е го вълнува тази дейност.В яслата слуша,кротък е,но вкъщи като се приберем започва да си показва рогата.Скача въху мен или Митко,раздава шамари,само в белята.Стига копчетата на котлоните,казвам му че пари и боли,той ми се хили и продължава.Очите ми постоянно трябва да са при него.Нашето тържество ще на 16.12 и данес се разплатих за снимки и лакомства,остана само подаръка да купя.Дано да сме здрави че да не вземем да го пропуснем тържеството.Айде лек ден ,всички да сте здрави и много усмивки!

# 458
  • София
Да, mmm_, всяка седмица имат подобни занимания. За рисуването - учат ги как да държат молива, как да рисуват чертички /примерно тревичка, лъчи на слънцето и т.н./, как кръгчета  /кълбо, гнездо на птички/ и разни такива. За апликиране - учителките изрязват формата и им я дават да я залепят само. ПОследно май лепиха морковче към устата на заек.  Grinning Ножици още не са им давали, но на Максим също му е много интересно и вкъщи му давам. Прави ми впечатление, че е много внимателен с ножицата, пу пу пу.
Общо взето това ми беше въпроса- Мерси за отговора.

Светли и на теб благодаря  за идеята за магнитите.

Гери далеч съм от мисълта, че в градината им дават да бъркат нежно нитроглицерин. По скоро ми беше интересно, какви финни двигателни умения усвояват и по какъв начин. Между другото има пластмасови нощици, които стават за разрежеш хартия, но е доста по трудно да се нараниш с тях. Естествено нищо невъзможно няма.

Жени, аз почти нищо не съм купувала до сега. Имам доста флумастери, пастели, моливи, гланцови блокчета и прочие тресинки от работата ми и от ученическите ми години. Едно от малкото неща които съм купувала е пластмасовата ножица, но за сега не я ползва.

Последно, че стана дълго. Утре започва панаира на книгата, който го интересува.

# 459
  • София
Утре започва панаира на книгата, който го интересува.

За панаира - може да посетите щанда на нашата фирма /понеже не е редно да казвам коя е, ще кажа само че сме издателите на "Позсъзнанието може всичко" от Джон Кехоу/. Ще има подаръци и големи отстъпки.

Ставам, че трябва да се приготвям - ще ходим на моноспектакъла на Камен Донев.
Айде лека и спокойна вечер от мен!

# 460
Привет мамчетааа!
Влизам набързо да се 'отчета' Simple Smile Мале как звучи, колко бяха мъънички..
Та с две думи: 89см, 11.460кг - фина дама върви Simple Smile Главното е, че яде всичко и ми е добричка. Като я слушкам редовно ме слушка редовно  Mr. Green
Иначе бихме хепатит А първи прием, с доста голямо закъснение, но все пак. И защото дявола си няма работа - ето ни втори ден с такива сополи, че ниагарския водопад гъби да яде. Веднага я почнах с хомеопатия+вит.С+чесън (е, и +Виброцил), но засега подобрение няма. Иначе е енергична, Т няма, ще речеш здраво е детето. Нощес беше трудна работа, дано тази е по-спокойна.
Сега да ви кажа нещо ново, което научих от доки, и което направо ме изуми - споменах й, че Мая много обича всякакви сурови ядки и че яде много, а тя ми каза, че много се учудва, че майките са толкова невежи в това отношение и че на малко дете да дъвче ядки не се дава! И то не заради опасността от задавяне или поради факта, че са доста силен алерген, а защото между зъбите остават парченца от ядките, които, при смях, скачане или др.под., могат да влязат където не бива и там да образуват ЯЗВИ!!! Добре ли съм разбрала, че могат да се образуват язви в белите дробове?!? Доки каза, че ако наистина много искам да дам на детето да яде ядки, първо, трябва да стоя пред нея и да я следя, и второ, веднага след това да измием зъбите с четка и по възможност, да жабури. Та така, реших да споделя с вас, може да има и други като мен, невежи по въпроса.
Много ви се радвам на всички, но сега дългът ме зове, та ви пожелавам лека нощ! Цунки по муцунки!

# 461
Кети, много благодаря, че сподели това за ядките  bouquet Аз само знаех, че минимум до 3 години не се дават (чела съм го някъде) и понеже съм си стриктна, не съм давала. Беше ми полезно все пак  Sunglasses

Пожелавам ти Мая бързо да пребори хремата, но си трябва търпение за съжаление  Simple Smile. При нас се случвало така да им текат сополи и да се оправят за няколко дни без усложнения и почти без лекарства (Коризалия и Еуфорбиум композитум спрей от хомеопатичните, нещо за промивка на нослето, балсам с етерични масла за загряване, коралгол някой път и това се сещам), но винаги съм се старала да чистя хубаво секретите, че иначе се започва и кашлица и може да стане и по-зле...Обикновено, ако е нещо по-сериозно, почти винаги започва с температура при нас, само 2 пъти се случвало (и то само при Емил) да започне нещо леко и после да се влоши  Praynig

Кети ме подсети и аз да споделя нещо, обаче за зъбите. Предния месец цял месец сме правили зъбите на големия ми син, а преди да се оплаче една вечер от болки, въобще не бях забелязала, че има кариеси, а уж гледам. Сега мажа и на двамата зъбите със специален гел против кариеси, който е еквивалент на флуорните таблетки и смятам малкия да го профилактирам редовно още като стане на 3 (по препоръка на зъболекарката)...

Панаира на книгата просто няма как да го пропусна  Sunglasses

# 462
  • Варна
Сега да ви кажа нещо ново, което научих от доки, и което направо ме изуми - споменах й, че Мая много обича всякакви сурови ядки и че яде много, а тя ми каза, че много се учудва, че майките са толкова невежи в това отношение и че на малко дете да дъвче ядки не се дава! И то не заради опасността от задавяне или поради факта, че са доста силен алерген, а защото между зъбите остават парченца от ядките, които, при смях, скачане или др.под., могат да влязат където не бива и там да образуват ЯЗВИ!!! Добре ли съм разбрала, че могат да се образуват язви в белите дробове?!? Доки каза, че ако наистина много искам да дам на детето да яде ядки, първо, трябва да стоя пред нея и да я следя, и второ, веднага след това да измием зъбите с четка и по възможност, да жабури. Та така, реших да споделя с вас, може да има и други като мен, невежи по въпроса.
Shocked
Разби ме направо! Моят също много обича, особено лешници и белени семки. За язви в белия дроб сефте чувам. Зъби не дава да мием, страх го е от четката.

Днес сме пак на ясла, след дълго прекъсване. Дядо му го заведе, като се качили горе така ревнал и викнал, че повърнал всичко що е ял и казали да си го приберем  Tired. Утре да опитаме да го заведем по-рано и гладен.
Да не ви обяснявам аз как са ми нервите  Tired.

# 463
 Hug Hug Привет и от едни забравени съфорумки малка и голяма  Grinning
Не съм писала много отдавна , но често влизам да видя как сте.

Честито на коремчетата много ме зареждате с положителност. Пожелавам Ви Лека бременност , лека и  неусетно раждане и щастливи мигове с малките душички. Hug
Малката Рая ходи на ясла и е много щастлива при това. Сутрин понякога бързаме много , защото я чакали децата. Пее ми в къщи , но трудно разбирам коя е песента. Много си измисля и песни и думи. Като я карам да ми повтори някоя дума , която не съм разбрала ми казва , че била на англиски , не на бъгарски   newsm78 , но този англиски не го знам аз ooooh!
Преместихме се да живеем окончателно в Несебър и сега ловим лъчите на слънчицето по плажа на тъжното есенно моренце.
Поздрави за всички. Качих снимчици в албумчето ни . Много мило пак ми стана като видях колажа отпред.Благодаря , че не сте ни забравили. Hug

# 464
  • София, под Карлсон
Влизам само, за да споделя с вас следното:

http://www.jenite.net/2008/06/blog-post_2999.html

Общи условия

Активация на акаунт