Отговори
# 90
  • Чехия
Нуше, Praynig  много тревоги, дано само по-лесно се адаптира така Вики и питай я редовно дали не я боли, ако добре фиксирана не трябва въобще да усеща болест.Също гледай чувствителността на пръстчетата, като ги пипаш или гъделичка с нещо тъничко и как са на цвят, трябва да си нормално розовки.

Аз тия дни не бях на ръба на силите си вече... на 06.08 ми се наложи амниоцентеза, по повод неясен за мен. Една пражка генетичка беше решила, че с негативен биохимичен скриининг пак имам огромен риск за бебето и се наложи да идем до там. Вчера полежавах, нощес имах малко контракции, но сега съм релативно добре. Резултати от бързата генетика от вчера са Ок. Още минавам да ви кажа, че чакаме още едно момиченце.  Blush stork-girl

Раде тези снимки са достойно наследство за Кърмаческия. Цунки на цокащия момък.

# 91
  • София
Здравейте от нас. Ние се завърнахме от почивката. Бяхме за седмица на бунгала до Дряновския манастир, където първите дни всички се натръшкахме с разстройство и повръщане  Sick. Но като се освестихме, си прекарахме чудесно. Ловихме риба на реката, а Оги много хареса да се плацика във водата. Морето ни се размина, но не страдам особено, за сметка на това минахме през село и прекарахме малко време с баба и дядо, а Оги огледа всички налични животни и му беше интересно. Хранихме камилата в центъра на селото (има импровизиран зоопарк) с вафли  Wink.
Оказа се, че Оги няма слънчева алергия (както се бяхме стреснали), а просто трябвало отворената слънцезащитна козметика да се държи в хладилник (никъде не го пишеше по тубичката Daylong). Купих на Bioderma спрей нов (медицинска козметика) и нещата се оправиха слава Богу.
Да ви се похваля- взела съм успешно първо ниво на CFA- изпит, за който се готвих в продължение на 8-9 месеца- около 3 хил. страници финансова литература на английски. Много съм щастлива. Но това значи, че скоро ще започвам да мисля за второ ниво (от общо 3) и пак няма да остава много време за Оги.
Marini, честита ти радост и браво за куража. Леко бременнност и адаптация към родните условия  Hug
450- дано Вики изкара леко този един месец и да нямате повече подобни инциденти.
Пропуснала съм срещата за малко, но предвид от колко време не съм виждала никоя от вас и как съм се поокръглила  Crazy, сигурно ще ме е срам да се вясна...
Иве, дано скоро спре пустото  Sick, че като знам колко е гадно, все ми се ще при следваща бременност да не минавам през това, ако може...
catty_m, ти още ли си на същата работа? Как ви се отразява новото правителство?
Пак стана много дълъг пост, дано не ви досадя  Embarassed   bouquet

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 22:10 от zazu1

# 92
Милички, привет!
450, много съжалявам за инцидента и пожелавам бързо оздравяване на Вики!

Ивалекс, минало - заминало, направили сте анмиоцентеза - не се нервирай излишно. Честита ви розова панделка! стискам палци до края!

Да ви кажа - Амалия оздравя, обаче мамКа й Ламя виряса! кошмарна гледка съм, за слушане също не съм от най-приятните - непрекъснато подсмърчам и охкам! Ще мине... още ден-два

Днес ходихме в зоопарка - ужасия, разочарована съм и потресена - как никой за толкова години не успя да намери вярната формула и да превърне това място от пущинак в що годе нормален зоопарк.  #Cussing out

# 93
Здравейте и от мен, хубавици!
450, дано Вики се адаптира бързо в новата ситуация и този месец да излети! Рисувайте й по гипса, за да й стане по-забавно!
Све, а как е Васко?
Zazu, на следващите срещи трябва да дойдеш! И браво за изпита по английски!
Руми, за съжаление къщата не е нова, а се заселихме в апартамента на свекърите, временно...Сега си търсим наше гнезденце! Страхотно сладки бузоранки! Не знам как удържаш да не ги мачкаш непрекъснато! Laughing
Ние уж се аклиматизираме, но на мен ми е доста по-лошо от предния път и новата среда по никакъв начин не ми помага да се чувствам по-добре! Почти по цял ден ми се гади и никак не съм добра компания! Искрено се надявам, ако другата седмица има среща, да се чувствам по-добре и да дойда!
Ламичке, да вземеш бързо да се оправяш! Аз не съм ходила в зоо-то и ти май ме отказа...
Ива, честито розово вързопче! Засега тенденцията вторите/третите деца да са девойки се запазва...дали и при мен ще проработи?! Wink

# 94
  • София
Аз не съм си чупила нищо и мислех, че като сложиш гипса повече не трябва да боли, но днес цял ден Вики разправя: "Чичо доктор лъже, Вики боли  ooooh! Направо незнам защо го казва. Мъжа ми твърди, че вчера докато чакахме по кабинетите аз и обяснявах, че доктора ще я види и няма да я боли повече (моя грешка), а доктора като влезе на преглед така и изви ръката (явно да разбере има ли проблем), че малката цялата се разтресе и трепереше после дълго време. Дали този момент визира или сега я боли незнам. Като я питам дали я боли и казва да. И не се ползва ръката днес, държи я настрана и ме накара като легна аз да и я вдигна над чаршафа. Напрово  ...  Само се крия и плача. На 30 см от нея бях, как стана това чудо незнам. Успокоявам се, че можеше и да е нещо за цял живот а това минава, ама нещо ....
Иве честото момиченце, ти си родена за майка, винаги см го знаела. Ако имаше учителка в детската градина като теб, и за миг не бих се безпокояла за детенцето си  Hug

# 95
Ивче,честита розова новина! stork-girlОще едно момиченце,родено с късмета да си негова майка...супер.Дано бързо отминат неразположенията и се радваш до края на прекрасна бременност. Praynig
Марини,дано и при теб дните с гадене Sick да са по-малко. PraynigА казахте ли на Саши,че ще става батко и как той приема новината?
450,не се упреквай за нищо,миличка.Станалото,станало,наистина можеше и да  е по-голяма белята.Горката Вики,дано бързо и мине и да не усетите кога ще мине този месец. Praynig
Ама наистина белите май стават когато сме наблизо и им треперим.Като си спомня Калина ка се изтърси от люлката с главата надолу и как изтрещя на цимента....а бях до нея. ooooh!
Zazu,честито за изпита,стискаме палци и за останалите. Peace
Ламичке,най-гадно е да се боледува лятото...то не ни стигат тези жеги,ами и вирус да те лепне е кошмар...оправяй се бързо. Hug

# 96
450, много неприятно! Понякога за секунди стават неприятностите. И аз така се обвинявам като стане нещо с Дари.
Иве, чудесна новина!
Марини, съчувствам ти. Дано бързо да преминава гаденето. Въпреки, че при мен не беше силно изразено, като се сетя, лошо ми става.
Зоологическата градина, и ние ходихме преди време и напълно споделям мнението на Ламята. Преди няколко години бях в Зоологическата градина във Виена, животните живеят  в почти естествена среда, чисто е, просторно. Направено е с мисъл, а не просто да се изтъпанят животни в клетки и бетон.
Ламятя, бързо възстановяване.
Момичета, нищо не разказахте за срещата. Много сте потайни.
Аз незнам дали защото ми наближава рожд. ден/нали имаше нещо за някаква дупка преди и след р.ден/ или просто откакто съм родила нещо тотално изтрещях емоционално, но напоследък съм се оплела в такива сложни  състояния и хич не мога да се изясня със себе си и изобщо не се чувствам комфортно. Засега го карам ден за ден, пък ще видим докога....

# 97
  • Чехия
Нушке мила, как даде на доктора да извива ръката без упойка ...Не искам да те плаша, но от сила болка дете може да получи дори  епилепсия, и още сто неща.
Не им позволявай да ти я пипат без нещо локално... От опит ти го казвам тук няма дете със счупено което е намествано без местна упойка.
Настоявайте за това мами, лекарите в бг са безбожно немилостива същества.

Обясни на Вики за времето кога и как и така кога точно я боли,  постоянно се интересувай за всичко през следващите няколко дни.
Карай я да мърда с пръстчетата, да си служи с тях.  Мисля, че сега е още в стрес и затова не ползва ръчицата , до няколко дни ще отшуми. Ако видиш, че отича веднага на лекар, ако ти се струва, че е студена също,пробвай да подлагаш под гипса възглавничка за да леко повдингнатата може да спи по-спокойно. Вечер се опитай да разбереш как е минал за нея деня какво я тревожело, може сама нещо да ти каже което ти не си видяла.

marini, съжалявам за гаденето, аз и сутринта блюкнах моля се вече да е от последните пъти.  Sad НО в Бг има хубави хомеопатични против проблема. Пробвай да попиташ в аптеките. Ти панделчици искаш нали, от сърце ти ги желая.

По повод зоото, ние бяхме преди няколко ден и беше супер..снимките са малко кофти, ако ви се гледа, ето ги http://ivalex.multiply.com/photos/album/153/ZOO_Dvur_Kralove_29.07.2009  На Верето и харесаха най-много рибките и птиците, то хищниците се страхуваше малко.

# 98
  • София
Ами от къде да го знам какво ще прави, това ни беше първичния преглед. Според мен ме я намества, ами я преглежда дали има счупено. Каза, че сме били щастливци, че не се е разместило и само гипс за 30 дена, а иначе трябвало операции, болници  ....
Аз днес се поуплаших, че ръката беше по-топла от другата, не е изстивала. Стори ми се странно, че след като сложиха гипса, веднага го срязаха по цялата дължина на ръката и го държаха докато се втвърди и сега гипса е покрит с бинт от горе, така че не може и да рисуваме по него. Не съм виждала до сега срязан гипс, идея си няма защо го направи това, дали за да е по-лесно махането? Имате ли идея защо го направиха?

# 99
Нуши, на Васко гипсът не е срязан; все пак може да има значение, че е на крака, а не на ръката... Ние пък днес бяме приятно изненадани от прегледа при ортопеда: очаквахме да махнат първия гипс и да го заменят с олекотен, а всъшност след махането докторът каза, че детето няма нужда вече изобщо от гипс и кракът да се щади няколко дни. Толкова. Цялата работа от 27-ми Юли до днес. Много странно ми стана, ама имам пълно доверие на Нашия ортопед (който се явява дългогодишен семеен "лечител" при травми и счупвания). Само с карането на колело ще поизчакаме мъничко.
Иве, много се радвам, че резултатите от амниоцентезата са добри (и как иначе!). Честита сестричка на Верето! За децата е по - добре да са еднополови (въпреки желанията на някои родители като мен например).
Иринче, Ларсен е задала въпрос, който и мен ме интересува: дали казахте вече на Сашето?
Ара, как е Мими? Боли ли я още?
Ламичке, бързо оздравяване!
Zazu, какво представлява това съкращение CFA? Честито за нивото!

Боян ходи от една седмица на ясла и смело мога да твърдя, че детето ни изненада с добро поведение: сутрин си поплаква на тръгване от къщи, но още преди да стигнат с татко му до яслата, се е успокоил и влиза без рев в групата. Започнахме с оставяне за 1 час, а в петък  - 2 часа. Когато го вземам, е спокоен. Е, бърза да си ходи, но пък му доставя и удоволствие да ме развежда из предверието с шкафчетата на децата и да ми обяснява кое какво е ("това е вратата, звънче, тука обувки на Боби", и т.н.). Мисля, че още му е рано да го оставям за цял ден. Все още ме плаши обядването с другите деца, защото за Боян този момент (с храненето) е най - неприятният от деня. Много е злояд и трудно приема рани, различни от кърма и боклуци. Ама здраве да е...
Хайде, лека вечер!

# 100
# 101
Ради, трогната съм, мила Heart Eyes
Посрещнах рождения си ден навън, в обкръжението на няколко верни дружки и сега сядам да сложа почерпката за вас. Sunglasses

Нуше, изтръпнах като прочетох Confused
Бързо оздравяване и възстановяване на Вики и Васко Hug
Ламичке, Марини, оздравявайте и вие!
Зазу, честито за нивото Simple Smile  Peace
Елку, домъчня ми за зайчето... жалко, че сме толкова далеч. Sad
Иве, честита ти втора розова радост Simple Smile Сега Верунка ще си има една сестричка звездичка. Heart Eyes

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 04:09 от Linofrina

# 102
Честит рожден ден, Милена!!! пожелавам ти много радости, щастие и късмет!!! Весел празник!

# 103
Миленка, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Бъди здрава и нека усмивката не спира да озарява лицето ти!
Раче, Све, за казване е трудно да се говори, защото за него е все още някаква абстракция! Да, казахме му, че в корема на мама има бебе и той го сочи, като го попиташ къде е, но не съм сигурна, че осъзнава какво означава това! Най-вероятно като се закръгля като балон вече ще му е по-ясно!
Све, браво на Боби за градината и на Васко за гипса! Наистина бързо му го махнаха!
Хубав ден, момичета и благодаря за съчувствието за  Sick... Hug

# 104
Марини, аз вече се посъвземам! ужасен вирус... Сега очаквам свекърва ми и татко Лам да се разкихат...
останах с впечатление, че си някъде в нашия квартал, или бъркам? Аз съм във Витоша, заедно с Елку-Елена и Илит.

Общи условия

Активация на акаунт