МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 116 006
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,искам ви покажа снимки от Банско,но нещо не успявам да ги кача.

# 211
  • Варна
Да е здрава и щастлива Рая! Да бъде горда кака, добра ученичка, щастлива и вярна приятелка и да поеме леко през второто десетилетие от живота си!    bouquet

Наде, много сте хубави на снимките, много са ви хубави снимките, а пясъчните скулптури са изумителни! Никога не съм виждала такова нещо на живо, а явно си струва.

Олимпия, стискам палци пожарът да се овладее, много страшно изглежда по телевизията. Хареса ми цитатът, който си пуснала по-рано.  Mr. Green

# 212
Цоци, да ти е жива и здрава принцесата! Да расте добър човек като майка си!
При нас последните дни е голям купон! Големите ходиха с баща си за риба събота и неделя и ние с малкия си бяхме самички. Направи ме сама да си говоря. Цял ден рева все едно го бия. Не мога само да го гушкам, трябва и да се разхождам из апартамента. Я съм спряла за малко, я е надул гайдата. Добре, че снощи ядох риба-поне някаква компенсация. И това не е всичко. Снощи си лягаме с таткото към 23,30 и Марти надава същия вой. Половин час се чудя какво да правя, че да млъкне-и при нас го слагах, и вода му давах, и му говорих. Той си реве и не млъква. Реших да му направя мляко-изпи си доволно шишето, усмихна се, легна и заспа. А вечерта си беше хапнал повече от добре. Докато се оправяме с Марти, чух, че някой отива до тоалетната. По едно време най-големият и той плаче. Отивам в детската - той се облякъл. Помислих, че е сънувал, успокоих го, съблякох го и го сложих да си легне. Излизам в коридора и на път за кухнята се подхлъзвам на нещо мокро. Нашият явно решил, че е още на язовира и да вземе да се изпикае пред огледалото. Викам му на моя мъж да ходи да бърше, а той ме пита ама той много ли? На което аз му отговорих-явно е пропуснал да мине през 00 преди сън. Днес Марти пак си реве, ако не получи храна на всеки час. Решил е да си върне кг за 3 дена. Естествено, това се отразява и на памперсите-4 дотук. Чак се чудя довечера какво да му давам, че да не ни буди през нощта. И тези, които още се чудят дали да имат повече деца-не се колебайте, поне винаги ще ви е весело, макар и през сълзи понякога. Simple Smile
Успешна седмица на всички мами и дечица! Hug

# 213
Криско  като му никнеха вторите два зъба се научи пак да яде през ноща и да се преспива с песен и от тогава все така всяка нощ вече два месеца.Но пък миналия месец беше наддал 750гр. колкото и като новородено нее наддавал.

# 214
Олимпия, дано по-скоро се справят с този пожар, ужасно е наистина. И то май всяка година е така. Стискам палци!  Praynig

# 215
Цоци, живо и здраво да ти е прекрасното момиче и много радост да ти носи !!!   bouquet  bouquet  bouquet

Поздрави и на Ана за прекрасната възраст в която е навлязла   bouquet  bouquet  bouquet

# 216
Моето голямо момче от днес е първокласник!
Мамо Цоци, да ти е жива и здрава юбилярката!  bouquet А за приказките на родата - по-добре в устата, отколкото в краката на хората  Hug

# 217
  • Не съм от тук и съм за малко
Момичета привет.  Hug
И ние се завърнахме. Снимков материал - при следващо включване.

Мамо Цоци, честит празник!
Честито и на порасналата госпожица Рая!
Да е здрава, умна и красива и да радва сърцата ви!

# 218

За трети път се редактирам, защото само аз пиша цял ден.Евала!
Ще ви копна едно мое разказче за сутрешното ви кафе, ама от сега, че утре, надявам се,   да не мога да се вредя от наплив на пишещи.
Ей, момичетааааааааа  smile3514, пишете де!
Като се прибрахме от морето, една приятелка ме попита как съм, та отговорът ми беше:-Ще са ми нужни няколко дни да си почина от почивката и се чудя дали да не напиша сценарий за "С деца на море 2"Е какво пък?Няма само американците да извличат максимума от един филм. Mr. Green
Събирам си аз багаж за пет парчета за десет дни и се чудя списъка ли да гледам, този, който съм си направила или да го смачкам и да го метна в коша, да разчитам само и единствено на импровизацията, пак на моята такава.Непрекъснато си повтарям да не забравя нещо, като че ли ще ходим на необитем остров, а не на море.
И ето ни вече сме в колата, някои са усмихнати, други са нервни, трети отегчени, четвърти сънени, пети...това трябва да съм аз, броя и себе си, та да ми излезе бройката, да не забравим някого случайно. Mr. Green
Пътуването, слава на Бога минава леко и безаварийно, не се брои спирането на почти всяка бензиностанция, която ни се изпречи на пътя, защото все на някого му се прави нещо, все пак естествените нужди са си индивидуални, не можем по едно и също време да им оказваме внимание.
Вече сме в хотела, всички са нетърпеливи да видят морето, всеки търси нещо от мен, кой очила, кой бански, кой пояс, кой плавници... Twisted Evil
Много съм спокойна, повтарям си аз и се опитвам да поместя целия този багаж по гардероби и шкафове, та да не се спъваме из саковете на пода, хем ще ни е по-лесно да си намираме необходимите ни неща.
Обаче...първо трябва да приключат размириците и словесните двубои за това кой в коя стая ще спи, и на кой къде ще му е по-удобно.
Аааааа, пак си повтарям, че съм много спокойна, дори си тананикам нещо на ум.
Сутрин е, почти не съм мигнала, винаги съм така като сменя леглото си и вече съм изпила половин литър кафе, за да се разсъня.
Един по един се излюпват и мъжете ми, и естествено ме питат какво ще закусваме...спокойна съм, наистина, погрижила съм се за всичко докато те спят, холът прилича на обитаем от нас от дълго време, мирише на кафе, на чай от лайка и на препечени филийки.
Всички са доволни, приготвяме се за плаж, закусили вече и отпочинали и свежи, дръж се мореееее...идееем!
Докато слизаме по стълбите към плажа си мисля колко ли сме смешни отстрани, приличаме на изнасящи се от хотела заради пожар, носим какво ли не-кофички, лопатки, пояси, хавлии, плавници, очила, патки и разни други животни, вода, солетки, слънцезащитни мазила, чадър...
Не ща на морето, мразя пясъка, има гадни водорасли, топло ми е, пишка ми се, хайде да се прибираме в Кюстендил-това са част от репликите на децата ми след десетминутен престой на плажа.
Много съм спокойна, спокойна съм-повтарям си наум аз...  Twisted Evil

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 07:58 от пепел_от_рози

# 219
 Laughing  Таз Спокойна Розова Пепел...

# 220
Пепелче, умори ме от смях! Нали и аз след теб се упражних в същото, само с единствената разлика, че едното дете беше още бебе и сефте виждаше пясък в изобилие (гладен не остана Joy), не спря да лази по целия плаж и на няколко пъти го вадех почти мокър с дрехите от водата. Беше почнал да развива бясна скорост по горещия пясък. Аз едвам стъпвах по него  hahaha
Определено ще завторя. Нали съм луда и съм в отбора на многодетните.

Още не съм свалила всички снимки от посещението ни в България. Сраааам!
А ме чака разчистване на компа и преинсталация  Whistling

# 221
Пепел от рози посмях се на глас на твоята история.Ние почивахме в с.Велика на 3км от Лозенец в прилична вила.От София пътувахме с двете коли-едната с провизии за 15 дни, втората с багаж за толкова дни.Освен спирането по пътя и крясъците в колата /подялба на задната седалка/нищо др.не смути пътуването сериозно.Е.. пътувахме 5 часа-полудях!Преди години с по-стара, по-бавна кола стигахме за 3 часа, но... и това го понесох.Настанихме се-някак си.До плажа пътувахме с кола понеже селото е отдалечено, и ние се пренасяхме всеки ден.На мен "Спокойна съм" не ми помогна особено.Върнахме се в София-и пак същото.Закуска, обяд и вечеря по заявка, защото съм ги научила - "каквото му се яде на детето, да си каже - мама ще му сготви" и нищо не се яде 2 пъти.В този ред на мисли някога, живот и здраве ще имам снаха - горката.То и аз горката, ама нека ми е, нали сама съм си го направила.Толкова за морето.Иначе си мечтая за светла мека мебел, да ама не, аз подредена къща не мога да видя пък светли мебели си пожелавам.

# 222
Пепелче, от написаното разбирам, че си правила закуска.Не можеше ли да си го спестиш?
Ако кажеш,че сте имали кухненски бокс и си готвила за обяд и вечеря-ще се гръмна. Rolling Eyes

С танк не можеш ме закара на почивка на която ще готвя. NaughtyПредпочитам да не ходя никъде и да си стоим в София.Знам, че много мами го правят, но аз не го разбирам.
Готвя целогодишно и това ми стига.
Като ходим на почивка гледам да взимам повече дрехи за да не пера.
Откакто се роди малкия-при първото ни ходене извън София направих един списък с нещата,които ще вземам.За всеки.Багаж редя за един час, късно вечерта преди тръгване.Този списък си го пазя и не пиша всеки път нов.За малкия само съм добавила или махнала някои неща.Нали расте.
Каките си редят багажа сами.
Изкарваме страхотно.
До сега не ми се е налагало да се самоуспокоявам, пък не знам нататък.

# 223
Пепелче, от написаното разбирам, че си правила закуска.Не можеше ли да си го спестиш?
Ако кажеш,че сте имали кухненски бокс и си готвила за обяд и вечеря-ще се гръмна. Rolling Eyes
Айде сега върви...да се гърмиш де, все пак го обеща пред много хора. Mr. Green
Така...не ми се ще да влизам в спор, за това каква е идеалната почивка, защото за всекиго тя е различна и зависеща от много, много неща.
Няма как да се настаня в хотел за повече от две нощувки, ако в него няма пералня, ако не ми е достатъчно широко и уютно и ако няма кухня с всичките му наредии в нея, т.е. да е почти толкова хубава и удобна като моята.
Причините за това са, че нямаме толкоз много дрехи в наличност та да помъкна 50 ката  и после да си ги върна в нас смръдливи и мухлясали в найлонови чантички.Защото ние се преобличаме всеки ден, без значение дали е лято или зима и това го отчитам като недостатък, а не като предимство. Twisted Evil
Относно готвенето-и аз, и съпругът ми и трите ми деца сме върли фенове на домашнната обстановка и няма изискано заведение, ако ще да е със седем звезди, което може да замени сутрешното ни сядане на масата и закуска продължаваща поне час.А направата й не ми коства кой знае какви усилия, да речем едни макарони, препечени или пържени филийки, яйца, принцески разни, зърнени закуски с прясно мляко или неща, които децата ми са свикнали да ядат.
А на морето ми става обидно от скъпотията, не защото не мога да си я позволя, а защото собствениците на заведения за хранене гледат на теб като на шаран, който лесно ще уловят.Обидно ми е да ни вземат 80 лв. за обяд, от който почти всички си тръгват гладни и жадни и затова предпочитам да оставя парите си в някой супермаркет, да си напълня хладилника и да ядем съдържанието му поне два дни.
Ние също си прекарваме страхотно, защото сме всички заедно, по цял ден, а това по принцип се случва само в неделните дни.
Харесвам почивките особено много заради вечерите, в които сядаме на терасата, която гледа към морето, със салата и водка абсолют ванилия, децата щъкат покрай нас,къпят се в басейна, гледат си детски, бият се, крещят а ние се любуваме на звездите.Е, не мисля, че това ще ни е възможно в претъпкан шумен ресторант, в който поне десет души ти дишат във врата, поне няколко пияни псуват на висок глас, звучи тъпа и идиотска музика отвсякъде от рода на "Радка-пиратка", сервират ти такава тепана пържола, която почти е изпаднала в кома от маломощие и е нужно да си голям майстор с ножа, та да успееш да я нарежеш или накъсаш евентуално.
Та това са моите причини, много малка част от тях де, но не ми се ще да задълбавам повече.Въпрос на приоритети е, всеки си има неговите. Crossing Arms
А относно спокойствието ми...няма ден, в който поне няколко пъти да не ми се наложи да стисна зъби и да преброя до десет, причини пак разни и разнообразни.

# 224
  • Пловдив
Здравейте мамички!

Дано не сте ме забравили - и ние се завърнахме от голямо скитосване! Нещата, които се случиха изобщо не бяха по план и ми пропаднаха срещичките, които мислех да направя с Лилибончето, Тъщичката и Маминкаваня.... Но имаше много хубави моменти, които не бяха планирани, но изпълниха почивката с хубави спомени - снимки обещавам най-после да пусна. Голямо тичне насам-натам беше и тъкмо когато по-голямата част от групата си замина и ние решихме да почиваме - Пешо вдигна температура и се прибрахме-отново непланирано - добре че бързичко му мина! Днес съм хванала децата да чистят - а аз само давам команди - ей - да знете - много неща са можели да правят!
Искам специално да поздравя всички рожденници, които са празнували докато ние сме хайманосвали - много, много радости ви пожелавам!
За сега това е от мен!
Голямо гуш за всички  Hug  Hug  Hug !

Общи условия

Активация на акаунт