МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 116 005
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Нашия трети син е единственото ни планирано дете и то с точност до дни.Стана при първия ни опит и съм безкраино щастлива от резултата.Няма миг на тази земя в които да си помисля за живот без някое от децата ми.Ако ми стигне силата и куража(рискувам си здравето и незнам дали още една бременност може да издържи черния ми дроб)няма да се замисля и за още едно дете.Моята майка има една приказка и тя застава зад всяко мое решение.,,който са му много три деца той и едно му е много.,,Когато свекито разбра за бебето щеше да се удави че забрави да диша чак и остана с отворено провиснало чене в продължение на няколко минути та трябваше да я свестявам.После разправяла по хората глупости ама те на нея се смеят не на мен.Така че ако си здрава и най вече обичаш дечицата ДЕИСТВАЙ.                                                                                                                                                                                                                                             Мами пак я свърших.Снощи варих лютеница и се изгорих жестоко,цяла нощ обикалях фризера за лед и сутринта право в аптеката че болката не се трае.Но пък ако ми мине другата седмица пак съм на пазара за зеленчуци защото много хубаво и евтино ми излезе и децата искат да ядат.                                                              Мами да ви се оплача на цялата почивка не срещнах нито едно многодетно семеиство.А днес в Карлово срещнах цели пет и то двете по многодетни от моето с пет и с четери деца.Аз мами нали съм си от многодетно семеиство (то за мен сие даже малодетно)в този сезон ще ви досадя, но винаги сме спретвали зимнина че маика все говори ,,ден година храни,,.И моето ежедневие минава често в стягане за зимата.Така че не се сърдете затова ,че тук нее готварски форум.

# 196
  • София
Ехо, завърнах се в отбора! newsm51

На хубаво насита няма- изкарахме повече от месец на морето и накрая пак ни се видя, че бързо е свършила почивката! Mr. Green
Напълнихме си очите с прекрасни изгледи на любимото ми море, краченцата ни се порадваха на дълги хубави разходки, а ръцете ни бяха пълни почти през цялото време с мънички и по-големи дупенца. Wink Това, което най-много ме уморяваше през цялото време, беше трудната дипломация спрямо свекърва ми, наложителна за що-годе мирното ни прекарване в нейния дом. Но няма смисъл да задълбавам в тази тема- оценявам гостоприемството й, както и факта, че в момента гледа и трите деца! Peace

Галето прекара тежък стомашен вирус- първото й сериозно боледуване.  Sad  Виждам, че и други дечица са го преболедували.... Повръщане, разстройство, температура- много се притеснихме. Още след първите няколко повръщания запалихме колата и тръгнахме тримата към Бургас- добре че имаме позната педиатърка и можахме да се консултираме веднага. Първите няколко дни беше много отпаднала, по 4-5 пъти сменяхме изцапани дрешки и спално бельо и постоянно бяхме двамата с мъжа ми- просто беше невъзможно човек да остане сам с нея. Добре че големите деца останаха при свекърва ми, защото просто нямаше да имаме сили да им обърнем внимание. Когато Галинка се пооправи, ги взехме за няколко дни и можахме да се насладим на прекрасната Морска градина. Заведохме ги да видят пясъчните скулптури.  Беше им супер интересно. Синът ми много обича да "щрака" с фотоапарата и често прави много хубави снимки, като например тази с морската пяна, или тази "сесия" на сестра си. Wink

Сега сме без деца за една седмица в София заради един ангажимент, свързан с кратко пътуване, и живот и здраве, на 31-и прибираме цялата фамилия у дома. Simple Smile

chanel5, няма "рецепта" за взимане на такова решение. Wink Всички сме различни- едни са го взели по-бързо и лесно, други-по-трудно и с повече мислене /като нас Mr. Green/. Действително като че ли има някаква психологическа бариера при преминаването от две към три деца. Когато се осмелиш да я преминеш, виждаш, че съвсем не е толкова трудно и невъзможно, колкото си си представяла, а радостта е в стотици пъти повече.  Трудности има, но са преодолими. Рецептата на Пешеходката май най-точно обобщава всичко това. Peace
А конкретно в нашето семейство след дълго мъдруване и офлянкване бебата реши самичка да се появи и да ти кажа, много хубаво стана. Grinning

Пешеходке, с наслада прочетох разказа за вашата ваканция! Hug

Зла Гад, комплименти за външния ти вид!  bouquet Зловещо ти завиждам!  Mr. Green Wink

лю6ето, гуш за изгорената ръчичка! Hug

Мамо Цоци, радвам се, че си добре! Hug Съжалявам, че е трябвало да изслушаш всичко това от родителите си, но пък е хубаво, че си намерила начин да го държиш далеч от сърцето си и да не се натъжаваш толкова!

Ана, на многая лета! Желая ти животът да ти поднесе много разкошни изненади!  bouquet

JuliS, много хубав декупаж! smile3501

# 197
Ауууу, Пепел ..."янке, лееее" се появи...добре си дошла! Къде скита?
Благодаря... Mr. Green
Бях заета в сферата на земеделието и по-специално в тютюнопреработването.Като си изчистя катрана от ноктите, среша спластената от забрадката коса, изпия един бидон кафе утре сутрин, докато ви прочета, може и да вляза в джаза тук.
Надявам се до края на седмицата да успея да заменя цървулите с лачени обуща и да се превърна от звяр в красавица. Twisted Evil
Иначе сериозно, много ми липсвахте...ти и всички останали-те си знаят кои са и няма да ги изброявам. Hug Hug Hug

# 198
Суит, бе тва Гале на кого е такова синеоко, бе? Да не би аз да съм го раждала newsm78, пък да не поВня...справка - http://decemvri.snimka.bg/baby/divna-na-clang.88066.12854903 , а това е малкия син http://decemvri.snimka.bg/baby/divna-na-clang.88066.12854910 ...да знаеш, че некъде сме си омешали гените с тебе Grinning.

Любе, познавам една мама от тука (от форума де) която не може и до тоалетната да иде без да сътвори бедствие (няма да споменавам никове, тя си се знае), да не би пък ти със нея нещо да си мешана, а? Пожелавам ти бързо оправяне, има един бабешки лек с невен и мас - много помага за изгорено и не остава белег, ама нямам рецептата - ще питам мацката и ще пиша .

Бях заета в сферата на земеделието и по-специално в тютюнопреработването.

Пепел"янке, лееее" ,  Shocked тва пък откъде ти дойде??? Кво ше го праиш тоа тутун?! Да не пестиш от цигарите, а? Я, кажи по подробно, че се потресох! Имам опит с едни картофи (злополучен то е ясно), но ще разправям друг път.

# 199
Здравейте, мноГОТини мами  Hug
Нямам много време за форума, обаче попадайки на едно мнение, реших да се вмъкна при вас   bouquet
Утре ще ви чета и  гледам снимки  Hug
един ден преди 7 години, ранна есен:
Ставане 6.00. Оправи прането, приготви бебешки дрехи, направи закуска-часът е 7.00, време  е малкия да става за училище. " Добро утро, слънце!". Той си оправя тоалета,  бебе сладко спи още. До 8.00. Дано имам късмет, че ще се върна към 8.15. Аааааааааа, станало 7.30 - хайде първокласника на училище. Бегооом - 7.50 сме там. Няма закъснение. 8.10 вкъщи. Баткото - мамо, ама тя се събуди точно в 8! Сега, маминия ми, - докато събувам обувките в движение, мия ръце, закуската за бебе е готова. Той закусва, аз оправям госпожицата. Така, стана 9- време е да си учиш уроците. Пране, готвене, всички щуротии женски  Simple Smile. ооооо, бебе мърка, иска внимание. Ела, мами, да помогнеш. Ей сега виж- това са щипки.  А сега вътре - това е за тенджерата. Недей, не кипи, де, чакай да те оставя, че манджата ме търси... - Мамоооо, а пък да знаеш какво стана..........., пък аз се почуствах.........., пък те...... - Ох, маме, не става така! Нищо, това не могат да ти го вземат! Само тази година ще сте в един клас, догодина не. Учи да знаеш, пък другото ще мине. Ела дай прегръдка! Ох, на мама милото то! Часът е вече 10.30 /11.00- време за разходка. -Айде, мами, в количката, ще ходим да вземем батко ти! 11.40 /12.30- свършва 5-я/6-я час: госпожата каза......, искам............., ще минем ли през............. Да, ама малката трябва да яде. Само за малко. Laughing
12.30 време за обяд. Отварям външната врата.
-Мамоооооооо, не мога да го разбера това! Помагай! newsm78 Помагам докато слагам обяда. Ох, този учебник по ЧП за 4 кл е отвратителен! Как да обясня логично определението за въртенено на земята? То енциклопедия за половината думи трябва! А, то станало време за баткото да тръгва..... Готово, приятно училище! Вече е 13.30 - време е детенце да спи. Хайде, дечко, почини си, че пак ни чака разходка! Малкия играе.
14.00: -Я ела, слънце, да ти видя нещата! Добре, сядай да се упражняваш, не забравяй 1. урока, 2 УТ, 3. упражнения и 4. домашно. Станало 15.00 - хайде да ми почетеш, докато прибера тези неща.Дай да видя как си се справил. Чантата готова ли е? Е как утре сутрин - кое по-напред ще правиш? -Ама те всички си ги правят сутрин!- Всяка коза за свой крак! А сега се упражни, че довечера си на репетиция. Ама тихо, че бебе още спи. Свири, маме, че го обърка, не си четеш нотите..........
16.00 като по часовник бебе се е събудило и надава гладен вой. Пак е време за храна. Закуска за нея, закуска за батко. Вече е 17.00- време за разходка. Пазар- добре, че количката събира толкова неща отдолу! А, стигнахме до нашето място! Детенце не ще да седи - ходи й се! Ами ходи, маме, да се умориш! мамо, ама аз съм си играл малко!- Добре, хайде още 20 минути!
ОООООО, станало 18- време е за репетиции. Току-що съм разтоварила количката, нещата са прибрани - айде пак.Към училище - и двамата са на репетиции. Госпожата е усмихната и се е заредила със здрави нерви. Аз съм вън с количката. 19.30 - свършиха, обратно вкъщи. Време за вечеря. Точно 20.00 - девойката окъпана, намазана, готова за вечеря. Тя и всички останали. Ооо, ама аз това не го искам! Добре, дай ми 10 минути и си готов. Да, ти готвиш само за него, и аз искам-айде, войната почва - добре, и за теб 21.00 време е за сън. Тя вече спи от 20.30, той до сега е резказвал кой кого дръпнал, бутнал, скъсали му..., счупило се .....и той си ляга. Баткото: ама мамо, аз съм голям! Добре, ела седни, ох, на на мама златото, как мина днеска? Нещо интересно, ново? Ами този така, а онази така, пък госпожата еди как си, а ние направихме това, пък големите - другото... Боже, толкова много информация, а върви я смели! Да маме, повтори, че не ръзбрах, много бързо го каза... Вече е 22 и ти трябва да си лягаш. Лека нощ! Ох, поне 2 часа само за мен! И аз съм човек, де! А, съкровището се обажда..  newsm76Още час да разкажа всичко през деня... Станало 23. - е, дойде и моя час. Няма: Мамоооооо, дай! Мамооооо, помощ! Мамоооооо, искам...! 24.00 вече ми се отстпа, но лягам, че утре пак от  6.00 ч....

И между всичко гореописано мнооооого, мноооого бели, белички, белища, за да не ми е скучно или пъс спокойно Joy
Сега големия ме заплашва, че ще ме прави баба.Браво, маме, няма лошо Grinning !Аз си имам първокласник! Отново. За 3-ти път.

# 200
Здравейте на всички  bouquet

И ние се прибрахме от пътувания насам-натам... Ще ви разкажа утре подробности. Радвам се, че темата пак се е оживила - лятните почивки са към края си, сбираме се Mr. Green

# 201
И аз съм вече в къщи.Не съм ви чела-качвах снимки.
Преди няколко часа се прибрахме от вилата-ето снимки  http://gretakr.snimka.bg/nature/na-vilata.387639  първите 18 снимки са.Нещо пак са променили по сайта Rolling Eyes, но така е май по-добре.
Ето част от снимките на морето http://gretakr.snimka.bg/sea/more-na-lozenec.413717

После ще разказвам накратко как беше не морето

# 202
Връщате се, а? Блудни и хайманосващи дъщери!!!!! Ще се сетите вие пак за темата и няма да излете от тук пак до другото лято........Амаха от отсъстващи! Що ли не започна за събирам глоби лятото за отсъствия - поне тези дето не сме видяли нищо да се съберем по една студена вода да изпием някъде.........

Момичета, ще излизам, като се прибера ще гледам завистливо снимки и ще чета разкази, та си запазвам коментара за по-късно...

До тогава, ви черпя за принцеса Рая, която днес има първи юбилей, става на 10г.:

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 14:35 от Мама Цоцоланка

# 203
Цоцоланке, принцесата (или с други думи снаха ми) да е умна, послушна с лека стъпка да влезе във второто си десетилетие и с още по лека да излезе (че май това е най трудното от всички други десетки Laughing)! На теб, гордост, късмет и радост да носи!  bouquet

# 204
Здравейте момичета.
Благодаря на всички за поздравленията и пожеланията.
Благодаря на всички,които ми писаха и на ЛС.Много сте мили. Hug Hug Hug
Прекарах РД страхотно.Това беше един от най-хубавите дни в живота ми.
Имаше много изненади и подаръци.
Снощи като  легнах да спя си мислех колко съм щастлива.И доволна от това което сме постигнали с моя съпруг.
Хубаво е да си на 40 г.

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 10:59 от Фран Джонсън

# 205
чЕСТИТО НА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА РАЯ.Мая принц Боби като стана на 10 доста се поостреснах защото влизаме в двоините числа и връщане назад няма.Ще се завърти колелцето и в якой слънчев ден ще ми изхвръкне пиленцето.Тази първа кръгла годишнина много ме зарадва и натъжи че вече не е моето малко бебе а едно почти пораснало момче.

# 206
Ето ни и нас, прибрахме се от скитосване, заедно с естествения морски вирус, заради който сега моите калпазани са с памперси. Пообиколихме нашето черноморие, видяхме се с Тъщичката,беше ми супер приятно, страхотна е, и благодарение на нея открихме изложбата с пясъчните фигури - страхотни са и на децата им беше много интересно. Посетихме един замък, който се строи до с.Варадиново, като от приказките - с бели и черни лебеди, фазани, старинни скулптори и картини, все едно е изваден от филм за рицари. На връщане минахме през родата в Кърджали, после през Костенец - във вилната зона имаше езеро с патици, риба, много хубаво направено с ресторантче, в комбинация със спа хотел.
Общо взето само за една седмица толкова хубави неща видяхме, че все едно сме били един месец на почивка. Ето малко снимков материал:
http://family.webshots.com/photo/2858333960102723333JCjqKJ

Цоци, да ти е жива и здрава Рая! Да расте все така добричка и сладка! Hug

Ана, пък на теб не ти давам повече от трийсет години! Heart Eyes

Отивам да чета разказите, на първо четене всички виждам, че всички са изкарали добре.

# 207
Честит рожден ден на прекрасната Рая! Пожелавам й да продължава да радва цялото си семейство!   :bouquet

Страхотни снимки и преживявания показват щастливото лято на пълните ни къщи. Направо сме за завиждане.
В нашето семейство почти без промени - работа и редки уикенди на палатки. Но откъм снимките хич ме няма.
Хубава седмица ви пожелавам!   bouquet

# 208
Момичета, моля ви стискайте палци да не стигнат пожарите до нас  Praynig
На 20км от къщата горят гори и къщи....
Над нас прелитат непрекъснато самолетчета, влизайки в морето да пълнят вода и отиват на хълма да гасят...
Страх ме е много, затова само новините в гръцки сайтове чета от снощи, извинете ме, че нямам време да разгледам снимки и да ви се порадвам...

# 209
Да расте здрава и щастлива Рая. Да и е честит рожденият ден Дидке!

Общи условия

Активация на акаунт