МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 115 952
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
Ох,много ми се пише ...дълги постове ....ама оставя ли ме някой ....все се каня,каня ....амаааа......
Постоянно някой е около мен и мрънкоти или иска да се закачи на гърдата ми ...ей я ,пак е тук ! breastfeeding

# 91
Момичета, здравейте!

Направо ви зарязах много, за което не се извинявам.....И да се извинявам, и да не се извинявам - полза никаква......Обещавам да се поправя - това вместо извинявайте!

Около мен...Какво да ви пиша.......

1.Кухнята е почти готова - една част от вратичките са сложени, остава да сложат и другите и ще е окончателно готова.

2. Остава да се изперат килимите и да избера пердета за нашата стая, и да свържем окончателно печката, че майстора остави завършителната част за да можем спокойно да работим върху кухнята и да не ни пречи, да можем да я местим според необходимостта. Но човека каза,че това било работа за 30 мин. и това е.

И с това ремонта ще е окончателно завършен. Направо съм много щастлива.

Взимам пример на момичетата от темата и откак сме пооправили - не давам на домашните да дишат и вървят в обновената къща - да не вземат да изцапат или някаква друга бела. Всеки върви като войник, има строй се преброй се, гоня като диверсант всеки, който дръзне да развали нещо от подреденото. Не могат да ме понасят вече в къщи - не стига,че нищо не пипнах, ами и само нареждам и командвам. Да знаете - ще ме уволняват в скоро време и ще хвърча от нас!

3. Днес бях на УЗ. Ако не ми бяха казали,че Бебо има ускорен пулс - просто щях да се чувствам повече от прекрасно. Всичко на този етап е в норма, всичко е добре, само дето този пулс бил над нормата - на снимката пише 182, а на картата докторката записала - 176 - кое е вярното - не знам. Дано е нещо временно и инцидентно.

За любителите на документи - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/DIANA_0000.jpg, http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/DIANA_0007.jpg, http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/DIANA_0008.jpg и как тупка сърчицето - http://s120.photobucket.com/player.swf?file=http://vid120.photob … amp;os=1&ap=1

4. Докторката каза да спра едните хапчета.

5. Докторката каза,че мога спокойно да пътувам.

6. Днес вече най-накрая номера на колата е оправен + останалите документи и можем спокойно да си ползваме вече колата. Че направо станахме исторически, бяха сбъркали РПУ-то и документите ги пратили на друго РПУ, въобще една каша бе станала.......

7. Всичко това означава, че или утре, или в сряда - пътуваме за Добрич. Ще се възползвам на отиване от безплатното пътуване, което имам, смятам да оставя децата и да се върна и да бъдем мома и ерген малко. После да отидем да си приберем децата и...зимнината, която майка ни е направила.

8. Последният разговор с майка ми бе просто прекрасен за нашите обтегнати отношения - говорихме си тихо, спокойно и равно......След малко ще им се обадя да очакват тези дни безценни гости........

9. Момичета, не ми се сърдете.....Почти не съм чела нищо от темата......

Много нови никове виждам - добре дошли, девойки. Разказвайте подробно за вас, напишете си рожденните дати на децата за да бъдат вписани на 1 стр., покажете документи, т.е. снимки.

На момичетата, които пишат по-отдавна(за да не кажа старите девойки Wink) - прегръдки горещи за вас и ви благодаря,че ми пишете на ЛС......Обичам ви, много!

# 92
  • Пловдив
Здравейте всички!

Минавам само на бързо да ви пусна два клипа от РД на Пешко - празнувахме заедно със племеницата, която стана на 1 год. Хитрото беше, че му купихме самозапалващи се свещи и беше голяма битка за духването им. Качеството е лошо, защото е снимано с телефон - но поне настроението се вижда http://bgtopproperties.com/moto_0282.3gp  http://bgtopproperties.com/moto_0281.3gp

Ще ви поиска да го прегледате с някой плейър, който имате на компютъра. Операторът ни е сменял кадрите прекалено бързо за съжаление.

КаНиМа - оздравявайте бързо!
Мамче - не се предавай!
За всички други - голямо гуш  Hug

# 93
Чета аз съвети, че съм дошла да почивам, ама малкото диваненце ме събуди и влязох набързо да ви нагледам. Най-вече се зарадвах на Мама Цоци, че нещата при нея се оправят едно по едно.
Ние сме добре. Марти не иска да излиза от пясъка. Не знам пък ако му хареса в морето, какво ще го правим. Засега е много бурно и го киснем само в басейнчето.А големите се кефят на вълните и постоянно досаждат на баща си да влиза с тях. За мен какво да кажа-дошла съм на угояване. Тук сме на пълен пансион, а отделно ни се иска да опитаме някои морски вкусотии. А място в стомаха нямаааааа. Това е в телеграфен стил, отивам да будя за закуска, че и на плаж трябва да се ходи. Много, много солени целувки на всички ви!  Hug

# 94
# 95
Здравейте !
Сигурно съм поредната, която задава такъв въпрос...........
Аз имам двечки, и от няколко месеца "работим" за трето, НО преди седмица излезе страхотно предложение за работа и сега съм раздвоена не мога да реша...вече сън не ме лови, а трябва да дам отговор до края на месеца.....
Как се справяте с работа и три деца? Аз имам възможност да не работя......, но пък от друга страна работата е суперска...

Благодаря на всички , които ще дадат своето мнение.

# 96
Myst за себе си мога да кажа,че не е възможно пред мен да стои подобна дилема.
Мога да се колебая между две суперски работи,които ми предлагат.Между две къщи,две коли и т.н.Но това са различни неща.
Ако се колебаеш между новата работа и третото дете-мисля, че двете неща са коренно различни.Помисли кое искаш повече.
Ако се колебаеш дали да започнеш работа и да се откажеш от трето дете-решението си е твое.Съвети няма да ти помогнат.
Трето дете "става" по-трудно.Поне при нас беше така.
Може пък да започнеш новата работа и когато бебето стане-тогава ще го измислите.
Аз не работя.
Но ако трябваше да ходя на работа,ще ми трябва поне една баба да поеме нещата вкъщи.
Успех!!!

# 97
Мист, права е Ана.....Избора е винаги между съпоставими неща...А третото дете определено не е нещо и не може да се сравни с каквото и да било. Според мен - помисли си или най-добре - помислете си със съпруга си какво искате. Ако искате бебе - действайте и не съжалявайте никога за избора си. Ако искате работата - работи и не съжалявай за детето. Въпреки че ако мога да се изразя така - при първия вариант - дете - надали ще съжаляваш за работата толкова много и силно, колкото при втория вариант.

Знам,че положението е много деликатно и това, което искате трудно ще го определите от раз. Но...сте големи хора, помислете си известно време и действайте.

Лично аз, а и една част от майките, не сме ходили много-много на работа. Идва обаче момент, в който ако имаш силно желание винаги ще се реализираш в определена сфера. Възможности винаги има, стига да ги потърсиш и опиташ.

Има и майки, които не са се откъсвали от работата си или поне не за дълъг период от време. Но за това са имали нужния ресурс - напр. бизнеса е бил частен и там нещата седят по малко по-различен начин или имат огромното разбиране от шефовете си, работят в къщи и т.н..

Сама пишеш,че имаш възможност да не работиш.......Аз лично бих те подкрепила в това да поискаш дете. Суперската работа ще те потърси отново, не е заек. Една суперска може да си замине, друга ще дойде. А и да не дойде - вярвай ми - никога няма да съжаляваш за това,че си дала живот на едно ново човече и че не си дала живот на една бизнес-кариера.

Така и така съм се разписала.......Имам едно предложение към всички мами-софиянки и не само софиянки, но всеки си решава сам за себе си.

Тъй като има 5+1 мама от нашия регион - решихме да си организираме мини среща. Ние сме 5, но ще привлечем и Розовата пепел в нашия отбор - така че ставаме 6. За сега - на този етап имам принципно съгласие от 4 мами, като Пепелката и Нелито трябва да си кажат своята окончателна дума(само да посмеят да откажат).

Та.......събитието ще е на 12.09.2009г. в Благоевград, от 12,30ч. в парк Бачиново. Разчитаме,че няма да вали и ще можем да опънем одеалата. Пък ако вали newsm78ще го измислим все някак си......На този етап не смятам нищо да организирам. Ни пари има, ни нищо. Подаръците ще сме самите ние и нашата сладка приказка. Та....който желае - да заповяда. Разчитам на хаймани като Пиги и Наслуки да покрепят идеята. КаНиМа и тя да не се спотайва, а да дойде и тя. Имам една мила градска, която от 2 години ме лъже,че ще дойде на гости и все не идва - Гале????Разчитам Председателката да се подмаже на Галето и да я метнат и нея в колата. Пикасо, Танчето, Надето, Тедитата, и всички неизброени софиянки - също са добре дошли.Ако решат и от Пловдив да дойдат - да заповядат, въпреки че ще им е далеко, но ако са ентусиасти все пак - няма да ги върнем...........Всички неспоменати също са поканени на раздумка и песен. Ако нещо завали - има един голям ресторант наблизо - може да му направим оборот. Но ще се молим горещо да няма изненади.  Всички сте поканени да се запознаете с Рени_Матс, Нелето, Сиско77, Здравей, Пепел от рози и моя милост! На раздумка и песен, задължително е само доброто настроение. Всичко останало като одеала, нещо за хапване е препоръчително. Заповядайте!

Датата може и да варира напр. ако има повече желаещи за друга дата, най-много да е на 13.09. и лично аз предпочитам - преди началото на учебната година. По всяка вероятност до към 7-8.09. може би ще бъдем в Добрич, ако е в седмицата 7-14.09. нямам нищо против.

# 98
Цитат
Сама пишеш,че имаш възможност да не работиш.......Аз лично бих те подкрепила в това да поискаш дете. Суперската работа ще те потърси отново, не е заек. Една суперска може да си замине, друга ще дойде. А и да не дойде - вярвай ми - никога няма да съжаляваш за това,че си дала живот на едно ново човече и че не си дала живот на една бизнес-кариера.
Нищо повече от това не мога да кажа.МНого добре го казва Цоцоланка.Аз започнах суперска работа ,но забременях още през първия месец и честно казано въобще не ми пукаше за работата.След това дойде и 4-тото ,та пак остана назад работата.

# 99
Myst, това решение е лично твое,но според мен нищо не ти пречи да започнеш работата и да си ползваш майчинството към същия работодател.Нали мястото ще ти се пази по време на майчинството!А и както са казали вече преди мен-може и да се забави появата на малкото човече,така че може и да си поработиш преди да забременееш.Пък дано всичко е наред през бременността,както беше с мен,и да се наслаждаваш на работата бременеейки  Peace

Татянке,и аз бях така!Тъкмо ми свършваше майчинството с Ралица,взех си и отпуските от миналите 2 години и излязох в болничния за Лора.И,честно казанo,хич не ми се работеше,а и сега не усещам някакво желание или влечение за работа  Embarassed

# 100
Myst, това решение е лично твое,но според мен нищо не ти пречи да започнеш работата и да си ползваш майчинството към същия работодател.Нали мястото ще ти се пази по време на майчинството!А и както са казали вече преди мен-може и да се забави появата на малкото човече,така че може и да си поработиш преди да забременееш.Пък дано всичко е наред през бременността,както беше с мен,и да се наслаждаваш на работата бременеейки  Peace

Заставам напълно зад думите на Рени. Пък щом имаш възможност да не работиш, по натам ще имаш възможност да си вземеш някой да ти помага за децата, ако се наложи.

Цоци, пишете ни и нас в списъка с гостито. Само да сме здрави, ще ви навестим. Hug

# 101
Благодаря  на всички.
Няма как да стане да започна и в последствие да изляза в майчинство, преди 4 години същата работа ми се изплъзна защото забременнях, но вратичката си остана отворена за мен, незнам дали шефовете ще ми дадат още една възможност.

Имам още мъничко време ..ще помисля, размисля, премисля и ще реша

# 102

Та.......събитието ще е на 12.09.2009г. в Благоевград, от 12,30ч. в парк Бачиново.
Датата може и да варира напр. ако има повече желаещи за друга дата, най-много да е на 13.09. и лично аз предпочитам - преди началото на учебната година. По всяка вероятност до към 7-8.09. може би ще бъдем в Добрич, ако е в седмицата 7-14.09. нямам нищо против.
Можете да ме броите и мен Mr. Green

Ако случайно дотогава се проточи "новото" ни море (тоест нереализираното такова към момента...), ще ви предупредя.
Иначе сме на линия - общо 5 парчета - две по-възрастни и три млади яренца Laughing

# 103
Мамче, ти сигурна ли си, че все още искаш да се срещаш с мен ... Embarassed, най-несериозната от всички несериозни Sad

# 104
Цитат
най-несериозната от всички несериозни
Гале,аз също влизам в тази групичка ....сега ако кажеш ,че имате и Рено Испейс ...направоооо клуб ставаме с теб .....

Такааааа,разбягаха се всички .....планини,гори,морета и океани,селски туризъм ....Аз пък  карам градски туризъм.... LaughingЦяла неделя обикаляхме в "Джъмбо" ,"Скай Сити" и половин СОфия .....прибрахме се ,изкъпахме се и по леглата ....преди това хапнахме на пицария ....и аз си почивам - к'во?  Rolling Eyes Хем и хотел не плащам  Joy А да ви кажа - не ми се тръгва с малките на почивка ....ще ми е по-изнервено ,а и не дай си Боже да ми се разболеят...айде нЕма нужда! Rolling Eyes  В събота плануваме пикник сред природата ,имаме именичка и ще посетим някой манастир ....само времето да е хубаво .... Praynig

Общи условия

Активация на акаунт