МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 116 011
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
  • През девет земи в десета
Лиле,уби ме от смях Laughing rotfImbo

Ана,да не се разсърдиш,разни хора,разни идеали.На снимките изглеждаш страхотно,годините не мога да ти дам изобщо,а що се отнася до моята спортна форма,направо се засрамих Embarassed

Раде,радвам се да те видя,чакаме снимчици с нетърпение Hug

Иначе що се отнася до ходенето на ресторант,май от известно време съм на същото мнение.Наистина хич не ми се занимава с готвене докато сме на почивка,но......тази година,единствения път когато отидохме,последната вечер,уж в този с най-добра кухня,на мъжО и на децата им беше лошо Sick ,на мене не,аз нали съм на салати Mr. Green
Пералня си имам у дома в Бяла,кухнята е прилична,та в общи линии за нас почивката е само преместване от едно място на друго,тъй като за работата ми трябва предимно нет Wink

Продължавам да работя и да си ви чета,ама 'що никой не пише,само Лилето се редактирВа от време на време newsm78

# 226
Ана,да не се разсърдиш,разни хора,разни идеали...

Ти пък?
За какво да се обиждам?
Това е форум.Всеки си пише каквото си иска.
Плюс това никога не бих се обидила от някой, който не познавам.

И аз малко комплименти да направя на Зла Гад..Изглеждаш страхотно.
Танчето беше писала преди, че ти завижда за фигурата и започва диета с глад.
Абе, това твоето тяло не се извайва само с глад, ами и с доста фитнес???
Аз съм си малко мързелива за такова занимание.

# 227
Цитат
Танчето беше писала преди, че ти завижда за фигурата и започва диета с глад.
Цъ,глад - никога .Говорили сме за анорексията тук ....среща ли сме я ....така ,че всичко друго ,но не и глад ......един живот живея ..... Mr. Green

# 228
Танче, ако ти се оплакваш от фигурата си, то аз трябва да се самоубия. Срамотаааааааа

# 229
Танче, ако ти се оплакваш от фигурата си, то аз трябва да се самоубия. Срамотаааааааа
И аз това щях да напиша.А пък е родила 4 деца...

Танче, извинявай много.В поста ти от 13-та страница пише: "...самоубийство с глад..."
Така и не можах да цитирам този постинг.Какво си го правила?
Нещо не е наред.Едни големи "чаршафи" ми излизат като цъкна на цитат.

# 230
Пепелче ние тук сме мамите които най добре разбират  какво е ежедневието на едно многодетно семейство.Нашата почивка започна почти като твоята но освен багажа трябваше да направя и стерилизирам храна за бебчо защото като видях цените на готовите храни ми стана ясно че не сме дорасли на ден по 12лв само за бебето да даваме за готова храна.Допълнително трудности имах с това че бебчо много падаше и нямах кой да го гледа да стягам чанти и дрехи.В бързотията не взех леген (аз не смея да ползвам чужд)и още първия ден татето тръгна да търси, а за капак и щипките не ми стигнаха(бях взела 70бр.)               Квартирата се оказа хубава, с голяма тераса,но без кухня.Подредихме си багажа, но още предварително имах подготовка на всеки багажа в отделен сак и дрехите по видове в различен цвят.Приготвила бях и плажния багаж и играчките още в Карлово и всички бяха инструктирани всеки да си носи нещата.Да не изглеждаме като пришълци ни помогна количката на бебо която натоварихме със всичко без чадъра.И така дръж се море .След половин час стана ясно че Лъчезар не харесва морето заради акулите които щели да го изядат и иска да си ходи и като се разсърди ..Бебето много пясък си хапна и доста вода изпи но от бате и мама по щастливи нямаше.Справих се и без кухня закуските приготвяше обаче татето докато мама се излежаваше.разделното събиране на багаж и пране много ми помогна.В краина сметка си починах добре не защото не съм имала работо а заради това че бях с най скъпите си на този свят хора.Съпруга и малчовците.Не ходихме на ресторанти нито в дискотеки но нищо не може да се сравни с игрите по детските площадки иморския плаж и вечерите когато уморените герой се сгушат да спят а ние с татето гледаме преминаващите кораби и звезди.Няма за мен миг по блажен от този и не бих заменила цялата тази суматоха за четерите самотни години в който бяхме без деца и,, ангажимент.,,

# 231

Аааааа, пак си повтарям, че съм много спокойна, дори си тананикам нещо на ум.

Като почна на глас, народа се спасява - сигнал, че съм постигнала връхна точка на кипене (451 по Фаренхайт)

...сме смешни отстрани, приличаме на изнасящи се от хотела заради пожар, носим какво ли не-кофички, лопатки, пояси, хавлии, плавници, очила, патки и разни други животни, вода, солетки, слънцезащитни мазила, чадър...

+ надут дюшек от ония огромните, дето ги продават за спане на гостите, обаче загубихме смотаната помпа и така си го носихме надут, щото спаднали го няма надуванка после. Другия багаж "пътува" в два от най големите пликове на Джъмбо - само те удържат фронта откъм натоварване. За пояснение имам и плажна чанта, но тя е само за водите, плажните масла на всички и няколко телефона - някак не са ги мислили като за многодетни банди.

Е.. пътувахме 5 часа-полудях!Преди години с по-стара, по-бавна кола стигахме за 3 часа, но... и това го понесох.

.Иначе си мечтая за светла мека мебел, да ама не, аз подредена къща не мога да видя пък светли мебели си пожелавам.

Хихи ние държим рекорда - Правец - Албена ...12 часа!
Като бях по млада и ...не чак толкоз умна  Embarassed и аз си тапицирах мебелта светла - резултата - тъмно-мръсна светла мебел (нещо като - какво е мъничко, черничко, чука на вратата? Нашето голямо светло бъдеще).

С танк не можеш ме закара на почивка на която ще готвя. Naughty

Аз предпочитам да си купя продукта, да го видя как изглежда като суров и тогава да го давам на децата! Преди години изкарахме кошмарно море заради една "питателна супичка в ресторанта", дето се чудя как оцеляхме от толкоз питателност, то и глас не ни беше останал да стенем! Иначе на почивките съм склонна да отстъпя от всекидневната готвена храна (за безумно щастие на народа) и да караме на скара, спагети, таратор и салати. Все пак компромиси трябва да има...

Няма как да се настаня в хотел за повече от две нощувки, ако в него няма пералня, ако не ми е достатъчно широко и уютно и ако няма кухня с всичките му наредии в нея, т.е. да е почти толкова хубава и удобна като моята.

Това е възловата дума! Аз страдам от перален синдром, ако в коша попадне само една кърпа например съм в състояние да сваля чаршафите на всички, само и само да допълня и да я пусна! То естествено стават поне две перални, щото за една са много всичките, ама нали така и така съм почнала... Crazy

Раде, както се казваше в един култов филм - "Гуд то би а кинг!!!"

но още предварително имах подготовка на всеки багажа в отделен сак и дрехите по видове в различен цвят.

Ако има емотикон с изстрел в главата (по мой адрес) - поствам го многократно!  #Crazy Любе, взимаш приза признавам ти го! Аз на подобен героизъм не съм способна!

Утре съм на интервУ, да си мерим ВишУ-тата с едни типове...Стискайте палци!
А, да за разнообразие Сами е с 39 градуса, а дребната използва суматохата да глътне една монетка...Що ли пък требе да ми е спокойно, а?
Спокойна съм, спокойна...Тра -ла-ла, тра-ла-лааааа...

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 18:41 от Дива ирландска пешеходка (LSD)

# 232
Цитат
Танче, извинявай много.В поста ти от 13-та страница пише: "...самоубийство с глад..."
Това е хипотетично .... LaughingТо и сега съм на диета ,ама на каква и аз незнам ....изяждам каквото остане от децата - шоколад,вафличка,сладоледче ..такава някаква диета .... newsm78

Цитат
Аз страдам от перален синдром, ако в коша попадне само една кърпа например съм в състояние да сваля чаршафите на всички, само и само да допълня и да я пусна
Сега вече си обясних и моето състояние ,а уж съм учила медицина ,а ей на - този синдром не го знам .....тцтцтц Thinking

Цитат
Утре съм на интервУ, да си мерим ВишУ-тата с едни типове...Стискайте палци!
А торбомета къде го остави ?Вкарай и него в действие бе джанъм ,може да помогне ....нали си специалистка ... Laughing

Цитат
А, да за разнообразие Сами е с 39 градуса, а дребната използва суматохата да глътне една монетка...
И сег какво - ровим във всяко ако да я намерим ? ooooh!

И при мен си е лудница...но нещо много спокойно го раздавам .... Outta Joint

# 233
И при мен си е лудница...но нещо много спокойно го раздавам .... Outta Joint
Ми то спокойствието е заразно като прозявката бе, щом и теб те хвана, жената със скалпела. smile3521

# 234
Еееее, момичета вие само ме засрамвате! Как не ви е жал за мене? #Crazy Не сте ли разбрали, че сред вас се е промъкнала една мързелана, която дори да обича да готви и чисти го прави рядко и само при необходимост. Еле пък на почивка ..... Mr. Green
Ето моите тайни за хубава и безгрижна почивка:
Както вече знаете ние сме къмпингари. Но да не си мислите, че ходим сами на къмпинг....винаги сме с приятелски семейства. Това има много преимущества. Например готвенето - обикновено готвим общо, така в приготвянето на манджата се ангажират поне двама души и не им е скучно. После правим голяма софра и децата са много щастливи. Или пък ако всяко семейство си приготвя нещо по собствен вкус, после децата обикалят по масите и хапват разнообразно.
Друга хитрост за спестяване на усилия. Обикновено къмпинзите са разположени на плажа и непосредствено зад него. Така се елиминира "пътуването" до плажа с неизменните торби с принадлежности. Ние обикновено първия ден си забиваме чадъра в пясъка, надуваме армадата от пояси, дюшеци, делфини, патки и подобни, нахвърляме кофичките и лопатките околовръст и си ги прибираме в деня на тръгването. Освен това никога не седим до втръсване на плажа, а притичваме между палатките и морето на когото, когато му хрумне.

Обаче и вариантът напълно оборудван апартамент също ми харесва! Миналото лято бяхме на такава почивка, понеже бебката беше много малка. Честно да си призная - беше чудесно! Глезехме се с децата с любимите ни закуски - палачинки, гофрети, пържени филии. Наистина е огромно удоволствие семейната закуска на терасата. Обаче обедите често ги решавахме в някаква кръчма с готвени ястия в близкия къмпинг до плажа.

Ох, с тези постове само доказваме едно нещо - лятото започва да свършва, щом сме го докарали до отчети кой какво е правил.... Ха дано изкараме още някоя и друга безгрижна седмица!

# 235
Цитат
жената със скалпела
Шт,скалпела е на работа!Тук съм с брадва ....БРАДВА!

Наслуки ,добре си се завърнала и не се засрамвай - 100 пъти съм казала ,че тук не сме клуб "Перфектна майка и домакиня" (еле па я )

Цитат
Ох, с тези постове само доказваме едно нещо - лятото започва да свършва, щом сме го докарали до отчети кой какво е правил.... Ха дано изкараме още някоя и друга безгрижна седмица!
Ааа ,моите седмици всичките са безгрижни ,цЕл живот безгрижие ...така е ...нали съм спокойна  smile3506Та на това ми спокойствие  - не тръгвам с МаГария и Ани на къмпинг...магарията кой знае къде ше се катери и от къде ще я измъквам ...ще трябва пазвантин да й назначим на щат...а за ОЛ ИНКЛУЗИВ-а ще има да чакаме ...щотооооо парите не ги вадим от задния двор ...ама така де - то всеки според чергата си ....живи здрави да сме - един ден и света ще обикалям ....ама сега ще се вмествам в чергичката си ,тази ,по-малката .....Пък Тони -Бонбони с хляб и лютеница изкара морето....

# 236
Ех, момичета развеселихте ме преди лягане.
Чудя се кой да цитирам:Танчето ли, Пешеходката ли?
Хайде нека да е първоизточника:
Аз страдам от перален синдром, ако в коша попадне само една кърпа например съм в състояние да сваля чаршафите на всички, само и само да допълня и да я пусна!

Каките имат много дрехи-отчитам го като минус, защото не се износват и после се чудя какво да ги правя.
Давам  ги на мама и тя ги раздава на нейни познати.
Но с малкия е друго.Дрехи почти не съм му купувала.Караме с това, което са ни подарили или дали.
Та понеже и ние "се преобличаме всеки ден" Joy се налага всеки ден да пускам пералня,че понякога и по два пъти.
И аз като Пешеходката-има ли на малкия едно панталонче и блузка за пране-все ще намеря с какво да напълня пералнята-чаршафки,кърпи,хавлии,покривки и т.н и т.н.
Пък нали съм си и Дева-обичам да ми е чисто и мнооого подредено.

Наслуки, не сме ходили на къмпинг и не знам дали ще пробваме, но искрено ти завиждам за свободата, която имате.Или поне за такава съм чувала.

Раде, хайде бе.Много те нямаше.
Този път без снимки няма да се разминеш.

Пожелавам на Пешеходката успех на интервюто и да спада температурата бързо и монетката да дрънне в...знаете къде.

Събота заминаваме на море.
Няма да чистя, готвя и пера.Ще си почивам от домакинска работа.

Хайде лека, че трябва и да се спи.

# 237
Почерпете се за моята стъклена 14 годишнина от сватбата ми.
Диетуващите да не гледат. Mr. Green
Не мога да спя, защото либето ми намекна, че ми е приготвил невероятна изненада за утре, свързана със стъкло.
Ако...евентуално ми подари ваза, ще четете за мен в криминалните хроники.Така де, една ваза не може да е невероятна, нали? Twisted Evil  
И още повече, че от няколко дни му се сърдя, направо съм му бясна, така че...Айде да не задълбавам и да гушна възглавницата.

Оооо, нямаше ми тортата, най-вероятно се е разтопила през нощта.Забърках една пресничка.  chef
И да, Ани, вЕрно бе, не била стъклена, а от слонова кост, тц тц тц... Laughing
За годишнината от сватбата мъжът подари на жената тиган...А жената на мъжа - каска.

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 09:21 от пепел_от_рози

# 238

Ама...и ние ли със стъкло да се почерпим? Аз и без това го предпочитам пред гадната пластмаса!
 beer2 beer2 beer2

# 239
Абе то и ние тази година празнувахме Стъклена сватба.
Но се оженихме преди 15 г., не преди 14 г. Rolling Eyes

Пешеходке, рано ми е за биричка.Да започнем с кафенце.

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 08:38 от ana_

Общи условия

Активация на акаунт