Августинки 2009 - тема № 55

• 12 724
  • 306
  •   1
Отговори
# 240
Аз с предната бременност с нищо не успях да си ускоря раждането, ядох ананас, на компот, на сок, във всякакви варианти, пробвах всичко, което бях прочела или чула, и нищо, накрая след 7 дни преносване ме индуцираха и се приключи одисеята.

Честито на всички нови мами!

Хариела, сладурка ти е София и ти също изглеждаш много добре, не бих казала че си раждала преди няколко дни.

# 241
Не,мен не са ме карали да броя движенията,но откакто съм в 9-ти месец всяка седмица ходя на запис на тонове и там се отброяват движенията на самия апарат.

# 242
Хариелка прекрасна е Софи!  Hug

# 243
Честито на всички майчета!!! Да се живи и здрави бебчетата!!! Бързо възстановяване на мамите! Моя термин е на 24 август, но сигурно ще родя по- рано, защото ще бъда със секцио. на 10 . 08 съм на видеозон  и тогава ще разбера.Успех на всички мами !!!

# 244
честито на всички мами които са родили днес да са им живи и здрави малките съкровища
Хари,добре дошла отново,много е сладка малката
Поли,още като те приеха в болницата ли ти предизвикаха контракциите,или те наблюдаваха няколко дена?питам те,че и аз пренасям в момента и утре ще ме приемат в болница и да знам как да се настойвам.

момичета,знаете ли последно колко е еднократната помощ за раждане? 200 или 600лв.

# 245
Ами стана много дълго, ще ме извините, ама на който не му се чете да пропусне поста
Здравейте Grinning и ние с малкия Митко вече 2 дни сме си у дома, благодаря на всички за хубавите пожелания. Честито на всички мами, които вече са родили да са ви здрави бебечовците и мноого да ви радват!
Ние с бебчо сме добре всичко около раждането мина чудесно, в 3ч. ми изтекоха част от водите, в 5ч. бяхме с мъжо пред приемния кабинет в ТК и вече с контракции, прегледаха ме, клизма(не е страшно) и ни настаниха с мъжо в залата за раждане, мен на леглото с каишките за тонове, а него на една табуретчица до леглото. Аз си бях пожелала раждане с възможно най-малка лекарска и медикаментозна намеса и почти през цялото време бяхме сами, док-а идваше от време на време да види как е положението, като стигнах 6-7 см. разкритие влязох във ваната, чувството е страхотно, само като се има предвид, че до преди това от болките си се потял като прасе, ти олеква зверски, а и мен ме бяха наточили във вече споменатите еднократни запаряващи нощници.И така аз си се плициках във ваната, можех да си се движа както си искам и каквито пози искам такива да заемам, док-а идваше от време на време караше ме да си подавам корема над водата и с едно апаратче слушахме тонове, а те перфектни, на бебчо също му харесваше във ваната  bath1 и така докато стигна пълно разкритие, тогава се струпа екипа, надянаха едни ръкавици до раменете, казаха на мъжо как да помага, да ме държи, обясниха ми какво трябва да правя (хващаш си коляното и го дърпаш към гърдите те ти държат другото, като дойде контракция чакаш малко докато болката стане силно, навеждаш глава напред, поемаш въздух и напъваш все едно имаш запек яката, не се притесняваш да не се изпуснеш, нали са ти правили клизма викат и така за една контракция напъваш 3 пъти ама яко) В 10 ч.на 3тата контракция с напъни, бебечо се роди и кльопна на гърдите ми, не мога да опиша чувството, някои вече са го изпитали та знаят, а другите скоро ще разберат и те. Излязох от ваната за плацентата, после постоях 1-2 часа още на леглото в залата, донесоха ми бебечето вече увито да се гушкаме.
         За болницата: Бяхме в 2 вип стая малка, с тв,хладилник, климатик, хубава и винаги чиста баня. Аз се чувствах добре имам само 1 вътрешен шев, беб си беше при мен за щастие, от всичко четено за кърменето знаех, че е важно да сложим бебето на гърдата възможно най-скоро след раждането и да сме упорити.Представях си че щом му предложа той веднага ще засуче, ама не, след многократни опити и доста рев вечерта за щастие засука, не ни носеха дори и АМ.
            Персонала: Голяма прегръдка Hug за екипа и д-р Арабаджикова и голямо благодаря, че помогнаха за прекрасното изживяване, акушерките и всички в отделението бяха много мили отговаряха на всякакви въпроси, за 3 дена престои никой не ми е направил лошо впечатление.
За сега това, че се унесох..поздрави на всички и дано помъкна крак от сега нататък всички да рждат толкова леко!

# 246

момичета,знаете ли последно колко е еднократната помощ за раждане? 200 или 600лв.

За първо дете - 250
За второ дете - 600
За трето дете - 300

# 247
  • София
Лили,много е сладка малката София-страшна кукла.А и ти наистина много бързо се въстановяваш.Къде ти е коремчето? Simple Smile
Захира,
ти откъде го видя това за помощите?Защото точно онзи ден проверявах,но цифрите са съвсем различни-за 1во-200 лв;за 2ро-600 лв;за 3то-200 лв.Доста голяма разлика  Shocked Май трябва да питаме някъде.

# 248
Искам да ви питам дали някоя от вас се е чувствала много,ама много нещастна-не знам на какво се дължи.Такава тъга ме е налегнала,отделно съм супер изнервена,нищо не ми се прави,освен да ми се плаче Tired
Може би вече нямам търпение,от друга страна ме е страх че няма да се справя с това,което предстои,а и всичките питащи хора-айде,няма ли да раждаш Cry
Направо се побърквам...

# 249
Иринка, спокойно, като трябва поплачи си, според мен това е най-добрия начин да премахнеш тъгата. Аз май нервата си я изкарвам на малката по някога, ама и тя реве за глупости.

Колкото до помощите, и аз така знам, че от 2008г. е 250 за първо и 600 за второ, за 3-то не знам.

Зо, страхотно раждане си имала, просто невероятно  Party А колко плати за цялото това удоволствие?

Руми, успех мила утре. Все си мисля, че бебето само ще си тръгне като идеш там, дано да е така  Hug

# 250
ирина_85, не се притеснявай, последните дни е така, и напрежение, и тръпка от предстоящото раждане... а това "кога ще раждаш" трябва да го игнорираш, и аз се дразня, ама нейсе, мисли си, че остават броени дни и така или иначе развръзката е неизбежна, сигурна съм, че ще дадем най-доброто от себе си, пък за останалото- Господ си знае работата...  Praynig
Мен снощи ме беше налегнала тъга, даже си поплаках малко през нощта, и ми олекна, днес беше прекрасен ден, събудих се със свежи сили и надежда за добро! Така че, стискаме палци, намери си някакво занимание и не го мисли- като дойде момента майчинското чувство се събужда и ти най-добре ще знаеш какво да правиш!
Хариела, София е много сладка, и как се подсмихва на едната снимка, съкровище е!
Аз изчезвам, пак заминавам за Плв без интернет, така че няма да се включвам скоро. Ако има новини, ще пиша смс. Успех на всички!!! Целувки

# 251
Поли,още като те приеха в болницата ли ти предизвикаха контракциите,или те наблюдаваха няколко дена?питам те,че и аз пренасям в момента и утре ще ме приемат в болница и да знам как да се настойвам.

Не са ме наблюдавали, предния ден ходих на контролен и доктора предложи да ме приеме и да ми предизвика раждане на следващия ден. Пристигнах в болницата в 8, настаниха ме в родилната зала, взвха ми кръв, мериха ми кръвно, мериха тоновете и в 8.30 ми сложиха таблетка вагинална за предизвикване на контракции. Към 9 почнаха контракциите, в 12 ми спукаха водите, в 4 следобед ми сложиха епидурална и система с окситоцин и вечерта в 8 родих. А на теб сменен ли ти е термина, сега погледнах че си за 4ти, аз бях 7 дни след термин и за това ми го рпедизвикаха, до 7 дни закъснение не предприемат нищо там дето аз раждах. Може би теб ще те понаблюдават първо. Каквото и да е, стискам палци да мине леко  Praynig!

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 20:54 от poly_zoe

# 252
  • София
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА НОВИТЕ МАМЧЕТА!!!
  bouquet  bouquet  bouquet
Хариелка, много сладка малката София, да ти е жива и здрава!!!   bouquet
Зо, за такова раждане само може да мечтае човек... Peace
За нервите и моите са на краен предел, знам че има още 5 дни до края, но ми се иска вече бебчето да излиза и да си го гушкам, да знам че е живо и здраво. Всеки миг тръпна в очакване и не мога да мисля за нищо друго, много е изнервяща ситуацията, но явно трябва да имаме повече търпение.

# 253
Здравейте!
Аз вече съм си вкъщи и имам компютър под ръка!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ СЪКРОВИЩАТА И МНОГО ДА ГИ РАДВАТ! БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МАМИТЕ![/color]На мен тази седмица ми е секциото, но от суеверие не казвам датата! Още не съм решила каква упойка да искам  пълна или спинална! И освен това доста се притеснявам и от самата операция и от болката след това! Надявам се всичко да мине добре и да се похваля тук след някой ден!
Стискам палци на всички останали мами като дойде момента да мине всичко лесно и безпроблемно!
Искам да попитам нещо - на някой казвали ли са му дали може да ползва свещички Бизакодил вместо да му правят клизма? Защото на мен ми ги предписа лекарката ми, но като четох листовката нещо не ги препоръчват за бременни, но пиши най - вече за първия триместър.
Ох, колкото повече наближава, толкова по - несигурна ставам!

# 254
Цвети,мерси миличка,дано познаеш и наистина да си тръгне само Hug
Поли,мерси,че ми отговори,сменен ми е термина,направиха ми го на 27.07.,и сега се води преносено мойто бебе,днес трябваше да ме приемат в болницата,но ми казаха,че не на седмия,а на осмия ден приемали,та утре живот и здраве,ще се надявам до вечерта да си гушкам бебока Praynig
Деси,щом доки  ти ги е преписала,значи жената си е направила сметка,че стават за бременни и няма да ти навредят Peace
dyndla,мерси мила,ако сутринта ходиш,ще се засечем,надявам се Hug

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 22:52 от rumik

Общи условия

Активация на акаунт