Лоша спермограма

• 1 778
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте!Мойто мъжленце като бебе и бил опериран от херния,махнали са му апендикса.Дойде времето да правим бебе и какво да видим.Много под минимума сперматозоиди в еякулата. newsm45.Е, и при мен не е цветущо.Момичета,някои от вашите мъжлета дали не са се сблъсквали с такъв проблем.Забравих да каже,че вече 5 месеца е на прегнил.Надупчиха му дупето.Резултат почти 7млн в 1 мл.Дали има шанс по естествен начин да стане или както се ориентирахме към инвитро.Благодарско предварително newsm51

# 1
  • София
като брой е малко, но трябва да дадеш и другите показатели от спремограмата - подвижност , % с дефекти , морфология и т.н

# 2
Daninka80 , нали знаеш, че 1 е сперматозоидът, който трябва да влезе и да оплоди яйцеклетката. Той може да има и 3 сперматозоида в еякулата, обаче и трите да са подвижни и качествени. Така, че не се предавай!!!!!
Понякога даже е по-добре от психическа гледна точка, когато и двамата имат проблем.
Ето, аз например постоянно се обвинявам, че в мен е проблема.

Пожелавам ти скоро да видиш  EFP на твоя тест!!! И двамта да гушкате едно сладко малко  newsm30

.......................................................................................

Не знам колко са верни късметчетата от новогодишната баница, но на мен не ми се падна нищо интересно, нито на приятеля ми.
Обаче на неговата сестра се падна "Бебче като хлебче" и хоп, след 2 месеца тя беше бременна, въпреки че и тя имаше проблеми със забременяването.

Така че да се помолим  Praynig всички момичета в този форум скоро да гушкат мечтата си в ръце.

# 3
  • София
Daninka80 , нали знаеш, че 1 е сперматозоидът, който трябва да влезе и да оплоди яйцеклетката. Той може да има и 3 сперматозоида в еякулата, обаче и трите да са подвижни и качествени. Така, че не се предавай!!!!!
Понякога даже е по-добре от психическа гледна точка, когато и двамата имат проблем.
Ето, аз например постоянно се обвинявам, че в мен е проблема.

Пожелавам ти скоро да видиш  EFP на твоя тест!!! И двамта да гушкате едно сладко малко  newsm30

.......................................................................................

Не знам колко са верни късметчетата от новогодишната баница, но на мен не ми се падна нищо интересно, нито на приятеля ми.
Обаче на неговата сестра се падна "Бебче като хлебче" и хоп, след 2 месеца тя беше бременна, въпреки че и тя имаше проблеми със забременяването.

Така че да се помолим  Praynig всички момичета в този форум скоро да гушкат мечтата си в ръце.

не подкрепям тези твърдения, при сериозни отклонения в сперматогенезата е възможно да не настъпи бременност по естествен път, а ако настъпи ( оплодена яйцеклетка от некачествен сперматозоид) е възможно да доведе до малформации или спонтанен аборт

# 4
Daninka80 не е написала нищо относно качеството на сперматозоидите, единствено за количеството.

# 5
  • София
аз съм я попитала за всички показатели. Намаления брой сперматозоиди се дължи на проблеми в сперматогенезата, които често са свързани и с отколения в другите показатели също. Ние се борим с мъжки фактор вече 3 години- при брой сперматозоиди между 5 и 16 млн. в различните периоди и не сме постигнали бременност по естествен път имаме и 1 неуспешно ИКСИ.
Това ,което исках да кажа с предния си пост е ,че проблема с мъжкия фактор е много занчителен и лечението е изключително важна крачка към успеха. Също така не смятам ,че е по- добре да има проблем и при двамата ( както е в моя случай) , вместо само при единия ( за душевно успокоение), защото това прави пътя доста по- дълъг и труден

# 6
Благодаря на всички за мненията.Ето и спемограмата която правихме.Искам да отбележа,че НЕ Е правена в специализирана клиника,а в обикновена лаборатория.Понеделник най вероятно ще я правим в клиника Олимед.Тогава имаме записан час.
А ето и данните от спермограмата.
Вискозитет:нормален
Обем:3мл
pH:9
подвижност:50%
Морфология:98% нормални ,2% с отклонения предимно в отклонение в главата
Бр.в 1мл:7 488 000
Общ бр:22 464  00 в1 мл.
Чрез нативен препарат се открива:чести левк.
Сега спермограмата е мн.по-добра от предния път.Стойностите са 2 пъти повече.Това е след Прегнил 5 месеца
Съгласна съм ,че трябва да я направим в клиника по стерилитета.Мн.ще се надявам поне при него всичко да е наред.Много е трудно да се борим и с два проблема.Ето аз в момента нищо не мога да направя,защото по никакъв начин не може по естествен път да стане(дано да греша).Щяха да ми правят лапроскопи но не дават гаранция,че ще е за постоянно ,а с тази спермограма не искам да се подлагам на такива интервенции.Може да незначителна,но все пак си е операцийка.Дано понеделник ни дадът яснота по всичко Praynig

# 7
  • София
според тази спермограма , която още веднъж ще ти кажа ,че трябва да повторите в специализирана клиника излиза,че мъжъти има общо 22 464 млн., което е над долната граница. Ако резултата се повтори, не виждам чак такъв проблем. Може би си се заблудила защото в 1 мл. има 7 млн.

# 8
Неговия лекар-уролог му каза,че ще се опита да ги издокара до 20 млн,за да може да става за инвитро.От това съдя,че има проблем.Утре като я повторим ще видим.Дано да сме се притеснявали напразно.

# 9
Нашите показатели са много по-ниски от тези и сме със сигурност за инвитро. Моят съвет е да отидете в специализирана клиника по стерилитет, където да ви направят нова спермограма и лекар да ви я разчете. Мисля че тези резултати са добри и не са 100% само за инвитро, но това е моето мнение.

# 10
  • Варна
Момичета здравейте!!Преди няколко дни направихме спермограма и диагнозата е астенозооспермия 2 степен.Бихте ли погледнали тези резултати,какво е вашето мнение?Да се готвим ли за инвитро?
Това са показателите:
4 дни въздержание:
Обем:  4,0 мл
цвят: Слон.кост
PH : N
време на втечняване: 25 мин
Вискозитет: 0
Желатинови конглом.: Да
Левкоцити: 4
Аглутини:-
Незрели клетки на сперма-та :Не
Обща сперматозоидна концентр.:/1мл...192млн

Нормокинетични сперм-ди: 31%
с бързи линеарни движения: 13%
с бавни движения:   18%
хипокинетични: 7%
Акинетични: 62%
Брой нормокинетични сперматозоиди :14 880 000 /мл(10.10^6)

Общ брой  нормокинетични сперм-ди :59 520 000 в обема(20.10^6)
Заключение :астенозооспермия 2 степен.

Общи условия

Активация на акаунт