Тази година лятото в Канада ни подмина! - 38

• 19 478
  • 298
  •   1
Отговори
# 225
  • Canada
Галче, не се притеснявай да питаш, гледай как приятно се оживи темата. Много е хубаво това, че проучвате нещата отдалече, от опит да кажа, че доста вярна представа може да си създаде човек, с малки изключения. Wink
Щом си навита и на работа в Кол Център, няма страшно! Монтреал е раят на кол центровете, така да се каже. Mr. Green
За ученето - хубаво е все пак сама да се ориентираш, има разни тестове за установяване на интереси в и-нет, потърси сама и си набележи няколко неща, пък вече за тях може да търсиш мнение от някой си служител. Аз не разбрах точно за какъв имиграционен агент говориш, но ако имаш предвид варианта, който МaНЕВрата даде за поети разходи за образование, ми се струва, че може и да ти предложат да учиш нещо, което да си плащаш ти като уж по-добро за теб.

# 226
Za agenta ot Emploi Quebec govoreh az...ej sega na li4no iskanata info.

# 227
Момичета  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Монтреал е раят на кол центровете, така да се каже. Mr. Green

И аз открих много обяви за кол център за интервюто и затрупах мосюто. Казах му, че в началото вероятно това ще работя. Той сигурно затова ни пусна Mr. Green

А за колежите си мислех, че сигурно е по-лесна реализацията, защото като завършиш Уни и може в много случаи да се окажеш overqualified Rolling Eyes. Та вместо да изпишеш вежди, да извадиш очи. Дидо (мъжо) се нави за офертата на Маневрата Wink. Като влезе малко в час с френския, ще му дам примерни тестове да се упражнява, няма да е излишно Crazy

Маневрата, мерси за инфото за вашите специалности. Дано и някой друг се включи Blush

# 228
  • На бял кон в Pierrefonds
Галче,

За кол центровете май в повечето случаи искат и английски, нищо, че само на френски ще отговаряш. Друг е случая дали ще ти трябва..... Извинявай, все излиза, че търся под вола теле, но тук са доста капризни по отношение на езиците. Много често искат английски, а самите те не го говорят. Срещала съм случай на човек, явил се на интервю, като интервюиращия не говори английски, но има изискване интервюирания да говори. Много смешна история. В крайна сметка се намира работа, но все трябва някакъв компромис да се направи и то от наша страна. Тове е моето мнение.

За нас - нито аз, нито мъжа ми сме учили тук. Той - професия озеленител. Започна работа един месец след пристигането ни. Говореше английски. Тук учи френски. Като знам мъжете как учат езици трябва доста да го понатиснеш твоя. За това по-рано казах, че тези конкурси за държавната администрация не са толкова лесни, особено за някой, който тепърва се запознава с езика.

Аз - финанси. С много ентусиазъм кандидатсктвах в местната данъчна администрация веднага след като пристигнахме. Минах всичко успешно. Обадиха ми се почти две години, след като бях кандидатствала. Отказах им. Трябваше да мина обучение от 3 месеца, което беше в разрез с плановете ми да раждам в близките седмици. Междувременно работих офис работа в една малка компания, за да мога да взема майчинство. Като поотрасне детето може и аз да поуча нещо. Но тогава пък може и номер 2 да се появи....Знае ли човек....

# 229
  • Монреал
Да My Ronnie е права за езиците, към 90% от обявите за работа са bilingual.
Иначе нашите дипломи са от САЩ - аз съм със маркетинг и е-комерс и в момента работя в един малък офис - wholesale модна фирма. А съпругът ми е със финанси, информационни системи и е-комерс и работи в комп. сфера.

# 230
croco1 имай предвид, че разписката няма да е за пълната сума, която се плаща.

Това е федералната форма която се попълва http://www.cra-arc.gc.ca/E/pbg/tf/t778/t778-08e.pdf за Квебек има и провинциална.

Shemet,

Mersi za otgovora. Tova oznachava li, che ako plashtam $25 na den, te shte mi dadat belejka za po-malko?

Karolina,

Kak si? Otmina li nerazpolojenieto?

# 231
  • Vaudreuil Canada
croco1 в нашата провинция приспадат 7 долара на ден, които са таксата за държавна детска градина, освен това ако са оформили по договор част от сумата като такса за храна може да приспаднат още нещо и в крайна сметка никой не знае за колко пари ще е бележката преди да ти я издадат.
Да не говорим че съм срещала и случаи дето разни заблудени детски градини издават бележки без да имат такова право ... та много зависи колко им е изучен счетоводителя Simple Smile

# 232
kurta009  аз знам от приятели които миналата година бяха на Кофи, че се поема градината до 20 долара на ден, но при условие че родителите работят или учат ,ако единият от тях е в къщи ,покриват по малка част. Доколкото знам от тези приятели това го пише на сайта на имигационните там кадето има инфо за Кофито. На тях им покриваха по 15 долара,на ден но мисля ,че всеки лсучай го разглеждат индивидуално.

Каролина желая лека бременост!Аз се бях позагубила покрай раждането и кърменето ,все не ми остава време за интернет, но сега виждам че има такава хубава новина при теб.

# 233
Извинявайте, предишният постинг е мой, аз като не съм влизала отдавна и забравих  да пиша Laughing

# 234
Галче, един полезен федерален сайт за да се ориентираш какво да учиш (доколкото си спомням имаше прогнози за заетост в отделните специалности, средни заплати и т. н.):
http://www.jobfutures.ca/

Със закъснение да кажа "Добре дошла" на Пенелопа. Дали знаеш колко траят сега процедурите за федералната програма и за тази през Квебек? Ако е така както беше допреди няколко години (федералната процедура да отнема 4-5 години) вероятно и проблемът с градината на малкото дете ще ви отпадне. През Квебек е много по-кратко, но трябва да се понаучи френски. А като ви дадат визите, можете да отидете където си искате, без значение по коя процедура сте кандидатствали. Но трябва да се види какви са сега сроковете, предполагам че в бгканада ще намерите актуална информация.

# 235
Федералната процедура в последните 4-5 години отнема около година или мъничко повече - зависи колко бързо човек се организира на междинните етапи - изпити, медицински. Под 2 години при всички положения.

# 236
Галче,

За кол центровете май в повечето случаи искат и английски, нищо, че само на френски ще отговаряш. Друг е случая дали ще ти трябва..... Извинявай, все излиза, че търся под вола теле, но тук са доста капризни по отношение на езиците. Много често искат английски, а самите те не го говорят.

То май и в БГ често е така. Искат английски език, а даже няма кой да ти провери езиковите умения.

Е, в този аспект, ще намерят под вола теле квебекарите Mr. Green. От всички езици, които съм учила, само за английския мога да кажа, че съм го доучила Sunglasses. Май през целия ми съзнателен живот само с него съм си изкарвала хляба Crazy. А и Дидо е изкарал две нива на английски тук по Европейската езикова рамка. Ето защо, мислим и двамата да учим "нещото" на английски език, та съвсем да се оплетем с франсето. Но поне така ще ни бъде по-лесно да "изкласим" hahaha

Докато си напиша поста с малката помощничка край мен и гледам 4 нови отговора.
Щастливке, сега ще погледна и този сайт. Много ви благодаря за подкрепата Hug

# 237
Федералната процедура в последните 4-5 години отнема около година или мъничко повече - зависи колко бързо човек се организира на междинните етапи - изпити, медицински. Под 2 години при всички положения.

Страхотна новина! Наши приятели си получиха визите преди 2-3 години след 5-годишно чакане Tired

# 238
Karolina,

Kak si? Otmina li nerazpolojenieto?

croco1, гадният период с повръщането мина, но сега пък други притеснения ме тресът - не усещам бебето. С първата беременност още от 16 г.с. го усетих, а сега съм вече в  19 седм. и нищо ..., а уж с втората по-рано се усещало. Това или ще е някое мързеливо бебе или започвам да се вкарвам в разни филми.  #Crazy

Yanadark, благодаря!  Hug

# 239
Каролинка, зависи каква ти е плацентата (само не ме питай за подробности - предна ли, задна ли - не помня, но и при мен беше като при теб). Peace

Общи условия

Активация на акаунт