ЯНУАРСКИ диванета мътят на гърнета!

• 15 235
  • 297
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте и от нас, и ние одавна не сме писали но ви прочитаме редовно!
Браво на Миша голяма е сладурана и ние се опитваме вече по-често да хапваме сами.
На гърне и ние не искаме да сядаме изобщо, но като е в къщи,а вече и навън и махам памперса и се подканяме през половин час, понякога имаме успех.
Нашите мерки на 1г и 6 месеца са 13,300кг и 86см.

Това е от нас, приятна почивка на всички които са успели да отидат някъде!

# 16
Здравейте и от нас!

Отдавна не съм писала,но с мойто диване не мога да стигна до компа!

По темите:
с гърнето и памперса сме до под кривата круша,знае много добре за какво служи гърнето,но предпочита да се изпишка на килима например.Как ще се изкоренява тоя инат - не ми го побира акъла....

И аз все още кърмя и то най-вече за приспиване и по цяла нощ.В тази връзка да ивикам : Микиииииииии,помагай,душко,да махна поне дневното кърмене.

Подадохме си молба за детска градина и от нова година смятам да го пускам да дивее и щурее с други деца.Смятам,че ще ни огрее.Обаче трябва да го отбия,поне кърменето през деня да махна,че как ще заспива в градината,има да дърпа леличките за циците....

За самостоятелното хранене - опитва се човека,кога се получи,кога - не,но напоследък не иска въобще да яде.За 6 месеца е свалил 1,5 килограма.Дайте съвети за повишаване на апетита,моля ви!!!

Айде,момичета,за сега чао,че стана много дълго!
Лека нощ! Hug

# 17
Добро утро.
Честит имен ден на Илия Hug Стелли да ви е жив и здрав и много да ви радва Hug
Ние отиваме на събор в един квартал в Перник по случай Илинден Simple Smile
Ханна, много е сладка Миша как си хапва самичка, браво на нея, и е голяма бърборана Heart Eyes Hug
Хубав ден Hug

# 18
Здравейте:)

Не мога да не се похваля. Вчера откриването на ССК мина страхотно. Бяхме подготвили презентация на тема - Как да кърмим успешно? Кърменето - митове и истини; Кърменето в условия на финансова криза. Получи се страхотно. Специални гости ни бяха др. А. Попиванова и hedra, които отговаряха на въпроси на майки.
А днес имахме промоция на кърменето в Рoдилно отделение на МБАЛ Пазраджик. Родилките проявиха интерес. Слушаха ни внимателно, после ни питаха много неща, искаха да им помогнем в поставянето на бебетата на гърда. Въобще, останахме много доволни. Жалко, че персоналът не прояви, ако не уважение към труда ни, поне малко любопитство...
И пак в тази връзка - вече съм Доброволен консултант по кърмене към Националния комитет по кърмене. Минах обучение и издържах изпит и сега съм много доволна, че мога да помагам на майките, които имат нужда Hug

Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 18:40 от Gerit0

# 19
  • София
Хей тук сме.  Hug
Върнахме се от едноседмично гостуване на нашите на вилата. Изкарахме страхотно. Алекс оздравя само като излязохме от София.  Mr. Green
Имаме и снимков материал как на село с подръчни материали няма нужда от купуването на играчки но ще кача по-късно.
Сега да ви почерпя, днес пък ние имаме годишнина от разписването ( щото сватба не сме правили  Mr. Green).

Ето по едно актуално за сезона коктейлче.  Laughing И...

А сега за десерт....

Приятна вечер.  Hug
А по въпроса с пампата и бибата сме на вие и с двете още.  Mr. Green

# 20
Ей, аз вече все по-рядко се включвам, но наистина няма какво да казвам толкова вече, чета си ви и сега като видях Миша, направо искрено се радвам, Толкова е сладка и така умело са храни. Ханна , можеш да се гордееш със себе, си толкова я занимаваш и така й намираш все нестандартни методи за игра и учене и тя ти е много будна, да е жива и здрава. Hug
Силви, съжалявам, мила, за теб все няма отдих, даже и сега с помагачи пак не можеш да се измъкнеш.
Anichka77 , не знам дали ще съм ти от помощ, но ние правихме така: Гледах да го занимавам много, да не се сеща, предлагаш всеки път вода, докато се предаде, като настоява много ставам от стола, той все тичаше като ме види седнала, казвах му, че е счупено, не работи, няма мляко и т.н. Hug
Ние сме ОК, имаме нова чаша, защото стара съвсем и изяде гумата, сега взех с изцяло твърд накрайник , но не я харесва, а иска вече да пие от обикновена чаша, тази новата има и такава приставка и само завъртам и отвъртам, весело да става. Кухнята ни е затворена за един месец и вече полудявам само при милъта, че аз ще трябва да мисля за разнообразие и да готвя всеки ден. Whistling

# 21
  • Троян
Gerit0 Браво на теб,ще има към кой да се обръщам като се появи бебчето smile3501
dama  Честита ви годишнина

От днес изместихме Маги в детската стая.Милата никък не е възхитена и на обед и сега все  с плач заспива.Дано свикне бързо.

# 22
  • Пловдив
Джули, забравих да ти честитя и аз татуса Simple Smile Ако знаех, че ще си правиш татус и трябваше да предположа какъв ще е той - бих се досетила, че ще е нещо свързано с децата ти Simple Smile
Просто те са част от теб самата  Hug А и емоционалността ти е такава  Heart Eyes
Gerit0, микки, браво за това, че имате желание да споделяте кърмаческия си опит на младите майчета!  Hug
Дама, честито! И да поомачкате чаршафите  Laughing  Wink
albenapd, сигурна съм, че скоро Маги ще свикне с детската стая!  Hug

Радвам се, че клипчето ви е харесало Simple Smile
То вярно на детето му се яде, пък аз искам да говори  Crazy И ми отвръща от учтивост някаква  Laughing

# 23
  • Карлово
И аз все още кърмя и то най-вече за приспиване и по цяла нощ.В тази връзка да ивикам : Микиииииииии,помагай,душко,да махна поне дневното кърмене.

Подадохме си молба за детска градина и от нова година смятам да го пускам да дивее и щурее с други деца.Смятам,че ще ни огрее.Обаче трябва да го отбия,поне кърменето през деня да махна,че как ще заспива в градината,има да дърпа леличките за циците....

Anichka77 , не знам дали ще съм ти от помощ, но ние правихме така: Гледах да го занимавам много, да не се сеща, предлагаш всеки път вода, докато се предаде, като настоява много ставам от стола, той все тичаше като ме види седнала, казвах му, че е счупено, не работи, няма мляко и т.н. Hug
Аничка, и аз това бих те посъветвала - да го разсейваш колкото дълго можеш. Но ако проблема ти е само и единствено тръгването на ясла, нямаш грижи. Когато тръгне бързо ще свикне с новата ситуация.

# 24
  • Карлово
Герито, честито!  Hug Аз има още доста да уча за моята акредитация, но мисля докато се върна на работа да съм приключила.

# 25
Запис и от нас!Браво на Миша! HugСтрахотна е!И Никол се опитва да яде сама,но после настава такова мазало. Rolling EyesЗагребва по малко с лъжицата и я върти на обратно,а като изцапа вика Кол цапа,цапа и маже още повече :lol:Gerit0 честито!И на dama също! Аnichka77 това с дневното кърмене и при нас е проблем.Пробвах с какво ли не ,но момата си го търси като наследство.Трябва да е супер изморена та да заспи без цици.Засега се опитвам да махна поне следобедното.Явно още не е готова затова и нещата ще станат по-бавно,отколкото при други. Действам постепенно и с много обяснения.Имам познати,които спряха кърменето почти от раз.Аз го отдавам на зъбоникненето и на навик може би.Сега чакаме долните кучешки. Вечер се събужда по няколко пъти и освен водата без да цокне незаспива.Надявам се като отидем на морето да се разсейва повече и там да позабрави малко тия тити Simple Smile.А що се отнася до кг може би сме най-слабите в януарския отбор.На 1,6 трябва да сме минали най-накрая заветните 8 кг.Знам ли? newsm78Но не се притеснявам.Уж яде ,а пък качва помалко.Всъщност тя от бебе си е така.Това с апетита сигурно е някакво моментно състояние.И Никол понякога яде много малко.Ако и хареса яденето от кухнята яде,ако не нещо друго.Понякога са такива буламачи,че и аз не бих го яла та с право детето не го иска.Но гладни няма да останат. Да са живи и здрави пък другото няма значение.Кой спомена за море? LaughingМаri rus и ние ще ходим някъде след 15-ти на Поморие,защото от 10 до 14 сме на балкан на Рибарица.Надявам се всичко да бъде ок.Ами това е от нас засега.Лека на всички!

# 26
Здравейте,
Нели, честито и не се сърди на лелките в родилното, на тях са им закърнели мозъците, важното е че майките ви приемат и ви се радват.
Аничката77 доколкото си спомням Борис беше доста едро бебче, не се притеснявай щом е жизнен и доволен, просто нещата си идват на място. Не го насилвай да яде. Усети ли,че това е важно за теб да го караш да яде ще започне още повече да се опъва. Боби също често отказва яде и също е отслабнал, но аз не се тревожа доверявам се на апетита му, той най добре знае кога е гладен. Примерно днес цял ден почти само къпини е ял, обикаля храстите, къса си и си хапва а моите буламачи ги подбутва.
Ханна много се радвахме на Миша с Боби, той нещо се опитва да и каже. Някои думи ги произнася точно като нея.
В списанието с Никол, забелязах,че са публикували и друг наш хубавец-Мърко. Няма да си кривя сърцето, най са си хубави нашите дечица.
Купих една много шарена и мека седалка за тоалетна...е от време на време ме води там да сяда ,да пробва да затвори капака докато е седнал,  да развива тоалетната хартия и да си мие ръцете. ... големи са образи.

# 27
Записче и от мен и лека нощ!
Утре ще пиша!!!

# 28
Дамче, честита годишнина, мила!   bouquet  Hug
Да се обичате най- малко още 100 години, пък после ще му мислим.  Wink

Ханна, направо се учудих.
Говориш/пишеш така, сякаш наистина ме познаваш.  Blush
Радвам се, че е така.  Hug
Странно, но и аз си ви чувствам много близки.  Heart Eyes

Най- вероятно съм пропуснала доста от вас, така че ШЪ мЪ прощавате.  Blush
Ако е имало някакви поводи - честито на всички.    bouquet
Прегръдки на всички и лека нощ.
 Hug

# 29
Добро утро, момичета!
Днес пораствам с още една година и искам да ви почерпя виртуално по случая.
Първо по едно кафенце за събуждане

по една тортичка

и по едно питие

Адмирации за консултантките ни по кърмене Гери и Мики! Като се роди бебка ще се допитвам до вас ако имам проблеми.
Честита годишнина на Дама с пожелание за дълъг и безоблачен семеен живот!

Общи условия

Активация на акаунт