ЯНУАРСКИ диванета мътят на гърнета!

• 15 235
  • 297
  •   1
Отговори
# 75
  • до една звездичка
И аз ще спирам вече кухнята. Стела и без това не я яде, определено и омръзна. Tired
На 3-ти септември сме на консултация. Тогава ще ни ре-имунизират с пентаксима.

# 76
  • София
Здравейте. Simple Smile
Благодаря, че мислите за нас. Ами какво да кажа за Косето.  Rolling Eyes Вдига Т приблизително на 12 часа, снощи вдигна 39 за първо иначе все около 38 се върти. Подрисква често но е добре акото. Иначе днес го забелязах, че едното му оче е зачервено и по влажно. Ще го водя като стане да го видят. какво ли може да е, конюнктивит от вируса ли... newsm78 Иначе си хапва нормално.
http://www.mypufies.com/bg/contests/gallery Ето ви една лятна снимка на Косето, качена за конкурса на Пуфис.  Laughing Дано ни харесат.  Peace Ъъъъ търсете ни някъде с галерията...знам, че ще ни познаете.  Mr. Green

# 77
Здравейте

Габи,голям ужас сте преживели.Дано повече нямате такива инциденти. Hug

Дама,Косето бързо да оздравява.Много е сладък на снимката. Heart Eyes

Шушони,радвам се,че Калина е добре.

Като беше болен Илия му давах изопринозин за подсилване.Иначе есента смятам да му давам клеева тинктура и саностол.

За сладоледа, давам, когато ние ядем (не често), да си близне няколко пъти, след това интереса изчезва. Но си похапва бонбонки и шоколад. Не често но като види иска.

При нас е абсолютно същото

Луси,Албенче още малко остана Hug

# 78
  • Бургас
Сладурчо ни е Косето, да оздравява бързичко  Hug

Видях, че в конкурса участват Ангел и Натали. Успех и на трите януарчета!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 79
  • София
Дамче-дано бърза да оздравявате. Косето е голям сладур. Hug

Слънчи- за съжаление ми свърши отпуската. Сиянка в края на седмицата отива при баба си на село. Но ,ако ви се идва на нашето клубче много ще се радвам да се видим. Hug Hug
 На Сияна пък вече не и харесва Ози- всеки ден изхвърляме яденето- най-много да изяде десерта.  Sad

Мирка- много ти благодаря за идеята за играчка. Купихме на Сиянка  сет за почистване- и сега си имам чиста къща. Освен че мете ,много и харесва да чисти плочките в банята- давам и едно парцалче и почва . Дано да има такава енелгия и като порастне. Confused
Другото което обича да прави е да си играе с едни дървени инструменти- болтове и гайки в дървено съндъче. Ще ви го снимам да го видите- голяма игра пада. Blush

Вей- блазя ти Mr. Green Hug

# 80
Здравейте,банда!

Много благодаря за съветите ви за отбиването и повишаването на апетита.
За сега залъгването не върши никаква работа - в момента ,в който легнем на спалнята,започва да свива устни,сякаш цока,и ме дърпа за блузата.Колкото и да обяснявам,че няма мляко,човека започва да реве и си иска своето.Смятам другата седмица да купя някакъв гел беше / подскажете ми името / и да се мажа,белким се откаже.Ако не - като тръгне на градина незнам какво ще е.......

Сладолед давам,дори му купувам детските на Дарко,Такси се казва.Колкото изяде,другото го изяждам аз. Embarassed

Имуностимулаторите - давам Мултисаностол,ще видим есента и зимата как ще му се отразят,а и градината.....

Дамче,бързо да оздравявате!
Габи,дано тази случка да е първата и последната!
Джулка,честито тату!

Лека вечер на всички! Heart Eyes

# 81
  • Карлово
Ане, една част от обучението ни за ЛЛЛ лидери е точно толерантността. Която на мен лееекичко ми липсваше, но имам голям напредък, дори аз самата го установявам, че го прилагам и в ситуации, различни от кърмене. Не че не се дразня, но се опитвам да не го паказвам. Все пак, всеки има глава на раменете си, и е достатъчно зрял да взема сам решения. Наскоро в един друг форум писах по повод педиатрите. Те са обучавани предимно да лекуват болести. А храненето, било то кърмене, АМ или захранване, в повечето случаи е едно нормално, неболестно състояние. И е добре да обсъждаме с тях, но крайното решение си е на майката. Все пак, ако решиш да опиташ някоя екзотична кухня, няма да тичаш до личния си лекар да го питаш може ли. Mr. Green
Катенок, разконспира ме, Ангел участва наистина. Отбелязвам, че все повече интернет-конкурси наблягат на класиране от жури, а неизползват доскорошната практика на гласуване от потребители, която беше за мен много порочна. Затова и се навих да изпратя снимка, конкурсите са ми страст отдавна.

# 82
  • пред екрана
Привет!
Радвам се, че КАлина е добре, дано и Косето се оправя вече.

Снощи близо до къщи имаше пожар - зловещо беше. Правилно казват, че огънят и водата са стихии. Така пукаше и се пръскаха прозорците. В началото реших, че някой празнува с пироефекти или деца хвърлят пиратки, но като водях дима и огъня. Заприлича ми на клада от средновековието /нали гледам Кръвни връзки, вкючително и по време на пожара/. Ужас беше, добре че успяха да се справят пожарникарите и не пострада никой. Поне така се надявам.

# 83
Привет на всички от нас, и честито на всички за всичко, живи и здрави и много щастливи.
Ние сме добре, Мърко си играе сам, аз имам време за всичко, не се оплаквам, слуша много. С гърнето сме до никъде СЪЩО. Не иска да седне, кава си ка то върши голямата работа, но мен това не ме грее.
Онзи ден ходих до яслата, дадоха ми един дъъъъъълъг списък за изпълнение, и полека-лека ще купуваме неща. Ше тръгваме чак края на септември, тъй като децта ги премата поетапно, а аз не бързам да го пускам.
Друго не се сещам за сега, в неделя отиваме за 3 дни на Бели Осъм, малко да се разнообразим, дано времето се оправи го тогава.Чудя се какво кремче за слънцето да взема на Мърко, видях това на Нивеа, закоето някои писахте, ама то много миниатюрно и на тази цена. Ще ми се спрей, но някъде пък четих, че не било удачно за толкова малки деца, чудя се защо? newsm78То ще е много по-лесно за нанасяне.
Исках да ви питам, миете ли зъбите вече с нормални четки, ние си взехме паста на Астера с вкус на ягода, много вкусна се оказа WinkНо още се четкаме с накрайника, не смея с обикновена четка, но само си отваря и затваря устата и ме е страх да не го ръчна нещо накриво.
Ane, след моя успех с кърменето бях решил аи аз да се посветя на това, да помагам на всички майки да кърмят повече и постоянно съветвах близки приятелки, които одиха, и ми се възхищаваха. като говорят с мен разбират ме уж, как не трябва да остават гърдите пълни, да предлагат гърда винаги, да не мислят, че няма достатчно, да се борят, и т.н. И като си идат вкъщи и като им се обадя после и питам какво става, маи нямало достатъчно, бебето плачело, гърдите им били празни, някой им казвал да дохранват и т.н. Всички до една започнаха още преди 1-вия месеца да дават Ам и постепенно децата им се отбиха. Аз можах да продължа да ги убеждавам, но те не поемат, сякаш така име по-лесно, сами се навивати мъжами най-накрая каза да се откажа, че не мога явно да им помогна, оък и става досадно. И аз вече не взимам отношение, само питаминформативно и си мълча после.
Не ги разбирам, чудя се на себе си, само мойто дете ли е седяло гладно, че не съм го дохранвала, и аз съм имала кризи и в началото мислех, че нямам мляко и спира и Мърчо все там висеше и после всичко се оправи. Но повечето жени не искат да се борят.
Не искам никой от тук да се засяга, моля ви Hugзна, че има и такива случаи, в които наистина няма и има проблем, но в може би 80 % вината е у майката, че се е отказала твърде рано преди нещата да се нормализират. даже онзи ден излизах с една приятелка на кафе и й обяснавах как съм работила миналото лято и в обендта почивка съм се цедяла, за де не се прецакат нещата, а тя ме пита защо не съм просто го отбила....за по-лесно, Само който не кърмил си мисли, че АМ-то е по-лесно: да можеш да го оставяш на други хора, но само това е положителното.
Извинете ме, звуча като луда сигурно, но исках да успокоя Ane.
Приятени слънчев ден и по-малко дъжд.  bouquet

# 84
  • В сънния Люлин, прибулен...
Извинете, че се намесвам по темата с кърменето като некърмила мама, но. Мисля, че имам какво да кажа.
Моето дете по "уважителни" причини не е поело в живота си нито една капка кърма. Боледувало е веднъж - миналата година покрай Добрич и Албена кара ентеровирус.
Вярно е, че случаи като моя са единични, когато на майката се препоръчва да НЕ кърми, но все пак има майки, които ИСКАТ, а не могат. Никой не мисли за чувствата на такива жени, когато се "препоръчва" толкова настоятелно кърменето да продължи.
И освен това, знам, че примерът не е доказателство, но като гледам моето дете, не вярвам ползите за имунитета да са чак толкова колосални.
Все пак, подчертавам, това не беше моят личен избор.

Ние сме в този състав до неделя вечерта, сега пристигна и мойта маман и стана шумно.

# 85
  • Карлово
Не може да говорим за ползи и предимства на нещо, което е естествено. Човешкото мляко е видовоспецифично за човешките бебета. Женският организъм е създадена да може да кърми. Затова, който наистина иска - намира начини да може.  В повечето случаи проблема е в психическата нагласа. И във времето, в което живеем. Във времето на нашите баби се е кърмело навсякъде - на нивата , по седянките. Една бременна жена е общувала и виждала постоянно кърмачета. Имала е възможност да наблюдава пози на кърмене, да разбира за проблеми. А в днешно време под "хранене на бебе" при 90% от жените първата асоциация е бутилка с мляко.

# 86
Здравейте момичета,
виждам че темата за кърменето разгорещи страстите. Вей, когато има проблем никой не го оспорва. Случват се всякакви ситуации. И ти си напълно права.
Но аз споделих това защото ми направи впечатление, че когато майката има възможност и веднъж е тръгнала кърма поне трябва да се информира и да опита. А в този случай се прави нещо съвсем погрешно. Аз забелязах по себе си, че гърдите се успокойха едва към 3-4 месец. Тогава бебето започна да суче достатъчно, а каналчетата да са отпуснати и да не набират. И аз изпадах в състояния в който се чудех нахранен ли е или не. Просто се оставих на инстинкта си и потърсих информация и съвети.
Ядосвам се когато, слушам категорични мнения за нещо което не е правилно. Но много жени са убедени, че така им е по лесно. Разбира се тяхна работа.
Хубаво е че има вариант АМ. И мисля, че това му е хубавото на днешно време че все пак има възможности. Нищо не е 100 процента категорично, а е въпрос на избор.
Ewito, Благодаря ти, аз отдавна се научих да слушам повече и много да не давам съмвети. Понякога тук като, че се отпускам. Забелязала съм, че всяка жена (може би това е майчиния инстинкт) в зависимост от характера си защитава със зъби и нокти тезите си по отношение на децата. Така че страничните мнения ако не съвпадат с нейното просто са погрешни.

Е това е от мен, разпали ме тази дивотия!
Хубав ден!

# 87
Ane, Микки, абсолютно е така, веднъж като тръгне кърма, няма начин да не можеш да се пребориш, ВейHugнаясно съм, че има причини, поради които се налага да не се кърми, затова не съм на 100 % категорична, но просто в повечето случаи се греши и се отказват твърде рано. При мен също равновесието настъпи през 3-тия месец, но знаех, че ще е така, защото бях прочела всичко по въпроса и не съм се страхувала или притеснявала защо става така или иначе.
Можем да говорим до утре,аз спирам, за да не се породи някой конфликт от нищото, който иска, намира начин, исках да кажа моето мнение, защото като прочетох поста на Ане и все едно аз го бях писала.

# 88
  • Бургас
И аз да дам мнение по темата.

Ане, права си, разбира се...но както каза "в зависимост от характера" Peace На мен много рядко ми прави впечатление "гледането" на останалите деца (не на моето Laughing). Хората са толкова различни, приемам ги такива каквито са. Имам си глава на раменете, имам и човек до мен, който ме подкрепя. Останалото - не ме засяга.

Няма да изпадам в подробности относно неуспешното си "кърмене", което впоследствие се превърна в шестмесечно цедене през 3-4 часа. Ще кажа само, че не бях подготвена, признавам. В момента много неща са ми по-ясни. Но дори сега, след всичко изчетено, осъзнавам, че най-вероятно нямаше да се получи. Което, пък, не знам защо, ме прави още по-сигурна, че един ден второто дете, живот и здраве - ще си го кърмя.

В тази връзка да попитам експертите Микки и Герито - ако бебенцето има по-слаб сукателен рефлекс, дали има някакви техники за 'учене' как се суче?

# 89
  • Пловдив
 Laughing Много смешно ми стана, как на ..ъъ "дърти" години пак заговорихме за кърменето Simple Smile
Аз съм много толерантна в това отношение (както и в много други).
Ако някоя майка наистина има желание да кърми и ме помоли за съвет бих и отделила много време. Иначе не ми е в характера да се меся кой как си гледа детето. Никога не съм си мислила, че като кърмя правя нещо кой знае колко специално. За мен това беше нещо естествено.
Майките даващи АМ са далеч по-изобретателни в игрите, в начините за успокоение на бебетата.. и .т.н.
Понякога се дразня, когато кърмеща майка говори за нейното дете, че било много специално и различно от другите, защото е кърмено. И с това се приключва. Все едно всичко, което може да даде на детето си е да го накърми, което далеч не е вярно Simple Smile
Особено за по-големите кърмачета, които когато скучаят, когато не им се измислят игри, решават да сучат Wink
Или пък четейки различни мнения в кърмаческия форум установявам, че на всички кърмени деца зъбките им избиват с мнооого по-голям зор от другите деца  Laughing та затова сучели нон стоп  Crazy

Катёнок , може би Луси ще ти даде отговор на твоя въпрос. Аз на Луси шапка и свалям  Hug защото Стефчо се роди рано, мъничък, представям си колко и е било трудно и все пак успя да го закърми, че и около 1 год (ако не се лъжа)   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт