ЯНУАРСКИ диванета мътят на гърнета!

• 15 235
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
Ханна, определено го има и този момент, права си. Но все пак има много майки, които не се отнасят с достатъчна серизоност към кърменето, смятат, че е по-естествено да не  кърмиш ( как то бях и аз признавам ) , защото няма достатъчно информация, затова са хубави тези инициативи за кърменето, но доста дълго време ни беше насаждано, че това е нещо отживяло и за това резултатите са такива. Още повече , че тук няма и условия за това, ти сама знаеш колко ти беше притеснено да кърмиш навън, заради нагласата на хората към това нещо, а не би трбвало да е така, защото това е най-естественото нещо на света. Хората гледат по-благосколнно на дете, което се е надупило да ака в тревата, отколкото на майка, която кърми на пейката в парка и не се притеснява от това. Flutter
Основната ми теза, е че хората ( майките ) трябва да са по-отворени към това нещо, да не се притесняват и да премат информация, вече личния избор си е право на всеки, но съзнанието ни трябва да е готово да приема всичко и тогава да го отсява, а не да го торича първосигнално. Аз не съм съвсем радикална, смятам, че повече от 1,6 не е нужно да се кърми, но в началото е много важно, далеч съм от това, както напр. в  Норвегия знам, че цокат до 5 г.
Ама и аз каква съм, няма ме със седмици, ама като има нещо за спорене съм ПЪРВА ПУШКА. Отивам да си гледам Др. Хаус и да се излежавам, докато Мърко спи.

# 91
  • Пловдив
Еви, чакай да ти кажа за четката и пастата  Laughing че да не се отклоняваме от темата.
Иначе и аз харесвам инициативите за кърменето  Peace Хубаво е да има информация, пък оттам нататък - кой както си прецени.

Ние много отдавна мием зъбите с детска четка за зъби (мисля че купих Oral) и с Ненедент. Колко измивам не е много ясно, но търкам, търкам после тя доосмуква четката и уж и тя търка.
Най-добър ефект има, когато застанем пред огледалото да се гледа как ги мие.
И в това време да и припявам "Аве Мария"  Joy за да пее и тя и да държи устата отворена Simple Smile

Успех на януарчетата в конкурсите!
Аз така и не изпратих нищо никъде из бебешките конкурси  Simple Smile
Направо на Мис България ще я пращам след 17 години  hahaha hahaha hahaha

# 92
  • Карлово
И В тази връзка да попитам експертите Микки и Герито - ако бебенцето има по-слаб сукателен рефлекс, дали има някакви техники за 'учене' как се суче?
Сукателният рефлекс е първичен, няма как да е слаб. Бебето може да е слабичко, бързо да се уморява, но ако му се предлага начесто, нещата си идват на мястото. Точно затова се препоръчва при новородени кърменията да са на поискване, но около 10-12 за денонощие. Да се избягва даването на мляко с шише, защото това го обърква повече. Може да му се помогне и с компресия на гърдата.
Скоро прочетох в български учебник по педиатрия от 1993, че инстинктът за сукане е най-силен 20-30 мин след раждането и затова бебето трябва да се постави веднага на гърда. Никой не ми даде смислен отговор защо тогава не се прилага в Бг.

# 93
Момичета,  Hug
всеки е прав за себе си, аз гледам да съм толерантна, и аз като Ане разбрах, че няма смисъл от съвети ,които не са ми искани.  Wink Ако някоя мама, ме попита, ще й обесня за ползите от кърменето, от там нататък да започва да чете Кърмаческия и сама да си решава.  Mr. Green Аз съм кърмила Калина до 9 месеца, нито е много, но не и малко. Определено форума много ми помога, не съм била под такъв стрес както с баткото, макар че и Ники съм го кърмила до 7 месеца него.
Смятам, че съм дала възможно най-доброто за децата си, както и всички ние.   Peace

Хм, само аз ли не съм купила още четка за зъби на момата?  Crazy Трябва да се взема в ръце.   Crazy

# 94
  • Бургас
И В тази връзка да попитам експертите Микки и Герито - ако бебенцето има по-слаб сукателен рефлекс, дали има някакви техники за 'учене' как се суче?
Сукателният рефлекс е първичен, няма как да е слаб.
Това което написах, е едно предположение на Бу, не съм го измислила аз или някоя друга "некърмачка". Ако искаш да ти пратя на лични кореспонденцията ми с нея?

# 95
  • София
Шушони - АЗ!  Mr. Green

# 96
Здравейте

Днес ходихме на консултация и мерките на Илия на 1г и 6 м са:15.500 кг и 86 см.Направихме му и реинунизацията с пентаксим.Дано няма никакви странични реакции.
Аз още му мия зъбките с накрайника,но мисля утре като излезем да му потърся четка,защото проявява интерес към нашите.

Еви,приятно изкарване.

Наде,много неприятно това с пожара.

# 97
  • София
Аз по темата с кърменето не мога да се  включа. Толкова исках да кърмя ,но Сияна като каза не- Naughty- реши че ще ме ползва само за залъгалка. Embarassed Embarassed Ако тогава имаше кой да ми покаже как се прави , сигурно по друг начин щяха да стят нещата Confused

Слънчи- Честит Рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива.  bouquet  bouquet  bouquet

# 98
По темата с кърменето, практикувахме го 9 месеца, доволно Simple Smile. Започнах да го дохранвам от 1-вия месец, защото не беше наддал изобщо и ревеше милото денонощно от глад, ама аз откъде да се сетя. Като започнах да му додавам се оправиха нещата.
Зъбките ги мием с четка за зъби, сутрин и вечер. Първата му работа като стане е да отиде в банята и ме чака да му мия зъбките, много обича Simple Smile
Стелли, браво за мерките на Илийчо, голямо момче си отглеждате, да ви е жив и здрав Hug Той ми се струва най-голям юнак от отбора Simple Smile
Дамче и ние не говорим, освен "мама, тате, баба, деде, айде, така" и понякога "кажи", нищо друго не казва, не спира да си говори на бебешкия му език, а аз нямам търпение да почне да ми казва разни думички Rolling Eyes
А и установих, че не знае коя е майка му, иначе всички други като го питаш и ги поглежда. Еми как ще знае като сме постоянно заедно и няма кой да го пита "Къде е мама"? Laughing, въпреки че постоянно го мамосвам.
Имуностимуланти - ще му давам веднъж седмично осцилококцинум профилактично и сребърна вода, от есента Peace
Лека нощ и сладки сънища Hug

# 99
Честит Рожден Ден, Слънчи!
Желая ти най- вече здраве, много радост и нека всичко, за което мечтаеш се превърне в реалност!!!

newsm51    newsm51    newsm51    newsm51    newsm51    newsm51    newsm51

Ако знаеш от кога съм намерила тая тортичка със слънчогледче и я пазя специално за теб, няма да повярваш!  Hug

# 100
  • София
Слънчи, Честит Рожден Ден!
Да те слушат и радват двете малки слънчица! А голямото да ти топли сърцето!

# 101
Слънчи,честит рожден ден.Желая ти здраве, щастие,много любов, успехи
и сбъднати мечти.

# 102
  • пред екрана
Честит рожден ден, Слънчи! Здраве, щастие, късмет! Приятни изненади и много поводи за щастливи усмивки да ти дава твоето семейство!

МАце
и Крис беше така докато преди няколко месеца го казах гласно и взеха да го питат и за мама и  си ме показва вече, а и пък те знае просто не е свикнал да те показва при запитване.

Кога ще видим нашите победители в Горчиво, да не съм ги изпуснала?
 СтелиHug

# 103
Слънчи, честит рожден ден  bouquet  bouquet  bouquet Много здраве, щастие, любов и всичко най-най-хубаво ти желая Hug Весел празник!

# 104
Слънчи,честит рожден ден!!!Желая ти много здраве,щастие ,късмет!!

Общи условия

Активация на акаунт