ЯНУАРСКИ диванета мътят на гърнета!

• 15 236
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Джулс, стискам силно палци и се моля всичко да е наред  Praynig Hug.
До къде стигнахме ... как може да има подобни изроди?!

По отношение темата за кърменето, която подхванахме - всичко е въпрос на личен избор.
Не мога да обвинявам или да държа сметка на жени, които по една друга причина са решили/избрали/спрели да кърмят.
Единственото, за което съжалявам, както много от Вас казаха, е че майките, които биха искали да кърмят, често не срещат подкрепа и/или достатъчно адекватна информация по темата.
В един такъв момент, когато всичко е толкова ново и достатъчно стресиращо за една новоизлюпена или не майка, често хората, които би трябвало да й помогнат и обяснят, не предпиемат никаква инициатива и оставт жените да се оправят сами.
Ох ... много мога да кажа по темата, но спирам ...

Ето и снимки на  Васето - от морето и от кръщенето. Паролата и за двата албума е 123456.

Джули, ще чакаме новини как е Марчело. Да го нацелуваш малкия батко  Hug!

# 166
  • София
Не ми се пише....
Джули....мила...сърцето ми замира...  Hug   Hug  Hug 20 дена в молитви... Praynig

# 167
  • до една звездичка
Джуличка, наистина много ви се насъбра. Дано всичко мине по-бързо и безболезнено за всички ви с успокоителен финал. Praynig Пожелавам ти много сила!

Импи, честито ви Храстиянче! Да е жив и здрав Васето! Hug

...И когато и едни майки, които считам за интелигентни, разтвориха един Зрънчо, си натоварих детето на количката преди да са ни почерпили...
Аз явно съм от ниско интелигентните майки. Rolling Eyes Добре поне, че не черпя.

# 168
  • София
...И когато и едни майки, които считам за интелигентни, разтвориха един Зрънчо, си натоварих детето на количката преди да са ни почерпили...
А това не го разбрах. Rolling Eyes Не разбирам какво общо има между зрънчото ( или пък бисквитите, солетите) и интелигентността.   newsm78 Това, че ти не даваш зрънчо не те прави заради това по-интелигентна от всички останали, които даваМЕ. Нищо лично но защо за теб зрънчото е по-лоша храна от сокове, сладоледи и подобни храни? Коя храна за теб е толкова полезна за децата ни да я даваме и ние, като изключим плодовете и зеленчуците купени от пазара защото и за тях не знаем колко са добри.  Rolling Eyes

# 169
Дама, Зрънчо-то е по-вредено и от шоколада, заради малките фини частици, които полепват по зъбите – това е мнение на стоматолози и аз мисля, че е вярно. Вреден е както за възрастни, така и за деца – а за тях, разбира се и заради солта и мазнините в него.
Даването на храна по площадки не го одобрявам, защото дори да нямам нищо против една солета от съседчето, има против яденето с мръсни ръце.  И не ме е яд, затова, че някой дава нещо си на детето си, а че го тика в ръцете и устата и на моето. Затова крайното ми мнение е, че храненето трябва да си е удома, а навън само да се играе. Омръзнало ми е вече любезно да отклонявам храна по площадките.

# 170
  • София
Виж, разбирам те. Когато Алекс беше на тази възраст беше принудително лишен от тези неща заради диета и аз любезно отклонявах и обяснявах. Тогава също не ми допадаше и на мен този вид ядене на каквото и да е било.  Simple Smile Но...повярвай ми, колкото повече растът децата толкова по-трудно става отклоняването и отказването защото те сами ще почнат да си искат. А за мръсните ръце на вън също си права, но има начини ако искаш да дадеш нещо на детето си да го направиш и когато са му мръсни ръцете.  Laughing А тези, които ти предлагат не го прават от нищо друго а от любезност, повярвай ми и никоя не ти се сърди, че си й отказала.  Simple Smile
И въпреки всичко не разбрах какво общо има интелигентността с това.  Rolling Eyes

# 171
Джули-как са изследванията днес? Hug
И аз давам зрънчо.  И не ,че купувам-просто дечицата ,с които играе Мария ядат и тя сама ходи и си търси. ТА понякога и с мръсни ръце яде. Случвало се е и да го пусне на земята и докато я видя тя да го мушне в устата. И не е само тя. Такива са децата. ПОне в нашето обкръжение,де Peace. Естествено ,че не я насърчавам.Дори почти съм я научила първо да ме пита,макар и с поглед(защото още не говори), и след като получи или не съгласието ми ,да действа.
Но това са "бели кахъри" Grinning(дама  Hug). Вижте какви неща стават Sick. Има много по-вредни и опасни неща за децата ни.
Бог да ги пази. Praynig

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 16:53 от Midi4ka*

# 172
  • София
Мидичка права си но аз не мисля, че въобще може да се каже, че се караме, предполагам и синеочка ще ме подкрепи.  Simple Smile Това с а просто неща от ежедневието ни и защо да не ги обсъдим.  Rolling Eyes Винаги ще има за и против. Това в никакъв случай не означава че се караме.  Peace
А това с Джули е поредното доказателство колко страшни неща се случват а нашите грижи за зрънчо и 'тем подобни са просто "бели кахъри", както казваше едно време баба ми.  Grinning

# 173
 РЕдактирах.

# 174
Джули, нямам думи просто, този е за разстрел, ужас #Cussing out Миличкия Марчело!

Ирка, честито, много сте сладки Heart Eyes Hug
Импи, честито християнче, да ви е жив и здрав, много хубави снимки Hug

Боби е отново с нова прическа, вече през 2 седмици го подстригвам (много бързо му расте косицата), ама ми е много сладичък така 1-ви номер Simple Smile Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Лека и спокойна нощ Hug

# 175
Джуличка, стискаме палци и ние!
Много ви се насъбра на вас. Не се тревожи вярвам, че всичко ще е наред и ще се разминете само с уплахата.
Всички сме с вас! Целувки на Марчело от всички нас.

# 176
  • пред екрана
Джули, Hug ужасно съжалявам, че е трябвало да преживеете и това. Дано на Марчелко да му няма нищо и тоя изверг просто да обича да гледа  болка и да не причинил никаква зараза. Моля се за  вас  Praynig и силно се надявам всичко да е наред!

Честито християнче на Импи!
Честита победа и на Мирко и Ирка!

Имах и още какво да пиша, но не съм в състояние.

# 177
Джули имате ли резултат от изследванията, как е Марчело?
В другата тема видях доста неуместни коментари, не йм обръщай внимание. Някой хора май нямат работа.
Вместо да благодарят, че ги предупреждаваш!
Пиши като има новини дано всичка е наред  Praynig

# 178
  • В сънния Люлин, прибулен...
Вместо да благодарят, че ги предупреждаваш!

Ане, предполагам, че тя не е от порцелан и няма да се счупи на парчета от един злобен коментар. Дори и груба в този момент, всяка реакция е безценна обратна връзка! Можеш да я отхвърлиш, ако е в противоречие с образа, който си си създал сам за себе си, можеш да се замислиш, въпрос на психична защита.
Колкото до предупреждението - НЕ благодаря на Джуличка, защото НЯМАМ НУЖДА някой да ми казва да си пазя детето. Точно на нея преди много месеци й бях писала точно по тази тема!

И по темата за интелекта - що за дребнаво заяждане беше това? Интелект е да можеш да се сдобиваш със знания и да ги използваш, за да удовлетворяваш нуждите си. И Синеочка обясни защо не иска да дава зрънчо абсолютно аргументирано!
И аз мисля, че това е гаден ПРОДУКТ (не храна!), хиперобработен боклук, пълен с ПРАЗНИ калории без хранителна стойност. И аз съм против детето ми да яде такова нещо и подобните му.
Що се хванахте за думата? Нещо притеснително ли имаше в израза "ИНТЕЛИГЕНТНИ МАЙКИ", че го отнесохте към себе си?

Синеочка, мила, извинявай, че се намесвам, знам, че нямаш нужда от адвокат, но не мога да не взема отношение.  Hug

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 10:36 от veihaivei

# 179
  • София
Вчера и днес, цял ден ни прекъсва тока и не можах да ви следя. Попрочетох на диагонал.

Джулка, много, много стиснати палци от мен. Дано всичко е наред с Марчело и дано не е много травмиран и бързо да забрави за случката  Praynig Кураж и сили и на теб!

Импи, много е сладък Васко  Heart Eyes Да ви расте здраво и весело Християнчето bouquet

Относно споровете, мисля, че са нормални. Ние сме различни майки, с различен манталитет и ценностни категории. За едни важно е естественото раждане, за други кърменето, за трети социализирането или здравословното хранене. Да не говорим, че децата ни са различни и не може по собственото си да съдим за другите. Неуместно ми се струва когато има озлобление, но и тогава не можем да обвиняваме една майка, която е под стрес например   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт