ЯНУАРСКИ диванета мътят на гърнета!

• 15 235
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
Сега - официално съобщение: За радост на всички, които меко казано не са ми фенове, през септември подновявам моята Голгота с дипломираането. Тогава наистина няма да имам време за форум и ще имате неудоволствието да ме четете рядко.

С нетърпение очаквам този момент:))
Сега остава да се моля да не ми резнеш главата:))
Шегувам се естествено, то аз отдавна съм ви лишила с моите писаници, че да имам претенции, но гледайте ведро на нещата Simple Smile

# 196
  • Пловдив
veihaivei , каква е тази мания да си мислиш, че този подфорум се върти около теб?
"Не плачете, че няма да идвам на срещата!"  #Crazy Чак пък такива емоции  Rolling Eyes

Говориш за фенове  newsm78  Наистина незнам дали ти е приятно да пишеш и четеш тук, или търсиш тема да ръчнеш и да всееш смут?
Наистина понякога казваш интересни неща, когато говориш за Митко, но в повечето случаи многословничиш и или не се усещаш или нарочно търсиш конфликт.
Лично аз като видя подобно мнение чета по диагонал.

Относно гризкането между храненията - Лично аз съм виждала майка, която носи плодове (ябълки) и домати (дамче, може и краставици да дава  Laughing ) и това дава на детето си. Това съвсем не я прави най-грижовната и добра майка. Просто както каза МИА някои много държат на храненето, други - на други неща.
Аз давам обикновени бисквити. Солети също давах, но вече не иска.
Също не одобрявам да се черпят децата по площадките с какво ли не. Но вече майките по площадките се познаваме и си знаем на кой детето какво яде  Crazy  Simple Smile

jovana , браво, че сте си починали! Аз вече тотално забравих какво е да ходиш някъде без дете  Rolling Eyes Но понякога човек има нужда да презареди Simple Smile

И оттук стискам палци на Джулка и семейството и!  Praynig

# 197
  • В сънния Люлин, прибулен...
Ханна, а пък аз винаги, когато имам възможност да чета, теб чета особено внимателно!!!.
Ценя мнението ти и го уважавам - вкл. това за скромната ми и нехармонична личност.
Но, извинявай, но ти наистина си взела буквално думите ми "не плачете..."?  Crazy Crazy Crazy Мислех, че е ясно, че "стоят" само в онзи конкретен контекст, взети точно в обратния смисъл. Същото се отнася и за "феновете". И всеки път, когато се разпиша, ли трябва да се извинявам, че не, не мисля, че този подфорум въобще се върти около мен, а просто имам какво да кажа?
Не търся начин да всея смут, изненадвам се, че това се случва. И не считам, че винаги трябва в името на мира да съм лицеприятна, когато има "трудни" теми. Не се надценявам, но не се и подценявам.
Goshy   bouquet
Толкова за днес

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 19:23 от veihaivei

# 198
Някой ще посещава ли Spirit of Burgas ... Да изпънем дружно кълки на плажа  Laughing

това пък какво е hahaha
майтапа на страна, катенок, клои, там ли сте уикенда?

Гоши, много добро вклчване Mr. Green
как е Илинка в яслата?

Просто както каза МИА някои много държат на храненето, други - на други неща.

сега да не се окаже, че тези дето не дават зрънчо са по-ниско интелигентни тъй като държат на по-важни неща от някакъв си зрънчо Joy Joy Joy

# 199
  • София
сега да не се окаже, че тези дето не дават зрънчо са по-ниско интелигентни тъй като държат на по-важни неща от някакъв си зрънчо Joy Joy Joy
hahaha ей това е, успя да ме развеселиш   bouquet че се бях вкиснала яко.
А съм вкисната защо? Защото в понеделник бяхме на контрола - здрави, прави...гърло, гърди, уши чисти ... и днес следобед става крив с 38.1  #Cussing out
Стискайте палци, да се размине с нещо леко...

# 200

Гоши, много добро вклчване Mr. Green
как е Илинка в яслата?

Sunglasses Пипи на Илинка много и харесва  в яслата. Сутрин ходи с огромно желание и като наближим бяга за да влезе. Научила е нови песнички и танци, даже разказвах на Jovana как понякога сама проявява инициатива да ни "изпее" нещо, като след това задължително се покланя. Има неща които аз съм се опитвала да я науча, но без успех а там много бързо приема нещата като махането на памперса, бибата, заспиването сама и завита (това не се беше случвало от 3 месечна), като цяло съм изключително доволна от Сестрите на които попаднахме, що се отнася по реакцията на Илинка. Естествено има и неприятни моменти като леката и хрема, за която почнах да се притеснявам вече. А аз тръгнах на работа  Sick

Много целувки на Емо, и скоро го очакваме пак по нашите ширини:)

Може да се срещнем и на лобното място на Jovana.

# 201
Ама и тема сте подхванали, интелигентни или не, някой път децта просто искат някои неща, които не са толкова полезни, аз не го приемам отлкова фатално, ако не искате не им ги давайте тези неща, но за един Зрънчо на площадката не бих правиал проблем, в крайна сметка е така, все някой ти нарушава пространството, иначе ако трябва да търся площадка за да сме сам сами ooooh!. Пък и да дадеш на друго детенце според мен не е толкова навъзпитано, изхожда се от факта, че са деца, дояжда им се и не могат да седят и гледат, амайка им може да няма от къде да им купи тов анещо, не мисля въобще, че заслужава чак такова внимание тпзи факт, спорът е безмислен. Аз повече бих се притеснила да не го бутнат. И да ви кажа, аз съм от по-мързиливите, давам доста готови неща и някои боклуци, като Слънчо, преди като гледах как дават на децата кроасани за закуска и си виках, аз никога, само овесени ядки с плодове, но ето че и аз давам, а Мърко си умира от кеф.
Джули, надявам се нещата при вас вече да с по-положителна светлина. Приеми и нашата подкрепа, и моля те, за доборото на всички останали пиши какво точно се е случило, с какво смятат лекарите,че е боцнат, наркотици ли, какво е това чудо? Аз за първи път чувам за такива случки и малко съм в шок...
Ние вчера се завърбахме ото 3 дневна почивка на Бели Осъм, малко ми беше , много ми е тъпо сега.
Ето ви снимчици, който се интересува от вилата мога да дам координати, аз съм мнгоо доволна, особено градината ме изпълваше с такова приятно чувство сутрин.http://ewito.multiply.com/photos/album/14#1

# 202
3драсти от мене, живи сме, zдрави...

Да се включа по темите
РЕЖИМ _ сутрин zакусва каквото намери (попара, принцеси, кремвирши, баница..), обядва някаква манджа и си ляга до 15 часа, следобед яде каквото докопа, ве4еря някаква манджа..
Ина4е целодневният ни режим е кошмарен_ ставам в 6, zащото Ината се нааква и го оповестява с песен на висок глас. Ако не реагирам на време се сьбужда и Яни и купоньт zапочва. Яна иначе спи до 8.После почва циркьт. Когато едната спи, другата дивее и обратно. Раzходките са сутрин от 9,30 до 12 и следобед от 4,30 до 6. 3ащото в 6 Калина почва неудьржимо да реве и да иска да се кьпем и да си ляга. В 7,30 и Яни ми обявява НАНИ и си ляга. 
Време нямам да мигна. Ходя като шемет, но май в това ми е чара  Blush

Ей ги и врабченцата ми

3а кьрменето не мога да се иzкажа, след две деца не сьм сигурна, че сьм се справила.
Иначе не zнам дали да се туря в графа интелигентни... Яни яде zрьнчо, вафли, сладолед понякога, шоколад, шоколадови бонбони с пияни вишни, течен шоколад (днес намерих и подоzрителни следи и по устата на Калина), пийва биричка с цаца, мента сьс салата от краставици с копьр.... Иначе ако на площадката някое детенце иска да си вzеме от нашето хапване ВИНАГИ питам майката дали може.  Naughty и очаквам сьщото отношение.

Сватя, дано всичко да е наред с детенце.  Hug
Честито на всички, които са имали повод zа праzнуване напоследьк. А аz ще се постарая да сьм по_редовна.   bouquet

ПС. Пропуснах и лайняната тема. Акаме по 1_2 пъти на ден. Където се падне. Веднъж уцели гърнето, иначе си кара по краката, в гащите и в памперса. Най хубаво ми беше като се наклепа в пясъчника, беz памперс, по краката се стече.. Sick Калина отбеляzа събитието с истеричен рев. Бях се иzпотила от нерви...

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 21:12 от tedsan

# 203
  • София
Джули-стискам палци всичко да е наред с Марчело. Hug HugНай-важното е сега всички да се молим и да се  надяваме ,че ще се размините само с уплаха. Praynig Praynig Praynig

Духче- къде се беше загубила. HugРадвам се ,че на Илинка и харесва в яслата Hug

Сиянка ака по два пъти на ден обикновенно. Да се чуди човек какво ,като въобще не яде newsm78 newsm78

Зрънчо не яде, но не защото не и давам , а защото не го харесва.Обича обаче солети и като се разхождаме и давам Embarassed Embarassed

Гледам пак е възникнал "важен" спор, но не смятам да се включвам , че не знам дали съм достатъчно интелегентна:naughty: Единственната полза от него май е че бързо се изписва темата Laughing Laughing

Теди- липсваше ми. HugВеднага разведри темата. Hug Hug

# 204
Теди, много са ти сладки кукличките Heart Eyes
Еви, страхотни снимки, чудно сте си изкарали, а Мърко е голям бонбон Heart Eyes

Зрънчо не обича, но аз си  купувам за мен. Навън всички деца ядат, но той не обръща внимание. Шоколад, кроасани също не обича Rolling Eyes
По аканата тема - отчита се 1-2 пъти дневно.
Лека вечер на всички Hug

# 205
  • Пловдив
veihaivei , ОК, явно аз съм в грешка тогава Simple Smile

Не търся начин да всея смут, изненадвам се, че това се случва. И не считам, че винаги трябва в името на мира да съм лицеприятна, когато има "трудни" теми. Не се надценявам, но не се и подценявам.

Радвам се да прочета това  Peace

hahaha hahaha hahaha Ами може и така да се тълкува и пак ще възникне глупав и безсмислен спор  Crazy И ако задълбаем още повече може да стигнем до заключението, че децата на майките, които дават само овесени ядки и плодове растат ограничено, под капак, не им се предоставят неща, до които неминуемо ще се докоснат като шоколад например ... И по този начин по-трудно се социализират  Crazy Crazy Crazy  Не им се предлага възможността за избор, разчитат само на мнението на мама и т.н. и т.н.  Laughing  Wink

M_I_A  Praynig
Goshy , чудесно е, че Илинка се адаптира добре в яслата! Дръж ни в течение за нещата около вас  Hug
Ewito , красиво изглежда там където сте почивали. Гледам, че и баба сте си взели Wink Много добра идея   Simple Smile
tedsan , как лети времето.... Толкова е пораснала Калина ..Умно гледа някак  Heart Eyes А Яни ще оцелее  Laughing   Hug

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 22:11 от Ханна

# 206
Джули, направо замръзнах от ужас, дано по-скоро да се съвземете от случката!

Тук да ви кажа никой на никого не предлага храна по площадките. Може би е заради многото алергии на децата, не знаеш кое на какво ще реагира. А може и да е защото масово хората идват на площадката за по 15-20мин(!). Само ние седим като откачени по няколко часа, но просто преди това не мога да го откопча.  hahaha

Мерси за успокоенията по въпроса с говоренето. Наскоро четох, че децата на по-говорливите мами имали по-голям речников запас, та май ще трябва да се потрудя в тази посока.

Теди, щях да се задавя на твоя пост, макар че на теб сигурно хич не ти е било до смях тогава.  Laughing

# 207
Вместо да благодарят, че ги предупреждаваш!

Ане, предполагам, че тя не е от порцелан и няма да се счупи на парчета от един злобен коментар. Дори и груба в този момент, всяка реакция е безценна обратна връзка! Можеш да я отхвърлиш, ако е в противоречие с образа, който си си създал сам за себе си, можеш да се замислиш, въпрос на психична защита.
Колкото до предупреждението - НЕ благодаря на Джуличка, защото НЯМАМ НУЖДА някой да ми казва да си пазя детето. Точно на нея преди много месеци й бях писала точно по тази тема!

veihaivei, ще си призная че понякога ме удивяваш с енергията която хвърляш в изяснявания. В конкретния случай не виждам въобще смисъл да разглеждаш моята реакция на другите реакции. Влизането в такъв безмислен спор изпарява ползата от полезната информация.
По отношение на това дали някой ти казва какво да правиш, определено си е твоя работа. Аз обаче оценявам факта, че една майка в труден момент е съобразила и е написала няколко реда.
И ДА, пазя си детето, но ми се ще то да има и малко свобода. Затова такова предупреждение ми изостля сетивноста.

И по другата наболяла тема за интелекта: Naughty сетих се за едно определение където интелекта се сравнява с кофа, която при всеки има различен размер в зависимост от наследствен фактор, среда, и др. и в която колкото и да наливаш просто в един момент тя се запълва и прелива. От това обаче човек не става по-глупав!
Ето и едно цитатче: В зависимост от наследствения им багаж, миналото и своята среда индивидите имат различна форма и ниво на интелигентност. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82
Тук има и за децата интересни неща  Simple Smile

И така темата за акитата: При нас е два пъти на ден.
За зрънчото: Не го одобрявам, но бабите купуват заради играчката, Саши взима едно две и после изсипва плика на земята. Яде се само навън а играчките почти не забелязва! Аз предпочитам да му дам солетки! С количката почти не се возим, предпочитам да върви по улицата и да хаби енергия.
За другите вредни, давам от всичко по малко, да не иска по всяко време.
Теди липсваше,  Hug малките сладурки са супер на снимката!!!
Ewito мястото изглежда доста спокойно и приятно!
Пипи, голяма си шегаджиика  Joy

# 208
Ханна, то и  дядо щеше да има, но в последния момент се наложи да остане. JoyТам беше супер, защото портата се заключваше и Мърко тича само из двора, благодат, сега разбирам какво толкова им харесват на къщите с двор. WinkИначе Мърко не е такъв, че да се оплаквам от него, само ми се щеше да бяхме останали малко повече, но нямаше възможност заради смените на мъжа ми. Нищо, догодина пак. Сега чакаме с нетърпение почивката на Елените. Peace
Иначе за акото - по 2 най-много 3 пъти на ден, може да е сутрин едно след друго, или сутрин и след обед.
За закуска яде почти вече само бисквити с кислео мляко и най-различни плодове вътре, че само така му ги пробутвам, иначе само банани яде в чист вид, а това не го одобрявам. От 2 дни яде и филия с пастет, а сега докато няма кухня е ужас, сготвила съм 2 манджи, които със сигурнот харесва, замръзявам и ги редувам после, иначе се дърпа и не иска да яде каквото и да е  - сега сме на супа топчета, кюфтета с бял сос и ена селска манджа със свинско. Peace

# 209
Привет, момичета!
Джули, дано бързо да се оттърси от стреса Марчело и да забрави за гадната случка!
Евито, много ми хареса мястото на вашата почивка, а и си личи, че Мърко много се е забавлявал там.
Теди, много са ти сладки принцесите! От кога не съм ги виждала, мисля че е време да си заформим срещичка на по бира с цаца.
Браво за чудесната адаптация на Илинка в яслата! Като чета такива постове и вече не ми се струва мисията невъзможна тръгването на ясла.
По аканата тема - прави го сутрин и вечер, като дебне да е на току-що сменен памперс.
Junk food  давам най-вече когато пътуваме, че иначе е ад под небето. Не иска да пътува кротко това дете  - или спи, или реве.
Има 16 зъба и се надявам, че сега ще направи малка почивка и ще се понаспя малко.
Люси, този код го дават за тяхно улеснение, на теб не ти служи за нищо. Успех на Стефчо на конкурса!
Браво на Мирко и на Ирамира!
По споровете, които са се зародили, и най-вече по тона в темата ни няма да правя коментари, че и без това съм доста нервна напоследък. Надявам се и занапред да продължавам да влизам тук с кеф, а не с неприятно чувство!

Общи условия

Активация на акаунт