Гърция- 22

• 48 036
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Не, не са същите. Аз търся CHEERS. И все пак, благодаря за отделеното време  bouquet

# 571
  • Русе
Здравейте и от мен   bouquet

Аз сам си в БГ все още,но февруари живот и здраве ще се връщам на Закинтос,така че определно ще имам голяма нужда от вас.Сега прочетох съветите ви към новото майче и те отговориха на моите въпроси по отношение на храненето и ваксините.

Hug                   Hug                      Hug

# 572
здравейте и от мен!!  bouquet
дълго време не съм писала защото много работа имах. #Crazy
имам 2 въпроси към вас,която си желае нека да си пише мнението.много са дълги за това които не си иска,нека да не чете

въпрос 1

имам 2 приятелки в България.след като си заминах ас за Солун(2006) и започнах работата си говорехме около 1-2 пъти на месец, като винаги а3 им се обадих. те от време на време изпращаха само смс-и (Коледа,велик ден и тнт)
от миналата година не знам защо ама нещо си е променено и не знам какво да направя с тях. newsm78
спряха смс-ите, на моите нямаше отговор, като им се обаждах те винаги са имали някаква работа.най дразнещо беше като обадих на едната, говорихме нормално а в даден момент разбрах че тя въобще не чуваше какво и говорих,казваше от време на време \"да ,да\" или \"не\" (които не бяха логични отговори на това което а3 и говорех)
от там нататък спрях да се обаждам защото си помислих че просто човек си променя и не може да сме както преди.
минаха няколко месеца така.на нова година даже изпратих смс на които нямаше отговор нито от едната ,нито от другата-минаха още 3 месеца така,докато едната ми изпраща е-меил и ми пише че сте се омъжи.
отговорих на нея както всеки стесе да направи, с най добрите ми пожелавания. Hug
другата нещо не ми писесе,а3 опитах 2 пъти нo без отговор.
минаха още няколко месеца до днес.

миналата седмица имах покана на facebook от едната.приех и като приятелка.
след 2 дена на рождения ми ден, между да ми изпрати смс,меил,да ми се обади(лично а3 като един ПРИЯТЕЛ има рожден ден ,винаги обаждам..на прости познати изпращам смс) тя ми написа на страницата ми \"4.р.д\"
другата ми изпрати един меил 3 дена по късно да ми каже че вече има 2о дете,на 3 месеца...а3 не знаех че е бремена,не че е рoдiла..

а сега ми кажете...как продължавам?по същия начин?да отговарям просто на техните меили които пращат само на сватби/кръстения и тнт? newsm78
само да ви кажа че и двете знаеха че миналата година имах много проблеми в връзката ми, и нито веднус не са питали как върви, какво стана на крайна сметка и др.

въпрос номер 2

освен кабинета работя и в факултета за помощници на зъболекари.
преподавам детска и ендодонтя.
сега е времето на колоквиумите.
понеделник са имали по детска и вторник по ендо-.
на детска имаше разни оценки...3ма са написали за 19, 3ма за 8, 4 за 10 а останалите от 12-16.
питах долу на началника какво е по добро да направя..да си изтеглям оценките малко нагоре,или да ги оставя така?тя ми каза да ги оставя както са,и ако някой е за 5 или 7 на му го написа.. Sick
(8ците бяха реални 5ци,но ги увеличих.)
като ходих и им казах оценките какво ли не стана!!почнаха да викат че не може толкова ниски оценки да имат.казах им които си иска да види грешките,нека да заповяда долу в канцеларията. ooooh!
около 10 души се появиха.
по едно време даже дойде и началника да пита какво става,и че е забранено на виждат колоквиумите.обясних че има хора с оплаквания(точно затова предупредих и питах какво да направя с оценките Peace).
има 2 определени момичета които са от тези хора които мислят че всичко знаят. Twisted Evil
пред всичките асистенти,секретарки,началника и други хора които бяха там в момента ми кa3ва \"защо сте приела това  за грешка?в учебника не пише така!!много сте строга \"и тнт
отговарям много мило и на нисък тон(докато тя беше вдигнала тон за да слушат всички)
че \"много добре знам какво пише в книгата,защото а3 я написах.пише точно че \"(кa3вам какво точно сам написала)\" но ако имаш още въпроси може да го донесеш сега и да го прочетем тук заедно,за да видиш че не пише това което ти си измислила\" #2gunfire
след това усещам секретарката(много мило момиче) и началника да усмихват и да кa3ват нещо от сорта \"еееи браво\"
момичето нищо повече не кa3bа и тръгва с другите незнаещи материала но с оплаквания от оценките им. hahaha
след като оставаме само а3,секретарката ,и още 2ма асистенти започват всички заедно да ми кa3ват че не може така  да им оставям да говорят каквото си искат, да стана по строга, и ако е нужно да изгоня от залата които си говори много. baby_neutral baby_neutral
отивам пак на залата за колоквиума по ендодонтя-водя с още една асистентка която не беше пред случилото се-
влизам в залата за да им дам въпросите и слушам \" хайде пак сте напишем за 20 и сте вземем двойка\"
 не отговарям и раздавам листи.. #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out
по време на колоквиума виждам колежката да отива от студент на студент и да им разказва правилните отговори!!
резултата???всички са написали 20!!
а сега да ви питам.
 тази оценка просто не е реална.има хора които гонят стипендии, и ако пишем на всички 20 не е справедливо към тях. Crossing Arms
освен това не може на деца някои които пише че детето има 38 зъби и че причината за да спре някои биберона е за да ме му се смеят другите деца, да си има по еднодонтя 20!!! ooooh!
стана ейнстайн в една нощ?
да кажа ли нещо там където сте дам оценките или да го оставям така?

знам че това много просто може да звучи на някои,но представете например какво може да помисли сефат ако види че понеделник сам написала 8ци и 9ци, и следващият ден всички са написали 20...

bowuu

bouquet

# 573
Да ти отговоря аз как бих постъпила:
На 1 въпрос: бих спряла да поддържам контакти и с двете ако много ме натоварват и ако се изнервям от отношението им, ако пък не ти е толкова проблем можеш да им отвръщаш на смс-ите и мейлите когато те ти пишат в супер сбит и делови вариант и да им пишеш по някой поздравителен смс за празниците. Лично аз имах една приятелка с която бяхме от деца, а колко пъти съм я прибирала вкъщи посред нощ или пък съм и давала пари да има за цигари, но след като отидохме студентки / в различни градове/ забрави и кога ми е рождения ден и дори един смс да пусне. Един ден случайно срещнах баба й която ми каза че е бременна в 6 тия месец, аз и се обадих да я поздравя и сега като се видим по улиците само се поздравяваме. Понеже градът от който съм родом не е много голям и тя знае как се разви моя живот / завърших, ожених се, имам си детенце/ си умира от завист въпреки че аз не разбирам защо?! Ако не и говоря и поздравявам ще и бъде по - приятно сигурно, но аз не бих паднала толкова ниско, защото с едно здравей, как си нищо няма да ми стане.
На 2 въпрос:
Бих била рядко строга с лигльовци като въпросната госпожица и бих анулирала / ако правата ти го позволяват/ последния колоквиум. Яхвай метлата и бъди строга, че това "новото поколение" без да звуча много старомодно са страшни лигльовци.
Покажи им кой е шефа и че не може само с претенции да се получава хубава оценка. Лично аз съм била на много изпити на които съм се постарала, научила съм си, писала съм и имам хубава оценка, а половината ми колеги идват с чужди пищови преписват и получават даже и отличен. Къде е справедливостта и обективната оценка на знанията? Не е честно! Постъпи честно с тези които имат желание, учат се и се борят!
Успех!

# 574
И аз съм на мнението на stroumfaki.

Също съм изпадала в подобно положение. Освен това преди няколко години ми беше омръзнало да слушам оплаквания как парите не стигали и т.н. Моите пари също не стигат, работя като всички, за да има мляко детето ми, освен това съм сама, на 1200км от родителите ми  и когато имам нужда се справям сама. Няма кой да ми помогне. С времето се научих да не поддържам контакти, които ме натоварват и се опитвам да се радвам на живота  Simple Smile. Хората са завистливи....

По втория въпрос - ако не знаят, да седнат и да научат. Представяш ли си ако не знаят, на колко хора ще съсипят зъбите след няколко години... Преди 2-3 години се явявах на приравнителни изпити за дипломата в Ираклио и ми направи впечатление, че студентите очакват от преподавателя освен да им продиктува лекциите дума по дума, даже със запетайките, да им каже и какво ще им се падне на изпита. После се питаш защо икономиката не върви и защо една работа не могат да свършат като хората. Представи си, че тези  с които бях на изпит след година се предполага, че стават счетоводители, а нищо не знаеха. Не може без да си размърдаш сивото вещество да направиш нещо...
Според мен трябва още в началото по време на  лекциите да им обясниш - от вас очаквам това и това, трябва да научите това и това, който не го научи, няма да мине. За всеки проблем, който имате с материала съм тук, можете да ме потърсите по всяко време, за да го обсъдим и да ви помогна да го научите ако нещо не ви е ясно. Когато обаче сте на изпит, ще получите реална оценка за знанията си. Всичко е във ваши ръце!

# 575
И а3 си помислих да поискам анулирането newsm78. но така хем сте стана много \"лоса\" за студентите(които не ме пука особено,сега така и иначе ме псуват Embarassed)
ама как ще кажа на шефката че колежката, им е диктувала правилните отговори? не искам да я изложа въпреки че тя ме излага всеки път пред студентите като например давам един лист и тя\"дай да видя какви въпроси си написала\" и веднага връща към студентите \"еее лесни са,ок\" а след това отива и диктува отговорите.
очевидно е че тя иска студентите да я приемат като \"добричка която им помага\" но на мен това не ми харесва лично.

от едната страна знам как е да си постараеш да постигнеш нещо и да идва някои които не е положил(?) много труд и да ти го взима, от другата страна,моята работа там е не да писа оценки но да им науча неща които сте им потрябват след 2 години за да могат да си вземат дипломата.
това момиче които ме драсни много,веднус ми направи забележка че много пъти сам им казала как трябва едно 4 годишно дете да си мие зъбите.а на колоквиума НИКOЙ не ми написа поне за 3ка точно това които са имали нахалността да ми кажат че \"всеки път ни говорите за това\"...
гадна работа. ooooh!

neky 3 седмици преди колоквиума  ВСЕКИ ПЪТ питах \\\"имате ли въпроси?разбрахте всичко ли??\\\"
 е винаги отговора беше \\\"да много са ясни нещата,може ли да тръгнем по рано/да си излезем за вода и тнт\\\" КАТО 8 ГОДИСНИ ДЕЦИЦА само че те са по нахални.
понеделник сам решила които си говори по време на преподаването с втората забележка да излиза с отсъствие и да се явява на шефката.
особено ако почне някой да се заяжда с мен, или да критикува или подобно нещо, там ще има голям шoу

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 13:48 от *Toothfairy*

# 576
Чета и си представям тези студенти как утре ще оправят нечии зъби  #Crazy
И аз съм на мнението, че трябва да си справедлива и честна към всички, особено към тези, които имат желание да учат и да научат нещо  Peace
Ще им направиш лоша услуга, ако оставиш оценките така на 20.
И с колежката трябва да говориш, че не може така да прави  Naughty
А за приятелките - остави ги, изобщо не се занимавай с тях повече.
Очевидно не се чувстват към теб по същия начин.

# 577
няма да станат зъболекари. Whistlingсте станат(въпреки че от цялата група само 4 заслужават защото само тези четат,слушат и тнт) помощници на зъболекари.
 то ест сте вдигат телефони,сте подават на лекарят инструменти,сте снемат анамнези.. дребни работи но все пак трябва да си имат представа за какво става въпрос.
общото им мнение е \" ние няма да правим заби защо ни трябва да знаем всичко?\" #Crazy
не могат да разберат че ако а3 ако вземам на работа една от тях(може ли тази нахалнича??хахаха сте и покажа а3!! #2gunfire hahaha #2gunfire) няма да и обяснявам какво точно искам да ми донесе за силанти на пример или как става манипулацията. сте кa3вам донеси ми нещата за sealants и толкова.

с колежката поговорих малко и ми каза\"ееее остави ги,нека да имат високи оценки\"
тя май иска да си прави добро впечатление..а между нас чувала сам да си взема като пациенти разни студенти в собствен и кабинет Shocked

# 578
*Toothfairy*, ето и още едно мнение по двата въпрса.
1. Не се впрягай прекалено относно приятелките си. Все пак живеете в различни държави, което малко или много прави живота по- различен за всяка една от вас и е нормално да си създадете кръг от други, по- близки познати. Не е също вниманието, което можеш дадеш към тях, когато нямаш приятел, когато имаш приятел, когато се омъжиш или още повече, когато имаш деца, дори и да имаш желанието да не се получава така. Най-добре ги остави те да се свързват първи с теб, за да се получи някакво равновесие и никой да не се чувства неприятно.
2. Поискай съвет от някой твой колега със голям стаж и добър авторитет.  Ако не научиш студентите си да се отнасят с уважение и респект към длъжността, която имаш най вероятно е лошото им поведение да се засили. Замисли се и кое е по-важно за теб, ако се наложи да избираш - любовта на студентите или усвояването на материала.  И още нещо ...един ден като застанат до зъболекаря да му помагат и им види знанията първото нещо, което ще ги попита е при кого са взели изпита и на теб ще се присмеят. Не си опетнявай репутацията, заради това  да се харесваш на всички.
Успех!             

# 579
  • Русе
1. Не се впрягай прекалено относно приятелките си. Все пак живеете в различни държави, което малко или много прави живота по- различен за всяка една от вас и е нормално да си създадете кръг от други, по- близки познати. Не е също вниманието, което можеш дадеш към тях, когато нямаш приятел, когато имаш приятел, когато се омъжиш или още повече, когато имаш деца, дори и да имаш желанието да не се получава така. Най-добре ги остави те да се свързват първи с теб, за да се получи някакво равновесие и никой да не се чувства неприятно.
2. Поискай съвет от някой твой колега със голям стаж и добър авторитет.  Ако не научиш студентите си да се отнасят с уважение и респект към длъжността, която имаш най вероятно е лошото им поведение да се засили. Замисли се и кое е по-важно за теб, ако се наложи да избираш - любовта на студентите или усвояването на материала.  И още нещо ...един ден като застанат до зъболекаря да му помагат и им види знанията първото нещо, което ще ги попита е при кого са взели изпита и на теб ще се присмеят. Не си опетнявай репутацията, заради това  да се харесваш на всички.
Успех!             

Peace   няма смисъл да се повтаряме,затова копирах поста.Това е и моето мнение на 100%

# 580
Да отговоря и аз
Въпрос 1
"На сила хубост не става". μάτια που δεν βλέπονται - ξεχνιούνται. Хич не си го слагай на сърце. Пра ти за Коледа един стандартен смс и си ОК.
Въпрос 2
По-твърдо. Стани гадна. Айде бе, нали за това са студенти...Пък и претенции. Ядосах се. ДА не би да ти въртят такива номера, защото знаят, че си завършила в България... ooooh! ooooh!

# 581
oo ne!te nisto ne znaiat. Wink
da ne mislis 4e se interesuvat.samo ot kade si kupuvam drexi me pitat i dali kosata si e moia(s smisul da ne sam slagala extensions)

do tolkova im stiga akula Rolling Eyes Twisted Evil

# 582
Е, дори и да не станат зъболекари, пак си има учебен план и знания, които трябва да усвоят.
С тия неща компромиси не се правят  Peace
Както и басис е писала, не си опетнявай името  Peace

# 583
Стани много лоша и ако не им се чете да ходят да стават продавачки за да им стане ясно тези дрехи от къде си ги купила или фризьорки да знаят как стават косите. Няма нужда от некадърни специалисти!!! Стига толкова! Светът се е препълнил с некадърни специалисти и когато става въпрос за лекари, зъболекари, фармацефти и техните помощтници НЯМАТ ПРАВО, защото ако аз продам нещо което не е качественно ще ме наругаят и ще ме оставят, ако обаче утре някой зъболекар не си свърши работата качественно или недай боже лекар ще остане травма за цял живот и може да бъде дори фатално. А помощници или не не бива да са незнаещи.

# 584
Успех!             

Peace   няма смисъл да се повтаряме,затова копирах поста.Това е и моето мнение на 100%

И аз сам ва същото мнение!!! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт