Кухните - 26та тема

• 45 419
  • 360
  •   1
Отговори
# 120
  • гр.Сливница
Но то е 1мм или 2 мм най-много,ако искаш да снимам моята,но дали ще се види ?

# 121

------Та може ли при Г-образна кухня да се избегне свързващата лайсна на плота и ако да от какъв материал се прави. (Простете, ако сте го коментирали, но се включвам късно едва в тази 26та тема и трудно ще преровя назад) ---------

Доколкото съм проучвала - защото и аз се дразня от лайсните - може да няма лайсни - т.нар. като изляти плотове - когато са от естествени материали, камък, има и някакви изкуствени но не и в БГ. Но естествените плотове излизат колкото цената на кухнеските шкафове   Sad

# 122
  • София
Льонеберя   Страхотна кухня с здраве да си я ползваш   bouquet

Desem Има такива плотове за който се интересуваш, както е писала lorenca т.нар. изляти плотове, скоро гледах на една мама кухнята която ме плени и нейните изисквания доколкото си спомням бяха точно такива плота да е излят кухнята и беше под формата на буквата П, кухнята и беве правена от ALNO.

# 123
  • София
lorenca, ех, жалко.
kimbolina, благодаря.

всъщност намерих нещо за четене след като ми казахте как се нарича това нещо което искам  (за в бъдеще ако, се наложи Г образна кухня)

- ето нещо, което не бих направила. Стърчащата печка, и котлона достъпен от всякъде, стърчащи ръбове(виждам се в синини минавайки от там), а черешката на торта е отвора за тръбите

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 14:58 от Desem

# 124
Desem  Simple Smile
Не съжалявай много - естествените материали са по-податливи на нараняване, промяна в цвета и т.н.

# 125

Това е още незавършената ми кухня.
На втората снимка е нишата, в която ще бъде пералнята.
Под прозореца ще бъде мивката.
Казаха ми, че до 11 септември ще е готова.
Долният ред е черно ПДЧ, а горния - червено МДФ-лак.

# 126
И аз мразя тези лайсни ooooh!..........,но какво да се прави ,пък и още нямало водобранна лайсна като плота и се примирих и с онези лъскави водобранни лайснииии страшно са грозни   #Cussing outно се уговорихме с майстора когато пуснат такава  да дойде да махне алуминиевата и да сложи с цвета на плота.Идва ми да се  #2gunfire

# 127
  • София
И изобщо не знам как да се ориентирам кого да хвана за ушите.

Аз мога да кажа откъде да НЕ поръчвате. От фирмата, която прави моята кухня. Проточиха монтажа месец и 1 седмица, през това време съм навартяла няма да ти казвам колко телефони , за да питам кога смятат да идват. После я дойдат, я не, калят всичко из къщи. Оставиха ме без кухня през всичкото това време с 2 деца. Трябваше да съм куче пазач , защото повечето части бяха ударени, одрани, чукнати. Връщах да преправят, просто ужасно, ужасно, ужасно ми писна от тях. На никого не ги препоръчвам. Иначе си харесвам кухнята много, но защото проекта си го правихме ние и им висях над главите да го направят. Още има неща, които са криви или недонагласени , но вече исках просто да се махнат. Единствено единия монтажник, който идваше си вършеше работата. Другите пушеха през 15 мин, през останалото време се почесваха и правеха бели. Счупиха ни паркета, който е чисто нов и доста скъп. Одраха го на доста места. Всички стени са за пребоядисване след тях. Абе скъсаха ми нервите честно казано.
Та , ако някой го интересува това е фирма Кохана. Всичко в шоурума им изглежда супер, отношението също- ноооооооо до преди монтажа. От там насетне започва веселбата  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

А за лайсните - може. В Ално го правят- издълбава се отдолу плота и се захващат парчетата. Но там за тази кухня ми поискаха 14 000лв. Просто не мога да си представя кога ще мога да дам толкова пари. Макар, че след перипетиите ми с тази фирма, може би в Ално като си приспадна нервите, щеше да ми излезе дори по-евтино.

# 128
  • София
Льонеберя За тази кухня колко плати, едно към едно ли е била 14000лв. в АЛНО, че аз първо през тях ще мина за оферта и после през един познат който се занимава с мебели.

# 129
  • София
На страницата на http://skv.bg попаднах на това:
"...Цената за стандартен 60 см. широк кухненски плот (Solidstone) варира между 600 и 800 лв. на линеен метър, като в нея са включени обработки, оглед, доставка, монтаж, консумативи. Цената на лята мивка е идентична с цената на всички силгранитни и композитни мивки на пазара и се движи от 650 до 800 лв. ... "
мда дебело е, ако я сравня с моята мини кухничка от преди 4,5 г. цената е почти 1:1 и то без лята мивка. newsm7
Но май на тоз акъл бих платила 1600 лв., за да нямам лайсна (и без това съм на мини варианти)

# 130
  • София
Льонеберя За тази кухня колко плати, едно към едно ли е била 14000лв. в АЛНО, че аз първо през тях ще мина за оферта и после през един познат който се занимава с мебели.

Ами  13 800лв. беше точно цената в Ално, без тъмните полици до колоната, защото те имат само стандартни размери, а моето място до колоната е 28см.Те имаха 30см. модули. Иначе проекта е този да, даже горните ми шкафове сега са с механизъм, в Ално бяха с вратички обикновени. При тях всичко е професионално, но пък цената за мен е непосилна. Моята кухня е ЛПДЧ, плота е гетинакс и заедно с вратата ми излезе 5500лв. Като имам време ще снимам механизмите - горните шкафове се отварят нагоре с така наречение механизъм Авентос. Високия шкаф над фурната ми е за микровълнова и пак се отваря така. Чекмеджетата са ми с плавно затваряне-6 бр. имам 1 механизъм за бутилки и буркани - 45см. в дяснбо от котлоните. Това са ми екстрите.

# 131
  • София
Льонеберя, а колко ви излезе всъщност?

# 132
Льонеберя,
Сега погледнах снимки на кухнята ти. Чудесна е! И аз искам такава Simple Smile Но като те чета ... Жалко че си имала толкова бели и разправии Sad

Гърба - плот ли е (видях нещо подобно -  плот на kron, които си посочила - изглежда като "замазана боя") или е?

# 133
  • София
Льонеберя, а колко ви излезе всъщност?
5 500лв. с вратата.

# 134
  • София
Льонеберя,
Сега погледнах снимки на кухнята ти. Чудесна е! И аз искам такава Simple Smile Но като те чета ... Жалко че си имала толкова бели и разправии Sad

Гърба - плот ли е (видях нещо подобно -  плот на kron, които си посочила - изглежда като "замазана боя") или е?
Гърба е ЛПДЧ на Крон. Същия е като плота, но само на цвят, иначе си е плоскост ПДЧ, колкото са дебели и вратичките, толкова е и гърба, не е от тънките. Този цвят така ми го предлагаха, нямаше тънък. Не знам кое е по-доброто . Благодаря ти за добрите думи. Grinning Само хладилника ми боде в очите, но го чакам да се развали и да си купя нов, иноксов, висок, колкото шкафа с фурната Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт