Няма вече "Зайченцето бяло"- ФЕВРУАРЧЕТО за рок е зажадняло.

• 11 542
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
  • в сърцето на един мъж...
Моркова не е алерген, точно заради това го дават от първоначалните продукти за захранване.
Яна, лек път! Hug

# 166
Едно клипче от нас "Кой е по- по- най hahaha?"
http://vodoleika.multiply.com/video/item/29/29

# 167
  • Варна
Здравейте, момичета! Аз съм от януарските мами/макар малката да е родена декември:)/ и влизайкли към темата зървам вашето заглавие:)

Много ми хареса и влизам да ви поздравя с една снимка на малката в този дух:

# 168
  • София
Яна, знаеш ли, че това е идея! Ама кво да го правя като иска вече само по корем да спи?...

# 169
Яна, знаеш ли, че това е идея! Ама кво да го правя като иска вече само по корем да спи?...

Вземи му по-малко спално чувалче или голямо, но го защипи. Така няма да може да мърда много с краката.

# 170
Гутен морген. Вчера съм изпуснала срещичката отново, но се разхождахме с тати.
 Ние се захранихме успешно вече и с жълтък и днес започваме месното пюре. Зеленчукови на Хип яде по 190 гр и после си посуква- кърма имам много, но нощем си се кърмим поне веднъж.
 Аз започнах да правя домашни плодови пюрета, но направо меля сурови плодове. Сега виждам, че не е правилно?? Или не съм разбрала?? Да продължавам ли?
 Момичета аз отново ще ви досаждам с моята любима тема. За мама Юли и Филип. Те се завърнаха от Германия. операцията е минала успешно и Фил вече се възстановява вкъщи с мама и тати. Скоро ще тръгва на детска градина,а той отдавана си мечтаеше за това. Мама Юли ще го записва в специалната градина в Чайка, но те живеят много далеч от там- в Тополи. И тя има нужда от столче за кола, за да може да го вози сутрин баткото. Ако някоя от вас има някое старичко и ненужно столче ще се радваме много. Ако не- с мъжа ми решихме да им купим някое от продавалника. Имаме едно новичко дървено столче за хранене и решихме и него да им го дадем и да си купим ново. А и Фил има Рожден ден на 5 август- благодарение на много добри хора от България и Германия той ще си празнува здравичък и усмихнат!
 Желая ви слънчев ден с бебешки усмивки.  bouquet

# 171
  • София
lukrecciana, пиши в Благотворителния форум - 100% ще се намери столче, там мамите са страшно отзивчиви.

Да ви призная, много ми е гадно, все забравям Вигантола. Сигурно през ден му го давам... Той си е черничък и доста стои на слънце без защитен крем, ама все пак...

# 172
  • София
Добро утро  Hug

Алхимиче
, сигурна ли си,че след като има температура е алергия?Стискам палци да е добре момата,като минете през лекар пиши!!!Понеже моето педи каза да давам на никола пасирана праскова и аз съм му давала и нямаше никакъв негативен резултат,но дечковците са си различни. Освен наистина вие да сте направили някаква реакция,абе ще се оправи госпожицата,ама си е притеснение.

Аз да чукам на дърво като знам колко неща съм въвела и колко пресни продукти му давам,по настояване на педи и той си е екстра,всичко му понася добре,наддава идеално, само дето Гери и ние продължаваме с кърменето по 3 пъти на нощ и няма спиране,ама така цока нощем,че направо умът не ми го побира кога ще се отучваме,а уж щях да кърмя до 6-тия месец, така като гледам май към годинка вървят нещата.
По този повод кога можем да даваме кисело мляко, защото ми се ще да замествам хранене с него, моя не иска АМ и вариантите ми са или да го кърмя или не знам...Знам,че повечето ще кажете след годинка,но от кога е прието по принцип,че може да им се дава мляко,а не кога е препоръчително,защото аз съм от смелите майки.

Инче
, забравих вчера да кажа,че снимките ви са супер и ние си имаме подобни,но чак такива акробати не сме от Ники за Венци  Hug

Доре
, и на теб забравих да кажа,че морски сте страхотни, ти наистина ли очакваше да починеш на морето???  Mr. Green И ние не починахме при положение,че бяхме със свеки и свекъра да помагат,а ако бяхме сами не ми се мисли. И за вас ни е домъчняло не сме се виждали от сто години,Йо йо сигурно много е пораснал на живо. Ако се махнат малко тия жеги ще се радвам да се видим тук по нашите райони.

Мим, вие сте декемврийче от януарчетата,а пък ние сме януарче от февруарчетата  Laughing
Много есладък малкият  Peace

Фокси
, а на теб забравих вчера да благодаря за хубавите колажи,избрала си от готините снимки на Никчо  Wink
За Гошко важното е,че не е падал,но наистина трябва да внимаваме,защото децата вече са неудържими. Вашите беборанковци опитват ли се да сядат в леглото?Защото Никола се опитва да стане и да седне  #Crazy и няма заспиване

Айде,че ви досадих вече,след малко пак

# 173

Да ви призная, много ми е гадно, все забравям Вигантола. Сигурно през ден му го давам... Той си е черничък и доста стои на слънце без защитен крем, ама все пак...

Ха, не се ли спира  сега вит. Д  лятото ooooh! Моят доктор каза да го спра, а старата педиатърка  ми викаше да се дава до 1 годинка на детето с почивка летните месеци newsm78
Да попитам и за зелените чушки от кога може да се дават на бебетата? Имам сега домашни ябълки, картофи, чушки и мисля да варя на пара, пасирам и във фризера за зимата Whistling

# 174
Добро утро!Ето една почерпка и от мен за нашата половин годинка:

Хайде,ние отиваме да посрещаме нашия тати Party

# 175
  • sofia
 hetera щом си от смелите спокойно можеш да даваш.

# 176
Добро утро!
Атмосферче, честито завръщане! Ако искаш да ти изпратя снимките, дай ми скайпа си и го поглеждай довечера след 22.30 ч.
Мим, много готина снимка!  Mr. Green Така е то- децата трябва от малки да свикват с хубавата музика.  Twisted Evil
Алхимиче, нектарините също имат мъх, макар и по-малко. Изчакай 1-2 седмици и можеш пак да я пробваш, но без кората и като обелиш изплакни парчето. Аз на Ралица и давам кайсия така- обирам с лъжичка средата на добре узряла кайсия.
Юле, страхотна новина! Дано да е все така здравичко детето и от тук нататък само хубави неща да му предстоят!
Аз тази седмица едва ли ще се класирам за среща, тъй като каката е болничка и ще е у дома. Ако мога да я пласирам за ден на баба и- да, ама иначе не искам да ви подлагам на зарази.
Витамин Д старата ми педиатърка казваше да давам само до май. Новата казва да го давам и лятото, докато не започна да я и злагам на слънце. Ама аз го спрях на своя глава, давам го само когато е мрачно и излизаме за малко. На всяка консултация питам как е фонтанелката- явно се затваря добре.
Яна, лек път!
Ще пиша по-късно, че Ралица от няколко дни е такъв киселяк! Rolling Eyes

# 177
  • София
Здравейте, мами Wink))

Аз вчера така и пропуснах да се разпиша, чистих и оправях цял ден, сега да ви се похваля, разбърках готовата тиква със сварен картоф и мляко и дребния си изяде цялото бурканче, явно така ще се лъжем занапред Simple Smile)))

Мими, дано Майчето се оправя скоро, кажи какво е станало след прегледа?

Веси, айде идвайте си вече, много ми се ходи на О'Шипка Wink))))

Днес сутринта малчо имаше малко сополки, с физиологичен разтвор и Нозефрида се оправиха много бързо нещата и сега не му е запушен и няма проблеми, може би е било по-скоро мляко

Аз да ви кажа нещо под секрет, ама не смея да се зарадвам, очето му видимо секретира по-малко, да кажем веднъж на ден по мъничко, иначе си е добре и при масажите при повечето нищо не излиза, стискайте палци до 3ти-4ти септември да се подобри съвсем и да ни се размине сондажа, аз дълбоко се съмнявам, ама все пак надеждата умира последна  Praynig

Доре, Йо-Йо много готин във водичката, пу-п-пу

Честито и на всички празнващи и празнували и вчера, пожелавам ви най-вече здраве, другото само ше дойде Simple Smile)))

Мим, снимката е много сладка,  Simple Smile))) Айде по този повод поздрав и от мен: http://vbox7.com/play:b033e242

А да, за витамин Д-то, нашият шеди каза, че ще го спрем август и наесен пак и така до годинката, а може и повече, че нали нашите са февруари, ама още не ни е минала консултацията, тези дни ще е и ще го питам пак Simple Smile

# 178
ioli, Много е чисто в Монтана, това ми направи впечатление като гледах снимките.  Grinning А и тези фонтани са прекрасни, много обичам фонтани!
Честити месечинки на малките сладурчета! Аз напоследък попрочитам от време на време, но по-рядко пиша, нещо нямам муза или ме примързява  Wink
Аз ще се постарая също да дойда на срещата на Здравеца, но както казах ще спим при сестра ми в Пловдив. Не съм и ходила на гости от 1 година  Embarassed, добре че тя идва от време на време тук.
И аз също щях да пиша, че моркова се препоръчва като една от първите храни, включително за първо захранване, точно защото не е алерген. Забележете, че водещите производители на детси храни имат пюре от моркови. Атмосферче, може от нещо друго да е получил алергия, не е задължително да е храна дори. Може да е към някоя тъкан, до която се е допрял, от играчка, която е лапал, растение (например в Стара Загора сега постоянно падат цветове от едни дървета и все пълняк количката), от много неща може да е.
vivi_mm, много се е разхубавила твоята сладурка, истинска принцеса!
Вигантола и аз все го забравям, понякога умишлено  Wink , но мисля, че лятото това не е фатално, особенно ако децата се развиват в границите на нормата.  
Аз също не давам сокове, но давам вода. Не ми се ще да давам от купешките сокове, по-скоро съм ЗА прясни изстисканите плодови такива, но все ме мързи да ги правя. Месни пюрета не съм давала още, нито жълтък, макар, че вече ядем пюрета от месец и половина. Мисля да изчакам още 2 седмици и тогава ще пробваме мръвки и яйца Mr. Green . Кашата ни е любимо ястие (и на бебе и на мама  hahaha )- хапваме я към 18-19 часа.

# 179
Олеле Shocked
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2341611

Общи условия

Активация на акаунт