Плодови пюренца папка МАРТенска душичка сладка!

• 9 946
  • 288
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Добро утро!
Вижте вчера какво събитие се е провело в центъра на Варна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=417176.0
На втора страница са публикувани снимки - разгледайте ги, на мен много ми допаднаха. Аз лично не съм сигурна дали ще удържа фронта на кърменето толкова дълго, затова се възхищавам на такива майки. Heart Eyes

# 256
Добро утро сънлиии.... Hug
Аз захранвам като Elg Wink
Парички и аз чакам за юли Money,ама кога ще стане това незнам изобщо newsm78
КаЯна,много сте сладки,дано бързо свикнете с обстановката.Наши приятели живеят в Нотингам и са страшно доволни Hug
Dilein,ние миналата година кръщавахме/аз де Mr. Green/,чувството е страхотно и малко задължаващо понеже ставаш и духовен водител на детето.Иначе ние освен кръстчето,взехме и дрешки и платихме ритуала.Обаче пък не е задължително,задължително е примерно само бельото/бяло/ да вземеш,кой както се разбере.А иначе по време на кръщенката,ако ти си кръстница държиш детенцето по време на ритуала,след това е желателно ти да го облечеш с новите дрешки,и на края да предадеш чисто християнче на майката на прага на църквата PeaceТака поне действахме ние,след като прочетох доволно количество теми и статии по темата Laughing   А иначе ние екстремно венчахме и също толкова екстремно кръщавахме,направоооо кумците ни са опасни.Покониха ни за кумове 10дни преди сватбата #Crazy и толкова преди кръщенката на сина им,направо думи нямам,ама здраве да е справихме се с милото Mr. Green
Илийката спинка още,като стане ако не вали,излизаме.........

Честито на всички с поводи,днес и вчера!!!

# 257
Ново няма при нас,освен че съм многодетна от тази седмица(засега не ми личи,нито външно,нито психически  Mr. Green).

О, изчакай малко и ще си проличи  Mr. Green Аз вече две седмици съм така и вече започва да ми личи  Mr. Green
Добре, че нашите ще я вземат събота и неделя та няма да стигна до напреднал стадий  hahaha

Има магазин на Toys R Us на 3 спирки от нас, огромен е, но явно аз нещо не съм в ред,нищо не ми хареса за малката, а това което ми хареса ми се видя много пари, баткото обаче пощуря.

Ох, как искам и аз един такъв магазин. Пък да видим как нищо няма да харесам  Laughing И аз ще съм, като вашия батко  Laughing

И аз вчера си получиш паричките за юли  Sunglasses

# 258
Ново няма при нас,освен че съм многодетна от тази седмица(засега не ми личи,нито външно,нито психически  Mr. Green).

О, изчакай малко и ще си проличи  Mr. Green Аз вече две седмици съм така и вече започва да ми личи  Mr. Green
Добре, че нашите ще я вземат събота и неделя та няма да стигна до напреднал стадий  hahaha

Joy Абе колко'т мога ша устискам.. Иначе и мъжО ще го отнесе милия. Blush Ако се пооправи времето другата седмица,може и да я командировам при свекитата на село или тук ще и взимам силата в басейна. Twisted Evil С право съм и дала на Dez медал. Mr. Green

зелено човече така е,ама понеже ми се стори че не точно обсъждаш,а малко като показнО го лепна цитата(предполагам пак от лекциите)та исках с въпрос към теб да те накарам да се замислиш и сама да откриеш отговора. Wink

Момичета,за да ви е по-лесно:
Основните принципи са едни и същи и при захранването с твърда храна(различна от кърма и АМ) и при заместването на хранене с кърма/АМ с друга храна:
При захранване-започва се постепенно с малко количество до достигане на грамажа според възрастта.
При заместване на кърма/АМ с друга храна-същото до заместване на хранене.

Питайте педиатрите си,и ако съм в грешка-чинно ще си посипя главата с пепел и ще отида в ъгъла да се срамувам. Peace

# 259
  • София
На мене педито ми каза да почна с 4-5 лъжички, на следващия ден пак толкова, на третия половин бурканче, на четвъртия цяло бурканче, ден-два почиваме и към старото пюре добавям ново, пак по същата схема

# 260
Добро утро!

Тази нощ моята девойка ме изненада: заспа в 21 ч. и до 1 не мръдна. Към 1 се поразмърда и размрънка, гушнах я за малко, на 2-рата секунда се унесе и спа до 4:30, когато откровено се беше събудила от глад, защото след като си стояла кротко в леглото и го овършала навред с приплъзване, за да намери всички играчки си ни събуди с рев. #Crazy Напапка се прилично и откара до 8 и 20 сутринта. Shocked Ако така продължи - ще съм много хепи.

За захранването
пак да кажа и аз - изрично питах педиатърката след първата седмица как да давам новия зеленчук и отговорът беше готово пюре от двата зеленчука и не по-малко от вече достигнатото количество. Peace Едва ли в пюрето картоф и морков на Хип специално заради мен са сложили по-малко морков, защото Рая е захранена с картоф. Mr. Green
Та така, аз ще карам по препоръките на педи, като вкарвам новия зеленчук на 7-мия ден и то с вече достигнатото количество пюре. Peace

КаЯна, направо сте за завиждане с безплатното здравеопазване на децата и големите бебешки магазини наблизо. Макар че, като се замисля и аз не харесах Хиполенда... Thinking

GalinaG24, аз явно съм пропуснала покрай това щъкане между двете къщи какво си споделила за лекарства и мазила за бебоците. Моля те, да ми напишеш на лични, да не отегчаваме другите, че ми стана интересно. Hug

# 261
Зеленкото, ми аз се разбрах с Дума да се чуем в събота та да се разберем нещо, но пък вие в събота ще сте цял ден навън в Западен парк. А и те и ние няма да можем да дойдем.
Остава варианта да се чуя с теб, с Роси и с Дума и да се уговорим нещо.

# 262
  • София
Привет!
Оцелях вчера, да видим днес  Crazy
Хм, кой от два-три дни, кой от 2 седмици, а аз - от няколко месеца съм "многодетна", определено ми личи  Crazy Confused Twisted Evil  Laughing
И аз се радвам на времето  Party
Купих лъжички вчера, ще се захранваме скоро  Crazy
За срещата и този път сме пас - баткото има рд тогава  Crazy
малко телеграфен пост, ама някой ми мрънка и подскача в ръцете  Twisted Evil

# 263
Здравейте, имам едно бързо питане - не мога да намеря от къде да пратя мейл до НОИ, че никой не ми вдига. Май Зеленкото беше писала...  newsm78

# 264
  • София
Привет и от нас Simple Smile

И на мен прохладата ми действа добре, макар че очаквах Билянката да спинка повече -  и аз съм към групата МНОГО МИ СЕ СПИИИИ

Вчера даже всред всичките тези порои вечерта успяхме да се класираме на разходка в паркчето между 7 и 8. Е нямаше такъв кеф. И толкова свежо и прохладно. В най-населения момент не бяхме повече от 20 души (2-3 колички), като в началото парка беше изцяло наш Simple Smile)) Оглеждахме се за Никита и Софи, но уви...

Днес сме при педи - ще слагаме третата хепатитна ваксина, че другия месец и ние да започваме пентаксима.

Момичета, както споделих захраних Биба с морков, но той нали запича, та вчера дадох морков и тиква. Но детенцето се мъчи - много пръцка и се напъва, а това което ме тревожи леко е, че ака доста по-твърдо, но и на пластове, като едната част е тъмно-зелено към черно, а другото е ярко орнажево.... (извинете ме за живопистта рано сутрин) Педи каза, че не било тревожно, но все пак и при вас ли е така? Днес направо си ака като голям човек гъстичко и сухичко... (бях свикнала на течно/ тип пюренце/)

За кръщенето - била съм кръсница на три дечица и наистина е както се договориш с родителите - но по спомен съм купувала и кърпи - една за детето, да се избърше след като са го къпали и една за попа се оставя. Естествено цял набор дрешки и вече, ако се реши някакво подаръче на детето. И аз съм от тези дето не си падат по златато, та да си призная честно не съм подарявала нито едно кръстче - нещо не мога да се пречупя да харесам и да купя..... Майките на дечицата не са имали очаквания, които не съм оправдала Wink За сметка на това нашата Билянка вече има златни джунджурийки.... засега съм ги прибрала на дълбоко - нямам и намерение да ги нося аз.

Днес е хубав християнски празник - Преображение господне - слънцете обръща очи към зимата... денят видимо намалява...но и нощ на сбъднати желания....
http://dnes.dir.bg/2009/08/06/news4878639.html

# 265
Никита ето имейл- benefits@sofia.nssi.bg, аз там съм пращала запитвания и ми отговарят доста бързо.
Да питам и аз нещо, за  ухапване от комар с какво да мажа Марти, че леко се поду.

# 266
  • Ловеч
Здравейте, имам едно бързо питане - не мога да намеря от къде да пратя мейл до НОИ, че никой не ми вдига. Май Зеленкото беше писала...  newsm78

benefits@sofia.nssi.bg
Ангел Карагьозов
Н-к сектор "Приемна и жалби на граждани"

# 267
  • София
Здравейте, имам едно бързо питане - не мога да намеря от къде да пратя мейл до НОИ, че никой не ми вдига. Май Зеленкото беше писала...  newsm78

Никита, не става ли на мейла, който с дали в контакти??? Или търсиш нещо друго?

E-mail: NOI@nssi.bg

Не съм го ползвала, но това открих на страницата им в контакти

А по-бързи мами вече са отговорили - супех Simple Smile  това се получи, като исках да пожелая УСПЕХ, но явно съм се и зарадвала като за СУПЕР

# 268
dobro_nastroenie  с ментолов спирт  Peace Аз с това мазах Борис като го бяха изпонахапали тварите. Свекърва ми ми беше казала, а тя е фармацевт.
Да ви се оплача -  Борис е със зачервено гърло и запушен нос, та сега даваме сироп за кашлица и пръскаме физиологичен разтвор и  коларгол. Сутринта, като се разбуди почна да кашля, спретнахме се и в болницата. Нашият лекар е в отпуска, но сестрата беше на смяна. Каза ни кой лекар го замества, но въпросната лекарка закъсня с 40 мин.  #Cussing out как може да си педиатър, и работното време да ти е от 8ч, а ти да закъсняваш, от други чакащи разбрахме, че това често й се случва. Влезнахме при друга лекарка, щото Борис почна да киселее и да заспива. Но пък попаднахме на много добра и съвестна лекарка  Peace

# 269
Благодаря, но нещо не мога да го изпратя с аутлуук експрес/ извинете за транскрипцията  Crazy /, ако може само обяснение къде на сайта да го намеря, или и там е по същият начин?
Ми не става, иска ми някакви ВВ cod и тем подобни...аз ли нещо не съм наред...

Общи условия

Активация на акаунт