Плодови пюренца папка МАРТенска душичка сладка!

• 9 945
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
Ха добър вечер!  Hug

Зверо заспа,  да видим тази нощ дали ще оцелеем?  newsm78
Тия дни много ме боли кръста- ще се наложи май да пия нещо , щото с мазане не ми  минава.

Имам въпрос- вашите бебета говорят ли много? Ние от седмица нещо сме доста мълчаливи , дори на ден казва по някоя  сричка 1-2 пъти и толкова. Преди това гукаше , плюваше , пръткаше с уста , а сега кво стана не знам?  Thinking А когато го провокирам нещо се смее и с глас, но сам така да си се засмее - не.(само усмивка може)

# 241
е нали казват: днес една лъжичка, утре две, вдругиден три, а след това хвърляш пюрето....По идея, захранването с нов продукт трае около 7-10 дена. Представи си колко пюрета ще хвърля

Май не е баш така... Ако правилно съм разбрала от прочетеното до тук, тази схена е само за захранването, т.е. за първия продукт до достигането на определеното количество. Следващите продукти се въвеждат пак за примерно 5 дни, като се следи за реакция, но се почва с цялото количество.

Как така хем се въвеждат 5 дни,хем с цяло количество?
Принципно за всеки нов плод/зеленчук се въвежда с по 2 лъжици,после 4 примерно и т.н. Докато се стигне цялото количество.А като дадеш 2 лъжици от новия,дохранваш с вече въведен такъв.
Нали така? newsm78

# 242
  • София
Принципно за всеки нов плод/зеленчук се въвежда с по 2 лъжици,после 4 примерно и т.н. Докато се стигне цялото количество.А като дадеш 2 лъжици от новия,дохранваш с вече въведен такъв.
Нали така? newsm78
И аз мисля, че е така.
Моето диване от вчера е с обрив на гърдите Sad Аз съм почти убедена, че е от жегата, щото вчера милия седя цял ден по памперс и пак беше мокър. Но за всеки случай му спрях ябълката, която почнах от понеделник.

Иначе днес времето е разкош Party Само дето не можах да отида до банката, че ми е изтекла дебитната карта, на която са ми парите от майчинството (и аз нямам проблеми с НОИ, но според мен това зависи от работодателя, а не от НОИ). Но и утре е ден. Simple Smile Определено си дава отражение захлаждането - детето днес спа 3 пъти по 1 час, аз отхвърлих малко домакинска работа, а успях и да си почина.
Дано се задържи по-дълго така.

# 243
 Ох и мойто зверче заспа. Днеска двамата с  баткото направо ми разкатаха фамилията. Сутринта баткото рева от вкъщи до градината, малкия рева през целия ден и накрая като отидохме да вземем баткото той пак рева от градината до вкъщи и двата пъти незнаеше защо. Като се прибрахме двамата задружно се нареваха и в къщи  Crazy Сега Ивко заспа а Пепи си играе кротко на килима. Дали пък не им се отрази земетресението newsm78 Аз вече съм пред нервна криза вече и сега се къпя и лягам.

Оки4 душицо много благодаря за милите думи. Щастлива съм че съм полезна на някой. И да отговоря на въпроса ти. Гела за зъби наистина му действа.
 От 3 дена давам пък Дормукинд вечер защото ставаше по 4-5 пъти на нощ и снощи стана само веднъж.
 А Псило Балсама го ползвам отдавна с баткото и винаги имам в чантата.

Каяна наистина снимките са прекрасни а децата адски много са пораснали. Пожелавам ти да се чувствате добре там. Че тез изроди са ужасни. И аз много ги мразя нищо че от 10 години само с такива работя ooooh!

А за НОЙ имат ли подадена информация винаги в срок от 3 дена изплащат всичко. И аз съм съгласна че зависи от работодателя.

# 244
И аз вчера имах превод от НОИ за целия юли бяха паричките. Money

# 245
  • София
ВНИМАНИЕ - дълъг пост за захранване - който не се интересува, да не се хаби да чете...

Цитат
ЗАХРАНВАНЕ НА НОРМАЛНО ЗДРАВО БЕБЕ

Все пак в един момент кърмата не е достатъчна за покриване на нуждите на бебето. На 6-месечна възраст се прави пълна кръвна картина (ПКК), за да се провери дали хемоглобинът му (Hb) е добре и да се прецени дали е време за захранване.

Захранване означава добавяне на не-млечна храна, а не заместване на кърма с адаптирано мляко (АМ). За растежа са нужни допълнителни количества вещества (напр. желязо), които не могат да се получат само от кърмата и затова е необходимо захранването.

Принципи на захранването:
1.Постепенно:
Първия ден: 1 лъжичка
Втория ден: 2-3 лъжички
Третия ден: 4-5 лъжички
и т.н., като за 10-15 дни трябва да се достигне цялото количество за 1 хранене.
2.Включване САМО на ЕДИН ВИД НОВА ХРАНА! Целта е да се установи алергия, ако има. Също така да се избегне претоварване на храносмилателната система на бебето и то да повърне.
3.НОВА храна се включва САМО при ЗДРАВО БЕБЕ! Ако бебето е болно:
Намален апетит
Неохота към непознатата храна
Може да се налага и прием на лекарства, които да дадат алергия или да се появи обрив – не може да е сигурно дали е от новата храна или от това.
4.ДА НЕ СЕ НАСИЛВА БЕБЕТО! Ако не му харесва, изчакваме малко и опитваме пак.
5.Новата храна се дава в началото на храненето, когато бебето е гладно. Ако все пак бебето е МНОГО гладно и нервно, може да се даде малко кърма (малко!) и тогава новата храна.

1. ЗАПОЧВА СЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ НА ОБЯД.
Световната здравна организация (СЗО): след шестия месец
БГ:
При достатъчно кърма – след шестия месец
При недостатъчно кърма – след петия месец
Започва се с: картоф, морков.

След първото захранване вече може да сменяме видовете зеленчук – директно цялото количество, а не пак по 1 лъжичка (иначе ще захранваме бебето до 5 годишна възраст Simple Smile

Съвети:
При първото захранване е добре леко да се поразреди с кърма, тъй като пюретата са доста гъсти.
В началото се препоръчват готови пюрета, защото подлежат на строг контрол – разбира се, освен ако имаме сигурен източник на зеленчуци.
Ако предлагаме на бебето домашно приготвена храна, в нея НЕ СЕ СЛАГА СОЛ!!! Детският организъм още не може да отделя солта и бихме претоварили бъбреците.
Бебето има предпочитания и не е добре да се запасяваме, преди бебето да опита даден продукт.

и т.н. има още 10 точки...

# 246
Привет!

И аз съм доволна от дъжда,чудесно ми полива градината! Whistling Да растат тиквите и морковите,че скоро ще се захранваме! Grinning

Ново няма при нас,освен че съм многодетна от тази седмица(засега не ми личи,нито външно,нито психически  Mr. Green).Като не можем да излизаме,се опитвам да им намирам занимания по интереси,но естест. с каката е по-лесно.Това малкото иска или седнала,или изправена с допряни крака в моите и да се изтласква.. С каката пък сутрин правя едни упражнения за ахилеса,че беше в ортопедията и такива препоръки и дадоха,след 3 месеца е на контрола,та така..
Ади няма зъби на повърхността,но и когато се покажат ще се кротне,а сега е зора.Днес пак мазах с Дентинокс и масажирах с напръстника,харесва и и бързо заспива след това. Peace

КаЯна много хубави снимки!Тъкмо си мислех как е уреден там въпроса с педито,и с лекарите въобще.. На теб май не ти е за сефте да пътуваш,но сигурно си е напрежение с двамата по летища и т.н. ама ти си печена,щом за нула време шитна и двете возила..! Sunglasses

оки4 мерси че ме подсети за Бейби Айнщаин,имам ги някъде на компа още от каката,ама тя нещо не беше впечатлена,ще видим сега Ади дали ще ги отбележи.. Rolling Eyes

е нали казват: днес една лъжичка, утре две, вдругиден три, а след това хвърляш пюрето....По идея, захранването с нов продукт трае около 7-10 дена. Представи си колко пюрета ще хвърля

Май не е баш така... Ако правилно съм разбрала от прочетеното до тук, тази схена е само за захранването, т.е. за първия продукт до достигането на определеното количество. Следващите продукти се въвеждат пак за примерно 5 дни, като се следи за реакция, но се почва с цялото количество.

А как ще дадеш цяло количество от храна,която не харесва..? Wink

И аз тази вечер намазах с Елоком-а каката.Дано и при вас има бърз ефект,а на мен ми го изписа Доц.Д-р.и я послушах,ако беше само д-р може би нямаше.. Mr. Green Нещо този Фенистил уж е за това,а дори сърбежа не облекчава.. Tired  

Ще си купя аз този Псило балсам,който го хвалите че каката много я хапят разни гадинки. Confused

Парите за юни(пол.месец) си ги получих преди няколко дни,а вчера и тези за целия юли. Peace

# 247
Бодливка от ПсилоБалсам-а пъпките погоряват,и кожичката се обелва,и аз и малкия сме го ползвали,аз го ползвах за едни гъбари по ръцете от слънцето,бяха ужасни и сърбяха ooooh!

# 248
Ха здравейте момичета Hug. Тук е хубаво, но да си призная малко ми липсват приятелките и срещите с хората.  Като цяло тук времето е прилично около 20 градуса, е вали от време на време ама....
Лекарите тук, отиваш, записваш се и всичко за децата ти е безплатно включително и лекарствата. Сега трябва това да направя и да пусна документи за детски. Чакам и да ми кажат в кое училище ще запишат Боян. Иначе той милия много иска да си играе с децата, но те не са много мили с него. Много му пречи че не ги разбита, но и това ще се оправи. Мен на неговата възраст ме пуснаха на японска ДГ и се справих, макар че един месец дума не обелих, а после говорих само на японски та майка ми в чудо се виждаше жената.

Момичета кажете ми моля ви Яна как точно я има в списанието :Моето бебе и Аз". Че не мога да се оправя със сайта.

За захранването, аз тук в чудо се виждам, има много повече храни и се чудя с всичко ли трябва да захранвам.

Има магазин на Toys R Us на 3 спирки от нас, огромен е, но явно аз нещо не съм в ред,нищо не ми хареса за малката, а това което ми хареса ми се видя много пари, баткото обаче пощуря.

Лека ви нощ, много ви прегръщам  Hug

# 249
  • София
Зеленко, благодаря за информацията....Предният път като съм го чела, съм пропуснала това за цялото количество...А аз продължавам постепенно да въвеждам новата храна....Да ме е яд, ту....

Бодливка, цялото количество на храната, която не хересва (например, броколи с ориц) се маскира я с картоф, я с тиква....И така под прикритието на тиквата изяждаме броколито....

# 250
КаЯна, има Яна, София, 5 месеца в конкурса "Ам-ам ще стана голям!" и много ми прилича на твоята Яна  Thinking

# 251
glafira въпроса ми беше към зеленото,пише че после се почва с цялото количесто та затова попитах.. Ти добре си даваш по лъжичка,две, три..и с отговора към мен си си самоотговорила-не можеш да дадеш цяло количество,преди да си захранила постепенно.Дори и от харесвана храна. Wink

И на мен не ми стана ясно как:

Следващите продукти се въвеждат пак за примерно 5 дни, като се следи за реакция, но се почва с цялото количество.

Как така хем се въвеждат 5 дни,хем с цяло количество?
Нали така? newsm78

АлЕкС-мама точно така,дай си бележника! Mr. Green

# 252
минавам само да кажа Здрасти
и се оправяме да идем към мамини.
Стискайте палци утре на нашия татко да мине ок операцията и да си стъпи на крачето.

Иначе ние сме ок.
Мамите от Люлин, искате ли в неделя да си спретнем една малка следобедна среща???

Хайде  Hug

# 253
Бодливка hahaha
Зелено човече,видях какво пише в ТАЗИ статия,но без да се заяждам с никого,в повечето от останалите пише друго. newsm78
А просто се чудя какъв е смисъла да ЗАХРАНВАШ 5 дни с цяло количество?То хубаво се следи за реакция,ама точно затова се въвежда по-малко количество,защото ако се появи такава,то да бъде по-лека. Peace

"    *

Основанията за тези правила са едни и същи. Важно е в първите дни от захранването всяка нова храна да се предлага отделно, за да се следи за алергични реакции и да знаете коя храна е предизвикала реакцията.

След като вече сте предложили 2-3 основни храни поотделно и бебето е свикнало да приема по-голямо количество храна, можете да опитате да прибавяте новия вид храна към някоя вече позната. Например ако бебето вече е захранено с картофено пюре, може към обичайното му количество да прибавите 1лъжичка пюре от тиква, като по този начин въведете тиквата като нова храна.

Изчакването по няколко дена, преди да въведете друга храна, ще ви помогне да видите как реагира организма на бебето от една страна – а от друга, да увеличите количеството, което бебето приема от дадената храна."

цялата статия- http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/

# 254
  • София
Здравейте и от нас. Определено по-хладното време си казва думата, Калин отдавна  не се беше смял толкова, колкото вчера  Joy За сметка на това нещо не му се "приказва" напоследък...

За захранването, моля да се отбележи, че не съм се изказала категорично, а съм написала "май не е точно така" или нещо подобно и съм се подкрепила с цитат, а после очаквах да прочета и други мнения, както и стана - нали темата ни е за обсъждане на нещата? Да, вярно е, много бебчета са отдавна захранени и сигурно на повечето мами им е вече отвратително скучно, но все пак има и някои, на които това им предстои... информацията по темата е изключително много и разнообразна и ето, че може да съм недоразбрала нещо, щом (очевидно) само аз считам така: "въвеждане" на нова храна след първата в продължение на няколко дни, за да се проследи има ли реакция към нея - това не противоречи на даване на пълната "доза" за храни след първата... обаче се замислих за друго...  hahaha колко ли ще се смеем на тези притеснения само след няколко месеца, когато имаме по-сериозни  Tired

Елг, в неделя нашият тати почива и 99 % ние няма да можем....

Единадесета Софийска среща в събота - 08.08.2009 г. Западен парк от 11 ч.
записвам: зелено човече, Тони_ст, (СМС на Вероники, Росикв, Дивена)

Общи условия

Активация на акаунт