Юли 2009. Тема 73

• 12 009
  • 300
  •   1
Отговори
# 225
Имаме си още едно августовско юлче!
На 4.08. икка е родила сина си Томислав - 3750 гр. и 52 см.

Да им е жив и здрав и много да ги радва!

# 226
  • varna
Здравейте! успявам само да ви чета ,реша ли да пиша бебчо ме вика.Сега спинка .Храним се с аптамил но не може сам да се изхожда затова през ден му давам лактулоза.Исках да сменим АМ но педито не дава .Само минахме от аптамил на аптамил комфорт ,но никакво подобрение относно запека .Имам проблем и с връщането на мляко ,не е всеки път ама все съм на трънии  не смея да го оставя сам.За 10 мин си изяжда храната а после около час го държа изправен и чак тогава го слагам да легне.Лек ден момичета и спокойни бебчета!

# 227
Здравейте момичета!
Имам един въпрос към опитните мами:
Снощи ни падна пъпчето и засега го мажа само със спирт 95%. Казаха ми че се маже със спирт и му се слага пудра Топоцин. Вие как процедирате с падналите пъпчета и колко % спирт ползвате? Пудрата обилно ли се слага или съвсем малко, колкото да се каже че има?

# 228
Добро утро и от нас с бебче Дари.  Hug
Мен още не са ме шили втори път, но пък мога да сядам, а и днес сме сами - няма гости, лели, баба и т.н. Ако малката нанка ще мога и аз като бял човек да повися в нета  Mr. Green .
Ние преди малко се върнахме от педиатърката. Моята мома за 20 дни е пораснала с 2 см и сме наддали 650 грама.
Фелисити, и аз си имах няколко такива безсънни дни. Всички много я хвалеха как си спинка и т.н. и изведнъж като се почна едно будуване  ooooh! Педито ми каза да я сложа в количката и навън или в столчето за колата и да я полюшкам малко. Изпрабвах и двете и бебка си спинка чудесно. А да не казвам като я водихме при баба и дядо как си спа, докато тати я возеше в колата.
Мilasara, вашия малък батко голям сладур! Все така да помага за братчето и сестричето!
Като влезнах денс прегледах списъка с родените с мисълта, че само за Сандра и нейното бебче не съм прочела нищо, пък то милото се запънало сериозно. Миличка, стискам палци да тръгне малкото инатче и раждането да мине леко.
Честит бебок на ИККА! Жив и здрав да е малкия бебок!
Тан, честита ви месечинка!

# 229
  • Canada
Честит син на ИККА! Да е жив и здрав малкия Томислав!  bouquet
Вирджинити, това при мен май обяснява защо ми намаля кърмата - аз също почти не ям (все не ми остава време)... Даже днес реших да изляза на обяд с приятелка, че да хапна като хората - нали навън бебоците спят, пък и ще съчетая полезното с приятното... Peace
Напетя, ние сме със спирт 95% и после ръся Топоцин. В началото ръсех повече, сега по-малко, защото пъпчето почти се е изчистило.

# 230
Напетя, ние сме със спирт 95% и после ръся Топоцин. В началото ръсех повече, сега по-малко, защото пъпчето почти се е изчистило.

Благодаря, ще действам и аз така  Hug

# 231
  • varna
Искам да попитам днес днес ни е 40 ден. може ли да се отиде на църква в късния следобед че таткото е на работа или се ходи само сутрин?

# 232
Ние за Дари използваме спирт 70 %, такъв ни каза педиатърката като дойде в нас като ни изписаха. Иначе Топоцин в началото слагахме повече, а сега гледаме предимно да поръсим участъка, който не ни се е изчистил.
Аманда, на мен ми казаха, че няма значение по кое време ще е Чистата молитва. Само че в двете църкви при нас е с предварително записване. Вашия татко е много мил щом иска да ви придружи до църквата. Нашия каза, че щом е само за майката и бебето няма какво да прави там. Само ще ни закара, ако вали иначе ние да се натоварим в количката и да си ходим.
Искам да поздравя Стеф и Сиси за първата страничка. Много е хубава!   bouquet
Сега се връщам да чета от начало тази тема, че съм я пропуснала!  Mr. Green

# 233
  • Кърджали
Да е жив и здрав малкият Томислав на мама Икка! Нека носи само радост на семейството си! И да е добро, хайе от мен да мине, леко палаво дете!
Брей, имам чувството, че май само аз не съм родила... От къде го намери малката този инат, идея си нямам.
Днес за последно ще се помотая из форума, и утре в болницата.... Надявам се само всичко да мине по - лесно и без проблеми и възможно най - бързо да сме си в къщи. И да Ви заваря преместени в подфорума"Родени", че ако седнете да чакате мен, може да чакате и до догодина  Joy

# 234
Момичета, някоя усети ли земетресението?А може и да е било само в района на Сливен,знам ли!Тъкмо се унасях на спалнята и се разтресе леглото.И абажура се клатеше.Ох,дано да е само това, да няма повече. Praynig

# 235
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ТОМИСЛАВ НА МАМА ИККА!

САНДРА - май верно ти ще закриеш форума. На малката от сега и се ще да е в класациите.

# 236
  • София
Пак стана тоя номре с поста, как ги изтривам просто незнам  #Cussing out За първата страничка - аз винаги съм я харесвала, нямам никакви претенции, страхотна е!
ЧЕСТИТО НА ИККА, ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е ТОМИСЛАВ!
Честита месечинка на мама Тан и бебенце!

Медула,СисиМерси за отговорите и брошурката.
Кейти, първо мия, после беля, пасирам на кухн робот, изливам във формички за лед, замразяват се и ги изсипвам в торбички и ги надписвам. Вчера правих прасковите, днес сливи и кайсии.
Фелисити, ти да не би да пиеш кафе или някакви такива енергизиращи напитки или храни, та да будува? Ох, хич не ти е лесно, помоли някой да те отмени поне за 2ч за починеш и да се успокоиш.
Аманда, аз не мога да седя почеве от 20 мин за оригване, сложи го да спинка под по-висок ъгъл в горната част при главичката, но не само на нея , а на цялото тяло.
За комарите ползвам мрежа за количката и една машинка от Джъмбо я взех , която издава писукащи звуци и ги гони. Закачила съм я най-отгоре над бебка.
Гимнастика и масаж правя по различно време 1 път на ден и не винаги заедно. Не спазвам строго упражненията които ни паказа щото не става винаги.
За кърменето - най-важно е да е спокойно около детето, иначе усещането и за майката и за него са по-лошя вариант. Азкато кърмих за първи път и чувството беше, че съм го  правила и преди  newsm78 не си правете асоциации с мъжа ми обаче  Joy
Не оставям бебето да си реве само, винаги съм до нея да я утеша. Когато е мнооооого нервна й говоря мило и нормално, докато мъжа ми сумти наоколо нервен ,ч е изживявала стрес.  Crazy децата имат нужда от нас Peace
БонТони, у нас баби ниет Peace точно за това. за майка ми честно казано ми е мъчно, но тя е на 1 мин от вкъщи и идва често на визитация.
Миласара, ох много готино при вас, а сина ти ми идва да го разцелувам с тази реплика.
Тани, весело бабегостуване!
Славена, при нас има само гръмогтевици ама земетресение  Shocked дано несе повтори.

# 237
Е, това не е истина, писах, писах и ми се затри поста, уф... 
А - честито августовско юлче м/увременно!
Не ми се пише всичко пак, но все пак да възпроизведа една част Joy
Сиси, имаш ли идея откъде човек би могъл да я намери тази борина - нищо не ми хрумва?
И мами - какво правите за визуалната стимулация? Сложили ли сте играчки, започват ли да се заглеждат бебчетата по тях, правите ли нещо специално?

# 238
  • София
Здравейте момичета,

Нашият Тони сега спинка и след малко ще папка, та използвам момента да драсна някой ред.
Пъпчето му падна на 17-тия ден и днес ще му е първата истинска баня, която очаквах с нетърпение. Днес бяхме на консултация и е пораснал с 3 см и 730 грама за 17 дни. А пък моя мъж непрекъснато ми казва "Да знаеш Тони е гладен". За коликите му давам чай на Хип от копър и капки Биогайа, но от днес ще включа и Еспумизан. Някоя от вас дава ли на своето слънчице Еспумизан, дали сте доволни???.
Тони се събуди, така че отивам при него.
До скоро!!!

# 239
  • Canada
Славена80, при нас земетресението се усети много силно въпреки че сем на нисък етаж. Но все пак епицентърът му е доста близо до Варна... Много неприятно беше. Rolling Eyes
Сиско75, аз ползвам Еспумизан, но от вчера и не мога да дам все още становище дали действа...

Общи условия

Активация на акаунт