*ФОНД АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ* - кой до къде е!

• 103 682
  • 930
  •   1
Отговори
Момичета нека тази нова темичка донесе на всички Вас много късмет и бебета  Praynig Hug

----------------------

Стари теми:
Правилник за Център "Фонд асистирана репродукция" от Държавен вестник от 20.03.

-----------------------

Ето и няколко полезни материали, надявам се да са от полза.
Моля, който намери още, да ми пише за да ги добавя.

Част от правилнка на Фонда!

Фонд за асистирана репродукция  

Фондът финансира:
1. тубарен стерилитет при жената (МКБ-X: N97.1):
а) липса на маточни тръби двустранно (оперативно отстранени);
б) едностранна липса с контралатерална непроходимост или стеноза;
в) двустранна непроходимост на маточните тръби (вкл. след стерилизация);
г) едностранна непроходимост с контралатерална стеноза;
д) двустранна интерстициална или истмична стеноза;
е) състояние след пластика на маточните тръби най-малко 12 месеца след пластиката, при положение че не е настъпвала вътрематочна бременност;
ж) ендометриоза, засягаща аднексите и свързана с безплодието при жени над 35 години, а при жени до 35 години - само след лечебен курс с агонисти на гонадолиберина по програма на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), след края на което в продължение на 6 месеца не е настъпила бременност;

2. стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):
а) обструктивна аzoospermia, при положение че са налице данни (клинични и хистологични) за наличие на достатъчна сперматогенеза;
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;

3. стерилитет при жената, свързан с липса на овулация поради LUFS;

4. безплодие с неизяснена чрез конвенционалните диагностични методи етиология.

Необходими документи:
За организационно и финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция жената, която желае да се подложи на ин витро процедура, подава заявление по образец съгласно приложение № 2, към което прилага:

1. медицинска документация, удостоверяваща наличие на индикации по чл. 26, както следва:
а) за тубарен стерилитет при жената - документи от извършването на един или повече от следните методи: ХСГ и/или лапароскопия, и/или лапаротомия; ехографското изследване не е доказателствен метод;
б) при мъжки фактор - документи от извършването на два или повече спермални анализа с най-малко един месец между тях в повече от едно лечебно заведение, получило разрешение по чл. 131, ал. 1 от Закона за здравето, последният от които е извършен преди не по-повече една година преди подаване на заявлението; ползват се критериите на Световната здравна организация (СЗО) за нормоспермия, като е желателно поне едно от изследванията да е с морфология, оценена по стриктните критерии на Крюгер;
в) стерилитет при жената, свързан с липса на овулация поради LUFS - документи относно поне три цикъла с ехографски разчитания и снимки;
г) безплодие с неизяснена чрез конвенционалните диагностични методи етиология - данни за безплодие в период най-малко две години, лекувано чрез конвенционални методи, вкл. с реализирани минимум четири цикъла с вътрематочни инсеминации (IUI);

2. етапна епикриза, в която задължително се отбелязва и липсата на контраиндикации съгласно Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция;
3. медицинска документация, удостоверяваща липса на липсващ или ограничен яйчников резерв със стойности на ФСХ повече от 12,5 mIU/ml;
4. копие на лична карта, заверено от заявителя с гриф "вярно с оригинала";
5. декларация, удостоверяваща липсата на кръвно родство по права линия и по съребрена линия до четвърта степен между заявителката и нейния партньор, по образец съгласно приложение № 3;
6. информирано съгласие от заявителката и партньора по образец съгласно приложение № 4;
7. декларация от заявителката, че не е поставена под запрещение, по образец съгласно приложение № 5, освен в случаите по т. 3.1 от раздел IV на приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1 от Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция;
8. декларация от партньора на заявителката, че не е поставен под запрещение, по образец съгласно приложение № 6, освен в случаите по т. 3.1 на раздел IV от приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1 от Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция.

Информация от StefiZ от www.zachatie.org
1. Фонда НЕ финансира вече започнали опити Инвитро и Икси, както и не възстановява средства за направени такива.
2. Документите се подават на адрес: гр. София, бул. "акад. Иван Гешов" 15, Център по хигиена, ет. 11, ст. 36. Не е задължително да се подават лично и на място, може да се изпращат по пощата, с куриер или някой друг да ви ги занесе.
3. Задължително е да имате епикриза, в която да е описано ясно какъв е проблема при вас, а когато се касае за неизяснен стерилитет по чл. 26, ал. 1, т.4 и съответно изискването за 4 инсеминации съгл. чл. 31, ал. 1, т.1г. трябва да имате документ удостоверяващ извършените процедури (кога и къде).
4. Задължително е прилагането на изследване на ФСХ, което задължително трябва да е подпечатано и подписано от лекар, а не само печат от лабораторията.
5. Не се изискват задължително другите хормони, както и изследвания за Спин, васерман и т.н.
6. На документите, които прилагате копия пишете вярно с оригинала и се подписвате.

Информация от ninkata80
Необходими изследвания
При жената:
Хормони-ЛХ,ФСХ,ТСХ,Е2
СПИН,Васерман,Хепатит B и C
Кръвна група
При мъжа:
СПИН,Васерман,Хепатит B и C
Кръвна група
Спермограма /когато двойката кандидатсва по индикация-мъжки фактор,се прилага и втора спермограма от друг инвитро център/
Документи:
6.Експертно становище( изготвено и подписано е от лекуващия лекар и е във папката със заявлението и деклараците които трябва да попълним)
7.Заявление и декларации
8.Копие от удостоверение за граждански брак,ако е приложимо
9.Копие от личните карти
10.Епикризи и/или протоколи от оперативни интервенции,когато са приложими

Готовия набор от документи може да занесете на следните адреси:
пл.Света Неделя 5
бул.Ал.Стамболийски 46
бул.Ак.Иван Гешов 15 -Център по хигиена

За информация:
8953148 и 8953146 - информация за подаване на документите
8953137 - информация дали е разгледана,одобрена и кога може да се получи заповедта на даден номер.

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 18:48 от Dreаming

# 1
Първа съм не мога да повярвам
Аз в петък си взех заповедта,но моя док излезна в отпуска и чак септември ще се видим.

# 2
Cveta,желая ти успех и стискам палци  love001

# 3
  • София
Тани,чудна е темичката така.   bouquet
Аз пожелавам да открием сезона на есен запомнящо се и положителните тестчета благодарение на Фонда да валят като дъжд Simple Smile
От сърце се моля за всички ни час по-скоро да сбъднем Мечтата си и най-сетне и на нашата уличка да изгрее слънчице Praynig Praynig Praynig
Вярвайте момичета,Чудото предстои Hug

А иначе за мен по отношение на Фонда:номер 481 съм,взех заповедта от д-р Лалев,занесла съм я в Клиниката,имам час за преглед за 15.09 за започване на втори опит и нядявам се успешен,пациент съм на д-р Стаменов и д-р Персенска-ЦРЗ"Надежда"

# 4
ninkata80 защо толкова късно, при положение че си била 481 номер?По твое желание ли ще почваш тогава или.....?След като се вземе заповедта не се ли почва тогава , а ти ще чакаш чак до 15.09.Не си ли си я взела юни месец заповедта?

# 5
А Embarassed Embarassed ,забравих да напиша до къде съм-още съм в процес на чакане за одобрение над 2600 номер,но ме заинтерисува темичката.Ще се включвам и чета  с удоволствие ,за  да се информирам за нещета след вземанетом на заповедта и най-вече да подкрепяме всички момичета приключили с процедурата(успешна   bouquet  или неуспешна Cry).Успехи на всички  Hug Hug Hug и не се предавайте преследвайте  до край мечтата  си! EFP preggo newsm32 newsm32

# 6
  • София
Здравейте и от мен!От записалите се до тук в темата,аз явно ще остана най-дълго да ви следя и надявам се да ви се радвам,номерът ми е мноооого близо до 3000.Много късмет и много положителни емоции на всички! Grinning Hug

# 7
  • София
Лилка заповедта я взех на 29.06 на 1.07 я занесох в Клиниката,единственият месец в който можеше да направя опита беше юли,защото август почиват и понеже не ми се щеше точно в най-големите жеги да е,а и отделно преди 4 месеца имах абразио от първия опит и реших по-добре септември-октомври да е,няма да ги има горещините,а и организма ми ще се е възстановил напълно и подготвен за прием на нови ембриончета Simple Smile

След като се вземе заповедта не се ли почва тогава
Имаме 6 месеца от датата на взимането на заповедта да направим опита,в случая моят срок изтича на 29.12

# 8
Благодаря за отговора и ти желая, да се е възтановил по-най добър начин организма и този опит да е положителен EFPУСПЕХ!!!!! Hug

# 9
 Hug Хайде здравейте и от мен! И аз се присъединявам към групичката!Номера ми е малко преди 2000, така че есента...или зимата... е и моето време!!!! Ще успеем, сладурчета! Вярвайте в мечтите си! Hug Hug Hug

# 10
Изпитвам отдавна потребност да пиша по темата за т. нар. "безплатното" ин витро осъществявано чрез фонда.Бях 464 номер, след 3 месеца се обадих и разбрах, че съм одобрена.Януари месец направих своя първи, платен(заедно с кръвните изследвания и лекарствата за един месец след това ми струваше около 7500 лв)    и несполучлив опит ин витро(получи се уж рядко срещана тубарна бременност и беше махната едната тръба).Така, че ми се даваше още една възможност да опитам.Есента ставам на 41 години и нямам много време за губене.Започнах почти веднага- на 16 юни.Сега вече съм във втория ден след трансфера.На тръгване от клиниката ми беше казано, че скоро ще направят преценка колко трябва да доплащам за ин витрото и на два пъти се подписвах на празни формуляри, които тепърва ще се попълват от клиниката(те си знаят как).Досега платих само 45 лв за хормони на първия ден; цитонамазка и секрет-65лв;кръвна картина-30лв;отървах спин и васерман, защото преди 6 месеца правих такива.С "трепет" чакам обаждането от клиниката, защото не знам каква сума да очаквам.

# 11
Здравейте момичета  Hug честито на одобрените и късмет на чакащите.
Аз да попитам след първата неуспешна процедура от фонда , някой има ли представа как се процедира по въпроса за втората какво и как се подава и ще се чакат ли всички подадени до сега ? и как може да се смени клиниката?

# 12
  • София
моля ви някой , който е приключил вече своята процедура да ни каже горе- долу колко е доплатил / ако е доплатил изобщо/ и с каква стимулация е бил, доколкото съм запозната фонда финансира само дълъг протокол.

# 13
Здравейте момичета благодаря за новата темичка  Hug
Записвам се с пожелание за много успех на всички момичета, които чакат като мен (моят номер е 2173)  щастливото обаждане,на които им предстои процедура и които чакат да видятат така желаните  EFP
Много стиснати палци имате от мен и силни прегръдки  Hug Hug Hug
Успех!

# 14
Здравейте и от мен!От записалите се до тук в темата,аз явно ще остана най-дълго да ви следя и надявам се да ви се радвам,номерът ми е мноооого близо до 3000.Много късмет и много положителни емоции на всички! Grinning Hug

Чарес,споко,мила, ще сме 2-те Simple Smile Аз съм даже след теб, 3 203 номер .
Успех на всички желая ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт