Домашно смляна пилешка кайма

• 7 034
  • 20
  •   1
Отговори
Заради жегите, не  ми се купува друго месо освен пилешко, та се чудех, някой от вас правил ли си е домашна пилешка кайма. И после как се ползва, то месото не е тлъсто, трябва ли да се смеси с някаква мазнина, за да не изглежда като сухи трици в мусаката например. Всеки съвет ще ми дойде добре ...  Hug

# 1
  • Бг
Привет. Да, аз съм си правила пилешка кайма, не е лоша. Вземам филе гърди и с машинка за месо си го смелвам. Малко кашкаво става, но е отлично на вкус. Мога да ти предложа и вариант пилешко и телешко. Също не става зле, аз лично съм правила кюфтета от такава кайма и стават отлични. В зависимост от предпочитанията ти можеш да експериментираш с повече или с по-малко телешко. Аз това с телешкото го правя, т. к. само телешкото на кайма ми идва сухичко. Пробвай и после сподели за резултатите.

# 2
Привет, Simple Smile
ами да ти кажа честно нещо не мога да се разбера с телешкото, мирише ми на кръв. Ще пробвам обаче да запържа хубаво с повече масло или олио, за да не е сухо месото. Ще видим какво ще излезе ..Simple Smile

# 3
Ako e  за кифтаци може да се свари и накъса бялото месо после да се добавят брашънце малко, бирка,подправки, магданоз и бум в тиганчето.....клиопват се, не се оформят...неверотни са...много бира и бяло вино върви с тях...мммм мляссс

# 4
Ахааа, като шницелчета значи, ще се пробва непременно Wink

# 5
Аз използвам само такава кайма.Аз също я правя само от пилешки гърди,но смилам на по -едро и си става нормална пилешка кайма.

# 6
Нещо, да ви кажа, в последно време на няколко пъти някой ми разказва какво слагат  какво слагат в каймата, която се продава и абсолююютно се отказах да купувам ..

# 7
И аз редовно меля пилешко филе на кайма с кухненския робот...
Правя с нея мусака,пълнени чушки,пълнени тиквички,лозови сърми,кюфтета....Всичко...
Ако се правят кюфтета трябва в каймата да се добави водичка и 1-2 с.л. кисело мляко.Стават страхотни,сочни.

# 8
  • София
ох, съжалявам за спама - ама кога имате време за всичко това?
Аз едвам смогвам от работа да сготвя нещо по нощите...

# 9
Ми и аз съм все по нощите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ама тя каймата става за 2 минути в робота....Хич не ми коства никакво време....Особено ако ще правя кюфтета...Бухам лук,подправки и месото и за две минути е станала  Laughing

# 10
  • София
Ама тя каймата става за 2 минути в робота....Хич не ми коства никакво време....Особено ако ще правя кюфтета...Бухам лук,подправки и месото и за две минути е станала  Laughing

Нямам робот, Мастерче  Embarassed Кофти, ама много пари...

# 11

Нямам робот, Мастерче  Embarassed Кофти, ама много пари...
Разбирам,няма нужда от срамуване тука....За съжаление такава е ситуацията в наш'та държава.....
Ако не можеш робот,може да си вземеш тип блендер...Не можах да намеря картинка да ти покажа....Има купа голяма има приставка за кремове има ренде и нож...Някъде под 100 лева е вече.....Върши прекрасна работа за всичко за което се сетиш.....Ако открия снимка ще си добавя поста... Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 12
  • София
Аз имам миксер Бош, който има купа с нож. Дали в нея ще стане?  newsm78

# 13
Екстра!!!  Hug Hug Hug Hug Hug

Виж аз имам такова в къщи..
http://www.onlinetrading.bg/product/kuhnenski-kombain-moulinex-d … o-masterchef.html

# 14
  • София
Екстра!!!  Hug Hug Hug Hug Hug

Виж аз имам такова в къщи..
http://www.onlinetrading.bg/product/kuhnenski-kombain-moulinex-d … o-masterchef.html

Ето го моето приблизително - малко по-различна е формата на купата, ама е таквоз. Дали ще стане? Ако да - остава само да ми пуснеш една рецепта какво да правя  Mr. Green

http://www.namerimi.com/pics/110/i/files525/122755532265.jpg

Общи условия

Активация на акаунт