Математически турнири 2

• 60 853
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Моя хубавец е решил вярно само 9 задачи ConfusedКато е можел поне още 5 да реши, защото са елементарни, по-трудни от тях е решил Rolling Eyes
Моята (3 кл) е решила вярно 7. Като се има предвид, че й е второ участие, а първия път беше последна (без решена задача) съм доволна. Учудих се само, че задачите бяха общи за 3 и 4-ти клас.. Не ми се вижда редно. Това практика ли е?

# 121
Моя хубавец е решил вярно само 9 задачи ConfusedКато е можел поне още 5 да реши, защото са елементарни, по-трудни от тях е решил Rolling Eyes
Моята (3 кл) е решила вярно 7. Като се има предвид, че й е второ участие, а първия път беше последна (без решена задача) съм доволна. Учудих се само, че задачите бяха общи за 3 и 4-ти клас.. Не ми се вижда редно. Това практика ли е?
Не знам Лекси дали е практика, но мисля, че често се прави това ThinkingНе е редно, ама...хммм.
Моя за сефте ходи на състезание, а и за сефте е на тези курсове/все не успявах да го запиша миналата година, за което много съжалявам/ Tired

# 122
Искам да попитам следващото състезание , което ще бъде на 7-ми как ще се проведе, като преди обяд сме на курса ThinkingИма ли някъде изложена информация?

# 123
Учудих се само, че задачите бяха общи за 3 и 4-ти клас.. Не ми се вижда редно. Това практика ли е?

Да. За някои турнири е практика да обединяват по два набора в една група. В Кенгуруто правят същото. Не е честно към по-малките, ама светът да не е честен случайно?

# 124
  • София
Shoni, моята не ходи на курсове, но евент. планирам догодина да я запиша на тези към СМГ и да се опита да кандидатства там, ако има влечение (още не мога да преценя). А синът ти на тези курсове ли ходи или има и други? 
Писахте, че вече има резултати за два града, но аз не виждам нищо на сайта Thinking На мен квесторите ми казаха, че резултати ще има чак в края на седмицата. Дано са се презастраховали. (то не, че не е ясна каква сме я свършили  Laughing)

# 125
Да, на тези курсове ходи, те са 1 път в събота-2 астрономични часа.По 30-тина деца в група/множко са, но няма как Confused/
иначе от тук    разбрах за отговорите на задачите и ги сравних с тези на сина ми.

# 126
Искам да попитам следващото състезание , което ще бъде на 7-ми как ще се проведе, като преди обяд сме на курса ThinkingИма ли някъде изложена информация?
http://rio-sofia-grad.com/
Тук има малко информация за Софийския математически турнир. А, докато се ровех, се оказа че се появил и календарният план на състезанията за тази година.
http://84.242.167.12/uploaded_files/kalendaren%20plan2010.pdf

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 08:07 от Анонимен

# 127
Здравейте,
търся задачи, давани през годините на Софийски математически турнир за  3ти и 5 ти клас. Благодаря, предварително Hug

# 128
В Математическата Читанка има задачи от този турнир, даже сина ми, който ходи на курс при Савова имат за домашно на 132 стр. мисля беше.

# 129
  • Sofia
Добро Утро Красавици Grinning
 Ками Благодаря за задачите Много си миличка!!!
Хубав ден и успех на Математическия турнир на 7!!!
Дано да сме здрави и да участват всички които желаят!!!

# 130
  • София
Като гледам и ние сме решили 7 задачи.
Моето момче не си посикало чернова, били свършили листите, бяха ни казали да носим само химикалка.

Та е решавал наум и сега е разочарован, не иска да ходи вече на състезания. Аз съм доволна като за първо състезание и решаване без чернова.

Поне му обяснихме че ако не може да реши една задача, е по-добре да не попълва на око отговор, защото за грешен отговор дават 0т,
 а за непопълнен 3. Сметнахме заедно че щеше да има повече точки ако не се надява на късмета си. Това е добър урок.

# 131
В Математическата Читанка има задачи от този турнир, даже сина ми, който ходи на курс при Савова имат за домашно на 132 стр. мисля беше.
мерси, този тест и яз го видях, имах предвид дали има някакъв архив някъде или някоя майка да разполага с такива и да ни изпрати? newsm78

# 132
Поне му обяснихме че ако не може да реши една задача, е по-добре да не попълва на око отговор, защото за грешен отговор дават 0т,
 а за непопълнен 3. Сметнахме заедно че щеше да има повече точки ако не се надява на късмета си. Това е добър урок.
То и затова така се оценява. За да не си играят на тото.

А някой ще има ли възможност да снима задачите за 3-4 клас от Черноризец?

# 133
[мерси, този тест и яз го видях, имах предвид дали има някакъв архив някъде или някоя майка да разполага с такива и да ни изпрати? newsm78
[/quote]

http://www.math.bas.bg/talents/bg/math/zadSMTbalg_Z.pdf

# 134
Софийски математически турнир-регламент: http://www.math.bas.bg/talents/bg/math/pres_smt_%20bul.pdf

Общи условия

Активация на акаунт