Математически турнири 2

• 60 857
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
А направи ли ви впечатление, че Софийския математически турнир и Есенния математически турнир са в един и същи ден?

# 136
Във Варна ли е това  ?
има вече резултати също  Hug

# 137
Във Варна ли е това  ?
има вече резултати също  Hug

Аз понеже следя Третокласниците...
Браво на Варна. Ами много добри резултати там виждам.
Като имам предвид кой е отговорник на състезанието за София, предполагам че резултатите за били готови още вчера.
Дали софиянци изчакват да получат обработката на резултатите от всички градове и тогава да ги качат???

# 138
  • Sofia
Знае ли някой дали в училищата, в които се е провело състезанието няма списъци? За София става въпрос!

# 139

Дали софиянци изчакват да получат обработката на резултатите от всички градове и тогава да ги качат???

В София винаги всичко качват последни. Не знам защо.

# 140
Браво на Варненските деца. 120 точки. Това е страшно висок резултат!
В София винаги последни публикуват наистина.
Утре ще ми донесат книжката със Софийски математически турнири.

# 141
Здравейте!
Дали някой може да качи задачите от Черноризец Храбър за 4 клас.
Благодаря предварително!

# 142
  • София
Извинете, че нахълтвам в темата ви, но предполагам, че тук бихте могли да ми отговорите.
 Снощи по новините чух, че български деца са се класирали на 2(мисля) място в международна олимпиада по математика. Разбрах, че има и деца от 107 у-ще, но не стана ясно основният отбор от кое у-ще е. Заподозрях СМГ, но на сайта им нищо не пише, та може и от друго у-ще да са. Моля ви, ако някой има инфо, да каже.  Peace

# 143
  • София и там където не се пуши
Извинете, че нахълтвам в темата ви, но предполагам, че тук бихте могли да ми отговорите.
 Снощи по новините чух, че български деца са се класирали на 2(мисля) място в международна олимпиада по математика. Разбрах, че има и деца от 107 у-ще, но не стана ясно основният отбор от кое у-ще е. Заподозрях СМГ, но на сайта им нищо не пише, та може и от друго у-ще да са. Моля ви, ако някой има инфо, да каже.  Peace

Децата, които вчера дадоха, че са на първо място са САМО от 107-мо. Да им е честито. Златни медали и с голяма разлика от следващите. Не зная дали някое друго училище е участвувало.

# 144
  Струва ми се, че в новините споменаха две училища? Май беше нещо като 125-то. Възможно ли е?

# 145
Хванах края на репортажа - разпознах три от децата - чух само 107-мо, а ако някой го немери в новините на Нова телевизия да го пусне. Съпругат ми каза, че е гледал по ВТV по обширен репортаж. Може още да не са ги качили в нета.
Днес пих кафе с родители от 107-мо и те ми разказваха, как децата са се вълнували, правили са плакат или плакати и някои от тях са отишли дори до летището. Децата са много щастливи.

# 146
# 147
  Струва ми се, че в новините споменаха две училища? Май беше нещо като 125-то. Възможно ли е?

Значи си права, явно всички са се радвали, без да кажат точно кое училище между родителите. Да им е честито и на 125-то и 107-мо .

Имаме си златни медалисти  bg bg bg в България.

Благодаря за линка към репортажа.

# 148
Честито на децата и браво на преподавателите им !

# 149
Има международни олимпиади, на които ходят първенците на съответните държави (национални отбори). Има и олимпиади, на които участват отбори по заявка.  В СМГ например от година насам се готвеха за Хонг-Конг (няколко тура вътрешни изпити + подготовка на класираните) , което минава за неофициално световно първенство. Но заедно с тях са се готвили да участват и други училища. Да, ама състезанието в Хонг Конг е било отменено и сега разбрах, че това е алтернативно състезание, за да не се похаби трудът на децата. Явно 107 и 125 са се решили на този вариант, а СМГ май не. Доколкото знам в СМГ малките ученици се готвят за някакво състезание във Филипините.
Споделям това не като голям разбирач, а за да дам скърпена от тук- от там информация, понеже виждам, че има интерес.

Общи условия

Активация на акаунт