Математически турнири 2

• 60 762
  • 762
  •   1
Отговори
# 360
" Иван Салабашев" - 05. 12. 2009 - от втори клас
КМС - 12. 12. 2009 - от първи клас

# 361
Привет на всички  bouquet.Синът ми е 1кл. и проявява засилен интерес към математиката ,но в рамките на това което учат в у-ще.Тепърва мисля да му потърся допълнително някаква книжка със задачи.Ако можете нещо да ми препоръчате или да ме упътите къде да чета из по-стари теми по въпроса.
Коледно МС 2005, 2006, 2007:
http://www.smb-ruse.com/materials/KMS.zip

Тази година ще се проведе на 12.12. Повече инфо тук: http://iztok-smb.hit.bg/

Задачите от 2008-ма са тук: http://iztok-smb.hit.bg/kms2008.pdf

Тук ще намериш задачи и от великденското МС: http://www.smb-ruse.com/index.php?p=archive

Има една книжка "Математически състезания 1-3 клас", в която има задачи от Коледното и Великденското МС.

# 362
  • Русе
Моля, ако някой може да даде линк с инфо в кои градове се провежда  " Иван Салабашев" - 05. 12. 2009 ?

# 363
  • Варна
Момичета от Варна, има ли информация кога ще бъде Коледното състезание? На сайта на Славейков ли да следя?

# 364
Момичета от Варна, има ли информация кога ще бъде Коледното състезание? На сайта на Славейков ли да следя?
Днес щерката ми каза, че е на 12.12.

# 365
  • Варна
Благодаря ти. Утре ще се обадя в училището и ще питам.

# 366
  • Варна
Flash, може ли после да споделиш информацията, моля Simple Smile

Аз още се боря с протести на второкласниците от типа на "Защо да ходим като не победихме на Великденското миналата година?" Laughing Човечетата са убедени, че или печелиш едно състезание, или изобщо не се захващаш с него. Но с дружна коалиция на мамите ще се справим с убеждаването на протестиращите Wink
Виж първолаците са надъхани, защото ще им е за първи път.

# 367
Едно въпросче от новак. За Европейското кенгуру трябва ли детето да знае английски език? За Австрлийското май трябва. И още нещо: за първи клас отнасят ли се тези състезания или са от втори нататък? Благодаря Ви

# 368
Европейското е на български, провежда се през пролетта и е за деца от 2ри клас нагоре. Австралийското се провежда през август и задачите са на английски, но не знам от кой клас е.

Състезанията за първи клас са: Коледно, Великденско и това на Съюза на началните учители.

# 369
Европейското е на български, провежда се през пролетта и е за деца от 2ри клас нагоре. Австралийското се провежда през август и задачите са на английски, но не знам от кой клас е.

Състезанията за първи клас са: Коледно, Великденско и това на Съюза на началните учители.

СУПЕР много ти благодаря

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 09:57 от Александра

# 370
  • Варна
Звъннах, казаха ми. На 12 декември ще бъде Коледното математическо състезание. От вчера са започнали да записват децата, таксата е 6 лв, в някаква стая на втория етаж става това, на място упътват.
Хайде, успех на дечицата!  bouquet

# 371
Може ли още въпросчета за явяващите се за първи път първолаци на Коледното състезание в София? От 119 у-ще не можаха да ми отговорят.
1. Децата с индивидуална скорост ли решават всички задачи или прочитат първата задача, дават нужното време за решаване и приключват, после прочитат втората, дават време и т.н.
2. В първи клас още не могат да четат. Как действат с недочулите, недоразбралите условието?
3. До 12.12.2009г. ще са взели числата до 10 мисля. До това ниво ли е състезанието, или се очаква децата, които се явяват на него да са по-напред от общата "маса" - в най-добрия смисъл на думата, разбира се.
4. И последно: правилно ли съм се ориентирала (след като изчетох и разгледах сайтовете) - състезанията, организирани от Сдружението на началните учители са на ниво, което трябва да се покрие за съответния клас и не повече. Нещо като контролно, но на национално ниво, по-елементарни задачки, или общо взето - покриване на минимума. А Кенгурата, Великденски, Коледни и Иван Салабашев и други специализирани са за деца, показващи явен математически талант, по-сложни са и са над нивото на общата "маса" или минимума познания за сътветния клас? Та така ли е?

# 372
  • Варна
Моето миналата година беше в 1ви клас. Не им четат и обясняват условията. В стаята са деца от различни класове, не са отделно първокласниците. Всеки си чете условието... и решава със собствена скорост:-)

# 373
Можете ли да ми кажете в кои у-ща в София ще се проведе мат. състезание "Иван Салабашев"? Интересуваме конкретно за  125-то? И евентуално за СМГ или 119-то?

# 374
  • България, София
Можете ли да ми кажете в кои у-ща в София ще се проведе мат. състезание "Иван Салабашев"? Интересуваме конкретно за  125-то? И евентуално за СМГ или 119-то?

В СМГ на 5-ти декември. Такса 6 лв.

Общи условия

Активация на акаунт