Математически турнири 2

• 60 652
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
  • най-шареното място
половината е 6  
това е задача за първи клас - само дето трябва да я четат Simple Smile

# 721
  • Бургас
Щом един шокалад струва 6 лв. и още половината от цената на същия шоколад, следва че 6+половината=2 половини. Една половина е 6 лв., тоест целият шоколад струва 12 лева.

# 722
  • София
Привет!
Сега разгледахме задачките за 2 клас, но условието на 3-та задача ми извади очите и не успявам да си го обясня  Simple Smile."3. Един шоколад струва 6 лв. и още половината от цената на същия шоколад. Колко лева струва целият шоколад?"

мноооого скъп този шоколад - 12лв. , Laughing колкото две големи Милки

# 723
Мер
Щом един шокалад струва 6 лв. и още половината от цената на същия шоколад, следва че 6+половината=2 половини. Една половина е 6 лв., тоест целият шоколад струва 12 лева.
 bouquet Мерси! Обяснението ти е чудесно! Това е задачата, с чието обяснение не се справих Simple Smile. Девойката ни е объркала тази и деветата задача - каза, че такива не е решавала досега.

# 724
Изключително нелогично ми звучи.
Освен това, масово на тази задача децата са дали за верен отговор- б)9.

# 725
  • Бургас
Звучи ти нелогично? Опитай се да го разбереш. Това е задача с уловка, занапред ще са масово такива.

# 726
  • София
Xylometazolin ,браво на детето ти, както и на организаторите, толкова бързо да проверят и да са готови с резултата!Това в кой град е ?

# 727
Звучи ти нелогично? Опитай се да го разбереш. Това е задача с уловка, занапред ще са масово такива.
Опитвам се и едвам вденах, иде ми да се обеся! Crazy

# 728
Мдам, това имах предвид и аз Simple Smile

# 729
  • Бургас

Ааа, сАкън! Недей така.  Joy
Аз какво да кажа като вече има задачи от на щерката в 6 клас и ми се опъват да ги реша.
Имаш време за подобни закани  Mr. Green

# 730
Ние сме в Плевен и синът ми е на 10 място от 110 деца - 3 клас, 41 от 60 възм. точки. Като резултат 7-ми поред Simple Smile

# 731
  • Sofia
За София има ли излязло класиране?

# 732
Още не, но тук го очакваме: http://www.iztok-smb.hit.bg/rezultati.html .

Миналата година излезе след 2-3 дни, ако не греша.

# 733
  • Sofia
online благодаря ти!  bouquet

# 734
Тази вечер си мислех по постовете за писането с моливи. Ами, може би, поне за малките е било редно да се каже, че се изисква да се пише с химикал щом има такава практика в някои у-ща в 1 клас да се пише с молив. Няма да отнеме повече от 30 сек. Сетих се, че на Австралийското кенгуру пък трябваше май да се пише с молив. Тогава и на нас ни беше шантаво.

Общи условия

Активация на акаунт