Математически турнири 2

• 60 657
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
...и за останалите класове съм намерила отговорите...
На предходната страница има линк със задачите и отговорите за всички класове.  Peace

Да допълня, че това състезание (поне в София) традиционно има два варианта - за всички училища и за математически гимназии. И общото класиране, което се публикува, не вклюва математическите гимназии. Миналата година 125 СОУ намазаха от този двоен регламент като се писаха "обикновено" училище и обраха първите места. Посоченият линк също е за обикновените училища и ако има майки на деца от СМГ, НПМГ и 107-о да не се доверяват на тези задачи.

# 706
  • Sofia
Някой знае ли кога ще излязат резултатите?

# 707
  • Варна
ето отговори за всички класове
http://www.slaveykov.com/subcategories.php?catid=6849

# 708
  • Варна, морето и сините вълни!
А когато състезанието е конкурсен изпит отново ли ще бъде така?

За съжаление да! Затова, за да оцелееш-класиращ, трябва да си почти перфектен, ако нямаш рамо,ритни,ушенце или тоалетна Peace

# 709
  • София

За съжаление да! Затова, за да оцелееш-класиращ, трябва да си почти перфектен, ако нямаш рамо,ритни,ушенце или тоалетна Peace

това последното изказване е много обидно, сигурна съм че тук в тази тема четат  и пишат много майки, чийто деца се справят без тези методи и това обощение най-малкото ще ги подразни

# 710
Детето трябва да отиде и покаже какво може, а не е задължено да знае предварително регламента. Това е работа на организаторите.
Обикновено организаторите изпращат писма до училищата с регламента на състезанието. В нашето училище поне винаги е така. Аз лично не бих изпратила детето си на състезание, чиито регламент не ми е известен, както и без да му дам известни наставления относно това как да работи.

В случая липсата на информираност се използва във вреда на децата, които идват като "гости".

Ами вземете мерки, не ходете като на гости! Защо прехвърляте цялата вина върху организаторите? Коледното състезание се провежда от години и не е трудно да се получи информация относно регламента и начина на провеждане. Тук във форума има много майки, които с удоволствие биха отговорили на всечките ви въпроси.
това последното изказване е много обидно, сигурна съм че тук в тази тема четат  и пишат много майки, чийто деца се справят без тези методи и това обощение най-малкото ще ги подразни.

Наистина е обидно. Има много деца, които успяват без да им " шушнат на ушето", без да ходят през десет минути до тоалетна и без да са перфектни.   Peace Нека не разсъждаваме от позицията " гроздето е кисело".

# 711
  • Бургас
Хахаха, и тук ли се започна? Момичета, не прекалявайте! Naughty
Аз пък не се обиждам, познавам си дещерята. На всички състезания е сред първите 5 позиции в окръга. На миналогодишното коледно беше на първо място, на това стана ясно, че пак ще е. На приемния изпит за ПМГ също беше на първо място. Повече от ясно е че няма гръб, подшушване и тн. (не ми се цитира, за да не вдигам самочувствието на "колежката", която се изказа. Пък и без това я прочетох по диагонал)!

И не е нужно децата да са на всяка цена добри в математиката. Голяма част от правилата се учат, но желанието да решаваш задачи е много важно. При някои хора е като хоби, предизвикателство и т.н.
Важното е обаче докато са малки да участват в разните турнири, с цел да придобият опитност и да претръпнат.  Peace

# 712

За победа в такова състезание дават диплома, някаква дребна наградка и...толкоз. Кой ще си плюе на достойнството да търси успех с нечестни средства за такава нищожна награда? Само някой пълен комплексар би направил това, но ще плати висока цена - няма да знае реалното ниво на детето си и ще го научи все да търси заобиколния път.

Впрочем детето ми ходи на състезания от 4 години и не ми е казвало за такива изцепки. Можеби това се среща само при малките от 1-2 клас, когато родителите все още са болни от амбиции, а още не са се примирили с обективните възможости на децата си и гледат да "изплуват" с всякакви средства и да си погъделичкат егото ? 

Що се отнася до регламентите - те се знаят предварително. Който не ги е научил - научава урок за следващата година, а не обвинява всички наоколо. Все пак било е еднакво за всички.

# 713
  • Варна, морето и сините вълни!

Ще се самоцитирам за да поясня - когато си си решил задачите правилно, няма как да ти кажат че не си, защото винаги 2+2=4, поне в училищен курс! И за да си сигурен че ще успееш ти трябва да ги решиш, за да имаш място сред тези които са им подшушнали!
Това е! Който иска да се обижда! Аз никъде не съмказала че масово са тези на които им шушнат! Не подскачайте кат ощипани моми и не търсете под вола теле!
Нямам нито болни амбиции нити нищо!
Сина ми не е решил всички задаи, направил е малоумни грешки и аз съм доволна за което! ЩО повечето няма да ме разберат!

# 714
  • Бургас
Сега те разбрах, по-точно!  Peace

# 715
Цитирам от http://www.math.bas.bg/talents/bg/math/KMSproektSMB1.pdf :
--------------------------------------------------------------------
   КОЛЕДНОТО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ
Област: Математика
Характеристики на състезанието:
           - Отворено е за всички
           - Индивидуално
           - Провежда се в градовете София, Плевен, Варна, Русе, Монтана,
               Ловеч, Велико Търново, Горна Оряховица, Ботевград, Разград,
               Бургас, Гоце Делчев, Сандански, Кюстендил, Пазарджик,
               Пловдив и Ямбол
Целева група: Всички ученици, които не са записани в математически или
природо-математически гимназии и училища.
----------------------------------------------

Не всички училища са домакини на състезанието и голяма част от децата се явяват индивидуално. При записването в канцеларията дори не издават разписка, какво да говорим за повече подробности относно "дреболии" като тази дали черновите се преглеждат или дали има право на нова бланка за отговори. Сигурна съм, че всеки родител обяснява, но квесторът определя правилата в залата. Редно е той да обясни на децата, особено на малките. И да им покаже как трябва да се държат на състезание - да не шушнат, подсказват и пр.
Ако това беше сторено, нямаше да има напрежение и да ги пишем тези неща тук.

# 716
Да се отчета и аз  с моята второкласничка. Hug
 Пето място от общо 65 бр ученици. Дадоха й грамота, но нещо не е впечатлена и доволна. Ядосана е, че е на последното 5-то почетно място. Има грешки на елементарните задачи, а последната задача е без нито една грешка и на нея е получила пълни 15 точки. Rolling Eyes

# 717
   Детето трябва да отиде подготвено на състезанието. Да знае, че трябва да чете внимателно условията, да пише ( а не да смята на ум), да прави проверка. То трябва да е наясно, че не бива да преписва и да позволява да преписват от него, че не бива да говори, да подсказва и да слуша, ако му подсказват ( най-малкото - може да го подвеждат); че трябва да пише с химикал и други подобни. Квесторът не може и не трябва да носи отговорност за всичко, макар че си има определени задължения.  Peace

Да се отчета и аз  с моята второкласничка. Hug
 Пето място от общо 65 бр ученици. Дадоха й грамота, но нещо не е впечатлена и доволна. Ядосана е, че е на последното 5-то почетно място. Има грешки на елементарните задачи, а последната задача е без нито една грешка и на нея е получила пълни 15 точки. Rolling Eyes
Браво на момичето! Утре - вдругиден ще разбере колко е ценно постижението й! Особено като я похвалят в училище!   bouquet

# 718
Привет!
Сега разгледахме задачките за 2 клас, но условието на 3-та задача ми извади очите и не успявам да си го обясня  Simple Smile."3. Един шоколад струва 6 лв. и още половината от цената на същия шоколад. Колко лева струва целият шоколад?"

# 719
Аз много се учудих, като видях, че им искат молив. Предварително повторих да пише с химикалката и на черновата и в бланката за отговори.
 Моята щерка каза, че не е имало ексцесии от сорта на подсказване и ходене до тоалетната. Не отричам, че има надарени деца с талант, но аз лично работих с детето си системно. Доволна съм от постигнатото, въпреки че тя не е. Още повече, че това й е първо състезание.
 Не са им събирали черновата, а бях останала с впечатлението, че ще им ги съберат. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт