Обсебваща баба

• 17 605
  • 186
  •   1
Отговори
# 45
Не знам за ревността,но..подкупите хич не ми се струват правилни.Бабата не може да привлече детето по друг начин,ами използва сладкишите,играчките и глезенето .Против това съм!Значи мама трябва да е лошото ченге,а бабата доброто...Мама забанява,а бабата -не.Това правилно ли ви се струва?Не се ли обърква детето така?Мама може да забранява яденето на шоколади всеки ден,ама при баба колко е хубаво...Е,не мога да го приема.Как може изобщо майката да възпита детето си при това положение?

# 46
..........Подкупване със сладкиши/дъщеря ми е предразположена към диабет/,никакви забрани за каквото и да е (не съм съгласна,че може да се позволява всичко-опасно е и не е възпитателно) и черешката на тортата-оплюване на майката от страна на бабата...чак не ми се влиза в подробности..Така ,че майчета не забравяйте ,че няма само бяло и черно-има доста нюанси м/у двата цвята.Разбира се,че децата пораствайки осъзнават много неща и гледат трезво на нещата,но едно малко дете е доста по-лесно да се настрои с/у майката и да се подкупи.
Не съм съгласна докрай с теб. Оплюването си е простотия, а подкупите вървят до време, даже смея да твърдя, че се обръщат срещу този, който си е позволил с подкупи да привлича вниманието на дете....
Детските желания растат с възрастта и едва ли всички прищевки могат да бъдат задоволени.  Mr. Green
И никой не споменава таткото. Това ми направи впечатление.. Отговорността за едно дете я носят двамата родители по отношение на всички решения, касаещи го... Намесата на друг човек само на вас ли прави впечатление!?  newsm78
А това за ревността ми е смешно.  Да ревнувам децата от бабите им!? ooooh! Mr. Green Не ми е присъщо. Точно в този период от живота им, ми се иска да имат и други близки, с които да искат да играят, да излизат на разходка, ..., а не да ме дърпат все за крачола и дъх да не мога да си поема.  Crazy

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 12:00 от luna

# 47
brandjelina има ли възможност да разговаряш открито със свеки да и кажеш притесненията си и ,че те боли от това?

# 48
...Синът ми,който е на 3.6 години изпитва ужасна привързаност към моята свекърва. Но проблема не е в детето. От една година,откакто родих второто ни дете   ...
А дали Ники не се чувства пренебрегнат от теб и затова да търси баба си? Дете с шоколад не можеш го примами. Може би от нея получава вниманието, което му липсва у вас?

# 49

Отговарям на  luna -и двамата с мъжа ми говорихме с нея разумно по този въпрос,но промяна нямаше..освен сълзи и обвинения,че се опитваме да я лишим от любимото й внуче,което наистина не е вярно.
И последно развитие-обеща на дъщеря ми да купи апартамент,докато подаръка за сина ми за рождения му ден беше тениска..Това просто не го разбирам newsm78 Радвам се,че обича децата ми(май ще бъде по-точно едното ми дете,пък дали не играе роля и това,че е кръстена на нея..?)
Както и да е...

# 50
elica676, не виждам проблем, ако вие самите не си делите децата, а за своя си избор, свекърва ти сама ще си бере плодовете след време. Апартамент!?  #Crazy

# 51
свекърва ми нулев интерес към малкия и обсебване на голямата

Извинявай, ама как го допускаш?!

# 52
Не си делим децата,грижим се еднакво за тях,обичаме ги еднакво и никой не е пренебрегнат,но как мога да я накарам да обича и тя еднакво децата ми?Не е възможно..Плодовете вече си обра,децата ми вече са големи и виждат ясно как стоят нещата,но признавам,че и аз съм изплакала доста тайни сълзи.И разберете-не е ревност и през ум не ми е минавало да лишавам децата от баба им,нито да ги настройвам.Само да поясня-и двамата са вече пълнолетни и всичко общо взето е зад гърба ни.Ако е имало болка преди,тя е минала.Но винаги несправедливостта и пълното несъобразяване с нас като родители ме е разстройвала.

# 53
Към авторката, просто ще ти кажа, че така както разбрах поста ти само  мога да ти завиждам. Моята свекърва(и) (защото имам две) за първи път това лято гледа за 10 дни децата ми.

# 54
Има едни такива обсебващи женици, дето не са си гледали децата както трябва и се опитват да си поправят старите грешки чрез внуците си. Ако не одобряваш как свекърва ти се държи със сина ти, имаш право да му ограничиш контактите с нея, но внимавай детето да не се почувства наказано.
Моята майка имаше такива амбиции като синът ми беше малък - голям зор да е любимата баба и предпочитаната компания, всякакви глупости му разрешаваше и всякакви неща, забранени за ядене, даже му викаше "майче", но се наложи да разбере къде й е мястото и че ако не оставя детето да диша самостоятелно, няма да го вижда въобще. Баща ми беше на моя страна и явно е помогнал да се осъзнае от замайването, че е една мого важна баба. Сега го води на почивка и отвреме навреме го взима за ден-два, обаче държанието й е станало далеч по-нормално.

# 55
Привързаността на внучето към баба му е индикатор, че с нея се чувства щастливо и обичано. Твоята ревност е форма на егоизъм, не може да третираш детето си като лична твоя собственост. Децата ни са отделни личности и ние, родителите им не бива да ограничаваме тяхното право да общуват с бабите и дядовците.

# 56
  • Лондон
Има едни такива обсебващи женици, дето не са си гледали децата както трябва и се опитват да си поправят старите грешки чрез внуците си. 

newsm10 Това е истината.

# 57
Децата ни са отделни личности и ние, родителите им не бива да ограничаваме тяхното право да общуват с бабите и дядовците.

Стига това общуване да е нормално. Всички деца обичат да са при баба си и дядо си, не бих лишавала детето си от контакт с тях, обаче ако не одобрявам тяхното поведение спрямо детето и начина, по който се грижат за него - няма да го виждат и точка. Като родител имам право да поставям изисквания, които са ясни и не се прескачат, ако не са съгласни - няма да гледат внуче. Не ги ползвам за гледачи на детето ми - така че не съм длъжна да търпя техните своеволия.

# 58
Не изчетох всичко, признавам си, но не беше и нужно!
Половината, които са имали проблема "обсебваща баба" /и аз в това число/ много добре знаят за какво говори авторката. На другата половина ще кажа някои неща:
- първо - въобще не става въпрос за ревност или нещо подобно, това са глупости;
- второ - не сме неблагодарни и за помощта от страна на бабата;
- трето - освен това аз лично мисля, че бабите и дядовците са вторите по важност хора след родителите за децата;
Нооооооо:
- когато става въпрос за избор на възпитание, бабите и дядовците трябва да стоят настрана и да уважават решенията на който и да било от двамата родители;
- когато бабите /особено!/ си наумят да правят нещо с децата, то те би трябвало поне да уведомят родителите, а не да ги поставят пред свършен факт;
- когато родителят поставя ограничения, бабите не трябва да ги премахват на своя глава, т.е. "пък при баба всичко е разрешено" и т.н.;
- и най-важното /пак според мен/ не трябва да се допуска детето да чува приказки от сорта на "тя майка ти нищо не разбира, я ела баба да ти обясни" или "ти не обръщаш достатъчно внимание на детето" /при положение, че аз мия чиниите, а пък то стои до мен и си бута количките  Sick /.

Дълго стана, но можеше и още  Laughing Надявам се, съм била ясна.

# 59
И аз удрям едно рамо на branjelina!
Много добре разбирам какво изпитва и тук въпросът не е до помощта, която ни оказват бабите /майки или свекърви/, а точно "присвояването" на майчинството от тяхна страна.
Май това най-често се получава от страна на свекърите/свекървите.
Определено границата "помощ - вживяване в чужда роля" някъде им се размива!!!!
Конкретно, и особено, когато става въпрос за съвсем малки деца - ами, нормално е майката да иска да сподели първите изживявания на детето си - първите рожденни дни, първите почивки, първото ходене до зоопарка, ако ще.

Общи условия

Активация на акаунт