Обсебваща баба

• 17 604
  • 186
  •   1
Отговори
# 180
  • София
 Това си е нормално, като че ли хората през поколение се разбират повече. Възрастните вече не ги гонят проблемите и имат търпението и желанието, да се отдадат изцяло на децата и да се опитват да ги разберат, а не само да поставят граници и правила. Аз обожавах моята баба и всяка ваканция прекарвах при нея, което не значи, че съм я обичала повече от майка си. Просто любовта е различна и двете не трябва да се сравняват или конкурират.

# 181
  • София
Сега е лесно да се съди.........а вие какво бихте направили при такива обстоятелства?

Нямаше да раждам второ дете и да се чудя как с мизерните си доходи да ги гледам.  Wink

# 182
[................,но не знам защо не проявява такава загриженост и към дъщеря ми.........

Ето заради това нещо скоро ще срежа всички връзки с едната баба. За нея всичко е дъщеря ми, а другото ми дете  все едно не съществува, дори не се сеща да пита как е,  или да купи нещо и на него.
Не мога и не искам да толерирам такова отношение спрямо децата ми, или за двете по нещо или нищо. Сега са малки но след година две всичко ще разбират, аз деление няма да допусна.

# 183
Разбирам я авторката - реагира емоционално, но това не е забранено . Нали?
Значи бабите не винаги са сред най-тактичните създания на света. Имат свойството да знаят всичко най-добре и да правят всичко правилно и децата им да са им все още деца, въпреки , че имат семейства и ред в домовете си ... е на баба реда е по-равилен .
Как да е. Моята свекърва с цялата си тактичност и само от добри чувства 2 седмици след като се роди сина ни, на който се радвахме безкрайно , дойде да ме уговаря , като навършел годинка да съм го пратила при сестра и , която нямала рабпта да го гледа ? Аз никога не съм се оплаквала , не съм искала помощ от тях, не съм ги занимавала. Имаме всичко, детето има всичко и ние сме семейсвто все пак. Аз за какво раждам деца? да си ги гледам и да им се радвам или да увеличавам световната популация и да ги пращам на 2000 км при някаква си жена ? Изобщо такт - 0!
Та сега ги подозирам същите истории и с 2 рото дете , което ще се роди след половин година - те вече се готвят да се пенсионират и нямат никакво намерение да си идат в къщата в Петрич да гледат домати и да им ходим на гости, което ще е 100 пъти по добре , спокойно и здравсловно за тях,  - ооооо НЕ! те трябва да стоят в мижавия младостки апартамент без работа и да се чудят на кой да дават акъл и на кого да се оплакват!
Защо хората са толкова загубени?

# 184
  • под кривата круша
Ще следя темата. Имам подобни наблюдения в близкото си обкръжение как бабата има по-голям авторитет от родителите, така че разбирам авторката. В момента, в който дъщеря ми поотрасне и се осефери, ще имам същия проблем. Обичта баби-внуци няма нищо общо, разбира се, че ще се обичат. Става въпрос за друго и те разбирам Peace Не знам обаче какъв съвет да ти дам...

# 185
При обсебващ и манипулативен човек( който демонстрира голяяяма обич) вредите може да се окажат по-големи отколкото ползите, при оказаната помощ. Затова бих ограничила контактите до минимума, който позволяват конкретните обстоятелства.

# 186
Здравейте мами!
Пиша без да се регистрирам,защото живея в малък град и е възможно някои майки да ме познаят. ТА проблемът ми е следния...Синът ми,който е на 3.6 години изпитва ужасна привързаност към моята свекърва. Но проблема не е в детето. От една година,откакто родих второто ни дете тя се опитва да се изявява като майка на сина ми,а не като негова баба. Прави така,че Ники постоянно да иска да ходи при нея. Дори,когато отидем на гости после не иска да се прибира у нас. И това не е днократен случай. Онзи ден й заявих,че след като детето не иска да се прибира и всеки път имам проблеми с него,когато се срещаме,то просто ще намаля срещите ни. Тя се изплаши,че ще й го отнема.... Sick #2gunfire #Cussing out едва ли не и веднага започна да го примамва,че му купила разни вкусотии и съответно детето започва да плаче,че иска да отиде при нея.
Съжалявам,ако ми е объркан поста,но съм адски притеснена,че тази жена се опитва да ми отнеме сина. Заради малката тази година пропускаме морето,а тя веднага започнала да се интересува от хотели и цени ,за да води МОЯ син на море при това без да ме уведоми. Моля ви кажете ми какво да правя. Много ми е трудно да огранича срещите им,зашото живеят и работят в центъра на града,което автоматично означава,че не бива да стъпваме там,което просто невъзможно. Опитвали сме с мъжа ми да й говорим,а тя се обижда.
Моля Ви,дайте ми съвет какво да правя. Иначе не е лош човек,но е адски обсебена от моя син и той с всеки изминал ден се привързва към нея все повече и повече. Cry Cry
Моят случай беше подобен,само ,че беше доста по-страшничък и направо си беше,като сценарий за сапунка,от страна на прабабата.Та тя така вербуваше големият ми син.Откак родих второто си дете,постоянно примамва баткото с какво ли не,а един ден дори я чух с ушите си да му говори:"Остави я майка ти-на нея изобщо не и пука за тебе-тя виж,че само Ники гледа,само него обича.Ние ще те гледаме,ние ще те обичаме.... Shocked Shocked Shocked....Такъв ужас просто не бях преживявала.Като я награбих....Детето изобщо не е страдало от липса на внимание и винаги е бил до мен.Как тя,реши изведнъж,че щом храня с лъжичка бебето и по-голямата част от деня прекарвам с него,точно защото е бебе,а баткото може да се обслужва сам...та как реши тя,че му липсва внимание-немога да разбера.Когато не съм до малкия непрекъснато съм била с батко му,играли сме си,писали сме,рисували сме.....Малкият естествено,каза на баба си,че не е вярно това,което говори,но тя продължи:"Аааа,как да не е -не виждаш ли,че Ники го хранят,обличат го,върви след него цял ден,а с тебе сяда за два часа вечер или на обяд докато той спи....Изобщо не и пука за теб!"....Детето идва и реве,като цитира думите и:"Ти обичаш повече Ники ,отколкото мен.Него го храниш с лъжичката,а аз ям сам....""Ами ти си голям,аз ли да ти давам,като на бебе?"Тогава той каза:"Ами баба каза,че щом на него даваш,трябва и мен така да ме храниш....Това го чух с ушите си и когато я награбих тя каза:"Неее,не съм казала такова нещо...".... ooooh! ooooh! ooooh!...Лелеее,щях да падна.Идеше ми да я метна през терасата-верно ви казвам.А как лъже самооо.Вчера идва и ми казва,че детето ,като играело вън и децата го били гонили и били започнали да го бият.Той пищял и добре,че била тя иначе щели да го смелят от бой-та го отървала,актрисата де....А големият ми син е толкова нежна душица,че само пръстчето да си удари или някой само да му каже нещо навъпреки идва и се оплаква...Стана ми интересно,защо ,след,като са щели да го пребият децата  Wink,не дойде да ми се оплаче.Попитах го дали това е вярно,а той и останалите деца заявиха,че изобщо баба му не е слизала долу,и изобщо не са се закачали,пък какво остава да са се сбили.Тогава детето ме попита:"Мамо,баба защо си измисля и лъже?".....След малко,когато повиках и нея да обясни ,какво е станало-тя заяви,че наистина това се е случило.Детето и каза:"Защо тогава,като си ме спасила,аз изобщо не те видях?И тя взе да си ги наглася,ама както на нея и изнася......Тогава баткото и каза така:"Ти си излъгала мама,за да може да ми се скара,да не ме пуска да играя с децата,да дойда при теб и да ме подлъгваш със сладки неща и да говориш глупости за мама.Повече няма да идвам при тебе.Аз си обичам мама,а ти щом я лъжеш така-не ща да идвам при теб....Бабата подви опашка и изчезна.Радвам се ,че е умен и разбра навреме какво цели....Откачена пенсия-точно като децата стават и по-бетер от тях.Такива сценарии....направо ужас.....и за много други неща така се бърка и си съчинява,ама....сценариите за турските сериали-ряпа да ядат....Та така-въпроса е,че трябва да обърнеш сериозно внимание.

Общи условия

Активация на акаунт