Обсебваща баба

• 17 634
  • 186
  •   1
Отговори
# 75
.....
А иначе оправдания хиляди - шоколад, играчки, примамки всякакви.
Никой ли не се сеща, че е обидно за детето ви да смятате, че обичта и привързаността му зависят от шоколада.
Няма такава любов, особено детска. Ама кой ти чува!? Няма.
Примери няма да ви давам. Ако се замислите и сами ще стигнете до отговора. Спомнете си вие защо сте обичали бабите си, дядовците си! Заради бонбоните, вафлите и другите дреболии!? Едва ли!?

# 76
Чакайте малко сега-вие разсъждавате като големи зрели и философски настроени жени.Едно дете дори непознат може да го примами с лакомство или друго.Защо първото нещо,което учим децата е да не взимат нищо от непознати?Малко се отплеснах,ама нейсе..Някак повечето от вас скачат от едната до другата крайност,а истината е някъде в средата.Забравяте и друго(пак се отплесвам встрани за мъничко) как майки успяват да настроят децата срещу бившите си съпрузи и бащи на децата им?Значи не е невъзможно да се промие едно детско мозъче..

# 77
Абе стига с тези шоколади бе, аде сега.

Моето дете например е злоядо и не засиява като види шоколад Stop

Отношението е важно, грижата и вниманието.

# 78
Всеки гледа от неговата си камбанария, elica676. Затова и коментарите са толкова различни.
Има майки и майки. Има баби и баби. Свят широк и разнолик. Това му е хубавото на форума - всичко можеш да прочетеш, дори  и това, за което нивгаш не би се сетил и да ти е от полза.
Някъде по-назад прочетох коментар, че бабите се опитвали чрез отношението си към внучето да поправят собствените си грешки в отглеждането на децата си. Не съм съгласна. Поне не съм имала такива примери около себе си.
Когато майката усети, че има такъв проблем, е редно да разговаря с бабата, със съпруга си, да промени собственото си поведение, защото явно е допуснато друг /баба или дядо, или не знам кой си, няма значение/ да взема решения вместо родителите. Само че това не е грешка на бабата, а на родителите.

# 79
Все още не съм майка и не мога да погледна проблемът през твоите очи, но ще ти кажа какво мисля от позицията на внучка.
Аз обожавам бабите си и съм много щастлива, че майка ми никога не си е позволила да ме отдалечи от тях, едва ли бих й го простила. Може би повече са ме глезели, може би повече са ми угаждали, но въпреки всичко са стойностни хора и до момента ги уважавам страшно много, както междувпрочем и майка ми. Имам обич за всички, както съм убедена, че и твоето дете има и не виждам защо са твоите притеснения.
По-голям проблем за мене е, като гледам моя приятелка, която не може да разчита, нито на свекърва си, нито на майка си при отглеждането на детето. Аз това не мога да разбера - баба, на която не й пука за собственото й внуче.

Според мен си щастливка, но никога не можем да оценим това, което имаме.

# 80
Представи си обратното - да живее накрая на света и никога да не го вижда. Или по-лошо - да живее до вас, но все да си има друга работа. Никой никога няма да измести теб от сърцето на децата ти, повярвай.  Peace

# 81
 Имате нещо много общо с бабата,тя обича детето също като теб! В момента се чувствате като врагове и двете заплашени една от друга. Ако се опиташ да говориш със свекърва си като със съюзник, леко заговорнически ще видиш че ще има ефект. Подкупва го с лакомства, защото се страхува че няма да и го даваш ако той не плаче за нея. Вижда се от 100км., че  се дразниш от нея, повярвай всички го виждат.   Какво лошо има бабата да иска да заведе внучето си на море? И замисли се дали цялата ситуация не е всъщност в твоя полза. Ако не ги чувстваш така нещата успокой се и ги обърни! За любов става въпрос все пак!

# 82
Айде сега, всички с примерите за лошите баби, дето не зачитат решенията на родителите, да прочетат пак постовете на авторката. Изобщо не става въпрос за това, че бабата престъпва решенията на майката. Тя не пише " аз не давам на детето да яде сладкиши, а свекървата не се съобразява с това". Основния проблем е, че синът и се привързва повече към баба си отколкото към нея. И за това е виновна бабата, защото видиш ли, тя ще води

...... МОЯ син на море .....

И защо никой не разбира, че ако всеки ден хвърлям на детето ви по един шоколад и 2 пасти, то няма да ме заобича повече от вас. Съвсем отделен въпрос е, ако бабата престъпва правилата, които налагат родителите. Тогава се иска един хубав разговор с бабата, без значение свекърва или майка е тя. Но да наказваш детето си и да ограничиш срещите му с баба, защото то я обича ( според авторката повече от колкото обича нея), е това не мога да го приема.

П.П. Ако свекърва ти, реши да заведе нейния си син на море, тогава пък не ми се мисли.

# 83
И аз да ударя едно рамо на авторката Grinning
И моята свекърва е от този вид. Аз се върнах на работа, тя гледа сина ми. Добра жена е, благодарна съм й, че го гледа. Личи си, че го обича и прави всичко за него, но... е наистина обсебваща. Примери много, но това, което лично мен ме дразни е, че го гушка за чао по 10-ина пъти, така че той наистина да разбере, че тя си тръгва и съответно почва да плаче. Все едно, че няма да го види 1 месец. Излишно е. Детето се тормози. Аз като излизам за работа се измъквам тихомълком, за да не го разстроя. Говорих с нея, обясних й, защо ме дразни, но продължава. Имам чувството, че го прави за да ни докаже, колко детето я обича. ОК. Аз нямам проблем с това. Аз също съм отгледана от баба си. Обожавах я. Както и да е. Има и други неща, като горепосоченото, които ме дразнят, но се примирявам. Няма идеални хора. Помага жената.

# 84
Не мисля, че някой може да обича детето ми повече от мен!

# 85

С нетърпение ща чакам да станеш свекърва.

# 86

Mr. Green И аз тъй. Но темата е за друго все пак, не да си мерим любовта...

# 87
.....
А иначе оправдания хиляди - шоколад, играчки, примамки всякакви.
Никой ли не се сеща, че е обидно за детето ви да смятате, че обичта и привързаността му зависят от шоколада.
Няма такава любов, особено детска. Ама кой ти чува!? Няма.
Примери няма да ви давам. Ако се замислите и сами ще стигнете до отговора. Спомнете си вие защо сте обичали бабите си, дядовците си! Заради бонбоните, вафлите и другите дреболии!? Едва ли!?
Синът ми ревеше от бабата на мъжът ми ,а преди да се роди тя си правеше планове как щял да се привърже най-много към нея ,изчисляваше си на колко години щяла да бъдела като станел той на 10 и т.н.
Тъй като си го гледам сама и не е привързан към друг тя каза ,че щяло да дойде време да носела близалки и шоколади и тогава не само щял да я заобича ,а щял и да избяга при нея Laughing
Разбира се ,невъзможно е да се купи детската любов по този начин.
Но има елементарни хора ,които се надяват и на това,защото не могат да привлекат детските внимание и привързаност по никакъв друг начин.

# 88

Grinning тя, за сега поне, май само тъща ще стане, пък те са друга работа  Wink

# 89
За тези,които смятат,че детската любов не може да се купи.....отскочете до съседния форум "Родители,отглеждащи сами децата си".Ще ви бъде полезно да прочетете постовете на майките там.Е,ама се отнася за БНД,а не за свекървата,но все пак,въпросът е дали се купува любовта на детето. Peace

Общи условия

Активация на акаунт