Обсебваща баба

• 17 623
  • 186
  •   1
Отговори
# 150
 Извинение към авторката. Извинение и към Как' Сийка, че я намесих в грозен махаленски спор.

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 02:33 от enira

# 151
Как` Сийке, времето минава,темите се отварят и заключват, а ти все така разбираш само това,което ти изнася и все намираш да изсъскаш тук там. Peace Но нищо - то без теб пък не би било интересно. Mr. Green Как така пък не се появи една снаха - мен изобщо не се включвам - която да е права,че се дразни на свекърва си? Как така пък веднъж не се съгласи с някоя?
Седя тук и продължавам да те следя с единствената надежда,че някой ден ще се съгласиш с някоя съфорумка пък макар и тя да носи грозното прозвище "снаха,която не се разбира със свекървата"
Пък и недей да съдиш по себе си за другите - не винаги децата предпочитат бащите си,макар,че лично аз не виждам нищо лошо в това - той е момче и е нормално да предпочита баща си.
Баба си обаче ще предпочита само ако се запознае с нея и евентуално си общуват - което ми звучи като "Mission Impossible".
Та тъй - тук съм и те чета - дано някой ден не открия,че все пак си на хонорар към бг-мамата с основна мисия да подклаждаш спора. Peace Mr. Green
Евала, Кате! Взе ми мисълта и думата  Mr. Green! Сега нЕма нужда и Я да хапим  Mr. Green

# 152
Аз имам баба, която много обичам още от малка. Тя е страхотна жена. Имах си като малка една ракличка в нейната къща с мои дрехи, а които играех театър. Част от тях ги бяхме шили аз и баба - мислехме костюмите, после тя го правеше и аз си измислях пиески. Ходех с нея на море, защото майка ми беше с малката ми сестра - бебе още и нямаше как да ме заведе където и да е и аз умирах от скука. Баба ме научи да чета, да смятам, да пиша. Водеше ме по планини с нея и приятелки, на вилата през лятото. Винаги ми отговаряше на въпросите - спокойно, търпеливо, разумно. Научила съм много неща от нея и до сега ми е скъпа и любима. Но това не означава, че не съм обичала майка си. Или пък че ме е настройвала срещу нея. Няма такова нещо.
Виж, ако вашата баба говори срещу теб - това е друга работа и е проблем. Хубаво е да поговорите с бабата като разумни хора и да й кажеш спокойно и твърдо, че няма какво да делите, че и двете обичате детето, но не си съгласна да го настройва срещу теб.

# 153
Ти паааааа!!!!!

# 154

Я преведи и за останалите, пишещи в темата.

# 155
Не съм чела останалите отговори, но смятам, че имаш право да се ядосваш. За тези неща: да лъже детето с шоколад или друго -
обидно е. Обидното е, че се това се прави за да се осуетят плановете на мама, а това не е редно. Също се отнася и за плача, когато трябва детенце да си тръгне от там. Тя, като баба, трябва да го успокои, да каже, че при мама е най-добре и т.н, че скоро пак ще са двамата, но сега е щастлив, защото мама е дошла и ще си ходят вкъщи, кадето е най-мило и съкроевно и т.н и т.н
При вас има някаква конфронтация и от там всичките ядове, които ти таиш. А бабата излиза ни лук яла, ни лук мирисала - добра, обичана, пък чак и крива - на какво отгоре?!;) аман от таквиз
Можеш ли да обясниш, че трябва да сте от един отбор и така всички ще са щастливи. И - едва ли се е уплашила, че ще я лишиш от детето - ако беше така - адекватното би било да прави всичко, така че да не те настройва още повече.
Това, обаче, е лесно на теория. Не винаги намираме общ език и съюзник в лицето на близките хора...казано от личен опит
И все пак - желая ти да намериш верния път и най-вече да спреш да се тормозиш заради чуждо тесногръдие Peace

# 156
Oх ,аман с тези шоколади ,никъде авторката не е писала подобно нещо.

# 157
А аз друго се чудя. Защо не оправяте личните си отношения на лични. Или ви прилича на чат темата? От долу под постовете на всяка от вас, има по едно бутонче ЛС пише на него. А кой, кого харесва и колко го чете, пък  дали бил на щат с твърда заплата в БГ-мама или на надник, май никой не го интересува.
Моля авторката, ако все още чете (в което не се съмнявам), да поясни, с какво бабата иззема функциите и.
Благодаря  bowuu
Веднага ще дам пример. Излизам с децата на разходка. Отиваме в едно заведение и поръчвам обяд на детето. После се срещаме с бабата и тя пита дали Ники е обядвал / това е най-важното нещо за нея/, давам утвърдителен отговор. Невярваща физиономия и абсолютно съмнение към мен. Вижте аз не съм толкова загрижена като нея и държа детето си гладно... #Cussing out #2gunfire #Cussing out.
Друг пример: Детето е при нея и играе на двора. Обаждам се и казвам,че имаме среща с други майки с деца и ще мина да го взема. Обаждам се след малко,за да ги попитам дали НИки е приготвен и отговорът е:"Ами аз му обещах,че ще го водим на село с дядо му"., Това как ви се струва?
Детето ми според нея не се развива правилно,защото е злоядо и по цяла нощ не спи,за да мисли как да го накара да се храни и за това постоянно ми дава акъли и съвети как аджиба аз да го карам да се храни по-добре.
Постоянно му купува дрешки, обувки и други неща.за което нямам нищо против,но не знам защо не проявява такава загриженост и към дъщеря ми. Аз си го обяснявам с това,ч е дъщеря ми не е кръстена на нея. Приемам го като тихо отмъщение. Нищо...Господ си знае работата.
Някой по-нагоре беше казал,че детето като падне и се удари търси майка си.Ами това не винаги се случва при нас. Ако сме двете с баба му заедно би предпочел нея. Да,аз се карам, наказвам и куп други неща,които смятам,че са част от възпитанието. Жалкото е ,че никое от моите изисквания не се спазва. Онзи ден една кола щеше да го бутне и ние се изплашихме страшно много. Започнах да му говоря и обяснявам колко важно е да се научи да се оглежда и да се пази. Бабата пак се намеси и вика:"Стига сте му говорили вече? Той достатъчно се изплаши... Shocked Shocked Shocked" Парирах я и й казах,че ако не му се говори в момента как той ще осъзнае ,че опасностите на пътя са много големи. Примери мога да дам още много,но стана дълго.

# 158
brandjelina, това, което описваш, ме ядосва най-много. Т.е. аз съм до детето и му говоря, а някой ми суфлира през рамото. Най-често това е бабата и най-често дори не чува какво точно обяснявам, но се чувства длъжна да се обади и, ако може, нейната дума да е след моята. Не мога да го подмина това, нито да го изтърпя.

# 159
Не виждам защо търпите тези неща. И каква е тази непрекъсната близост с бабите.

# 160
Не виждам защо търпите тези неща. И каква е тази непрекъсната близост с бабите.
Аз също не разбирам майките,които постоянно се оплакват колко били уморени и мине не мине някой ден затърсят бабите да им гледат децата пък после ОЛЕЛЕ!
И аз се уморявам, но като не искам детето ми да има вредни навици и да бъде възпитавано по начин който не намирам за правилен - по-далеч от бабата и други вредни роднини!
И като не ви изнася нещо - кажете си го бе хора - докато мълчите никой няма да се съобрази с вас!  bouquet

# 161

Я преведи и за останалите, пишещи в темата.
Превод: Авторката отчаяно търси мнения и помощ от изстрадали или неизстрадали като нея майки от мила свекърва.И изведнъж измежду същисаните мнения на куп потребителки се появява това на въпросната Райна, в което тя ни в клин  ни в ръкав хвали баба си.Е нищо смислено след като прочетох поста и ей така цопнат от нищото не ми дойде в главата. Може би най- точно щеше да е: ти пък!

# 162
Отново превърнахте темата в оплаквалня.
Има толкова много други в които може да оплюете простата си, зла свекърва.
Проблемът според мен е друг.
Защо едно дете плаче за баба си (независимо чия майка е тя)? Защо се чувства пренебрегнато от собствените си родители, когато се появи бебето? Чия е вината за това?
Наистина ли мислите, че проблема е "обсебващата баба"?
Дали пък вие не сте объркали нещо?
Дали детето е подготвено за ролята на батко (кака)? 
Дали не възприема бебето като натрапник, а бабиния дом като спасение?
Толкова сте заети да мразите, че понякога изпускате важните неща.

# 163
Глупости.Баби,...не е задължително да си лош родител, за да има обсебване от страна на бабата.Личен опит.Има случаи и случаи.Апропо-аз свекърва например нямам, та не плюя, но не ми пречи да имам челен опит.

# 164
Пенелопа Одисеевна,
Никъде не съм споменала "лош родител".
Темата според мен не е да се оплачат нЕкои постоянни потребителки от свекърва си, ползвайки за това детето, а да се потърси отговор на въпроса на авторката, който в общи линии, аз схванах така: Защо детето предпочита баба си, след раждането на бебето? Може и да греша. Все пак аз съм само една зла бабичка.

Общи условия

Активация на акаунт