Весело е в ЮЛСКАТА дружина,даже две сватби скоро ще има!(тема 122)

• 10 499
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
Моят ден започва сутрин в 7 точно с чаша горещо кафееее. Тук си представете извивката на Васко на последното Е Mr. Green

А някой може ли да обясни как точно ваксините намаляват имунитета? Нали ваксината всъщност е малка доза болест и организма се бори с нея и всъщност създава имунитет срещу тази болест?

Тук пък майките нарочно събират децата със заразно болни (шарки и подобни) да добият имунитет Whistling

# 211
че ако Николета (това чисто хипотетично) го зарази и като знам, че той е без ваксини ще има да го мисля. На мен ми стана гузно, че Ния зарази приятелче с вирус, макар и да знам че са деца и т.н., пък си представям с нещо по-опасно ако е  Peace
защо ще ти е гузно, след като майката на Нико е преценила да не го ваксинира Simple Smile

# 212
Защото, много се дразня на майки, които събират болните си деца със здрави и не искам да съм една от тях. Случи ми се на няколко пъти и не ми допадна. Представям си какво щеше да бъде, ако бях на работа а не на майчинство. В крайна сметка смятам, че детския организъм може да се подсили и чрез закаляване  Peace

# 213
че ако Николета (това чисто хипотетично) го зарази и като знам, че той е без ваксини ще има да го мисля. На мен ми стана гузно, че Ния зарази приятелче с вирус, макар и да знам че са деца и т.н., пък си представям с нещо по-опасно ако е  Peace
защо ще ти е гузно, след като майката на Нико е преценила да не го ваксинира Simple Smile
Именно, а и никога не бих се сърдила и не ми понятно как някой нормален човек може да се сърди, ако детето му се зарази от нещо от друго болно дете.  Rolling Eyes Сякаш нарочно болното дете или майката на болното дете го е сторила!? Друг е въпросът, че аз малко не вярвам в "заразяването" на общо основание. Имам леееко други обяснения защо и как става разболяването, но отново нещата не са изцяло рационални не ми се навлиза.  Peace

Майра, ваксината не съдържа само отслабени вирусни клетки, а и разни консерванти, чужди белтъци и пр. С това имунната система се налага да се бори. Това обяснява и вдигането на Т, обривите, общото неспокойно състояние и пр.

# 214
Майра, ваксината не съдържа само отслабени вирусни клетки, а и разни консерванти, чужди белтъци и пр. С това имунната система се налага да се бори. Това обяснява и вдигането на Т, обривите, общото неспокойно състояние и пр.

За реакциите на организма е ясно. Аз питах това точно как отслабва имунната система?

от Уикипедия по темата:
Имунизирането е метод за засилване на имунната система и предпазна мярка срещу определени инфекциозни болести.

# 215
  • Варна
Все се чудя и ми се иска та попитам  Embarassed, Евридика, винаги ли си имала такава философия за живота, постепенно ли се промени или изведнъж?

# 216
Освен, че имат консерванти, някои от ваксините съдържат алуминий и живак, заразени пилешки ембриони и пр. Всички тези фактори "замърсяват"  организма и по този начин отслабват имунитета. Така си го обяснявам аз. Thinking

# 217
НБМ, според линка, който си дала  и едно тълкуване в него, при мен няма нищо притеснително. Но Белинда беше казала, че при всички варианти на детско заведение това 50% спира. Ще попитам в НОИ. Благодаря!

# 218
Майра, в Уикипедия всеки може да пише каквото си поиска, знаеш.
За мен организмът е една стройна и добре смазана машина, едно перпетуум мобиле, което ние безкрайно много компрометираме с гадна храна, твърде много и излишни лекарства и пр. Ваксините са един абсолютно чужд на организма компонент и на мен лично никак не ми допада начинът им на действие, бих казала дори "инвазия" в организма. Според някои по-съвременни разбирания за медицина, дори няма такова животно като "имунна с-ма", следователно не може тя да се подсилва или отслабва. Не се чувствам достатъчно компетентна обаче, за да навлизам в тази материя. Самата аз все още смилам идеята Simple Smile

Инка, винаги съм била бунтар и леко чалната по общите разбирания, но раждането на Никола беше катализатор за голяма промяна във възгледите ми по много въпроси.

# 219
Джоли, спадна, да. Само кашлицата му остана.

Днес погледнах съдържанието на детски бисквити Закуска и ми се зави свят, трябва да търся рецепта за домашни бисквити, че Анна обича да си хрупа. Някой ако има под ръка може да ми даде Grinning

# 220
Дуци, аз вчера бях на тази вълна  Laughing Виж този линк ... тези дни ще ги пробвам и аз ...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=304252.msg7783269;topicseen

# 221
Шада, мерси Simple Smile

Ох, лигавниците са готови и са тооолкова красиви, по-късно ще ви ги покажа Party В някаква еуфория съм, все едно още една рожба си имам Crazy Crazy Crazy

# 222
  • Sofia
Освен, че имат консерванти, някои от ваксините съдържат алуминий и живак,

Я дай по-конкретно кои са те плииз? newsm78

# 223
Освен, че имат консерванти, някои от ваксините съдържат алуминий и живак,

Я дай по-конкретно кои са те плииз? newsm78
НБМ, тук отговорът не може да е напълно конкретен. Има една книга на д-р Боб Сиърз, синът на прословутия д-р Сиърз (автор на концепцията за привързаното родителство). Та книгата се казва "The Vaccine Book". Там човекът много аргументирано и на базата на много изследвания и проучвания, включ. собствени такива, говори поотделно за всяка ваксина, за страничните ефекти и още куп инфо. Много полезно и хубаво четиво. Та дори и д-р Сиърз не може им хвана края на всичките ваксини и все пак казва, че в повечето вече живакът поне е изключен като компонент. В някои все още има алуминий, защото ролята му на консервант е много важна. И се счита, че алуминият се изхвърля сравнително лесно през урината. Та в тази книга може би ще намериш по-конкретни отговори.

# 224
Дуци, идеята ти е чудесна  Simple Smile Голям кеф е да сложиш на детето ти нещо подобно  Grinning
Катето като се роди, клиенти на мъжа ми пратиха комплект гравирани кърпи, хавлийка, лигавник и други. Качих ги да ги покажа  Sunglasses

Дискусията за ваксините ми е много интересна и благодаря на всички, които се включват по темата   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт