Лятото горещо продължава, на СЕПТЕМВРИйче първи РД се задава!!!

• 15 849
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте.

Е ,добре,че заваля та да се разпишат стари дружки. PeaceМного ми е драго.

Днес ставаме на 10 месеца.Моля почерпете се с   party023 beer Wine Glass  food010 baloni baloni

Ланвинка-поста ти е много зареждаш с положителни емоции.Били сте на райско място.Мног хубави снимки.
Григчо,Мариам-малките Ви сладурчета са много пораснали.
Параход-бързо оздравяване.
Сонче-това за семките е масова практика и правилно Ирини е писала за глобите. PeaceИ наистина както казва Пезота кварталните градинки дето се познаваме се пази повече чистота.
Ирини-аз почти вече давам цял жълтък и храни с такъв.Свинско не давам още.
И Васко реве след мене особенно  като го дам в ръцете на друг.Предпочита ме пред всички ,даже вече и пред кака си.Нищо ,че и е огроменфен.
Мире-може би съм прозвучала грубо,но ти все се оплакваш от тази д-рка и не предприемаш нищо.Или я сменяш или и се опълчваш и и казваш, че ще си гледаш детето както искаш.Щом си решила ,че няма да  гледаш Мона по нейните правила не се измъчвай повече.Казвай като мене добре,добре като тя те съветва нещо и си правя каквото искам.Даже мойта вече не ми дава изобщо съвети,защото разбра,че много чета и не изпълнявам каквото ми разпореди.Тука във форума имаш много база за съпоставяне и значи нито зъбите са проблем,че не никнат по книга,нито,че не наддава добре с това мляко. Hug

# 91
Григчо Hug колко е хубава тази пухча Heart Eyes и много кротка изглежда и каката много е пораснала.
Да са ти живи и здрави.
lanvinka страхотни сте, пак ми се доходи на море като ви видях снимките, ама то на нас си ни е близо.
neni78 ooooh! много ми е хубаво, че ме помниш Blush, ама ето какъв ми е проблема като се закача и си израсходих на бързо времето за пред нета Laughing.
singing_girl txtloves newsm67  bouquet честита ви месечинка, а скоро и годинка  Heart Eyes
stefina много сте големи и хубави Heart Eyes.

# 92

И последно - да се похваля - тази нощ спахме на вилата на нашите в едно село близо до Дряново (там е по-хладно) и Дари спа ЦЯЛА НОЩ!!! От 20.00 до 6.00 - без да се събуди. В 6 сука и пак заспа! Е, това е - родих се!  Grinning  Grinning

Е, защо не писа предварително къде ще сте, че да се срещнем  Crossing Arms . Искам и аз да познавам на живо някого от тази тема  Hug
Айде, следващия път  Praynig
Честити последни месечинки на Кристиян на Singing girl и Адриан на Bizu   bouquet  bouquet
Stefina, честита 10-та месечинка на Васко   bouquet
Григчо,Мариам, Ланвинка, целувки на съкровищата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes големи сладурчета са  Hug Hug Hug

# 93
Гардения, ние доста често ходим там (Маноя е селото), някой път, обещавам, ще открадна малко време и ще скокна до Дряново (нали оттам беше ти?) да се запознаем  Hug

Ние изчезваме навън, дали ще ни запука дъждът... ?!  Thinking

# 94
  • София/Търново
Стефи, честита предпоследна месечинка!

Днес не успяхме да идем никъде! И то не заради лошото време, а защото сме окупирали тоалетната  Embarassed Дано не е вирус, а от развалена храна.

та... весело е!

# 95
Ланвинка, Григи, Мариам - страхотни хубави и пораснали дечица! Григи, на въпроса ти дали познаваме малкото момиченце, ако не знам кое е ще предположа, че си ти в бебешка възраст. А с какъв апарат снимаш?

Аз днес имах поредната изумителна случка. Приспах както обикновено Джинджи н количката, като от месец задължитлно  връзвам с коланчето през кръста. Оставих я в една прохладна тъмна стая на първия етаж и се заех да забавлявам Спаси. После дойде време за обяд. Бяха минали почти 2 часа и половина. Чу ми се нещо от стаята и тъкмо тръгнах натам... и ... Джинджи ме посрещна пълзешком в коридора. Количката беше обърната на пода  Shocked , а малката се измъкнала и душичката смела тръгнала тихомълком без плач и стрес да ме търси. Малкото ми зайче колко е смело. Господ я е опазил и й няма абсолютно нищо, но вече и тази опция за сън, даваща ми няклко часа покой през деня  отпада.

# 96
Абе момиччета да ви питам дали ще се отрази негативно на Макс липсата на следобедна разходка за около 2 седмици  newsm78  той много обича да си играе с деца, но имам малко работа по къщата и мислех да спра да го извеждам по паркове, а само в двора да си играе. Не мога да преценя дали ще се депресира от този факт Thinking
И друго се сещам да питам, тък като  започнахме да боядисваме мислех да го приспивам и да боядисвам докато спи, та дали латекса ще му навреди ?? Аз   отварям навякъде, а и помещението е голямо ама знам ли Rolling Eyes
 Днес се пусна да го държа с една ръчичка.Много се развълнувах  Heart Eyes стана някак изненадващо. Той одавана си стана и иска да ходи и вече си мислех че тази поза прегъната на две ще ми тежи още дъъъъълго време и дне с хоп без никакъв нишан се пусна и само се придържа за едното ми пръстче и си пази сам равновесие. Това сега колко ли е страно на майките с проходили бебоци ама на мен си ми е много развълнувано затова споделям...

# 97
Аз да кажа, Анамарината Симона засука, ама щот беше в ергенска бърлога Wink Laughing У дома - шок и ужас - всяко нещо паднало, където не му е мястото. И явно на детето тази дезориентация му хареса (да си го наречем жив хаос), сложихме едно герданче на мама на вратлето, поигра малко и като засука.... та са наяде, милото. Беше определено много гладна. А ние с майка й и татко й мълчим като в църква и не смеем да шукнем, че да не развалим магията Heart Eyes
Любо първоначално отказа да общува с нея (ама само за две минути). Мъжка му работа - реши, че може и с друга готина мацка да се задява, щом Лията не е наоколо Crazy
На мен гостито ми хареса. Като се преместим ще се нагостуваме, за да видят хората, че и у нас може да е чисто и подредено - рядко, ама може Wink Laughing

# 98
  • София
браво Асе   bouquet направо се просълзих като си ви представих  Heart Eyes
Дарушка, Любо е с алергичен конюктивит   Confused
а сега и някакъв налеп по езика ...

# 99
Момичета, драго ми е да се включа пак след дълго отсъстване. Имах ужасен нет, заради мрежови несъответствия, и много бавно ми се зареждаха страниците на сайта. Сега ни оправиха мрежата между компютрите и си имам свестен нет - мога не само да чета, но и да се включвам от време на време.

Много са пораснали всички дечица и са прекрасни.  Heart Eyes Скоро ще почнем почти ежедневно празнуване на рождени дни. За мен това време изтече неусетно -  най-страхотната ми година... Simple Smile

Накратко при нас - Йоана вече ходи, наслаждава се на свободата да проучва и преподрежда в свой стил всяко кътче вкъщи...
Бяхме на море, всяка седмица правим пътувания до исторически и природни забележитолности из БГ - Чифлик, Троян и Троянски манастир, до Темната дупка, манастира Седемте престола, следват Търново и околностите, Шипка, Карлово, Калофер - да опознае голямото дете родината...

Да споделя нещо, с което не знам вие как се справяте, но при мен ... е трудно. Имам чувството, че все не мога да дам достатъчно внимание специално за него на по-големия ми осемгодишен син. Имам доста работни задачи всеки ден, някак си успявам с тях, но все не ми остава време за .. хубавите неща. Сигурно това ви е далечно, и си се справяте със задачките и личното време, но реших да споделя.

Беба - за твоите въпроси - за разходката - ти сама ще усетиш дали е по-неспокоен или мрънка, ако не го изведеш няколко дни. А за латекса - определено е вредно да е в същата стая.

Има ли готвещи мами, които не са записали дребосъчетата си на кухня? Аз нещо не мога да си преодолея отношението към кухните, но може и да премисля... На мен понякога ми идва в повече да готвя, но пък не съм въвела още млечни и яйца, и това обезсмисля кухнята... А и ми казаха, че готвят примерно с кайма, пълна с оцветители и консерванти. Не мога да съм сигурна, но ако имате впечатления, споделете моля.

Асе - поздравления за успеха с Анамар и Симона, невероятна си. Аз още съм вдъхновена от твоето всеотдайно просветителство за кърменето - препращам приятелки към Консултативния кабинет и им помагам с инфо, за да кърмят, засега с успех ...

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 17:00 от Sevyana

# 100
Ееее да се похваля. Връщам се на работа на 5и януари. Разликата от 18и септември до 5 януари - отива в платен отпуск, и малко неплатен отпуск (т.е шефът се съгласи). Толкова съм доволна. Малката ще може да свиква по-лесно с яслата, аз ще имам време за моите неща, защото супер много изостанаха и така..........мислих, мислих, и за мен и малката това се оказа най-удачният вариант, супер съм доволна...... Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 101
Мариям, как няма да те помня.  Hug Я кажи наскоро какво вкусно нещо сътвори ....

Леле, Иринии, ми тя Джинджата е опасна работа. Миличката, как се е измъкнала. Добре че нищо й няма разбира се.  Hug

Беба, според мен не е добре бебето да е в стаята, която боядисваш. То вярно, че сега латекса е модерен и не съдържа олово, но все пак  Peace

Браво на Симона на АнамарHug

Севияна привет Simple Smile

# 102
  • София
Еос,Гардения-мерси за честитката.Еос и на вас честита месечинка на патерица. Peace
Севиана тъкмо днес си мислех,че те виждам постоянно да четеш,а не пишеш изобщо.А присъствието ти тука беше много приятно. Peace

# 103
Ей Асенко, магЕснице такава! Баво на теб, на Симона - също.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Сев, как се радвам да те "видя". Поздравления за проходилата Йоана  Hug Прекрасно ви звучи летния ви тур.
За детската кухня - аз отдавна съм се изказала. Твърдо против съм /без това да е критика към тези от вас, които са решени да ползват такава/ Абсолютно съм убедена, че няма детска кухня, която да предложи по-качествена от приготвената от мен храна за децата ми. И много по-добре е два поредни дни да ядат пълнени чушки, които аз съм сготвила отколкото супа от зеле и моркови  и розов крем Sick Аз самата от дете не съм можела да понасям храната от стол и прехвърлям това си отношение върху детската кухня явно. За организацията за готвене - независимо от работещата мама, е въпрос на желание,
 според мен. Върнах се на работа когато Спаси беше на 11 месеца. Нищо не ми е коствало да сготвя от вечерта нещо за него или да отделя от нашето ядене /ние по принцип не се храним с полуфабрикати, заради което това е възможно/. Винаги готвя по-големи количества и остават поне по 3-4 детски порции за замръзяване. Така, например, сега във фризера имам за Джи 5 порции пълнени чушки, 3 порции спанак с картофи, 2 порции броколи със сьомга. Довечера ще добавя и 2-3 порции крем супа от 8 зеленчука със сметана. И така... Нищо не ми коства, никакъв проблем не ми е. /моята приятелка, която беше решила по едно време да минава на частна детска кухня още си спомня зелето (явно като по-евтин продукт явно присъства редвно в менюто) сготвено по грешка с лют червен пипер  Confused/ Освен това като тръгнат на градини и по детски заведения, децата има да се хранят с "готова" храна далеч от домашното качество... Та колкото мога се старая да му дам като основа в навиците и вкусовете сега. Това е моята гледна точка и пак казвам - да не го приемат лично момичетата, които ще взимат храна от кухня.  PeaceСев,  Hug

Беба, Джи ходи по паркове максимум един път седмично. Времето си го изкарва с мен по задачи или в двора. За тях е важно да има какво да изучават. А светът е все още огромен за тях - дори хола ни има още интересни меснтенца  Wink Не мисля, че ще му е скучно на детето!  Peace

# 104
  • Пловдив
Здравейте,
Мириамко, Hug добре дошла,радвам се да ви видя!Кризи в живота ни ще има постоянно,важното е да ги преодоляваме смело и все напред да гледаме!Поздравявам те за разбиването на електронната окупация! Wink
Ланвинка,Григчо отново с кеф разгледах албумчетата ви-страхотни сладурки сте-всички,от първия,до последния!
Асе  Hug браво,ти си щастливка,щом ежедневно се налага да правиш такива добрини!
Ирини,Джинджата ще е упорита и смела мацка/като мама/,все пак добре,че не се е ударила милата бубка  Praynig
Пезота,много готин твоят шеф,а?!Бравос!
Севяна,разбира се,че и при нас нещата вървят не всякога както сме си ги представяли,трудно се съчетават и домашни задължения,удоволствия,гледане на две/и повече/деца с различни режими,желания,нужди.Ирини,е спецката в тази насока-тя има време за всичко  Hug Hug Hug тя ще даде много по-смислен отговор,сигурна съм.Аз например,гледам да не ощетявам дребосъците откъм внимание,но пък на половинката не мога да смогна да му се порадвам.Сега на почивката сме постоянно заедно и се позаредихме един от друг,но в Пловдив пак си започва познатия ритъм  Thinking
Моника
днес опита от пълнените чушки на брат си-страшно и се усладиха/бяха с месо-свинско/.Определено вече с голям зор яде готовите пюрета,иска и се по човешка храна.Кисело мляко и аз давам,за следобедна закуска с бисквитка!

П.П.докато се наканя и тя Ирини написала...

стефина честита предпоследна месечинка!!!

Общи условия

Активация на акаунт