Лятото горещо продължава, на СЕПТЕМВРИйче първи РД се задава!!!

• 15 173
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Адаш,  Joy, все едно описа нашето шефче у дома.  Joy Мрън, искам мама, искам да пипна всичко, не искам баба, не искам дядо, ако ходя съм щастлив, ако пипам играчките на батко - още повече, да съм сит, да не съм жаден и да не ми се спи, да излизам редовно и пак в същия ред...мрън, искам мама....мама, мама....дори друг няма право да ми бута количката.  Joy Heart Eyes карам се и викам. (и аз невъзпитан като Алексче)....да не си посмял да ми вземеш нещо, което съм докопал.  Crossing Arms...абе много ми и криво тези дни... Heart Eyes...ама вие ще ме слушате всички и ще ми мине.  hahaha
Поне интеграли трябва да почне да решава струва ми се след този период.  Laughing
Диде, миличката, чак ми стана сладка колко си учудена. Ти на каква възраст мислиш, че Мони и Павел са пили ябълков сок за пръв път? Опитай се да познаеш.  Joy Joy Joy
Бора, присъединявам се към фен-клуба ти.   bouquet
Анамар, стискам палци.  Praynig  Hug Heart Eyes

# 76
Диде, Сонче, само това намерих http://www.dnevnik.bg/dnevnikplus/2009/08/03/765331_kurmeneto_ka … azarna_ikonomika/ . Коментарите след статията ме вбесиха  #Cussing out .....

# 77
  • София
Охххх Сонче, тук в кварталната градинка е същото положение! Обновиха я-сложиха нови люлки, парзалки, катерушки, гумени плочки около съоръженията. Градинката е в между 2 блока, в един от входовете на който има малко кафененце. Собствениците са се видели в чудо- до всяка пейка а те са 12-13 са сложили по 1 кофа от латекс, тенекия или друг съд изпълняващ ролята на кошче за боклук. Ама и от вете страни на всяка пейка има. И пак цялата площадка е в люспи от семки. Въпреки че когато си купиш пакетче слъчоглед или тиквени ти дават найлонова торбичка!  ooooh! Дори плащали на един дядо да мете всяка сутрин площадката от люспи и фасове....София,,,,голямото село. Ама те повечето софианци там на село си пюят на земята.... ей и да не ме разберете погрешно-НИЩО ЛИЧНО ЗА ХОРАТА ОТ СЕЛО, А ЗА СЕЛСКИЯ МАНТАЛИТЕТ!

иска МАМА постоянно... държи се много "консулски и шфски" напоследък - сдържана по отношение лиготене и раздаване на усмивки и поощряваща ме, когато и доставям удоволствие

Ох, значи не сме само ние! Тео от както научи "мама" постоянно ме иска! Друг въпрос който ме притеснява е че ако е в леглото си в спалнята или кошарата в хола и аз изляза от стаята веднага се включва аларма! Мрънкне, викане, та дори и до плач стигаме!  ooooh! А винаги съм се стремиа да не свиква с постоянното ми присъствие в стаята в която е и той. Други с подобен проблем?

Адаш,  Joy, все едно описа нашето шефче у дома.  Joy Мрън, искам мама, искам да пипна всичко, не искам баба, не искам дядо

Диде,[/b] миличката, чак ми стана сладка колко си учудена. Ти на каква възраст мислиш, че Мони и Павел са пили ябълков сок за пръв път?

Иринка, такова е положението и при нас, ама аз не съи го слагах на сърцето.Надявах се да не сме сами, почти бях сигурна, сега вече съм спокойна, само за оставането дори и за 2 мин сам в дадено помещение се чудя...кога ще отмине.

А за сокчето на 35 дни, не се съмнявам кога са пили, ама...нали се развиваме и ние и лекарите и медицината, четем, информираме се...

Цвети
незнам да се ядосвам ли на коментарите под статията или да се смея ......ама виж нучаваме нови неща- чудим се що децата ни нямат зъби-ми то било от кърмата!!!!  Joy hahaha мале малееееее Crossing Arms

# 78

Хайде и сега да се отчетем бяхме на педи днес Mr. GreenЗа 2 месеца сме пораснали с 280гр и 3см И най накрая чукнахме 70см и 7800гр Малката ми ходеща тапа Heart EyesПоказахме на педи всички умения,малко се намръщи като казах,че сме още с 2 зъба само Thinkingне зная защо.Каза до годинката да сме махнали двете млечни хранение и да почнем да пием от чаша!!! Не виждам как ще стане това.Симона става в 5.30 и си иска млякото,а вечер след баня също си го чака.Не мога да я принуждавам!!!
И по този повод 2 въпроса
1. Има ли бебе,което вече да  прекратило млечната си кариера/ам/?? и ако не е до кога смятате да пие детенце мляко??
2.Има ли бебче,което да се е научило да пие изцяло всички течности от чаша??
Ох спирам,че много писах пак Hug

Абе странна работа  newsm78 Нашата педи пък от месеци насам казва, че вече е нормално да не наддава въобще, дори и да връща по малко. Особено пък прохождащо бебе  Peace
И това за зъбите ми е странно  newsm78 Ами Надя като няма още нито един какво да правя? Днес по този повод една акушерка ме напътстваше да съм давала повече млечни храни - сирена попара, кисело мляко, кашкавалче вече..... Отговарям, че кърмя и тя "а, тогава не се притеснявай". Ха, че от какво да се притеснявам  hahaha Когато изникнат - тогава. Да не се състезаваме, я?
В този ред на мисли по повод млечните хранения: Надя суче за закуска, след обяда, след следобедния сън и след вечерята (нощем също, но то е по-скоро за успокоение и приспиване). Та щях да питам дали е притеснително, че е толкова често, но видях, че СЗО препоръчва кърмене до 2 годинки и съм спокойна  Peace .
За пиенето от чаша - да, ние сме  Party Това е голямо удоволствие и за двете ни, защото от биберон не е приела нито капка течност. После смених бибероните с накрайници (бебешки такива, магични), обаче да изпие повече от 20гр дневно не е бивало. Та сега пие от моята чаша и от моето шише (аз нали все вода лоча и тя да не остане назад). Понякога й подавам  шише от мин.вода тип спорт - с накрайник "биберон". И от там пие, но предпочита да може да избълбука и да се задави  hahaha иначе водопоя е безсмислен  Wink

Ние пюретата хич не ги ядем, а месо в истинския му вид съм давала само заешко, защото такова имах домашно. Сега очаквам пилешко (кокошо  Laughing ), а свинското ще е към Коледа  Wink Мисля, че е по-удачно да давам домашно месо, щом имам възможност.
Жълтък обаче и аз не съм въвела. Педи казваше, че като съм дала кисело мляко, мога да поизчакам с жълтъка. Но тя май имаше предвид седмица-две, а аз чакам месеци вече  hahaha

Соня, ако всеки прави такива забележки, "нарушителите" ще са много по-напрегнати следващия път, когато замърсяват  Peace Ще се оглеждат кой ще ги види и несъзнателно ще се съобразяват какво правят  Peace
Аз също помолих една майка да си вземе хвърления димящ фас от земята и да му намери подходящо място. Еееее, детето ми пълзи там, тя си метна цигарата зад гърба  ooooh! Това докато люлее нейното. Ами нали и то ще слезе от люлката и ще тръгне да пълзи долу  Crossing Arms

ПП. little_sweet_didka™, Надя в един момент започна да разбира повече и не искаше да стои сама в стаята, нито в леглото, нито се хваща на отработените хитринки... което си беше естествено преди, но явно не е завинаги  Peace Сега се успокоявам с това, че скоро ще мога да й обяснявам и да ме разбира  Peace От това, че не стои сама, извлякох полза - научи се да стои на гърне и вече всеки път пишка там. Ходенето по голяма нужда е веднъж дневно, но и то е в гърне. Ми така де, като не ме оставя да ида до WC, да идва с мен и да прави каквото трябва там  hahaha

Лелееееееее, що нещо съм изписала  Embarassed Извинете за "разпънатия чаршаф"  Praynig Не е проблем да го прескочите  Peace

# 79
  • София
Да, Диде, в този смисъл си много права. Защото Радослав определено не е пил сок от ябълки на 30-40 дена.  Joy
Гардения, много сладък пост си написала даже. Прочетох го с кеф.  Hug
А това с връзката между кърменето и липсата на зъби ме уби тооотално!  Crossing Arms ooooh!
Дали има някой останал без зъби се чудя, особено ако е сукал повечко?  ooooh!

# 80
Между другото пред всички пейки в Борисовата е зарито със слънчогледови семки. Няма къде да си пуснеш детето да пълзи  Confused Ако някой има идея къде мога да се оплача, моля да каже  PraynigИзвинявам се, че така негативно, но ми падна пердето  Confused

Сонче, това е една от големите ми болки.
Зад нас има детска градина,
градината в която ходи стефан.
повечето градини в бургас не се заключват,
имат счупени огради.
нямало пари!
"стадо" жени с малки деца всяка вечер са в градината,
задължително със семки и цигари,
плюят, мятат фасове.
Сърцето ми се свива, досега не съм напаравила забележка,
минавам мълчаливо покрай градината и си мълча.
упреквам себе си за мълчанието си.
реших да отида някоя вечер и да помета, ей така,
просто да си помета, та да ми олекне поне малко.
разфоварях с друга майка, която ходи там и не
е
"от породата на онова стадо",
акза ми, че е безмислено да им се прави забележка,
овчедушието им безкрайно.
още не съм се отказала, де.

Сонче, независимо от забележката ти съм убедена, че  въпросната жена ще продължи да плюе обелки от семки и след кат ороди второто си дете. Нейните деца също ще люпят... именно тук е ролята на държавата. Ако забележката бъде направена от градски полицай /жандармерия/ и нарушителят се санкционира - предполагам че повдението и реацията ще е друга. А и правото е на страната на мнозинството - колкото повече хора й правят забележка, толкова по-вероятно е да се съобрази с това. Ще сме непримирими докрай.  Hug

Peace

Мацки, какво свинско в тия жеги?!
Смятам да го предложа на Борис по Коледа, когато му е времето  Mr. Green
Той досега май само пилешко и пуешко е опитвал,
освен ако не съм му дала нщ друго от нашата трапеза,
но нямам спомени.

Боре, искам да ми почетеш и на мене  Hug
Знаеш ли, понеже моите детски книжки са оръфани вече,
някои, де,
реших да се поровя в антикв. книжарници  и да търся стари издания,
защото новите такива, хич не ми допадат.
Снабдих се с Незнайко, Стас и Нели...
търся още.
Моят приказен свят, където прочетох много детски книжки е още жив,
визирма селото ми, където имам още живи баба и дядо.

Аз почетвам на Стефан Пипи Дългото Чорапче,
по-скоро разказвам, 'щото той още не може да следи текст.
Отвреме на време ни в клин ни в ръкав,
се изцепи по повод маймунката господин Нилсон  Mr. Green

Мире, преди да коментирам педиатърката,
за тази дето взимаше такса ли става въпрос?
в такъв случай, хич и няма да коментирам.

Бобо ни го водя на мерене, ни на теглене.
Февруари за последно го мерихме, после май юни.  newsm78
Моему е около 10.500 и 74-75 см.

Борис не пие вода, играе с нея.
Давам от чаша, от шише,
но той приема по няколко глътки.

Кисело мялко дадох оня ден, прие се
страхотно.
Обичам Бор Чвор 2% и него давам на децата.
Аз подкрепям идеята, че прясното мляко е за кравите,
да ме извинят феновете на прясното мляко.

Анамар, Параход, чакам по-добри новини от вас  Hug

# 81
Добро утро! Отварям си още един таб на мозилата и почвам да отговарям поред  Joy   Mr. Green

Мире, съветът ми към теб е или да си смениш педиатърката, или да престанеш да й обръщаш внимание. Тая жена дрънка откровени глупости, другите момичета са ти обяснили за млякото... Аз не бих й мълчала, не мълча на никой, отстоявам си позицията, отначало не беше лесно, тъй като и моите роднини са гледали деца по друг стереотип все пак... Но сега всеки има уважение към моята позиция за отглеждане и никой не постъпва "въпреки" мен. Питат ме преди да дадат нещо на Дари, и виждам, че искрено се радват, че се опитвам да я гледам естествено и здравословно (за нея). Даже баща ми е много горд, че още я кърмя. Гледа по ТВ сега кампанията по случай ССК и ми разказва какво е чул и т.н. Малко се отклоних, но просто исках да ти напиша, че ако искаш - ще можеш. Просто трябва да им кажеш на всички, които ти се месят, открито и спокойно, че ти си майката и ти взимаш разумни решения. Защо не пробваш да им разпечаташ статии по въпроса, за да почетат и да се информират? Може би така ще спрат да те тормозят...  Hug  Peace
Луси, ами Дари дъвка и смука една свинска пържола на скара преди месец още  Whistling   ooooh!  но иначе не съм въвеждала това месо, а и телешкото още.
Яйце, не съм въвеждала още, но знам, че на кухнята готвят с такива.  Peace
Анамар, дано мъничката засуче!  Praynig Praynig
Ина, Дари вечер преди последното сукане пие кисело мляко с бисквита плазмон - не повече от 100 мл (разредено), значи млякото е около 5 супени лъжици. Не й стига само кърма вечер, а АМ го отказа. Та така. За мен е важно да се приема достатъчно мляко...

И последно - да се похваля - тази нощ спахме на вилата на нашите в едно село близо до Дряново (там е по-хладно) и Дари спа ЦЯЛА НОЩ!!! От 20.00 до 6.00 - без да се събуди. В 6 сука и пак заспа! Е, това е - родих се!  Grinning  Grinning

# 82
ДУ в този дъждовен и гръмотевичен ден Simple Smile

Не ми остава нищо, освен да се присъединя:
- и за площадките, превърнати в кочини (и да, майките и децата им плюят семки и опаковки от зайо байо, а не тийнейджърите, които ги населяват нощем - бирените бутилки са по-малко)
- и за това как не искаме да седим нито секунда сами. И аз си вземам госпожицата с мен в тоалетната, като го няма баща й, защото иначе а ми е видяла гърба, а е надула гайдата.
Като се къпя пък я натоварвам в количката пред вратата на банята (от което е недоволна), но просто няма как да я оставя на мокрите плочки с риск да се пребие.

За свинското аз нямам скрупули, но все пак сигурно ще дочака есента -таман към 1-вия рожден ден.

# 83
ДУ момичета,

в този гръмотевично-дъждовен ден.  Само за гушене в леглото. Ние с Нико това и смятаме да правим на голямата спалня, днес - изцяло млечна диета за Нико, а за мен зареждам с плодове и вода и така до вечерта. Гушкайте се и се наслаждавайте на малките съкровища Heart Eyes

# 84
Соня, ние бяхме на по-съседната до вас пейка, ама някак си как да ви се обадя.......
Та понеже цяла зима прекарахме в Борисовата, всъщност се оказа, че този един парк е доста поддържан и всеки ден наистина го чистят..............но то няма как да се стои до майките с метлата, или след кучетата, и тн.....

Вече разбрах защо бабите в борисовата винаги ми предлагат да си купувам семки.......ми то явно така правели майките.......... #Crazy #Crazy

На тази точно площадка проблемът на хората е по-скоро как да откажат майки и тинейджъри да не сядат по люлките, защото чупят цялата греда с тежестта си......И другият проблем, е че повечето майки идват максимум ведънж в седмицата и изобщо не ги е грижа кво оставят след себе си......не е като в кварталната градинка, където всички се познават....(но както четем поста на дидка, това не променя нещата)

# 85
Здравейте момичета! Помните ли ни?  Embarassed
От една седмица, от както се върнахме от морето, не ми идва музата да седна да пиша. Освен това с това прохождащо малко човече, изискващо постоянно внимание, ми е още по-трудно да си открадна минутка. Дори в момента, докато пиша ме дърпа за полата в проходилката... Laughing
Спазвайки традицията мисля да отмия срама с малко морски снимков материал  Heart Eyes Hug

http://lanvinka.multiply.com/photos/album/13/Purvoto_semeino_mor … s_Aida_Varna_2009

Нямам думи да ви опиша колко хубаво си изкарахме на първото ни море с Аида.  Heart Eyes Blush Бяхме на Константин и Елена. Хотелчето беше кътче от рая, с невероятно любезни домакини, невероятна огромна градина и чист басейн. Намерихме си и чудесни приятели в лицето на едно младо семейство с момиченце на 5,5 г. Станахме си голяма партия. Всеки ден на плаж, по ресторантчета, във Варна. Посетихме и делфинариума.  Виждахме се и с братовчедите ми. Ходихме и на мидена ферма и се отядохме на миди и риби  Mr. Green Аида беше толкова щастлива през цялото време - раздаваше усмивки на всички, плажуваше, ходеше всеки ден, спеше по два пъти на ден по два часа и нощно време също, хапваше си добре. Не разбрахме, че бяхме с дете на море. В нито един момент не ни е била в тежест. На обед след плажа я качвах в стаята да спи, а ние слизахме на басейна с бейбифона. Чуваше се прекрасно. Пийвахме кафенце и ментичка с прекрасна компания. А вечер като заспи си сядахме двамката на терасата с по едно Смирновче айс и кашу да се насладим на музиката на щурците. Невероятна тишина и спокойствие. Grinning
Не ни се тръгваше, но имахме сбирка на братовчедите на мъжа ми в Плевен. Събрахме се 16 човека, едни барбекюта и сладки приказки..прибрахме се в неделя, заредени с положителна енергия и много впечатления.
Иначе малката принцеса има голям мерак да ходи. Вчера се придвижи от холната маса до тоалетната в коридора сама, е накрая се пльосна по нос, хем я хванах, но си поплака. Без инциденти няма да минем. На морето още първия ден успя да падне от спалнята в стаята по лице на пода. За първи път. Голям рев му удари и тогава. Вече е като шило. За секунда не стои на място. Постоянно се изправя на дивана и гледа навън. Ходим из апартамента, без кръст останах, но няма начин. Навън същото. Папа всичко, слава Богу. Онзи ден дадох пюре с шунка, т.е. въведох свинското. Не е имало проблем. Кърмим се още сутрин и вечер, по неино усмотрение. Всеки ден й давам пресни плодове между храненията - праскови, пъпеш, круши. Аз й правя и домашни плодови и зеленчукови пюрета като имам възможност. Ходим много успешно засега на гърнето. Вече хващам 3 от 3 акита, много често и пикото. Имам чувството, че вече знае за какво служи гърнето.  Whistling Heart Eyes
Освен това забелявам, че все по-разбиращо ме гледа, реагира на някои мои думи, сякаш вече ме разбира. Опитва се да говори на бебешки, много ми е сладка. Напоследък не мога да й се наситя, мачкам я и я целувам по хиляди пъти на ден. Горкото дете.
Имам да наваксвам с четенето. Затова не се включвам актуално по темите.
Съжалявам за дългия пост. Просто имах много неща да ви споделя. Embarassed Hug  bouquet

# 86
Тази девойка познавате ли я?

Добре че заваля, за да се разпиша Wink
Е, здравейте момичета Hug Как сте? Затрих се аз от скиторене и сили не ми оставаха да пиша. Но си признавам, че надничах чат-пат Wink Флу веднъж ме гепи Grinning

Маймуната расте и хубавее Laughing Хич не се сеща, че тези крака могат и за ходене да се използват. Пълзи като пършинг, само се катери нагоре-надолу, добре че се научи да слиза с дупето напред, че иначе все трябваше да стоя при нея. Още си се кърмим, има си желание детето, което пък ме навежда на въпроса, че още нямам цикъл, докога newsm78

Ето и една морска снимка. Много й хареса. Не можем да я изкараме от водата. Само да види, че някой тръгва към морето и хуква след него Simple Smile А ако ви се гледат повече снимки - ето http://picasaweb.google.com/sangata/2009Sinemorets#

До скоро Hug

# 87
 Здравейте момичета!
Гушки на всички, които ме помнят  Hug и поздрави на тези дето не ме знаят Laughing.
Ние преживяхме може би най голямата криза в наща семейна история и сега внимаваме да съблюдаваме новата семейна стратегия...
Изхвърлихме телевизорите, имаме ограничено време на РС-то и внимаваме да отделяме повече време на децата и да общуваме.
Нищо не е лесно, но не е и невъзможно та продължаваме напред.
Децата са живи и здрави (слава на Бога).
Мари както се хвали сама е "шита" на дупето и гордо се хвали все още със сините щръкнали конци като повдига рокличката си не пропуска да покаже на всеки, който достойно оценява гледката...
Влезе в хола със засилване през стъклото защото сестра и я ядосала ooooh! то шило в торба стои ли?
Слава на Бога обаче само конците ни останаха и спомена и моята побеляла коса Crazy, други усложнения няма.
Сузи се изживява като втората майка на Йосиф защото той отказва да заспива с мен и иска нея...
Йосиф е моята награда newsm03.
Сега му расте ново 7- мо зъбче и си го изживява детето, но е прекрасен.
Много красив и добър, наслаждавам му се постоянно, той е извор на радост за мен.
Пълзи като фъртуна, с Мари се надпреварват по коридорите и щуреят заедно.
Вече прави първи стъпки, но не бързаме защото се чувства още несигурен, а и с пълзене си ходи където ще.
Ходихме два пъти на море и два пъти на балкан общо взето не сме се спрели.
Започнах ремонт на родната ми къща в априлци и сега не мога да трая, иска ми се да стане всичко изведнъж и да прекарвам време с децата там.
Толкова е тихо и красиво (освен къщата де Mr. Green).
Веч тук ли си още?
Толкова си мечтаех да ви видя, планове имах чак.
Ако си заралийка трябва да ни дойдете на гости Hug, ако пък нещете ние ще дойдем за да настаня пърхащите мигли на Йосиф пред обектива ти Laughing.
Видях снимките ви със Суити Heart Eyes наистина сте чудесни.
Шийла  Hug много ми е приятно да те чета Heart Eyes.
Ето от мен един усмихнат поздрав:

# 88
Мариям привет  Hug Много се радвам да те видя отново тук. И много се радвам, че сте преживели кризата  Hug Леле, Йосиф е много пораснал Simple Smile Шапка ти свалям за телевизорите, де да можех и аз да ги изхвърля. Не зачезвай така

Ланвинка, Гричо, много хубави снимки! Вижда се, че сте изкарали чудесно.

Опа, събудихме се

# 89
Здравейте милички  Hug Hug Hug
И аз доста време не съм се включвала, но гледам да ви следя Wink
Радвам се много за проходилите бебчета да са ни живи и здрави.
Мариям, скоро си мислех за теб Hug
Ние сме добре имаме 4 зъба в момента пробиват другите два горе.
Аз да ви почерпя виртуално за месечинката ни днес beer  food002 smile3510 Popcorn cook cook
Леле като се замисля че скоро ще се напълнят темичките с рожденници и ми става много мило Heart Eyes
Айде лек ден на всички и целувки от нас  love001

Общи условия

Активация на акаунт