Лятото горещо продължава, на СЕПТЕМВРИйче първи РД се задава!!!

• 15 168
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
Асе, разбирам ти позицията, напълно, но виненето на жената (която може да не е информирана, но е отишла при предполагаем професионалист), когато е осакатена по такъв начин и при положение че не знаем каква е историята точно...не е за мен.
Иначе се съгласявам, жените трябва да се стегнат и да си търсят правата. Откакто съм в чужбина ми е станало много ясно колко е важна тази борба, не само по този но всякакви въпроси. Никой не дава права и свобода ей така, за сини очи и ако се заблееш, ще ти ги вземат, както става в Америка. Сега тука искат да въведат нови наредби в медицинските закони, и между всички подобрения има два параграфа които де факто ще направят незаконно за акушерка да изражда в домовете на майките. Може да сме малко, но ела виж каква атака сме направили - писма до всички политици, срещи с представители, хиляди писма до сената и комисии, вълни с въпроси до политици чрез медиите и един огромен планиран митинг за следващият месец пред парламента. Вече сме спечелили две малки партии. А сме малко, тези лудите раждащите у дома, но гласа ни ще се чуе. Ето например едно малко протестче пред министърката на здравето от днес - http://www.youtube.com/watch?v=OhfSJlWbMaU

И да, мъчно ми е, даже много, като чета за положението в България, но и от време на време си пляскам челото и си припомням, че жените там са интелигентни, силни, с достъп до информация и закони и наредби които са под огледа на Европата. Ако те не искат, или не им е важно... коя съм аз и защо така се дерзая...ще ми мине, дано.

Мире, нищо и няма на малката. Спокойно и се наслаждавай.

Луси, твоята история не е единна, за съжаление. Не че това помага, но поне знаеш че не си тази едната която са прегазили  Hug Това си е проблем по всички западни страни с 'развита' медицина.

Нели, каква лекция си давала милата? Я кажи, да ти се порадваме.

Анамар, как е малката? Дано по добре днес.

Веч, искам и аз моренце. Скоро..скоро Wink

Айде, туй от мен. Всичко най хубаво на всички   bouquet

# 61
Не съм дочела последните странички,но влизам набързо да ви кажа,че утре рано сутринта заминаваме за морето  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
Дойде ни и на нас времето вече  Sunglasses Ще пиша веднага щом се върнем(не ми се носи лаптопа там-ще се излежавам по цял ден на плажа и ще мързелувам).
Ще ми липсвате ,милички!!!!!!!!!!!!!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Надявам се като се върнада чета само хубави новини от вас-и повече никакви болни!!! Naughty Heart Eyes
ЧАОООООООООООООО  wavey

# 62
Асе, мерси за загрижеността  Hug Нищо особено - грипче, но понеже е британско (не е свинско) и имунната ни система не е свикнала с техните бацили... седмица стана се влача като парцал. А сме и сами, и дъщеря ми баш сега е решила, че не ме пуска от поглед дори да се изпикая... Аз почти нищо не пия за такива болежки, лимони и мед и по някой витамин чат-пат.  Разгеле днес имахме помощничка.
Между другото много си готина пред Дневник!

Лусисити, и аз се чувствам по подобен начин от моето раждане, всъщност много често все още мисля за него, и не с добро (не че това ще те успокои по някакъв начин).

Бора, постовете ти ме правят необяснимо щастлива - все едно чета литература, от онази, на която сам се чувстваш герой. Добре дошла.

Анамарчо, бях изпуснала вашите одисеи. Звучи ми ужасно, главно заради оня необясним акт, в който се чувстваш отхвърлена от детето си... дано скоро го преборите.

# 63
Анамар, кажи как да помогна. Да дойда до вас..., да дойдеш до нас... Ще суче, ама ще трябва някои хитринки сигурно Peace
Параходски, аз също обикновено упорито отказвам лекарства, но ако си съвсем на парцал един Фервекс ще те вдигне. Аз като по година-две не пия нищо и така ако се тръшна много и като бодна нещо такова и ме изстрелва с първа космическа в доброто здраве Peace
Шейли, аз си поплаках на това видео. Много ми става мило, когато видя как хората наистина си отстояват правата Heart Eyes

# 64
Асе, идвам и на край света, само да засуче. Сериозно- кажи в колко , къде си точно и се домъкваме двете- че почвам да се чудя дали ще успея изобщо да я накарам- в момента в който се опитам само да я доближа до гърдите си и почва да плаче- изобщо не го и докосва с устни, камо ли пък нещо повече..

Параход, мила да се пооправяш бързо( лимоните с мед са номер едно- вотрото при мен е горещи , лютиви супички и един горещ душ- знам че звучи странно в това време- ама действа  Peace ) Иначе си много права- чувствам се  смачкана, изплюта  и захвърлена - буквално.

# 65
Утре сутрин имаме лекция, но следобед съм на разположение. Живея в Борово. 0898 620258 - звънни ми след 13 часа утре, за да се разберем Hug Ще дам най-доброто от себе си, пък току-виж засуче Hug

# 66
Ох, бях решила днес да не коментирам темата за раждането на това момиче, но ..... Едно нещо не ми дава мира. И това е, че дори и жената доброволно съгласила се да ражда планирано, при този доктор и прочие подробности, които са изкоментирани, то тя няма право на тази съдба. Дори и ако е нездравомислеща, това по повод другите гледни точки. И спирам да коментирам.

Анамар, дано малката засуче  Hug

Параход, и на теб бързо възстановяване  Hug

Свинско не съм въвеждала и се чудя откога. Не е ли рано?

# 67
Нени, душа, не мисля, че след като сме я докарали до почти една годинка все още трябва да се вглеждаме толкова педантично и да се чудим кое кога да въведем. Ако нещо е изостанало като свинското при теб, яйцето при мен и прочие, то вече го въвеждаме когато ни скимне.
Изключвам продукти като цитруси, прясно мляко и други коментирани, че принципно се въвеждат след годинка по една или друга причина.

Макар че сега докато го пиша това се опитвам да се сетя - твоя дреб имаше ли някакви алергии? Май не, нали?

# 68
  • София
Мире, ти кво прави юни месец че не я смени тази "педиатърка"??!! Close Толко гафове направи и ти-нищо! Т'ва малко като тук една квартална педиатърка Драганова, казала че след 1 месец може да се дава сок от ябълка!  Shocked ooooh! #Crazy Как не сме знаели до сега ! И така случайно от познат научих че започнали със 2 лъжици сок от ябълка! Ми тя вече била на 35 дни!  ooooh! #Crazy

Лимонова, шемет мой, не съм даваа свинско и до колко си спомням от четенето-това е месето което се въвежда най-последно след година и половина-две. Нищо че на дадени пюрета пише след 4-тия месец. Аз и телешкото още не съм давала.... Rolling Eyes

Дайте да я видя Асето в Дневник, или го няма онлайн?

Ние от вчера взимаме кухня(държавна) Вчера менюто беше: зеленчукова супа(зеле и моркови настъргани), леща и грис. Опитах ги бяха безсолни и беззахарни  Peace . За днес имахме : таратор, тиквички с ориз, и някакъв розов крем. И двата дена нищо от тези храни не съм му давала, защото имам от яденето което му сготвих аз. Притесняваме това че готвят с прясно мляко Sad ц.......

# 69
Айде пак аз да пиша сега. И мен това ме притеснява. Първо тъпото прясно мляко, ама ако е само в кремчетата - няма да ги давам. И без това не искам и не му давам нишестета.  Иначе и Стилиан днес яде тиквички с ориз. Усещам се как , незнайно защо, умишлено забавям отиването до док за бележка за алергии, която ми трябва за записването в кухнята. Незнам защо, ама не искам да го записвам, пък не че някой ме кара, ама искам ако не друго, то поне да го пробвам. Мда....

Въпрос - киселото мляко - има ли максимум количество, което трябва да се дава на ден? Че аз нещо май прекалявам. Следобедно-надвечерното му хранене е от един банан, две бисквити Закуска и две или три лъжици кисело мляко. Това добре, ама ако нещо обяда не си хареса от раз, като му бутна и там една -две чаени лъжички млекче и започва да гъчи с двата карбуратора. Та ..... тъпа ли съм или не е проблем?

# 70
Лимоне, не си тъпа, не е проблем Hug
Аз как го мечтая това с млякото... Нали и двете ми деца, пусто, с алергии... Та Сияната сега като закусва половин кофичка мляко и съм щастлива. И после обядва другата половина, надробена с хляб Wink Само дебна Любо да не се изприщи и той минава на кисело мляко, че най-лесно. Или и двете сме тъпи, или много мързеливи Mr. Green
Ама млякото (киселото) си е райско решение Peace Пък как върви на тиквички с ориз Crazy

# 71
Инка, Кали няма алергии. Ама и аз не знам защо още не съм давала свинско. Знам ли, някакъв предразсъдък ми е, нали се сещаш свинско и холестерол.  newsm78 Определено няма да му дам някоя тлъста пържола като реша да въвеждам, амаааа ..... а бе чудех се наистина кога е подходящия момент за свинско. Не че го давам педантично, напротив. Ама нещо все не смея да посегна към пюре със свинско.

А пък за киселото мляко - не знам дали има определено количество. Според мен едва ли, щом е захранен и всичко си е ок с млякото. Ама това си е мое мнение де.

Сега като прочетох Дидка се сещам, че и бобови още не съм давала.

# 72
Ахъ де, на тиквите и ориза го набухах и днес, а вчера на спанак с ориз.... А онзи ден на пилешко с картофче. Нещо не ги докарвам както си трябва манджите и с млякото замазвам така да се каже. Ама действа.

# 73
Момичета, днес имах следната случка в Борисовата градина и още ми е напушено. Следобед с мъж ми решихме да заведем Алекс там на люлките. Докато държа дребчо в опитите му да ходи на съседната пейка се настанява млада, добре изглеждаща, бременна в 9 месец дама с момиченце на 3-4 години и съпруга си. Докато държа Алексче не гледам кой какво прави, но по едно време се обръщам и какво да видя - младата дама изкарала един пакет тиквени семки и люпи, ли люпи и плюе на детската площадка. Съпругът й, разбира се, не остава по-назад. Е, честно ви казвам побеснях  #Cussing out Отивам при нея и най-учтиво я моля да не плюе на детската площадка и предлагам да й услужа с торбичка, ако тя няма. Тя дори не ме погледна, а просто ми заяви "Е, късно е вече!". Може би вместо да си гледам детето трябва да следя кой къде плюе люспи, хвърля фасове и боклуци и да ходя да обяснявам на възрастни хора с претенции защо това не се прави на детска площадка  #Cussing out
Дамата си взе детето и съпруга и тръгнаха, може би да търсят пейка, където на спокойствие да си чоплят семки. Не мога да си предствя как може да имаш малко дете, да чакаш второ и да нямаш акъл за две стотинки, за да правиш кочина на детската площадка  #2gunfire
Между другото пред всички пейки в Борисовата е зарито със слънчогледови семки. Няма къде да си пуснеш детето да пълзи  Confused Ако някой има идея къде мога да се оплача, моля да каже  PraynigИзвинявам се, че така негативно, но ми падна пердето  Confused

И аз се присъединявам към искането на Дневник  Wink
Диде, и мен ме притеснява това, че храната от кухнята има мляко и яйца  Confused Алексче едва ли ще го класират до година и половина и може би до тогава ще ги е опитал   newsm78
Анамар, дано Асето утре помогне  Hug Praynig
Шейли, шапка ви свалям за отстояването на позициите  Peace Hug
Ние сме още далеч от млечните продукти. Утре пак сме на гастро заради АБКМ, та да видим  newsm78 Има ли някое бебче с АБКМ, което да е опитало кравешки белтък?
Пак се олях  Embarassed Лека вечер, милички   bouquet

# 74
Инче, аз отдавна съм писала а киселото мляко - то е аболютната "тайна на успеха" при храни, които Джи не консумира с удоволствие. Не може да навреди.
Кърма/АМ - сутрин /докато сама се откаже - надявам се ако минем на АМ към година и половина вече тя да си спи и директно да закусваме/ и вечер /докато иска, но със сигурност минимум до втората година/
Анамар, не се отчайвай, мила. Казах ти и преди - това, което описваш го видях с очите си как преминава и как 100% кърмаче-маниаче само при вида на гърда изпада в ужас и рев. Всичко се преодоля. Чудесно е, че ще опитате това-онова с Асето и дано стане нещо, но по принцип тук не става въпрос за обикновено поведенческо проблемче, а за абсолютен физически дискомфорт и болка, които трудно биха се залъгали с хитринки. Това а на  го казвам, за да не се отчаеш ако след срещата с Асето нямате подобрение. Вярвям, че ще отмине всичко. Само се опитай да акумулираш отнякъде силици  и енергия. Ако искашнякои релакс техники мога и на Скайп да ти споделя  Hug Heart Eyes
Шийла, много добре ми подейства поста ти  Hug Напълно съм съгласна за правото на свобода и задължението ни да го отстояваме.
Сонче, независимо от забележката ти съм убедена, че  въпросната жена ще продължи да плюе обелки от семки и след кат ороди второто си дете. Нейните деца също ще люпят... именно тук е ролята на държавата. Ако забележката бъде направена от градски полицай /жандармерия/ и нарушителят се санкционира - предполагам че повдението и реацията ще е друга. А и правото е на страната на мнозинството - колкото повече хора й правят забележка, толкова по-вероятно е да се съобрази с това. Ще сме непримирими докрай.  Hug
Бора, винаги усещам липсата ти, когато не пишеш.
Параход, добре че Марти е здрава  Peace
Асе, напомням ти за едно телефонче на ЛС

Джинджи напоследък си посуква порядъчно, след което я полюлявам 5 минути на ръце и я оставям в легълцето  й. Много ме тормози нощното кърмене напоследък. Не само заради моето неотпочиване, но и заради наистина непрестанните болки в гръбнаха и кръста...  Confused А изгледи за отбиване няма... нито има зъби /за да си позволя да я лиша от това безотказно успокоително/, нито харесва вкуса на АМ-то. Иначе останалото е нормално - ходи сама, придържайки се по мебелите; иска МАМА постоянно... държи се много "консулски и шфски" напоследък - сдържана по отношение лиготене и раздаване на усмивки и поощряваща ме, когато и доставям удоволствие... хм... неповторими души имат децата ни. Провяват се още от раждането си.

Общи условия

Активация на акаунт