СПЕШНО ТЪРСЯ ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА- 5МГ

• 4 916
  • 11
  •   1
Отговори
  • Варна
Днес след вливане на метотрексат ми изписаха Фолиева от 5мг. В аптеката ме мислят за луда или че има грешка. А аз дневно трябва да вземам по 15мг. Ако пия от стандартната 0.4мг трябва дневно да взимам 37бр. хапчета  #Crazy. Ако някой има идея къде да намеря утре да пише.

# 1
  • Някъде там...
Слави, ако не се лъжа имаше Неофолик Форте, която беше по 4 мг.  newsm78 Но като че ли го спряха от производство и го замениха с Неофолик Мета по 4 и 5 мг.

# 2
  • Варна
Аз имам Неофолик мета, но той е 0.4мг  Sad

# 3
http://www.bda.bg/bdias/24193s.pdf
http://www.medicine.bg/lekarstva/folic-acid-sopharma

Софарма произвеждат.
Обади се на някого от медицинските им представители и попитай от къде би могла да си закупиш.

Д-р Христо Cимеонов
Регионален мениджър - София
GSM: 0886 611 217

Д-р Силвия Стоянова
Старши Медицински представител - София
GSM: 0885 711 232

Успех!

# 4
  • Варна
Ударих на камък  Sad.
Д-р Христо Симеонов е в чужбина, а Д-р Силвия Стоянова не се занимавала с това и каза да съм си изнамерела друг телефон  Sad

# 5
  • София
Слави, пробвай в някоя голяма аптека (от типа на Санита или друга верига, но големите) и ако нямат в момента ги накарай да проверят по складовете. Просто опитвай докато намериш сговорчива продавачка - все от някъде ще се намери. Аз съм си намерила една малка аптека, където винаги намират начин да ми поръчат това, което ми трябва - най-много за 2 дни пристига. Ама трябва да си дадат зор да позвънят по телефоните...

Аз съм в София в момента и мога да потърся ако искаш, но ще стигна до Варна след 2 седмици... сигурно ти е късно.

# 6
  • Варна
 newsm44 Намерих си! Звъннах в склада на Софарма във Варна. Жената много любезно ми обясни, че имат на склад и просто някой трябва да ми я поръча. Много настоятелно помолих  Twisted Evil в една аптека да ми я поръчат и вече я взех. Даже ми поискаха капаро при цена 7.95  Mr. Green. Благодаря на всички   bouquet

# 7
Slavi_Yo , а с каква цел ти изписаха такова количество?  В смисъл, за какъв проблем?

Аз пия фолиева киселина заради бета таласемия, в момета съм бременна в 8-мия месец, не ми помага особено за хемоглобина, малко подобрение имам от Неофолик мета - нали е с директно усвояване.

По лекарско предписание трябва да взимам две, ама понякога я увеличавам и до 6, зависи от състоянието ми и определено веднага си проличава ефектът от по-голямото количество.
Та за това ми стана интересно твоят случай какъв е. 

# 8
  • Варна
 Аз пия 3х1 от 5мг. (15мг дневно) тъй като в момента провеждам терапия с метотрексат заради гроздовидна бременност. Тъй като това е химиотерапевтик, целта на фолиевата е да неутрализира вредите от него. Пия през ден само в дните, когато не ми слагат инжекция.

# 9
Ох, съчувствам ти най-искрено, дано се възстановиш по-скоро!   bouquet

Не знаех и за това действие на фолиевата киселина, то много приложения има явно от този витамин.

# 10
newsm44 Намерих си! Звъннах в склада на Софарма във Варна. Жената много любезно ми обясни, че имат на склад и просто някой трябва да ми я поръча. Много настоятелно помолих  Twisted Evil в една аптека да ми я поръчат и вече я взех. Даже ми поискаха капаро при цена 7.95  Mr. Green. Благодаря на всички   bouquet
Радвам се че си си намерила ,но защо точно от 5милиграма???

# 11
ООООООО видях душко дано да ти помогне! Peace Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт