Май 2005- Тема 128

• 25 095
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Гуш, ще те убия, как можа да ме изтипосаш такава Sick
Августа, да, нов ми е имиджът - с чисто нови 6 килца отгоре откакто започнах не толкова новата ми работа Confused Шанс.

E стига де, толкова си хубава! Ся някви си 6 кила отгоре...

ето рецептата за ултралесния лимонов чийзкейк без печене, само с бъркане:

блат:

300 гр.чаени ванилови бисквити (има и такива с вкус на лимон)
200 гр.печени безсолни лешници (не са задължителни)
150 гр.меко масло

крем

500 гр.сирене Рикота (или обикновена извара, но е по-добре италианска рикотта, тъй като няма особения мирис на нашата извара)
200 гр.захар
400 гр.квасена сметана
30 гр.желатин
сок и кора от 1 лимон
50 мл.лимонов ликьор
2 ванилии

Приготвяне

* Сипете в кухненския робот бисквитите,лешниците и маслото.Смелете докато получите маслени трохи. Сипете ги в тортена форма с подвижен борд и с притискане оформете на блат.

* Разбийте с пасатор сиренето със захарта.Прибавете сметаната,ванилията,сокът и кората от лимона и ликьора.Накрая добавете желатина,разтворен на водна баня в малко вода. Сипете крема върху бисквитената подложка и оставете за 1 час в хладилника.

Топинг:
Lemon curd:
3 яйца
150 гр.захар
сока на 2-3 лимона
настъргани лимонови кори - около 1 супена лъжица
150 гр. масло

Разбъркват се яйцата със захарта и сока от лимоните. Слагат се на водна баня и се бъркат постоянно докато водата отдолу почти завира. Като се посгъсти сместа сваляте от водната баня и добавяте корите на лимона и маслото, нарязано на ситни парченца. Като изстине застилате вече стегнатия чийзкейк.

Рецептата е малко изменена от мен, оригиналът е тук. Просто съм заменила топинга - вместо с желе с lemon curd.

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 11:09 от Гуш

# 466
  • София

Despina, честит рожден ден!

# 467
Честит Рожден Ден, Деспина!
Да си здрава и много щастлива - ти и цялото ти семейство!

# 468
Честито на рожденичката! Много здраве, сполука и любов!
Вчера наистина бяхме малко, но аз успях да си почина и  да се размажа на есенното слънце!
Мартеа, Теа много ли се уплаши от кучето? Митко като си легна ми говори за него.
Моето бебе наистина се е скрило надълбоко, вече вчера мислех че ще ми се доражда, но засега нищо.

# 469
Деси, честит рожден ден! Желая здраве, щастие и много късмет за цялото семейство!   bouquet

Дами, големи сте сладурки всички! Гуш, теб не те видях, ти си снимала, ясно. Но Емичка не можах да видя?
Теа колко дълга коса е пусналаа. За малко да не я позная. Страхотни дечица са всички  Heart Eyes
И аз бях на подобно събитие като вашето.  Laughing Фирмата беше организирала традиционния Ден на отворените врати, но този път в една местност край Хасково - Кенана. Имаше скара, бира, музика, хорА,... веселба. Много ми се искаше да дойдем с Насето, хем на екскурзия, хем да ви видим, но 10-ти не ми беше удобно. Другия път ще гледам да се организирам.

Августа, разписа се най-сетне. Не ви ли мина като идея в Марково да дойдете или искахте близо до Стара загора да се върнете?

Краси, много е сладурска детската. Аз така и не качих снимки от стаята на Наско. Още има разни дреболии за оправяне, дето много ме дразнят, но няма начин... Бюро не съм му поръчала, предпочетох повече пространство за игра. Кой ви прави вратите - фирма или ваш човек? Голям трън в очите ми са вратите вкъщи. И голяма инвестиция, ... затова все отлагаме.

Оф, дайте дружно някаква дистанционна терапия ... за килограмите и разположението на духа. И аз съм качила няколко сантиметра в ханша. Надявам се сега като се върна отново на танци да ги смъкна, ограничила съм храната... Поне разположението на духа ми е добро ... засега  Laughing

# 470
Честит Рожден Ден Деспина!!! Пожелавам ти прекрасни мигове със семейството и... имай повече вяра в себе си!

Пфу изпуснали сме ви значи. Ами мойто спа до 17.

Признавам си, че ми отне време да разпозная Теа на Мартеа, така е пораснала и се е изменила. Ками верно е страхотна мадама, Никол е прелестна, а Криси-къде го криеш това бебе, чудесно изглеждаш

Ахам взе ми всичките коментари от умчето.

Ние днес чакаме едната прабаба на гости следобед и Калоян е страшно развалнуван. Не я помни от миналия път, но сутринта помогна на баба си да направи кекс, после ме наръча да купя портокали да направим пресен сок за прабабата. Добродушко е той.... малко рогатичък като му влезеш грубо в територията, но иначе  Heart Eyes .

# 471
Деспина, честит рожден ден и от мен!
Да се радваш на здраве, щастие,късмет и любов!

Гуш, ще пробвам лимоновия чийзкейк!Изглежда лесен за направа и много вкусен по рецепта! Hug

# 472
Деспина, жива и здрава и много щастлива дълги години с прекрасното ти семейство   bouquet
Момичета благодаря ви за хубавите думи за стаята на Веси и самата нея  Hug
Мартеа, стаята почти е пълна с играчки ама този път покрити в шкафовете и под леглата  Wink
Криси, явно на бебо му е много добре в коремчето, но ще дойде време и ще излезне няма как  Peace
Рени, вратите си са от хубаво дърво макар и от едно време и преди 5 години мъжа ги изтърка хубаво и пребоядиса и сменихме дръжките, а касите поръчахме на дърводелец да направи такива и това е резултата.
Вчера гледам сте си изкарали прекрасно, добре изглеждате всички, а децата наистина растат много бързо и вече са малки момчета и момичета, няма ги бебетата от 2005  Simple Smile
Използвайте последните слънчеви дни, че днес ми казаха че другата седмица щяло да стане студ с максимални температури 8 градуса, свърши се с топлото  Tired
Августа, така си е, извън голямия град е най - добре, макар, че тогава се връзваш с непрекъснато шофиране, докато в града може да се ходи повече пеша, но това е всяко нещо иска жертви  Hug
Лек ден на всички

# 473
Despina. честит рожден ден!  bouquet

# 474
Депинке със закаснеие да си жива и здрава!
Гуш мерси за рецептите.

# 475
Деси честито и от мен  bouquet

Пикника е бил супер, то времето беше страхотно  Hug

Гуш, какви са тия вкусотии - лимонов чийзкейк  Grinning Hug

# 476
  • Варна
Благодаря ви за поздравленията. Hug
Пикника наистина е бил чудесен. Ясно защо я няма Гуш, а къде е Мая. Мартеа, хич не се ядосвай, моного си си хубава.
Красони, много хубава се е получила стаята.
Катка, и аз искам на терапия в Истанбул. Особено сега покрай тия турски сериали. Embarassed
Августа, поздравления за смелостта.
Аз не мога да си представя да не живея в града. Може по цяла седмица да не излизам от дома, както е сега с ученичката. Ходя само до училището, което ми е на две крачки. Но все пак искам да знам, че съм вътре в града.
Даже и на почивка не мога да отида някъде, където няма град наблизо. Диво ми е.
Благодаря за отговорите за това какво учат децата ви. Ние имаме надежда, че към средата на ноември градината ще заработи отното и то на за друго, а защото са свършили парите. Ще доизхарчат каквото има още и край с ремонта.

# 477
  • София
Добро утро!
Десина, ЧРД! Пожелавам много здраве, много късмет и домашните да не те ядосват  Hug

Съжалявам, че не можах да дойда....така се стекоха обстоятелствата, че трябваше да ходя да свърша една работа в събота...та и вчера също. Беше свързана с още хора, така ч ене търпеше отлагане. Надявам се на следващата среща да не се изложа.
Любачето е болно от вчера. Само една седмица удържа здрав. Според мен настина- тича, поти се, после на сянка и ннакрая сополи с температура. Дано не е недоизлекувана ангина.
Направо не знам какво ще правя с тези деца и как ще работя.

В тази връзка да ви кажа, че си търся жена за гледане на дете(деца, когато са болни). За съжаление мисля, че няма да се получи с яслата на Павката и ще трябва да търся човек.
В началото ще е по цял ден, а после на половин ден (след месец или два)

Гуш, звучи много вкусно Simple Smile
Кате, сещам се за един лозунг от миналото "Здрав дух, здраво тяло!"- пожелавам ти го.

Лек ден от мен, а аз отивам д аразгледам снимките Simple Smile

Страхотни, страхотни Simple Smile Толкова спокойствие и усмивки има Simple Smile Малко сме вече...но пък качествени Wink Много се радвам, че още си пишем и се виждаме...макар и само с част от вас!

Красони, честита стая! Много спокойствие и любов да витае в нея Simple Smile

# 478
Добро утро!

От днес казаха, че ще се застудява, а навън-слънце.
Диански, в такова време е нормално децата да боледуват даже повече, от колкото през зимата. Дано бързо му мине на Любака.
Успех с работата и мерси за пожеланието:hug:

Гуш, ако нямам рикота замествам с обикновено крема сирене Peace

Деси, не казваш нищо за вчера Whistling

Кременхен зачезна, явно е родила. Ще взема да я прослушам.

# 479
Деспина, на патерица - да си много здрава и щастлива  smile3525
Красони, много е готина стаята на Веси, а тя още повече  Hug
Ренка, ти пък ме уби с килата - ще се счупиш бре  Laughing. На Кенана е много хубаво и спокойно, та съм сигурна, че сте си изкарали страхотно  Heart Eyes.
Жалко, че и ние пропуснахме пикника. Личи си, че сте се забавлявали.
Маги вече е добре. Ходихме уикенда по Витоша и явно и е повлияло. Въпреки това ще си се гледаме тази седмица, че след толкова инхалации едно дете да и кихне и пак ще е болна.
Кате, явно екскурзиите до Истанбул вече са ти омръзнали и трябва да ги замениш с такива до София  Laughing
Лек ден и болничките да оздравяват   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт