
Августа, да, нов ми е имиджът - с чисто нови 6 килца отгоре откакто започнах не толкова новата ми работа
E стига де, толкова си хубава! Ся някви си 6 кила отгоре...
ето рецептата за ултралесния лимонов чийзкейк без печене, само с бъркане:
блат:
300 гр.чаени ванилови бисквити (има и такива с вкус на лимон)
200 гр.печени безсолни лешници (не са задължителни)
150 гр.меко масло
крем
500 гр.сирене Рикота (или обикновена извара, но е по-добре италианска рикотта, тъй като няма особения мирис на нашата извара)
200 гр.захар
400 гр.квасена сметана
30 гр.желатин
сок и кора от 1 лимон
50 мл.лимонов ликьор
2 ванилии
Приготвяне
* Сипете в кухненския робот бисквитите,лешниците и маслото.Смелете докато получите маслени трохи. Сипете ги в тортена форма с подвижен борд и с притискане оформете на блат.
* Разбийте с пасатор сиренето със захарта.Прибавете сметаната,ванилията,сокът и кората от лимона и ликьора.Накрая добавете желатина,разтворен на водна баня в малко вода. Сипете крема върху бисквитената подложка и оставете за 1 час в хладилника.
Топинг:
Lemon curd:
3 яйца
150 гр.захар
сока на 2-3 лимона
настъргани лимонови кори - около 1 супена лъжица
150 гр. масло
Разбъркват се яйцата със захарта и сока от лимоните. Слагат се на водна баня и се бъркат постоянно докато водата отдолу почти завира. Като се посгъсти сместа сваляте от водната баня и добавяте корите на лимона и маслото, нарязано на ситни парченца. Като изстине застилате вече стегнатия чийзкейк.
Рецептата е малко изменена от мен, оригиналът е тук. Просто съм заменила топинга - вместо с желе с lemon curd.










