Май 2005- Тема 128

• 25 071
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Тиа, Наско получи за РД детски лап-топ. Простичък, от около 20лв. На английски.
Има 5 занимателни игри с по три или четири нива на сложност. Значи - да учим буквите, да учим цифрите, да свирим (ноти), да учим думи и да играем (игри). Нивата на сложност са следните: къде е буквата ... еди коя си и лап-топът я произнася, детето трябва да я открие и натисне; лап-топът пише буквата и детето трябва да я натисне на клавиатурата; третото ниво не помня какво беше точно, защото е по-сложно и не играем често на него. Игрите например са три модела - змия, стрелба и нареждане. Някои неща може да не съм описала съвсем точно, но дано съм ти била от полза.  Hug

Малейна, не разбирам какви са ти притесененията. Щом не искаш да обидиш личната, не й казвай, че ходите другаде. относно градината - ако детето е отсъствало повече от 10 календарни дни, трябва бележка от личния лекар, че е здраво и не е имало контакт със заразно болни. Ако дадеш бележка от друг лекар, не от личния, сигурна съм, че ще мине, ако това питаш. Никой не се зачита от кого е бележката, още по-малко пък ще вземе да проверява кой е записан за лекар на Марти в здравната книга.
За отсъствия по домашни причини в детската градина не съм чувала и не съм писала бележки досега. Ако отсъствал ден-два-три, че дори и седмица, не мисля, че е необходимо да им давам писмени обяснения. Просто съм си го гледала по-малко от 10 календарни дни и толкова. Няма бележки за това. А ако е отсъствал повече от 10 дни, без значение поради болест или не, наредбата те задължава да занесеш бележка от лекар.

# 556
Рeнка, много си изчерпателна, благодаря  Hug внесе малко яснота (остава чуденката различни ли са правилата в София и Пловдив??), защото тук ми искат бележка (дом. или мед.) за всеки ден неходене, ако ще един да е! Бележката се носи постфактум де, иначе обаждане за деня им стига, но преди края на месеца искат бележки за отсъствията за месеца.

# 557
Малейна, сигурно зависи от правилата на ДГ според мен - за домашните бележки, де. За здравните (10 дни отсъствие) съм сигурна, че е изискване на някаква Наредба за реда в детските градини. При нас не искат никакви бележки, ако детето е отсъствало по-малко от 10 дни, нито ме задължават да им се обаждам, ако ще отсъства. Според мен това зависи от Правилника за вътрешния трудов ред (...колко комунистическо звучи това, но и досега така се казва).

# 558
Рeнка, много си изчерпателна, благодаря  Hug внесе малко яснота (остава чуденката различни ли са правилата в София и Пловдив??), защото тук ми искат бележка (дом. или мед.) за всеки ден неходене, ако ще един да е! Бележката се носи постфактум де, иначе обаждане за деня им стига, но преди края на месеца искат бележки за отсъствията за месеца.

По същият начин стоят нещата и в нашата детска градина.
Мисля, че няма ограничения в броя написани и предадени бележки, били те  по медицински или по домашни причини.Поне в нашата група една от майките така процедира още от миналата година.

# 559
Ники има лаптоп на Бард, ама аз хич не го разбирам,тя си пуска игри- има български език,математика,логика,музика,общи заниманя,ама неми е ясен хич;)

# 560
Здравейте  Hug
Креми, така е бавно и славно се приближавам към финала  Crazy
Малейна и при нас е така, ако отсъства повече от 10 дни тогава се носи бележка от лекар, защото иначе глобяват учителките на групата. Носила съм от различни лекари и никога е нямало проблем, а за неходене 1 ден или 3-4 никакъв проблем не сме имали.
А за хомеопат и другия лекар, мисля че ако ти се наложи може да кажеш на личната, че сте били някъде или нещо подобно и ти е нужна бележка, която да вземе съпруга ти, за да няма пряк контакт детето с поликлиниката/болницата и с лекарката естествено  Peace
Лек ден

# 561
Ето ни и нас с малката Виктория, роди се на 14.10.  5 дни след термин с мерки 3650 и 51 см.
Честито и на Креми, да е много здравичка Лора и да папка и расте послушно детенце!
При мен всичко мина перфектно, отидох със 7 см разкритие, помотах се около час и с 5 напъна родих, без шевове и без капка обезболяващо. На същия ден се чувствах така, сякаш нито съм била бременна, нито съм раждала. Пожелавам на всеки да има такъв късмет!
Малката е доста кротка засега, но още има жълтеница и от това много спи. Кърмим се успешно засега, само се моля и занапред да сме така.
Ще пробвам и аз да кача някоя снимка във face booka, но съм нова там, та още не съм наясно.

# 562
  • София
Ей, Криси, най-сетне! Да ти е жива и здрава Вики!
Перфектното раждане наистина  Grinning

# 563
  • София
Ооо...Криси, честита дъщеричка  Heart Eyes Много да е здравичка, кротка, послушна и щастлива! Страхотно си го описала- раждането мечта за всяка майка Simple Smile

Ние сме добре. Най-после намерих детегледачка, голяма скица е Simple Smile Много е готина и се радвам, че попаднах на нея. Позната е на Жана. До последно си мислех, че ще ми откаже, но извадих късмет Simple Smile Дано не я уплашим нещо  Crazy

Любачето днес е било на плуване...е, заради тези грейнали очи си заслужава човек да обърне и света Heart Eyes Още щом го взех започна да разказва, да обяснява, не мога да го прекъсна Simple Smile Всички хора в чакалнята на ДГ се усмихваха и го гледаха колко е щастлив Simple Smile Да ми е жив и здрав да ходи все така. Било е топличко, гмуркал се е, един чичко ги е пазил, лелята ги е взела, бил е с качулка....изобщооо...кеф Simple Smile

Притесни ме нещо, обаче...и не знам какво да правя. Учителката и даде останали учебници и тетрадки за да не ги изхвърлят. Ами, гледам какво е работил дребосъчко и...ми се стъжни. Почти нито една задачка не е направил. За оцветяването да не споменавам, че е драскал в/у листата и оцветените картинки са ужасно малко. Притеснява ме това дете...започвам да се чудя, както много пъти, дали нещо не е по-бавен от останалите. Как и кой може да ми каже?
Пфу...казах го накрая. От толкова време ме мъчи  Blush

# 564
Криси честита дъщеричка, прекрасни мерки  bouquet

# 565
Криси, честита дъщеричка!Да расте здрава и щастлива!
Мерките й са прекрасни! PeaceРадвам се , че раждането ти е минало бързо и леко! Hug

# 566
Криси, да ви е жива и здрава дъщеричката. С такова хубаво име, дано наистина е победител в живота Hug Peace

# 567
  • София
Леле Дианка, как може такава неща да си мислиш?!  Shocked
Аз все пак имам някакви наблюдения върху Любака и мисля, че въобще нямаш причина за притеснения от този род.
Такова готино хлапе е Любака, типично мъжкарче, но с прекрасни нежни сини очи - това ми изниква най-напред като се сетя за него.  Heart Eyes
Явно малко ти идва работата и са ти влезнали бръмбари в главата  Mr. Green

# 568
Криси, честита дъщеря, много, много да ви радва  Hug

# 569
Krisi, честита щeрка-победителка, Виктория е чудесно име и мерките й са перфектни - пожелавам й да е здрава и силна, послушна и спокойна, цялото семейство дa сте много щастливи! Раждането ти е било песен! Радвам се, спомних си за моeто с Надето, че беше същото.  Heart Eyes
Дианче, спорeд мен се тревожиш излишно! Аз нямам преки наблюдения върху Любачето, но мога да ти кажа за Марти (смятам го за нормално умно дете) - не русува добре и няма желание да го прави, с оцветяването е направо ужас, обаче за сметка на това се справя добре с отверка примерно, обича тeхничарски работи и учудващо наблюдателен. Пак така от разстояние бих казала, че всяко дете/и човек/ си има свои таланти, където му е силата! Сигурна съм, че знаеш кои са те за децата ти! Успех с детегледачката и работата  Hug

И ако нещо ти тежи, споделИ тук, за да те разведрим  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт